Pa nije Sveto pismo cjenovnik u mesari, pa da kažeš uzeću 250g. čuda i 150g. predviđanja bez kostiju. I nije problem vjerovati, nego zbog čega vjerujemo. Ako vjerujemo zbog čuda i prorokovanja, ne valja rabota. Rečeno je blago onom ko ne vidi, a vjeruje. Na drugoj strani eto ispade ipak potreba da se moć demonstrira i da se vidi jer je to potrebno da bi se vjerovalo. "Mala" kontradiktornost u dogmatskom shvatanju, reklo bi se?
Sent from my GSXR1000 @ 299
γνῶθι σαὐτόν
pa zar nije >.> da ce se njegove rijeci pamtit , pricu Marije , da ce ga izdati , da ce ga svi napustiti od njih ( pobjeci kad ga izdadose ) , da ga petar nece priznati 3 puta ,da ce patit zbog onih ( nzm kako se zovu na engleski bijase priest mislim ) , da ce umret u jerusalimu , da ce biti razapet , kad ce umret , da ce se podici iz mrtvih na 3 dan ,dolazak svetog duha , da ce se za jednu generaciju jerusalim unistiti , da ce se svi ovi dogadjaji dogoditi u jednoj generaciji , da ce onaj hram srusiti ,da ce se ljudi razbjezati , da svetom zemljom ce vladati ljudi koji nisu jevrejskog porekla , da ce jevreje progoniti , i ako ce ih progoniti prezivjet ce
ako vidis onda to nije vjera , onda znas
blago onome ko vjeruje a ne vidi
npr imam ja prijatelja koji kaze , ja ne vjerujem nicemu dok ne vidim , da li tu onda se moze povjerovat zbog djela ?
ja vidim nesto sve se traze mane , da bi sebe opravdali , treba shvatit da smo na kraju niko i nista
"Biti siromašan duhom", na žalost velike današnje većine (čast izuzecima) koji bukvalno vole da tumače sve, ne znači biti siromašan recimo finansijski zatim materijalno i bilo šta slično. To "siromaštvno" ima mnogo značajniji i dublji duhovni smisao, prema riječima dostine teoloških mudraca.
Možda je lakše shvatiti koliko je ovo siromaštvo zapravo bogatstvo, ukoliko sagledate čovjeka koji shvata i vjeruje i zna da je svim svojim sposobnostima, djelima, znanjem, zapravo ubog i siromašan, jer mu je uvjek i na svakom koraku i konkretnom slučaju potreban, neophodan upravo Onaj koji je jedini bogat Duhom. "Siromašan duhom" je onaj koji shvata da je njegov duh siromašan naspram bogatog i svespisutnog Boga, u tom kontekstu "siromašan duhom" je onaj koji shvata da je cio njego život upravo siromašan naspram života koji je u neprekidnom skladu sa životom po pravilima Božijim, zato se i u nastavku isti trudi da svoj siromašni duh "dopuni" bogatstvom koje mu nedostaje i koje želi, kome stremi i koje i dobija. Biti "siromašan duhom" je zapravo svojevrsni početak religioznog života.
"Bogatiti" se iz ove ovakve perspektive je ono na šta su ljudi prizvani i pozvani, drugo ime sa "siromaštvo duhom" mogla bi biti "smjernost". Ovako opisan put, nikako ne može biti i sigurno nije "put kukavice"!
Na kraju, sjetimo se sad i razmislimo o onima koji se naveliko uzdaju isključivo u samoga sebe u bogatsvo, novac, moć i slične pogrešne stvari. Kud ih to vodi?
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
Ti me nesto zamisli i sjetih se ovoga
JZK 36:25 I pokropicu vas vodom cistom, i bicete cisti; ja cu vas ocistiti od svijeh necistota vasih i od svijeh gadnijeh bogova vasih.
JZK 36:26 I dacu vam novo srce, i nov cu duh metnuti u vas, i izvadicu kameno srce iz tijela vasega, i dacu vam srce mesno.
JZK 36:27 I duh svoj metnucu u vas, i ucinicu da hodite po mojim uredbama i zakone moje da drzite i izvrsujete.
Zar nije ovo objasnjenje onoga sto je Isus rekao?
Blessed are the poor in spirit,
For theirs is the kingdom of heaven.
Last edited by Ego_and_his_own; 16-03-16 at 21:32.
70-80% šanse da je Isus Hrist samo književni lik tj. nikada nije postojao tako da je budalaština (nije da nas nisi navikao) reći da je književni lik predvidio nešto što piše u istoj toj knjizi koja se sa gledišta istorije već pokazala kao budalaština. Omiljen dio Novog Zavjeta je što je Kralj Herod po jednom datumu rođenja već bio mrtav, a po drugom datumu je promašio vladavinu Pontija Pilata.
Tako da je čak je i Crkva rekla sa gledišta Novog Zavjeta nemoguć datum
Isus je rođen prve godine nove ere, a kralj Herod(koji je naredio da se ubiju sva novorođenčad pa je Marija pobjegla na magarcu) je umro 5te godine prije nove ere.
Sve u svemu, začin C
Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
Last edited by Rakun; 17-03-16 at 00:30.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
pa postoje dokazi da je isus hrist postojao , sto se tice mene , ako nepostoji onda je hriscanstvo zasnovano na lazi , zar bi toliko ljudi bacili zivote za nicim .Koja je ovo godina , od kad smo ih poceli mjeriti ovako ? Radije bi zelio svijet bez zakona gde se ljudi ubijaju , lazu , kradu , da ljubav neznaci nista no svako svakoga da vara ? zar nije bolji svijet dje je zakon . Mislis li da bi svijet bio bolji bez Hrista i njegovog uticaja na sve ? E aj sad malo da se i ja posprdam , Kako znas da je bilo sve istina prije slika snimkova , kako uopste znas da ista postoji , mozda su te vanzemaljci zatvorili i eksperimentisu pa ti pustaju da pricas , mozda si u komi xD aj sad na ozb .Cak su i naucnici poceli da govore da je svijet stvoren od strane nekoga zbog neverovatnog broja uslova koji su potrebni da bi postojao nesto , evo npr galaksija , za zemljino postojanje potrebno je preko 2000 i nesto uslova zbog cega jedva 200 planeta mogu bit naseljive u danas poznatom univerzumu , i svaki od njih mora bit prefektno odradjen da bi se formirala planeta naseljiva , npr moramo imat planetu kao jupiter sa jakom gravitacijom da prima udarce asteroida za nas .da ne pricam za galaksije koje da se za 1 mm off gravitacija ili elektromagnetika sve bi se rasprsilo i nebi se zvijezde mogle stvoriti. Sam covjek koji je izucava big bang je priznao (vodeci strucnjak sad ) . I stvarno sto se tice biblije toliko slucajnosti da su pogodjene od strane nekoga pisca su pa da kazem astronomske sto vise tacnije 1 u 10,000,000,000,000,000,000, 000,000,000 a to je samo novi , treba dodat i iz starog , trebas uzet u obzir da je biblija (ne samo novi vec i stari ) pisana od strane razlicitih ljudi , iz razlicitih djelova svijeta , iz razlicitih vremenskih perioda, ali eto , desile su se. Doslo je vrijeme kad se smatra da si budalo ako vjerujes cak i ako spomenes Isusa . Dje kad njegovo ime spomenes i uvrijedis toga kome si ga reka . Znas sto ajde i ti uhvati i pomoli se , nista te ne kosta . Cini mi se da tamo pise da boga netraze oni koji imaju , vec oni koji nemaju. Onaj koji ima njemu je sve jedno , on uziva u ovome zivotu.
Da si u avion koji pada , koje bi ti bile zadnje rijeci ? dobro razmisli o tome ili ajde bolje Kad budes 90 godina pred smrt , svakog dana trebas da umres , iznemoga , svi zaboravljaju na tebe , kao teret si im ? da li ces isto mislit ka sad ? Ovaj zivot nema smisla bez Boga .
Last edited by Kish; 17-03-16 at 14:49.
Interesantno navodni izvestaji Pontije Pilata.
Što se tiče progona.
2014. godine u Južnoj Koreji za Božić je postavljena božićna jelka blizu granice, koja se mogla videti iz Severne Koreje. Severna Koreja je to nazvala "psiholiškim ratom" i zapretila da će bombardovati drvo.
stvarno ... drvo ? wat >.> ? ti ljudi nisu normalni
Greška, većina tih ljudi tamo se ne razlikuje značajnije od bilo kojih drugih ljudi, problematični su u ovom slučaju produkti ideologija, političkih ideja, zatim način razmišljanja pojedinih likova na vlasti i sl. Obični narod je uglavnom svuda isti, bavi se svojim poslom, uglavnom preživljava i sluša ono šta mu se servira, uzimajući dio toga za neko svoje mišljenje, bio bijel, crn, zut ili crven, svejedno je. Pojedinac kao individua nikad ne bi pravio problem, grupa, to je druga priča.
A vidiš da svako društvo ima svega, koliko čega ima može biti koliko društvo to dobro shvata.
Jok.
Kao i obično citatima siluješ smisao.
Kukavičluk je karakterna osobina i ona uopšte nije baš niti neetičke kategorije, često se miješa sa neetičkim radnjama koje po prirodi sputavaju i aktiviraju introspektivni alarm pa nešto i nismo kadri izbačit na viđelicu.
Religija se najčešće upotrijebljava da o sebi pričamo u trećem licu. Ona nam (uzme se po potrebi) daje za pravo što šta...
Sto nam ona to daje za pravo te je tako specifična liše drugoga (osim govora o sebi u trećem licu)?
I đe to piše? Mora li da piše? Ako ne mora onda to nemora ni bit religija...
E ovo je možda veoma ozbiljno - za razmotriti.
Šta je religija, da mora da bude? - a i ne mora.
To je taj rad.
Sa druge strane, na prvu rečenicu iz tvog posta, si jasno dao odgovore zadnjih par dana, bar koliko sam primjetio.
Šta to tebi daje za pravo? - mislim da ođen odgovor teško možeš da daš.
Ja sam primjetio da ti ne samo ne poznaješ ova uputstva na kojima se Religija bazira već da ni nemaš sposobnost ni da ih pročitaš.
Što i kako to već izlazi iz okvira mog zanimanja.
Mislim da pričaš o pogrešnoj osobi.
Pitanje je bilo upućeno tebi...a ne kako to ja shvatam i da li mogu.
Uviđaš kako stalno praviš digresiju sa poganim jezikom sipajući kvalifikacije, a zapravo...mislim da je to ta podsvjesna iskrenost koju ne možeš da suzbiješ.
Hajde da pričamo o tim uputstvima.
Kakve su one prirode da mogu biti religija ili sa druge strane da ne mogu.
Baš si iskoristio interesantan termin - ''baziranje''.
Ja pričam čitavo vrijeme o tome, a ti veliš hajde sad da pričamo o tome?
Sreća moja te je sve ostalo zabilježeno, pa ne moram ponavljati ti no ti možeš prelistati.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks