Page 109 of 121 FirstFirst ... 95999105106107108109110111112113119 ... LastLast
Results 2,701 to 2,725 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Kvalifikacije prema meni nikad nisu bile prepreka tome vidiš.

Zato što sam ja spreman i to da popijem da bih čuo. A zašto ti sve vidiš crno, ti bi trebao da se zapitaš. Nemoj tako Gaule ima svetlosti i u ljudima je. Ima mraka tačno je, ali ima i svetlosti.

Ta svetlost je od Boga. Ona je putokaz ljudima.
    Opet ti sa kvalifikacijama.

Čak šta više na njih napišeš poštenu kolumnu tipa odjeci i reagovanja.

Čudesan si skroz.

Mislim da sam ukapirao zašto imaš ovakvu prijeku potrebu za ovakvim odnosom.

Moje mišljenje jeste da prećeruješ (griješiš), ali shvatam...poštujem svačiju bitku.

Ima mraka tačno je, ali ima i svetlosti.

Viđelica i neviđelica su djelovi.

Oh Bože...mozak

hahahahahahaha

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Mozak (naravno, onima koji ga imaju) radi na istu kolicinu energije kao i sijalica od 10 vati. Kratak spoj je nemoguć, mada se kod nekih to evidentno manifestuje.
    Naravno da je moguce da je to opticka varaka ili jednostavno zaboravi najaviti.

Suplji moderator je odavno svjestan da ima, ne samo jednu, supljinu sto je ogromna prednost u odnosu na nekoga koji i ne zna otkud je supalj, Vjernik bi rekao da je
    sve to djelo boga samo bas cudno kako nekim od njih zaboravi nesto dati i lakse mu ućerati metar u prkno nego milimetar u glavu.
    Greota je mozda se takvima sprdati, ali treba znati da je sprdnja izuzetan motivator da se nesto nauci pa makar i po sistemu "bolje ikad no nikad".
    Šta ti Sunđer Bob uradi da stavi ovo jedno (boldovano, na dva mjesta) slovo s kvačicom, i nijedno više?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    5,018
    Thanks Thanks Received 
    9,050
    Thanked in
    4,366 Posts

Mozak (naravno, onima koji ga imaju) radi na istu kolicinu energije kao i sijalica od 10 vati. Kratak spoj je nemoguć, mada se kod nekih to evidentno manifestuje.

Suplji moderator je odavno svjestan da ima, ne samo jednu, supljinu sto je ogromna prednost u odnosu na nekoga koji i ne zna otkud je supalj, Vjernik bi rekao da je sve to djelo boga samo bas cudno kako nekim od njih zaboravi nesto dati i lakse mu ućerati metar u prkno nego milimetar u glavu.
    Greota je mozda se takvima sprdati, ali treba znati da je sprdnja izuzetan motivator da se nesto nauci pa makar i po sistemu "bolje ikad no nikad".

a nećemo se sprdati, moj dobri hari, mada takvima ni lijep način ne pomaže. negativna strana je što ovdje sve ostane zapisano, ali ni to ne znači ništa. valjda prvo sa sobom treba lijepo popričati. nego je muka da, kad ukapiraš da si po/griješio, nećeš da priznaš. prvo sebi pa drugima. iako druge ponekad boli uvo.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Kod nekih tipa Ega... i Sunđera nije problem kratak spoj već loše grlo pa se gubi kontakt
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Šta ti Sunđer Bob uradi da stavi ovo jedno (boldovano, na dva mjesta) slovo s kvačicom, i nijedno više?
    Ja sam pet puta provjeravao rijec "opticka" da nesto ne permutujem pa ne stigoh da se pozabavim s kvačicama. Ko ne razumije bez kvačica tek s njima se pogubi od' viska elemenata No reci ti meni koliko ti imas rebara da vidju jesi li djevojka pod manom ili ne.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Kažu da su Mina Kostić i Ana Nikolić micale po par komada da bi bile ženstvenije.
    Nisam ja baš toliko ni pod manom a ni moderna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nemoj ti sad sundjerasto odgovaras nego fino prebroj pa reci

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ona čeka da joj ih ti prebrojiš, ali nježno
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Čitaš mi misli, Rakune.. htjedoh se pošaliti, pa još sunđerastija ispasti.. ali reko' - neću, nije umjesno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Sad se nešto mislim, bez ikakve zajebancije, ako imaš neki fizički hendikep, možda bi trebalo da kažeš. Mislim, ako ti je zbog toga baš toliko stalo da si u pravu, skalaću ja malo. Dovoljno je tebi samom muke, ne moram ja da pridodajem. Ako će ti to pomoći da se osjećaš bolje.

Inače, samo na ovoj stranici je pisalo 7-8 ljudi, misliš da je problem pročitat ponešto od dvjesta ljudi za dvanaest godina?

I najdobronamjerniji savjet koji ti mogu dat, nemoj da komentarišeš pravopis. Ne ide ti to najbolje. Možda jesi tupav, ali si nepismen.
    Misliš - a čime? Tek terminologija?

Nismo ti do sad viđeli neke zanimljive momente, tako da slobodno se ti izrazi koliko misliš da je dovoljno ali samo malo kvalitetnije ako znaš i umiješ, ovo ti je do sad bilo vrlo, smijem li reć prostački?

Inače, ne zanima me tvoja statistika dokonosti. Hvala za savjet, samo ima drugih kojima je potrebniji i to baš u toj grupi 7-8.

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Ja kad vidim kako se vi isfilozofirate čitaj isprosipate ja nema potrebe da išta dodajem.
    Vas intelekt mi govori vaše pisanje, ima mnogo pisanja ali malo čega rečenog. Pametno skoro ništa.
    Zato se sve ovo i nalazi na temi koja sadrži riječ "filozofija". Biće da je to slučajno?

Suplji moderator je odavno svjestan da ima, ne samo jednu, supljinu sto je ogromna prednost u odnosu na nekoga koji i ne zna otkud je supalj, Vjernik bi rekao da je
    sve to djelo boga samo bas cudno kako nekim od njih zaboravi nesto dati i lakse mu ućerati metar u prkno nego milimetar u glavu.
    Imali smo na nekoj temi, zanimljivosti oko mozga, ovo što tumačiš napamet vezano za kratak spoj, dokazuje da i o njemu samom blage, ali blage veze nemaš. U nastavku evociranje nekih teza koje se pripisuju vjernicima, bez osnova, kao i obično, kad nema šta drugo da se iskoristi u svojstvu poluargumenta.
    Što se "ućeravanja" tiče zanimljive su vam ove opaske ovako u množini, vjerovatno je u pitanju momenat da oće jezik pravo, mislim na to ućeravanje u te analne lokacije. Situacija je zbilja za zabrinut se, naročito kad se i dužine počnu pominjat. Stvar je totalno van kontrole.

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Kažu da su Mina Kostić i Ana Nikolić micale po par komada da bi bile ženstvenije.
    Nisam ja baš toliko ni pod manom a ni moderna.
    Bravo! Upravo je ovo, istina bez konkretnih imena, svojevremeno bio jedan od pomenutih detalja, koji je brzo nestao zagušen ovim poslednjim i jedino aktuelnim - prebrojavanjem. Dobro neko i to voli, kao što lud voli brašno.
    Last edited by SpongeBob; 08-04-16 at 23:38.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Što se "ućeravanja" tiče zanimljive su vam ove opaske ovako u množini, vjerovatno je u pitanju momenat da oće jezik pravo, mislim na to ućeravanje.....
    Kako se ti prepozna i zainteresova na brzaka????? Kacavenda vam je za tu aktivnost pa s njim podiskutuj.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Misliš - a čime? Tek terminologija?

Nismo ti do sad viđeli neke zanimljive momente, tako da slobodno se ti izrazi koliko misliš da je dovoljno ali samo malo kvalitetnije ako znaš i umiješ, ovo ti je do sad bilo vrlo, smijem li reć prostački?

Inače, ne zanima me tvoja statistika dokonosti. Hvala za savjet, samo ima drugih kojima je potrebniji i to baš u toj grupi 7-8.
    Znam ja da te ne zanima statistika dokonosti, jer ti dokazah da nisam dokon. Ili da si i ti dokon, šta ti već više odgovara. Znam i da nisi navikao da barataš konkretnim činjenicama, ali onda možeš makar da se pretvaraš da "vjeruješ" u činjenice. Pošto već nisi sposoban da ih znaš.

Dosta si dugo masirao narod tražeći pažnju, a pristojan načn da se opiše tvoj tok misli mnogo su bolje opisali drugi ljudi:

A da sam nepristojan, onda bih ti i rekao da vidim kako se osjećaš, oće to kad ne ide po planu:

Ali nisam nepristojan, pa neću to da ti kažem. Samo rekoh šta bih ti pokazao da jesam nepristojan. Pokaj se na vrijeme, inače će trajat duže od tri ure. Sujeta je smrtni grijeh.
    Last edited by NHM; 09-04-16 at 06:29.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Usput, zvuči li poznato?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako se ti prepozna i zainteresova na brzaka????? Kacavenda vam je za tu aktivnost pa s njim podiskutuj.
    Teško je bilo ne primijetit vaše više puta i na više mjesta pokazano interesovanje za tu tematiku. Zbilja je interesantno zašto su vam uvjek predmet pažnje i pisanja neke štetne i nekorisne stvari.

Znam ja da te ne zanima statistika dokonosti, jer ti dokazah da nisam dokon. Ili da si i ti dokon, šta ti već više odgovara. Znam i da nisi navikao da barataš konkretnim činjenicama, ali onda možeš makar da se pretvaraš da "vjeruješ" u činjenice. Pošto već nisi sposoban da ih znaš.

Dosta si dugo masirao narod tražeći pažnju, a pristojan načn da se opiše tvoj tok misli mnogo su bolje opisali drugi ljudi:

A da sam nepristojan, onda bih ti i rekao da vidim kako se osjećaš, oće to kad ne ide po planu:

Ali nisam nepristojan, pa neću to da ti kažem. Samo rekoh šta bih ti pokazao da jesam nepristojan. Pokaj se na vrijeme, inače će trajat duže od tri ure. Sujeta je smrtni grijeh.
    Vidim nižu se indikacije, pa rekoh da ti pojasnim. Ovo što ti radiš, dokazivati nešto uglavnom samom sebi u bradu, nekim poređenjima samo sebi shvatljivim i vjerovati da je to pravi način, ne mora i obično nije produktivno. To može biti samo dokaz nesavršenosti i ne postojanja želje ka usavršavanjem. Ko non stop visi po forumu sa pozamašnim stažom i vodi neku statistiku o tome, uzdajuči se u nju, je više nego dokon. Dobro, može to bit i neki vid zabave, ali shvatićeš možda nekad. Sjetimo se argumenta: "ja sam čitao toliko i toliko ljudi" Pff. Dal se naslućuje iza toga: "i siguran dam da sam bolji od njih"?
    Makar da reče da si pročitao koju knjigu, sreo kojeg zanimljivog čovjeka razmijenio koje iskustvo, naučio nešte, ovako ostaje sve u kolotečini modernih zabluda.

Činjenice? Sve i da ti nacrtam (u više navrata), nećeš mi nikad vjerovati, dijelom zato što sam moguće i u pravu, a dijelom zato što ne možeš sebi dozvoliti. Zar nije bolja ideja, uputiti te đe da sam pronađeš?
    Predasude te ubiše, ne boj se, nisi jedini, mnogi pate od te bolesti ili nedostatka ako će ti bit lakše (fizičkog, duhovnog, kako god oćeš).

Kako "dosta dugo" zar ne pominja ti neke vremenske okvire oko oko deset godina ili slično, šta pričaš? Ja sam ovđe tek nešto sitno i makar da tebe sustignem tek ima treba vremena da prođe. Dal se to nazire neka tiha nelagoda, neka oštra ljubomora? Zar nije forum, vid javnog mjesta đe svako, ko se pridržava forumskih pravila (a i oni drugi, čak na žalost i među moderatorima) može reć što mu volja?
    Jel ti smetam, jel treba da odem, ako će tebi i sličnima bit komotnije? Jel da idem u onu vuko*ebinu iz koje sam moguće "šljega", ili da ostanem makar još malo? Makar dok ne pokažem podrobnije da nisam pismen i da ne znam kud su koja slova (š, ć. č i sl.)?

Ovo zadnje mi se dopada, hvala! Ovo zadnje jeste i može se iskoristiti kao dio onoga o čemu sam ranije govorio, a evo da ti ponovim.

Radi se o identifikaciji sa terminima, idejama koje se široko i javno prezentuju, koje se javno propagiraju, uz obilje prikrivenih, namjerno zamagljenih i gomilu primitivnih ideja. Istina, prvi efekat je uvjek neka komična varijanta, a pozadina svega toga je nešto što se taloži, vremenom nagomilava kod podložnih (živi si primjer) i što frapantno, na kraju postaje glavna karakteristika osakaćenog karaktera. U tom duhu, kud dalje ić od tvog sricanja, pisanja mog imena u varijanti kako to tamo rade neki likovi? Zatim smo imali "argument" tipa "ti ne znaš za to, koji si ti lik", da nije smiješno bilo bi u domenu petetičnog, ali sigurno nije dalje od primitivnog. Sama je ideja: "to sad tako svi rade", "to je opšte prihvaćeno", "zašto bih se i trudio da se izdvajam"? Jel to ta "logika" kojom se vodiš, ti i pojedini?

U nastavku, naravno, sve one koji se ne služe tim primitivno plitkim metodama "lova u mutnom" uvjek i na svakom mjestu treba provocirati, pokušati ismijavati, pa ne ništa drugačije nego upravo kao to rade "zvijezde" u tim video fajlovima čije si nam linkove postavio. Jer na takve onda niko ne voli obraćati pažnju niti im namjerava pridati značaj. Naravno, ne zaboraviti likovati i veseliti se zbog toga.
    Eh, šta dalje reć? Ipak, sva je sreća da stvari ne funkcionišu tako kao očekuješ. Osim svoje degradacije ništa značajnije nisi pokazao. Šteta ja te pozivam na suprotno i vjerujem da ima potencijala u tebi, samo mu nisi dao šansu još.

Na kraju imamo stav, donijet kao zaključak pretpostavke (koji put ovo ponavljam?). Vrlo "oštroumno" s tvoje strane! Evo možda i odgledam te video degradacije koje si postavio (gomilaš ih), čisto da bih pokušao shvatiti dubinu primitivizam koji ti je, kako prikazuješ, na žalost - maksimalni domet. Opet, tužno je znat, da nisi ni tu jedini.

Ljudi su od Boga pozvani i prizvani na savršenstvo.

Jel vidiš li đe se svrstavaš? Dozvoljavaš ovakvo ponašanje, pisanje, dal je to pravi put? Opterećen, zagrižen čovjek, dal te to malo proždire i mržnja čak? Šta je, reci nam?
    Last edited by SpongeBob; 09-04-16 at 10:37.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Jadac. Nikako da ukapiraš da nisam ja jedini koji shvata šta pričam, ti si taj koji ne shvata. Moguće da sve što ne shvataš smatraš neshvatljivim uopšte, ali nema veze. Jopet se kapiraš da sam rekao da nije nikakvo čudo što sam mogao da pročitam ponešto od dosta forumaša, a to što si ti kraće na forumu i što si i sam imao priliku da uradiš isto za manji vremenski period, to bi trebalo da ti dokaže da je lako imati uzorak na kojem sam zasnivao zaključak o tvoj tupavosti. I nemoj opet o pismenosti, samo otvaraš vrata za novi talas ruganja. Nisam raspoložen za to.

A što se tiče čitanja knjiga, slušam ja pjesme. Ima ona od Plavog orkestra koja kaže "Ćutuk, bebo, ćutuk, zaboravi sve, samo dođi i poljubi me...". Ima i ona od Bijelog dugmeta: "Pitaju me za tebeeee, a ja ćuuutuk, na kojem bolu spavaš, pomislim...". Ćutuštvo je bila vječna inspiracija za pisce i kompozitore. Čak je i Niče htio da napiše knjigu o natćutucima, ali čovjek poluđe prije nego što je uspio da je napiše. Sad, da li je poludio od materijala za pisanje, ne mogu da tvrdim.

Inače, slabi si mi ti vjernik. Umjesto da se hljebom bacaš na bačeni kamen, ti kamenom uzvraćaš. Uopšte ne okrećeš drugi obraz. Ono, istina, poperio si čelo na tri ure, ali ne znam da li se to broji. Zbilja, poslije tri ure k****m u čelo, da li se bore ispeglaju ili se stvore neke nove?

Dance, monkey, dance!

P.S. Hvala na inspiraciji. Ozbiljno.

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jadac. Nikako da ukapiraš da nisam ja jedini koji shvata šta pričam, ti si taj koji ne shvata. Moguće da sve što ne shvataš smatraš neshvatljivim uopšte, ali nema veze. Jopet se kapiraš da sam rekao da nije nikakvo čudo što sam mogao da pročitam ponešto od dosta forumaša, a to što si ti kraće na forumu i što si i sam imao priliku da uradiš isto za manji vremenski period, to bi trebalo da ti dokaže da je lako imati uzorak na kojem sam zasnivao zaključak o tvoj tupavosti. I nemoj opet o pismenosti, samo otvaraš vrata za novi talas ruganja. Nisam raspoložen za to.

A što se tiče čitanja knjiga, slušam ja pjesme. Ima ona od Plavog orkestra koja kaže "Ćutuk, bebo, ćutuk, zaboravi sve, samo dođi i poljubi me...". Ima i ona od Bijelog dugmeta: "Pitaju me za tebeeee, a ja ćuuutuk, na kojem bolu spavaš, pomislim...". Ćutuštvo je bila vječna inspiracija za pisce i kompozitore. Čak je i Niče htio da napiše knjigu o natćutucima, ali čovjek poluđe prije nego što je uspio da je napiše. Sad, da li je poludio od materijala za pisanje, ne mogu da tvrdim.

Inače, slabi si mi ti vjernik. Umjesto da se hljebom bacaš na bačeni kamen, ti kamenom uzvraćaš. Uopšte ne okrećeš drugi obraz. Ono, istina, poperio si čelo na tri ure, ali ne znam da li se to broji. Zbilja, poslije tri ure k****m u čelo, da li se bore ispeglaju ili se stvore neke nove?

Dance, monkey, dance!

P.S. Hvala na inspiraciji. Ozbiljno.
    Blago meni, pa ti "sve" kapiraš! Izgleda da smo ja "u klin a ti u ploču" ili tako nekako? Ovo za jedini "koji shvata", naravno da si u pravu, istomišljenici se najbolje razumiju i nadopunju, čak svojataju i pobratime se, možda čak i nešto bliže, ima sitnih indicija.

No, moguće da to tvoje neshvatljivo ni ti sam ne shvataš, zašto bi to onda meni bila obaveza, ovo pričam u kontekstu tvoje rečenice. "Jopet se kapiraš" daj prvo da ukapiram šta si ođe htio reć? Dalje, "ja sam rekao", pa "oni su rekli", pa zatim "mi smo rekli", zanimljivo, da mijenjamo priču i dalje po gramatičkim oblicima? Samo da ti skratim muke, nisi neki reprezentativni primjer, osim u nekom negativnom kontekstu, te onda - zašto bih te pratio? Kome si idol, nek mu je srećno. U nastavku, da, vrtimo se oko "dokazivanja", đe sam ono ovako već čuo?

Pismenost, da sad je jasno, nisi skapirao, a i kako ćeš kad tvoji saborci sami pominju manjak mozga i slične gluposti. Možda nekad pređeš na taj "level" pa ti bude očigledno. Dalje, slušaš pjesme, zanimljivo! Ako su to idoli kojima se klanjaš, čak i ovi što reče da su poluđeli, onda je jasno tvoje ovakvo pisanje i rezonovanje. Nema tu nekog kvalitetnog materijala, sve ostaje u domenu "ispranog" karaktera i vremenske zastarelosti. Bruka uz sprdnja je blag termin!

Što se hleba i kamena tiče, bravo, vidiš kako možeš kad se malo napregneš, za svaku pohvalu! Prijatno sam iznenađen. Nemoj samo da pokvariš ovaj momenat.

Nisi ni registrovao, da video nije argument već isklučivo dokaz tvoje, smijem li ti uzet riječ "tupavosti", jel to dozvoljeno? Koristim je jer ti je nešto prirasla za srce, nemoj mi zamjeriti. Sve u svemu da ti nacrtam, nisam ni otvarao video fajlove, sad znam da ti je ovo moguće teško palo, ali eto da pokušam još jedanput da koristim vaše pretrule metode, mada ne vidim mnogo smisla u njima, bez vaše konstantne degradacije.

(Malo ispravih ove tekstove, nikako da se naviknem na pisanje po ekranu, koji začudo ima š, č, ć i sl.)
    Last edited by SpongeBob; 09-04-16 at 10:39.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Samo ti napreži glavu. Razgibavanje!

Last edited by NHM; 09-04-16 at 10:36.

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Sent from my GSXR1000 @ 299
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Usput, zvuči li poznato?

Na temu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post

Sent from my GSXR1000 @ 299
    Kako da neko nešto reče na temu, kad vidiš da oni ni slova ne znaju, vrlo velika većina, kako bukvalno, tako i figurativno. Kako onda nešto složenije očekivat od takvih ljudi? Kako kad su im uzori, replike iz reklama, sa tv filmova, serija i sl. Da, video igrica! To je značajno, a evo viđesmo ga! Propast generacija, u svakom pogledu.

Nasmijat se ovakvim likovima svakako ima razloga, ali počinjem da razmišljam da je grijeh. Bolje je zaobići taj momenat. Pročitah nešto u tom smislu nedavno.

A reći na temu, ima, nije da nema! Samo slabo ko od ovih primitivnih, podrugljivih likova pokušava išta u tom pravcu.
    Čemu onda, tvoja i moja ovolika uporna sugestija za nekim makar i najmanjim produktivnim, ne nazadnim naporom? Svako ko pokuša, brzo gubi volju. Jel sad jasnije?

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Nema boga, znaci bog je nijedan. Tako da nema razlog da se o tome raspravlja. Ali neizmjerna gomila gluposti koja izlazi iz sundjera i ega su divna inspiracija za malo zabave. Kad su vec navalili i ne kapiraju da nemaju kapacitet da kazu nesto smisleno ili daleko bilo nesto pametno, sto ne bi to iskoristili malo u slobodno vrijeme kad vec pada kisa pa se ne moze izaci u prirodu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šta sam ti rekao Caesar-e (Vanjin tekst)? Zna li prase za išta bolje od blata? Ipak treba im dat vremena, nadati se, eto ja se nadam, dozvaće se i oni.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Da se manemo šale. Spondže, ajde za trenutak da pretpostavimo da si normalan. Valjalo bi da odgovoriš sebi na nekoliko jednostavnih pitanja. Ne meni, ko boga te nepostojećeg molim. Samo ih odgovori sebi.

Na svijetu ima oko 7 milijardi ljudi. Od toga je 2.1 milijarda hrišćana, islam ima 1.6 milijardi follower-a, hinduizam 1 milijardu i tako dalje. I ateista ima oko 1.1 milijardu. Ovo nedvosmisleno znači da smo svi mi u drastičnoj manjini. Odnosno, 2 milijarde hrišćana drastično je manje od 7 milijardi ljudi. Isto važi za muslimane, isto za Hinduse...

Ako je ovo ovako kako sam naveo, i ako svaka religija propovijeda da je njihov bog jedini i da će svi drugi da gore u paklu zbog toga, onda ogromna većina ljudi ima da drži poprilično veliku vatru u vječnosti.

Da li ovo znači Spondže da, za tebe hrišćanina, ne postoji musliman koji je dobar čovjek? Ili Indus dobar čovjek? Ili ateista dobar čovjek? Ako takvi, ipak, postoje, zašto bi goreli u paklu, samo zbog toga što nisu hrišćani? Mislim, znamo tvoj odgovor jer si već podržao praksu država koje ubijaju ili sakate ateiste samo zato što su ateisti.

Ako vjeruješ da je bog napravio svijet tek prije 5-6 hiljada godina, to znači da je narod živio i umirao 3 ili 4 hiljade godina prije rođenja Isusa Hrista. Đe su pokojnici išli prije nego što je postalo „istinito“ da raj i pakao određuje hrišćanstvo? Duše su im lelujale na 96 MHz FM stereo?

Ako je svejedno tvoj bog i tada bio u smjeni, zbog čega je čekao 3-4 hiljade godina prije nego što mu se rodio sin, prije nego što ga je mučio i ubio zbog grešnosti svih ljudi i prije nego ga je uskrsnuo i uzdigao u nebesa da postane jedno sa samim sobom i svetim duhom (three caballeros)?

Ako vjeruješ da je Biblija istinita, zar ti ne smeta malo što smo svi mi nastali iz incesta? Evo neka bude da je Eva nastala od Adamovog rebra, a svi ostali od njih dvoje, to bi značilo da si ti moj davno izgubljeni brat! Dobro de, brat od dalje tetke. Čak i Stari Zavjet tvrdi da je neophodno 20 ljudi (deset parova) da bi se obnovila ljudska populacija (ono, za slučaj nove Sodome i Gomore), ali i to je prilično incestuozno.

Ako vjeruješ u sve to što piše u Bibliji, zbog čega se ne ponašaš u skladu sa onim što tamo piše? Zbog čega ne pokušavaš da vratiš zalutale ovce u stado, nego ih ćeraš od pravog puta?

Ako stvarno oćeš da vidiš kako neko može da priča o religiji normalno i argumentovano, čak i kad se ne slažem sa tim, baci pogled malo na njegov rad. Iz mještovitog je braka, prešao je iz hrišćanstva u islam, a ima četiri diplome iz istorije religije. Mali primjer:

Vjerovao ili ne, ovih dana sam dobro raspoložen, otud i moje strpljenje da se bakćem sa tolikim tupanom koliki stvarno jesi. Istina, ne valja to što sam te nazivao tupanom i slično (iako jesi tupan), slobodno mi se može izbrisat svaki post, nema nikakvih problema i ako popijem kakvu kaznu. Potpuno zasluženo.

Ostavljam tebe i tebi slične da vjerujete u svoje bajke, ja ću nastavit da vjerujem u svoje. Znaš ono, pravna država, pravo na život dostojan čovjeka i slično.

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Šta sam ti rekao Caesar-e (Vanjin tekst)? Zna li prase za išta bolje od blata? Ipak treba im dat vremena, nadati se, eto ja se nadam, dozvaće se i oni.
    Ne bik komentirao vashe nesuglasice osim u dijelu da se previse angazujete u raspravi koja ne vodi nicemu iz ovih ili onih razloga, sto je uostalom moje jedino misljenje o epskoj borbi Vanje i Boba :friendly_wink:, bilo ovako javno ili u privatnoj korespodenciji.

Vanjin ateisticki racio za poricanje dogme ili tvoja iskra vjernika. Agony of choice. Mislim da bi ste zajedno bili jedna idealna osoba. :victorious:
    Last edited by Caesar; 09-04-16 at 12:51.
    γνῶθι σαὐτόν

Page 109 of 121 FirstFirst ... 95999105106107108109110111112113119 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)