Možda će biti prvi svetac za života
Ne pričam zbog toga, nego još je živ. Žive ljude ne proglašavaju za svece. No je bolje da izbrišem ovaj post, e će čoek pomislit da treba da ubrza odlazak na onaj svijet.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Možda će biti prvi svetac za života
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
A to vaše proglašavanje, proglašavali ste vi i gospodare i serdare i svetozare pa kakav se kastig napravi.
Zaobiđi te me obraza vi.
Ne trebaju mene vaše laži i mutljavine ništa.
Ja bi samo volio da mi Bog oprosti moje greške, a kako bi se mogao nadati tome da ja ne oprostim.
A sveti su nazvati svi oni kojima je riječ upućena, tako da to vaše prodavanje licence ne vrijedi ništa.
Isto se potajno nadas, moraš priznati
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Ako znam sto vam Ego skrivi te ovako ka strsljenovi navaliste sa ubadanjem al dobro...
Sent from my GSXR1000 @ 299
γνῶθι σαὐτόν
Tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniiju prava, to je ljudska dužnost najsvetija...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Meni nije skrivio nista, ja ga ne napadam. Skrivio je sebi, jer nije samodovoljan. I dalje mu je potrebno odobravanje okoline; sta ocekuje, nasao boga, pa da ga stavimo na pijedestal? Ja sam jednom upozna sva bozanstva, pa se ne falim sa tim... Ja razumijem da u svima nama postoji ta potreba da budemo u pravu, da vodimo, da se pitamo, da uticemo, da kreiramo, da se igramo boga, kojeg je on nasao, uzgred budi receno; ali zar nije obuzdavanje sebe cilj, svrha? Zar je toliko tesko postici samodovoljnost? Prihvatiti sebe. Prihvatiti boga?
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Mislim da svakom treba ostaviti slobodu da bez osude ide putem koji je odabrao. To nas ništa ne košta, a i daje nam vremena da se pozabavimo sobom. Zašto bih ja tebi npr. prigovarao kakva si osoba, pod uslovom da imam neko mišljenje o tebi? Ni na kraj pameti mi nije da tebe osuđujem ali možemo o svemu polemisati i osuđivati postupke i rečeno ali ne i jedan drugoga kao ličnosti. Na to nemamo pravo ni ja ni ti. Iz prostog razloga jer ima mnogo toga što se ne vidi i zato ispravno je posmatrati bez djelovanja. Može bit i da griješim ali svakako ovaj pristup nosi manje tenzičnosti i rasprave uopšte.
Sent from my GSXR1000 @ 299
Last edited by Caesar; 04-04-16 at 14:39.
γνῶθι σαὐτόν
Dobro ste ga izjahali zaisto.
Ego druze idem na brod iduci mjesec. Treba mi pet stotina evra da izvadim dva ljekarska ne bih li krenuo. Vidim dva miliona dolara si vec donirao. Ako moze meni te pet stotina da krenem samo. Cijenio bih.
aj popij casu jaja
Ko god pročita bilo koju od ovih knjiga, on može viđet da se to vazda dešavalo ljudima koji su pozivali na vjeru.
Probajte sami pa ćete viđet. Tako da to nema veze samnom nikakve već sa Bogom i njihovim dušama koje ne trpe kritike, pa im je lakše napadnuti onoga koji citira te knjige no sebe ispravljat.
Jesu baš su me izjahali. A ko njih jaše? Evo čitam novine tamo svaki dan se sa milionima gađu, i ti nađe mene da tražiš da uzimam od ovih ljudi ođe i tebi da dam, a tima koji su vama uzeli ne tražiš?
Ja mislim da to nije pravo smrtko. Pravo je da ljudima koji rade za nas i radnici su u našim fabrikama da se njima najprije pomogne da se škole otvore i bolnice unaorijede (zaboravio sam i tu donaciju).
Tako da ti preporučujem da pokušaš kod tih koje si podržavao iz svoje zajednice.
Vidis moj smrtko kako pomazu ovi religiozni... Daju tamo nedje 2 miliona kao fora, a tebi ne da 500eur a treba ti bukvalno za spas zivota..
To ti je taj hriscanski pomozi bliznjem svome...
One Ring to Rule them all...
E fala dobri moj Ego.Ja ako se obratim Ranku Ubovicu i takvima koji su nam uzimali oni ce mi dati. Ali ja necu taj novac. Ja bih radje od nekog hriscanina uzeo.
aj popij casu jaja
E pa niste ih trebali osiromašiti toliko i sve turit u džepove nevjernika, no kasno sad.
Postoje pravila, davno provjerene metode po kojima se neko može proglasiti za svetu osobu. Dal znaš detalje koje mi ne znamo oko ovog, pa otud ovakva priča?
Jeste, bilo je i ranije svetaca, koje su obični ljudi još za njihova života smatrali svetima. Evo npr. sa nama bliskih prostora Majka Tereza, čujem šuška se nešto na tu temu.
Da nije nade, na čemu bi stajali, u čemu bi smisao bio? Zar ima smisla ne nadati se? Pasti i žvjeti u očaju, bez nade?
Kako zašto? Zar nije očigledno?
Đe sam i kod koga ovo već vidio, sjetiću se. Do tad, oće jezik pravo?!
Opis koje daješ se ne slažu uz konstataciju "našao Boga". Makar meni to tako djeluje. Onaj koji je "pronašao Boga" zna da nije "samodovoljan", bez obzira šta smo inicijalno htjeli reći ovim terminom. Možda imaš neko tumačenje (riječi samodovoljan) koje nismo spoznali?
Nije donirao on taj novac, nego njegova porodica. Ako bi čak on i htio da ti doturi, donira ili pokloni taj novac, kako mu direktno tražiš, za ne misliš da bi trebao da se konsultuje sa prodicom, bližnjima i sl. Vidiš, možda on zna ili makar pretpostavlja, kad se već igramo, da će tebi bit bolje da ne ideš na brod, pa u startu i ne razmišlja da ti da taj novac. Mogućnosti su razne, ali je istina samo jedna!
Ko zna što će kome bit najbolje? Ljudi kad bi sami znali tako nešto, kud bi im kraj bio. Nego kako ti je Ego "bližnji", viđi koliko kilometara između vas, da ti je 1€ za svaki kilometar, pa dosta. Šalim se, naravno.
Zar nije Ego, kao i pojedini evo upravo sad pročitasmo, davno skontao da "nema leba" ođe i pošao tamo đe je mislio da mu je bolje. Materijalno se kako tako udomio i shvatio da ima način da pomogne drugima. Zašto napadat čovjeka, koji oće da vam pomogne? Jel to pogrešno ili za naše shvatanje pravilno?
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks