Ovaj A6 je i danas ljepši od bilo kojeg leksusa.
James Tiberius Kirk
Znaci ja komuniciram sa tobom i slicnima tebi koji ne znaju kojoj klasi pripada IS. Mislim da je to dovoljno.
Auto je postao popularan bas zbog zadnjih stopova, veliki broj malih privreda je kopiralo te stopove od providnog stakla i kod nas je to bilo poznato kao Lexus svijetla.
Inace taj auto je imao najjebackiju instrumentalku EVER MADE:
Onda, redni sestak...ohhhh...
Inace auto je tada nudio navigaciju, Nakamichi muziku, nevidjen potencijal za tuning, brutalan automatski mjenjac, 6 brzina serijski, najslabiji motor je imao preko 150 KS, nudio je xenon, monohromatski unutrasnji i vanjski restrovizori...
Dajte da vidimo sto su nudili konkurenti, preciznije Mercedes C klasa, A4, BMW 3...
Last edited by Fabia_Elegance!; 14-03-16 at 23:54.
TAKUMI
Vidji mu tablu ka swatch sat
f6
Fabi slazem se sa tobom za ovo zadnje sto si napisa ali ne u potpunosti. Ja sam mislio da kom izgled vozila ( to sam i gugla da vidim o cemu kom) a za perfomanse necu da pricam jer kazem o5 da jos sijeda nisam u njega ( moram ove siceve narucit u servis da ubacim) ali ne moze grdna djevojka pamecu grdilo kompezirat.
Sent from my iPhone using Tapatalk
YOU HATE ME BECAUSE I KNOW YOUR TRUTHS
MY KNOWING THIS MAKES YOU MORE PATHETIC, SORRY :devilish:
Ne moze ni zgodna ljepotom "kompenzirat" moral/covjecnost.
TAKUMI
Evo onda da se ispravim
Sad za opremu ja ne pricam koju je imao ili nije.
Ali je li grdan jeste. Znaci odvratan je nije ruzan.
Auto je naprijed lijep, ali zadnji dio kao da se onaj majstor Lipu upleo da ga pravi. Pa od 3 auta sastavio zadnji kraj.
![]()
Upravo, naprijed je izgledao sasvim pristojno, odnosno klasično za limuzinu tog perioda... Čak pozadi ovaj detalj sa providnim štopovima (koji su opet neozbiljni na limuzini takvog brenda, otprilike kao kad nosis G-Shock sat na Zegna odijelo) nije toliko strašan koliko ova dva "oka" na gepeku i "tuning" auspuh... Za unutrašnjost i mehaniku se slažem da je bio čak i ispred svog vremena, svi Japanci su bili poznati po tome... Ali dizajn... Mislim da u Leksusu osjećaju transfer blama kad pogledaju svoje starije modele...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ona instrument tabla na Lexusa meni i nije nesto, sjecam je se dobro jer je to bilo tada kao revolucionarno, da je bila opste prihvacena nastavila bi se u dalje modele i brendove ali nije, manjak podrske. Isto kao sto npr, u BMW, veliki broj ljubitelja tog brenda zamjera/negoduje sto je.kazalja temperature izbacena. To su poceli ispravljati u novije modele stavljajuci kazaljku temperature ali ulja koliko mi se cini.
Sto se tice instrumentable, slicna je sad ova digitalna u LFA, IS, RC...
Sto se tice zadnjeg izgleda, da, uvijek mi je bio ruzan ali toliko je sofisticiran i dobar da bih taj problem otpisao odmah.
Ali vidim da je izgled najbitnija stvar, o tome se i moze pricat jer ste svi DaSilve, Djudjaro, Mikelandjelo...
...ili je mozda nesto drugo u pitanju?
TAKUMI
niko ne pominje
![]()
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
viš dje je riknula
kaka je to bila kanta
TAKUMI
fabia zar ti nisi na daleke putepusti nas malo na forum da gledamo nesto drugo sem japanske friteze
![]()
sva su auta bila kvalitetnije uradjena nego sad....
Ja vozim krš iz 94-te oprema goli kur*c nema nista podizaci na cekrk klima cincilator sa motornim gasovima itd ali nema mnogo.... Za leksus je suvisna prica, jer par osoba koje mozes na jednu ruku izbrojat hvali vozilo samo zato sto ga jedan ili dvoje posjeduje ostali su samo dobri prijatelji pa drze ruku vlasniku i ubjedjuju ostale da je nesto lijepo,dobro,hit u nekom vremenu malo je isprdjelo da oprostite. Ukusi su razliciti ali je i leksus davno promasena investicija ima mnogo drugih marki vozila koje su sa pravom izvikana na sva zvonaa leksus je kao i kia da oproste vlasnici kie.
Juče sam vozio LS-a 2007 god
Glupa je ikakva priča, potrebno je da sjedeš u to auto da se provozaš ili ti da ga voziš da bi dobio utisak šta je auto i šta je Lexus...
Kako kaže fabija, taj izraz mi se skroz svidio
"Sve ostalo je voda."
Ps. Fabija, stao sam dok sam se spuštao niz stranu, ubacio u R, auto mi ide dolje..
Last edited by novakb14; 15-03-16 at 13:50.
Ja evo sad kazem i obecavam da cu se javno na forumu izvinuti vlasnicima leksa nakon sto se provozami ili ga provozam,to vozilo o kome se komentarise jednom mjesecno u trajanju od nedjelju dana
provozaj se pa da vidimo,ja sam se vozio i kazem da je stvarno extra,nije me interesovao uopste nego sjedoh u taxi a i sa taxi-jem je odvojen parking za lexus taxi od drugih,i skuplje je vozit se u lexus nego u druge i to u Dubai.kvalitet je kod lexusa izrazen i to se vidi na svemu.ostalo je sve stvar ukusa.....
Ovaj je 2013+.
Ovo sto si ti vozio je vjerovatno imao cetvorokraki volan.
Fora je sto kad stanes TC automatski disengejdzuje i onda si kao u N, to je tako zbog manje potrosnje i sistem totalno eliminise vibracije. Jedini problem je sto npr. cekas na semafore i onda hoces da krenes naglo, ima neki dilej od nekih pola sekunde, toliko treba TC-u da engejdzuje.
Last edited by Fabia_Elegance!; 15-03-16 at 14:15.
TAKUMI
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks