Page 283 of 730 FirstFirst ... 183233273279280281282283284285286287293333383 ... LastLast
Results 7,051 to 7,075 of 18245

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    4,362
    Thanks Thanks Received 
    8,428
    Thanked in
    3,214 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    za te pare moze zaposlit head waitera samo sa kakvog pasnjaka....
    Ima mnogo nasih ljudi koji su head waiter-i u UAE i odlicno su ispekli zanat makar 2-3 godine u internacionalnom lancu hotela i rade za iste pare. Vjerujem da bi se vratili kuci i dodali jos 500-800e baksisa minimum svaki mjesec, tako da bi svaki mjesec na 1200-1500 izlazio, sto je dosta dobro.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Head waiter je zanimanje koje treba znat.zasluzuje regularnu platu po rangu hotela.za te pare ne rade u UAE.u Dubaiju rade za oko 3000$.pricao sam sa par momaka kada sam bio tamo.(prodavacice u recimo Dubai Mall-u,dosta ih je iz nasih krajeva,rade za vece pare)plus baksis koji se dijeli na smjenu,i vjeruj ne bi se vratili ni nasi ni ovi iz BG.diskutabilno je da li bi i ce ovi izlazit u nasem Hiltonu na toliki baksis......ako ga i bude uzece im ga

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ima nasih ljudi po kruzerima i po inostranstvu koji bi se odmah vratili kuci da su plate ista jace.
    Ali kako ocekujes strucnjaka i dobrog menadzera za kikiriki. Ovo 10-12 godina iskustva u turizmu upoznao sam par dobrih menadzera. Ali ti dobri ili izbjegnu na brodove ili otvore nesto svoje.

I onda dodju bravi koji pojma nemaju o turizmu i rade za 500eur.

Razgovor za posao F&B manadzera u BD:

Ja: nabrojte mi 10 vina nije bitno jesu crvena, roze, bijela...
    Kandidat: nijesu nas to ucili?
    Ja: izvinjavam se?
    Kandidat: zavrsio sam menadzment u turizmu nijesu nas to ucili...
    Ja: hvala lijepo, kontaktiracemo vas....

To se dobija za 500ojra
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

tacno tako
    a Hilton je koliko se sjecam iz USA.
    pa evo nek daju platu koju treba dat.
    https://www.google.com/url?sa=t&rct=...SpbjafzGlsJgGg

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ima nasih ljudi po kruzerima i po inostranstvu koji bi se odmah vratili kuci da su plate ista jace.
    Ali kako ocekujes strucnjaka i dobrog menadzera za kikiriki. Ovo 10-12 godina iskustva u turizmu upoznao sam par dobrih menadzera. Ali ti dobri ili izbjegnu na brodove ili otvore nesto svoje.

To se dobija za 500ojra

a da ga pitas postavke stola,ophodjenje sa gostima,bonton,ili sto je kuver.......pola ne zna...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

a da ga pitas postavke stola,ophodjenje sa gostima,bonton,ili sto je kuver.......pola ne zna...
    Navikne se covjek polako... U normalnoj zemlji bi isla teza pitanja prvo

Kod nas se pocinje lagano. Vina, piva i viskije da nabroji. Pa se onda prelazi na hranu, pa onda na staff...
    I sve kao po jajima, i sve molis boga da je sledeci kandidat manji idiot od prethodnog.

I to su tipovi koji se zale da nema posla, a ne znaju nista... Ali bi manajer da bude odmah... Eto im ih

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

tacno tako.svaka cast.:encouragement:

Thanks Thanks Given 
    4,362
    Thanks Thanks Received 
    8,428
    Thanked in
    3,214 Posts

Head waiter je zanimanje koje treba znat.zasluzuje regularnu platu po rangu hotela.za te pare ne rade u UAE.u Dubaiju rade za oko 3000$.pricao sam sa par momaka kada sam bio tamo.(prodavacice u recimo Dubai Mall-u,dosta ih je iz nasih krajeva,rade za vece pare)plus baksis koji se dijeli na smjenu,i vjeruj ne bi se vratili ni nasi ni ovi iz BG.diskutabilno je da li bi i ce ovi izlazit u nasem Hiltonu na toliki baksis......ako ga i bude uzece im ga
    Taj te dobro slaga da mu je plata 3000$, prije ce bit da je 3000 AED. U PG da imas oko 1000-1500 je sasvim pristojno sa baksisom, sigurno se nece odirat kao tamo. I imas jos i normalan stan, za razliku od tamo.

Ovo generalno vazi za sve supervizorske pozicije. Tu oko 1000-1500e je realno, ne treba bit u oblacima. I to je ok. Menadzeri, th Sefovi sektora, minimum 2000. Ali evo vidjecemo kad otvore...

Thanks Thanks Given 
    4,362
    Thanks Thanks Received 
    8,428
    Thanked in
    3,214 Posts

To se dobija za 500ojra
    Ovakvi razgovori su za nase lokalne bLiznismene.
    Ko oce da upadne u ozbiljnu pricu, tj ko je vec makar 10 godina u istoj, sve ti stoji u CV. Nece te pitat znas li engleski, ako vide da si bio godinama u inostranstvo. Nece te pitati o picima i hrani, jer si vec vodio restorane i barove cije ime kad ukucas u internet ispada u milion pretraga i pominje se rijec luksuz i vrhunski standardi i usluga. Jos jedna stvar, jako je mali svijet i svako svakoga zna, i postoje reference na LinkedIn i preko kolega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

za hiltona se kupuje licenca za koriscenje sto znaci da ne moraju finansijski da drze kadar na ista primanja al takodje se i gube licence u godisnjim provjrama , e sad kad je zagreb izgubio licencu vi zaista mislite da ce pg drzati korak sa standardima?
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Taj te dobro slaga da mu je plata 3000$, prije ce bit da je 3000 AED. U PG da imas oko 1000-1500 je sasvim pristojno sa baksisom, sigurno se nece odirat kao tamo. I imas jos i normalan stan, za razliku od tamo.

Ovo generalno vazi za sve supervizorske pozicije. Tu oko 1000-1500e je realno, ne treba bit u oblacima. I to je ok. Menadzeri, th Sefovi sektora, minimum 2000. Ali evo vidjecemo kad otvore...
    ....
    bio sam tamo prosle godine mjesec dana.i nazalost nije me slagao,vjeruj.a za sta.....nisi bio u JBR(Jumeirah Beach Resort)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

AJB - Vrhovi Balkana: Prokletije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

FOTO: Nova radna mjesta: Rekonstruiše se hotel Palma u Tivtu

Hotel Palma, koji više od 30 godina krasi obalu Tivta, sredinom maja će dobiti novi izgled, ali i bogatiji sadržaj, pa će nakon rekonstrukcije vrijedne oko dva miliona eura postati savremeni gradski hotel kategorizacije četiri zvjezdice, sa svim sadržajima za hotel visoke kategorije.

Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"La Roche" od aprila

Novi hotel u Tivtu kod Gradske plaže, na Šetalištu kapetana Iva Vizina biće otvoren krajem narednog mjeseca, izjavio je za naš Radio Ivan Peković, zastupnik investitora Olega Khuklija iz Sankt Peterburga i kompanije „Oliva invest“, dodajući više detalja o ovom objektu:
    „Očekujemo da će biti otvoren negdje za mjesec i po dana, krajem aprila, a zvaće se „La Roch“, što znači stijena na francuskom, zato što je hotel sav od kamena, izgleda kao stijena i to je bio razlog za takvo ime. Kamen za hotel je stigao sa Brača, najbolji koji može biti.“
    Ovaj mali butik hotel kategorije 5 zvjezdica ima 9 apartmana, tj. 12 soba i površinu od preko 1320 kvadrata, a, kao što je poznato izgrađen je na parceli od 655 kvadrata na 4 nivoa - podrum, prizemlje i dva sprata. Još nisu svedeni računi, tako da će informacija o ukupnim troškovima biti dostupna na kraju izgradnje, kaže Peković i dodaje „Do otvaranja je još preostalo da stigne namještaj iz Italije, koji se očekuje naredne nedjelje, a onda kreće rad na restoranu u baru. Već smo dali oglas i primamo radnike za sezonu, tako da očekujemo da će za oko mjesec i po dana biti sve završeno. Plažu smo upravo dobili na tenderu, koji je završen i sad radimo na tom dizajnu.“
    U kompaniji očekuju da će plaža biti spremna za otvaranje do kraja juna, a u toku je procedura za dobijanje dozvole za otvaranje plažnog bara, čime planiraju da upotpune kompletnu ponudu na toj lokaciji.

Thanks Thanks Given 
    4,362
    Thanks Thanks Received 
    8,428
    Thanked in
    3,214 Posts

La Rosche izgleda dosta simpaticno za sad, interesantan projekat, da vidimo ovo ljeto kako ce proci. Do kraja aprila tesko da mogu otvoriti, realnije je do pocetka juna s obzirom koliko jos imaju da urade.

Sto se tice Palme, neka su ga konacno renovirali posto je bas ruglo od hotela bio. Ova boja i nije bas nesto posebno, mogli su nesto svjetlije uraditi, ali svakako nivo od 4* je odlican.

Jos da se neko smiluje na ono ruglo od hotela u centru koji bas ne prilici tivtu, mada koliko cuh zadnje je da je Veskobar upleo prste tako da ko zna kad ce se to raspetljati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hotel Mimoza je ruglo.S obzirom da je prodat prijje neki mjesec,za nadati se da će se upristojiti.Imaju dozvolu za rekonstrukciju i povećanje spratnosti.Ako ne,rušenje.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Hotel Kamelija najbolja pozicija sto jedan hotel može imati a najveći raspad od hotela. Hotel Tivat, odavno u raspadu sistema.
    Palma i nije bila baš toliko loša a zanima me dje će se gosti parkirat u La Roche pošto nema mjesta ni za bicikli.
    Jel moguce da hotel sa 5* nema svoj parking
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Jel moguce da hotel sa 5* nema svoj parking
    Nije. Ako je taj dobio 5* onda je neko podmazan, što se ono kaže u nas.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kod nas se zvjezdice daju odokativno. Kad vidim sta kod nas dobije 3-4 zvjezdice mene je sramota.

Postoji zakon doduse gdje je do tancina objasnjeno kako se kategorizuju objekti.

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    1,827
    Thanked in
    923 Posts

Kod nas se zvjezdice daju odokativno. Kad vidim sta kod nas dobije 3-4 zvjezdice mene je sramota.

Postoji zakon doduse gdje je do tancina objasnjeno kako se kategorizuju objekti.
    Tek u Srbiju da vidiš šta sve dobija 4 zvjezdice.Na kopaoniku hotel Anđela bez parkinga, bez prilaza autom recepciji, sobe prosječne, hrana isto, tri zvjezdice bi mu bile plafon al Kole je to završio.Tako ti vjerovatno i ovi naši završavaju.I nije mi jasno kako se u hotele svrstavaju zgrade i kuće sa 6-7 soba i nečim što liči na recepciju
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Naleceh slucajno na ovaj poster iz 1962

Kada se letjelo direkt iz BG-a za Zabljak... A dje nas je 25godina harchenja DPS-a dovelo.... EeEeeee zemljo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    "La Roche" od aprila

Novi hotel u Tivtu kod Gradske plaže, na Šetalištu kapetana Iva Vizina biće otvoren krajem narednog mjeseca, izjavio je za naš Radio Ivan Peković, zastupnik investitora Olega Khuklija iz Sankt Peterburga i kompanije „Oliva invest“, dodajući više detalja o ovom objektu:
    „Očekujemo da će biti otvoren negdje za mjesec i po dana, krajem aprila, a zvaće se „La Roch“, što znači stijena na francuskom, zato što je hotel sav od kamena, izgleda kao stijena i to je bio razlog za takvo ime. Kamen za hotel je stigao sa Brača, najbolji koji može biti.“
    Ovaj mali butik hotel kategorije 5 zvjezdica ima 9 apartmana, tj. 12 soba i površinu od preko 1320 kvadrata, a, kao što je poznato izgrađen je na parceli od 655 kvadrata na 4 nivoa - podrum, prizemlje i dva sprata. Još nisu svedeni računi, tako da će informacija o ukupnim troškovima biti dostupna na kraju izgradnje, kaže Peković i dodaje „Do otvaranja je još preostalo da stigne namještaj iz Italije, koji se očekuje naredne nedjelje, a onda kreće rad na restoranu u baru. Već smo dali oglas i primamo radnike za sezonu, tako da očekujemo da će za oko mjesec i po dana biti sve završeno. Plažu smo upravo dobili na tenderu, koji je završen i sad radimo na tom dizajnu.“
    U kompaniji očekuju da će plaža biti spremna za otvaranje do kraja juna, a u toku je procedura za dobijanje dozvole za otvaranje plažnog bara, čime planiraju da upotpune kompletnu ponudu na toj lokaciji.
    ko je pravio ovaj"hotel"....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Naleceh slucajno na ovaj poster iz 1962

Kada se letjelo direkt iz BG-a za Zabljak... A dje nas je 25godina harchenja DPS-a dovelo.... EeEeeee zemljo
    da zivimo bolje.....

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Kako je stanje sa palmama u Tivtu, oće li preteć koja?
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Page 283 of 730 FirstFirst ... 183233273279280281282283284285286287293333383 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)