View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 38 of 63 FirstFirst ... 2834353637383940414248 ... LastLast
Results 926 to 950 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

uh koliko slucajeva sa insistiranjem na abortus koji su ignorisani od zena, jer su bili s namjerom zatrudnjivanja iz x razloga, pa posle onog gu-gu od bebceta ti isti muskarci postanu na pricu najveci mucenici ocevi-mame na svijet..
    biti roditelj iz raznih razloga itd..."razlog" igra veliku ulogu u uspjesnosti roditeljstva po dijete...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,265
    Thanked in
    4,487 Posts

ne mislim da je zvoncica pricala u kontekstu namjerne trudnoce koja je po meni jos jedna nevidjena glupost muskarca i nikog drugog. kad se petljaju sa curkama, takvima bolja i ne treba.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

fer je ako muskarac kaze sa tih "50"% sto se navode, da ne zeli obavezu - dijete sa tom zenskom, u slucaju ako se "desilo" (mada je to danas/sa svim info itd naiva i pomisliti - zato ne kontam otkud toliko abortusa za cg zene.....), i mama nastavi sama da se brine za svoje dijete uz pomoc drustva/zajednice/drzave...
    nefer je ako ona to prenebregne i obaveze tog mr "50%" da bude roditelj u materijalnom i svakom smislu..
    ali zakon ne postoji u tom slucaju..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    kakve to veze ima sa rodnom ravnopravnošću? I sto ćemo da radimo sa situacijom kad ona ostane trudna a njega nije briga? N e želi da učestvuje uopšte, niti da zna....a vrlo često i insistira da ona abortira? Kako to regulisati? Dje je onda podijeljena odgovornost za seks koji smo ZAJEDNO imali, i ponovo pitam kakve ovo uopšte veze ima sa rodnom ravnopravnošću?
    Ako oćeš ravnopravnost, ja oću 50 % odluke ako oćeš abortus?! WTF?! Ti imap 50 % odluke ako oćeš ili nećeš seks, buraz, jer te ne može niko natjerati na ono što nećeš, pa je nenormalno da tjeraš ženu da radi bilo što sa svojim tijelom, bilo na abortus, bilo na radjanje, ako ona to ne želi! WTF pponovo!?
    Da bi ona ostala trudna treba prvo da se seksa, da bi se seksala, treba prvo da se poljubi, da se poljubi treba da izadje na veceru, barem. Ili ja imam pogresnu predstavu o zenskom ponasanju?

Da bi se sve ovo ostvarilo, treba vremena, je li, SASVIM DOVOLJNO vremena da se uvidi sa kakvom se osobom ima posla. Treba li da nastavim sa zakljuccima?

Kontradiktorna si. Ako smo zajedno ucestvovali u sexu, kako to zajedno ne odlucujemo? Kako se tvojih 50% odluke o sexu pretvori u 100% odluke o posledicama sexa? To znaci da na sebe preuzimate odgovornost, sebicnu, u ime feminizma, a taj isti feminizam koristite da sve druge odgovornosti muskarac snosi zajedno s vama, 50%.
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    Moja zvoncice, zena moze bit sexualni objekat, muskarac ne moze, kapiras?
    On moze da trazi abortus, jer nece dijete, a zena ne smije bez saglasnosti.
    aoooo!
    Gdje sam ja to rekao da on moze da trazi abortus? Dok ona ostane trudna, ima sasvim dovoljno vremena da ON uvidi da li zeli da ta zena bude trudna sa njim.

O posledicama treba razmisljati prije, a ne posle sexa.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,265
    Thanked in
    4,487 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    fer je ako muskarac kaze sa tih "50"% sto se navode da ne zeli obavezu - dijete, ako se "desilo" (mada je to danas/sa svim info itd naiva i pomisliti), i mama nastavi sama da se brine za svoje dijete uz pomoc drustva/zajednice/drzave...
    nefer je ako ona to prenebregne i obaveze tog mr "50%" da bude roditelj u materijalnom i svakom smislu..
    ali zakon ne postoji u tom slucaju..

Hvala Lepo
    majo, 21. vijek je i toliko djevojaka sto misle da imaju vezu bas zbog tih fer muskaraca. problem je danas biti iskren i reci sto ne/zelis sa nekim. ka da je smak svijeta reci. ima nas svakakvih, sa obije strane, ali brate kad dvoje ne mogu normalno komunicirat, sve mu jbm.

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,265
    Thanked in
    4,487 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Gdje sam ja to rekao da on moze da trazi abortus? Dok ona ostane trudna, ima sasvim dovoljno vremena da ON uvidi da li zeli da ta zena bude trudna sa njim.

Isto kao i ona. Moze i ona dok je s njim da uvidi zeli li djecu s njim. A pametna ce se zastititi, nece joj se "omac", ako to postoji uopste.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    4,732
    Thanked in
    2,108 Posts

Jesi li spreman da snosis 50% posledica ako nesto krene po zlu, a ti si to zahtijevao zbog tvojih 50% ucesca?
    Naravno da nikad ne bih insistirao na tim stvarima, ni u snu. Smatram da zena treba sama da odluci sto ce i kako, obzirom da te stvari znaju poprilicno da se iskomplikuju, a kad dodje do toga, ne moze 50% komplikacija preci na drugoga. A da nosim nekoga na dušu....neka, hvala.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Isto kao i ona. Moze i ona dok je s njim da uvidi zeli li djecu s njim. A pametna ce se zastiti, nece joj se "omac", ako to postoji uopste.
    Eto, sad se 100% slazemo. Ili da ne upotrebljavamo procente?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,265
    Thanked in
    4,487 Posts

Kontradiktorna si. Ako smo zajedno ucestvovali u sexu, kako to zajedno ne odlucujemo? Kako se tvojih 50% odluke o sexu pretvori u 100% odluke o posledicama sexa? To znaci da na sebe preuzimate odgovornost, sebicnu, u ime feminizma, a taj isti feminizam koristite da sve druge odgovornosti muskarac snosi zajedno s vama, 50%.
    cekaj, hoces da kazes da je svaka zena sa kojom si imao sexualne odnose bila sa tobom u ozbiljnoj vezi? imao si vece planove sa svakom?

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Jesi li spreman da snosis 50% posledica ako nesto krene po zlu, a ti si to zahtijevao zbog tvojih 50% ucesca?
    Naravno da nikad ne bih insistirao na tim stvarima, ni u snu. Smatram da zena treba sama da odluci sto ce i kako, obzirom da te stvari znaju poprilicno da se iskomplikuju, a kad dodje do toga, ne moze 50% komplikacija preci na drugoga. A da nosim nekoga na dušu....neka, hvala.
    Kako god se trudio da protumacim ovaj post, uvjek ispane strasan. Strasan.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Mozete li ovo objasniti?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

cekaj, hoces da kazes da je svaka zena sa kojom si imao sexualne odnose bila sa tobom u ozbiljnoj vezi? imao si vece planove sa svakom?
    Naravno da nisam. Postoje kondomi, postoji brojanje ciklusa, antibebi pilule, postoji kontrola, niko nije glup; ili jeste; 21 je vijek, svi smo ucili biologiju, znamo kako stvari funkcionisu, valjda.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,265
    Thanked in
    4,487 Posts

Eto, sad se 100% slazemo. Ili da ne upotrebljavamo procente?
    Ne slazemo se. Evo zamisli da smo ti i ja zajedno, imamo redovan sex, ti me vodio kod svojih, ozbiljan si sa mnom, a ti si meni samo tu za taj sex i nista vise. I recimo da sam glupa i ostanem trudna i ocu da abortiram i ti se ne slazes.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Mozete li ovo objasniti?

Hvala Lepo
    Moze se objasniti jedino ovako:

Ako beba nije u redu, ne zeli odgovornost; ako majka umre tokom porodjaja, ne zeli da je nosi na dusi, kao ni ako beba umre na porodjaju.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako smo zajedno ucestvovali u sexu, kako to zajedno ne odlucujemo? Kako se tvojih 50% odluke o sexu pretvori u 100% odluke o posledicama sexa? To znaci da na sebe preuzimate odgovornost, sebicnu, u ime feminizma, a taj isti feminizam koristite da sve druge odgovornosti muskarac snosi zajedno s vama, 50%.
    Ne uzimas u obzir da nakon seksa ONA ostaje u drugom stanju. ONA dozivljava promjene....isto tako NJENO tijelo se mijenja, kako fizicki, tako u svakom drugom smislu.
    Da ne pominjem hormonalni poremecaj, mucnine i kontrakcije...sve to samo ONA dozivljava i na kraju ONA radja.
    Ako si ikada prosao kroz probleme koje nosi trudnoca, ako ti je rastao stomak devet mjeseci, dozivio si promjenu koja se naziva Kuvada, i imas pravo na odlucivanje kao i ona. Ako nisi dozivio to, sjedi gdje si, za bolje i nisi.
    A kako si ti?

Gojkovice, mlada Gojkovice...
    Last edited by Noir; 19-03-16 at 23:53.

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,265
    Thanked in
    4,487 Posts

Naravno da nisam. Postoje kondomi, postoji brojanje ciklusa, antibebi pilule, postoji kontrola, niko nije glup; ili jeste; 21 je vijek, svi smo ucili biologiju, znamo kako stvari funkcionisu, valjda.
    I postoji uvijek ono 1% da nesto od toga zakaze. Plodni dani ne moraju bit po ps-u.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne slazemo se. Evo zamisli da smo ti i ja zajedno, imamo redovan sex, ti me vodio kod svojih, ozbiljan si sa mnom, a ti si meni samo tu za taj sex i nista vise. I recimo da sam glupa i ostanem trudna i ocu da abortiram i ti se ne slazes.
    pa ovo ispada 'plansko zatrudnjivanje' od strane muskarca da bi je vezao za sebe preko djeteta, mozda i zakucio alimentaciju itd.. identicno kao i plansko od strane zenske, i desava se..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

A najbolje da trazim nekoj da ga rodi ako ga ona sama nece sto sve necu procitat i cut

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ne bi mogli funkcionisati da sam ja ozbiljan a ti tu samo radi sexa. Plus bi imali zasticen sex, sve dok smo zajedno iz razloga iz kojih ti recimo zelis da smo zajedno, sexualne potrebe.

Ja ne poricem muskih 50% nigdje. Ovo o cemu sad diskutujemo je samosvjesnost nas svih, u sta ulazimo, sa kim, i kakve su posledice...
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    4,732
    Thanked in
    2,108 Posts

Moze li da prilikom abortusa dodje do neke infekcije koja kasnije moze da izazove sterilitet kod zene? Moze li da dodje do ozbiljnijih povreda materice? Ajde da ne duzim...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

I postoji uvijek ono 1% da nesto od toga zakaze. Plodni dani ne moraju bit po ps-u.
    S obzirom na to kakav sam ja, a necu govoriti u superlativima o sebi, te 1% bih protumacio kao pozitivan znak, da je trebalo da se desi

Eto toliko smatram da je odgovor na pitanje "Roditeljstvo - da ili ne", DA. Nema ljepseg osjecaja. On topic
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    12,558
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

ne mislim da je zvoncica pricala u kontekstu namjerne trudnoce koja je po meni jos jedna nevidjena glupost muskarca i nikog drugog. kad se petljaju sa curkama, takvima bolja i ne treba.
    Apsolutno! Meni uopšte nije jasno kako u odnosima dvoje ljudi može doći do toga odredjivanja procenata, to je primitivizam prve vrste?!

Da bi ona ostala trudna treba prvo da se seksa, da bi se seksala, treba prvo da se poljubi, da se poljubi treba da izadje na veceru, barem. Ili ja imam pogresnu predstavu o zenskom ponasanju?

Da bi se sve ovo ostvarilo, treba vremena, je li, SASVIM DOVOLJNO vremena da se uvidi sa kakvom se osobom ima posla. Treba li da nastavim sa zakljuccima?

Niejsam ja kontradiktorna, nego ti posmatraš stvar samo iz tvog ugla! Ti i ona ste napravili dijete, ona ne bi da radja, ti bi da se pitaš 50 %! I vi ste u vezi u tom tvom uglu o kojem ti govoriš...a ja vidiš ne govorim samo o tom uglu....nego govorim o onoj opcji kad odeš na ludu žurku, super vam je svima, ti se napiješ, urnišeš, ne znaš što činiš, pričepiš neku nevjestu, ona e nećka, ne nećka, ti se držiš one narodne umotvorine "ne "čepi" lijep no uporan" pa navališ i posle mjese dana ona te zove uplakana, veli trudna sam a ti je otprilike ovako dočekaš "aaaa?! Makse mala zabolje me, prijatno"...ili milion drugačijih situacija dje je trudna žena prepuštena sama sebi jer "otac" ne želi ni da pomisli da i on ima neku odgovornost...
    A tvoj problem, tj problem o kome si ti pisao je samo tvoj....već sam gore napisala da mi je suludo da dvoje ljudi u vezi ne mogu da se dogovore, kako bilo, ali da se dogovore i dok ne dodje do konsenzusa lijepo se piju pilule, ili se koristi zaštita...prosto, ne?
    Uopšte ne govorim o vezi, braku, bilo kakvom planiranom odnosu izmeju muškarca i žene, samo i isključivo o slučajnostima koje se nažalost dešavaju...da se razumijemo, bilo kakve konstrukcije i "hvatanje na trudnoću" i slične gluposti ne mogu da svarim, kao što NIKAD ne bih mogla da svarim da žena rodi dijete baz znanja oca budućeg, ili da podmetne dijete jednog drugom ocu...ne pričamo pobogu o budalama ovdje, nego o normalnim ljudima, ili sam pogriješila..i mogli bi na temu da se vratimo, malo odosmo na etičke principe roditeljstva i završismo na abortusima i raširismo ovo baš, baš...

sve sam gore odgovorila, no me sad mrzi da odvajam
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,265
    Thanked in
    4,487 Posts

Ne bi mogli funkcionisati da sam ja ozbiljan a ti tu samo radi sexa. Plus bi imali zasticen sex, sve dok smo zajedno iz razloga iz kojih ti recimo zelis da smo zajedno, sexualne potrebe.

Ja ne poricem muskih 50% nigdje. Ovo o cemu sad diskutujemo je samosvjesnost nas svih, u sta ulazimo, sa kim, i kakve su posledice...
    Pa zamisli da se ja foliram da sam ozbiljna, a nisam. Da ti oces djecu, a ja necu pa eto krijuci koristim zastitu. Tebi pricam bajke koje ti zelis da cujes.
    Kao recimo one koje slusaju djevojke ciji partneri nemaju mooda da kazu zasto su sa njima.
    Konstantno pominjes ravnopravnost pa evo i da metnem i jednu ravnopravnu zenu u odnosu dvoje ljudi.
    Sto zena ne bi mogla da bude gowno u ovakvom smislu?
    No se odaljismo od teme gdje ti kao muskarac zelis da vuces konce tako sto zena pored tebe mora da misli ono sto ti mislis, jer zena ne moze kako ona oce.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Naravno da da..Bas bi bilo lijepo da zakuca na "vrata" bar desetoro djecice supruga ili supruge iz njihovih proslih veza... Bar bi to njihovo iskustvo imalo nekog konkretnog smisla.. Ako su vec...
    Hvala Lepo

Page 38 of 63 FirstFirst ... 2834353637383940414248 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)