onaj stari je ljepsi bio......
Ne vjerujem da se odstupilo od plana,komšije bi rondale da je mm u pitanju.
Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.
onaj stari je ljepsi bio......
FOTO: Održan Pijačni dan uz patišpanj
Komentari (2)A A A
Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa d.o.o Tržnice i pijace, po prvi put danas je organizovala „Pijačni dan uz patišpanj”, na podgoričkoj zelenoj pijaci u Mall of Montenegru.
“Organizacijom ovakvih događaja želimo dodatno doprinijeti afirmaciji zelene pijace, kao turističke atrakcije, mjesta koje oslikava duh grada, kroz ponudu lokalnih proizvoda”, rekli su iz TO Podgorica.
Mlade Podgoričanke, u crnogorskim nošnjama, su posjetiocima služile patišpanj-tradicionalni crnogorski kolač, donekle zaboravljen, bez kojeg se domaća trpeza nije mogla zamisliti.
Ova manifestacija je okupila veliki broj građana.
CG: "Turisti će biti u šoku, neće moći van hotela"
http://www.b92.net/biz/vesti/region....nav_id=1112674
Hehe, ne znam pravo stanje, ali naslov je bas tendenciozan
Hahahahahahaahaahahahhahahahahahahahaahh
aj popij casu jaja
A da im neko dodje u goste i donese patispanj, rekli bi: a vidji sto mi je donio!
nothing comes from violence and nothing ever could
Postade pjaca u gintas turisticka atrakcija cg i pg
Dobre su njemu naocare nego ne zna sto je patispanj![]()
aj popij casu jaja
struka mi je ovo,hahaha.evo vidim sa naocarima sad jos dva isjecena patispanja.al ima i kuglofa dosta,morate priznat,:redface:
Ahahhahahaaha jokac sve su to patispanji.Moja majka i baba su uvijek patispanj spremali u te kalupe a i svi dje sam ga jeo kroz PG i u okollini PG.Ustvari majki je stari kalup za patispanj ostao od babe :P
https://martakuvazavas.files.wordpre...125_141413.jpg
Last edited by smrtko; 28-03-16 at 21:06.
aj popij casu jaja
znam,brate,moze li malo sale hahaha:encouragement:
Da je sreće, pjaca bi i bila prava turistička atrakcija, da je recimo postave na trg kod Sahat kule. Na pijaci se može osjetiti duh grada i ljudi koji žive u njemu, i pravi turista će uvijek izdvojiti vrijeme da vidi kako izgleda pazarni dan u mjestu koje je došao da posjeti.
Patišpanj je, inače, tradicionalni crnogorski kolač, a vi snobovi što bi turistu radije poveli u Astoriju na volcano, to je vaš problem.![]()
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
i meni bi bila da se ima sto domace kupiti nego sve plastika kao u prodavnicama. eto jedino taj sir.
nothing comes from violence and nothing ever could
JežuzMarija od znaka![]()
Last edited by jokac; 29-03-16 at 17:00.
1 novembra je stupio na snagu zakon o zaposljavanju stranaca. I umjesto tipovi iz Vlade, ZZZCG, privredne komore... Ma ko god, radi nesto po pitanju kvalifikovanja lokalne sezonske radne snage. Niko ne pomjera ackur.
I onda ce poceti plakanje kvazi ugostitelja kako nema radne snage i kako nasi ne znaju da rade i kako ce propasti sezona i dobro poznate idiotske price.
Ovo napisah jer me je jutros pozvao novi lokalni inspektor za strance da me upozna da je zakon stupio na snagu i sta mi je cinjeti ako mislim zaposliti stranca i koliko ce nemilosrdni biti sa kontrolama elektronske prijave gostiju ove godine.
Inspektor je iz drugog grada i kako mi rece njegov kolega valjda to rade sada po svim opstinama, kako bi se osigurali da radi rodjackih, prijateljskih itd veza svi postuju zakon o strancima.
Potpuno sam saglasan i odusevljen sa ovim sistemom jer od ovoga nam moze biti samo bolje na sledece nacine :
- Borba za kvalitetnijom radnom snagom i konkurentnost na trzistu rada
- Vece plate za bolje radnike a i vece plate u globalu
- Povratak tradicije radnika u turizmu u CG
- Smanjenje nezaposlenosti
- Skidanje retardiranih nesposobnih idiota koji nece nista da rade sa biroa i otimanje osiguranja
- Sprijecavanje iznosenja novca van CG, vec cirkulisanje kapitala u zatvorenom ekonomskom sistemu
itd...
Medjutim ono sto mene zanima je kako cemo pregurati sezonu bez 15 000 Srba, Makedonaca i Bosanaca sa 5 - 10 - 15 - 20 godina radnog staza u ugostiteljstvu?
Kakav ce to haos da nastane![]()
One Ring to Rule them all...
Kakav predsjednik CTU-takve i reakcije.
ili si vidovit, ili si načuo.....planirano je uskoro da se napravi jedna lijepa turistička manifestacija, baš kod Sahat kule, prelijepa noć podgoričke trpeze i pjesme....biće i patišpanja i tulumbi i baklave i urmašica i alve i japraka i podgoričkih popeka i krapa....
,
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Nama je prakticno pocela sezona prije par nedelja i prosle godine u ovo doba imali smo makar 10 novih radnika i to iz srbije. Top kvalifikovani ljudi sa iskustvom sa kruzera, malte, kipra... ove godine sve nasi zbog zakona. Sve neke njunje, niko veze s mozgom nema. HR se vata za glavu. Vec se osjeca pad kvaliteta zaposlenih, a i standarda. Bice interesantno vidjet nastavak dogadjaja.
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks