Page 233 of 1402 FirstFirst ... 1331832232292302312322332342352362372432833337331233 ... LastLast
Results 5,801 to 5,825 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ih koliko je nasih moralo dati otkaz da bi dosli da glasaju, koliko im je dnevnica otislo, dana i dana neispavanih, ko zna kako se vratili nazad u inostranstvo i na svoj trosak... Kad bi svi pokucali na vrata ovim CG bogataasima sto su profitirali od Nezavisnosti... he
    Mislim da smo mi gastosi sa foruma svojim glasanjem na nas trosak najvise dali CDM g. Mingulici, i sta - pa nista...
    Samo posmatramo...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by dr strangelove View Post
    Plaća li Voli radnicima doprinose na puni iznos plate?
    Možda je "mit" ali u CG jedino Merkator to radi, baš me interesuje je li to istina
    ne znam to ali znam da je neki dan u Radanovice cijela smjena kasirki dala otkaz,jer im stalno neku mutljavinu namjestaju......

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

nema mutljavine. uplacuju im doprinose na minimalac 190 koliko primaju preko banke ostalo je na ruke. nema prekovremenog niti mogu dokazat. a prilikom zaposlenja potpisujes blanko sporazumni raskid ugovora koji ovi mogu aktivirat bilo kad
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

ima ako se namjesta da su u minusu stalnoi odbija se zenama i to malo sto treba da se primi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    13 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    ne znam to ali znam da je neki dan u Radanovice cijela smjena kasirki dala otkaz,jer im stalno neku mutljavinu namjestaju......
    Nazalost, ako je to istina, u roku od par sati svima ce biti nadjena zamjena. Svi znaju da su uslovi katastrofa, ali velika je nemastina.
    Quote Originally Posted by acs View Post
    nema mutljavine. uplacuju im doprinose na minimalac 190 koliko primaju preko banke ostalo je na ruke. nema prekovremenog niti mogu dokazat. a prilikom zaposlenja potpisujes blanko sporazumni raskid ugovora koji ovi mogu aktivirat bilo kad
    Slazem se sa svim osim sa ovim da se ne moze dokazati prekovremeni. Svi imaju telefone sa kamerama, i ne moze biti da 100ak ljudi laze i da su snimci i slike lazni, a da poslodavac (2-3 sefa i direktor) govore istinu. Samo treba biti slozan. Mi ne znamo ni sta ta rijec znaci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

zamjena im je nadjena isti dan,istina jeste ne pricam gluposti nego info iz prve ruke:redface:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Pa upravo ''ostalo na ruke'' je mutljavina.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Pa upravo ''ostalo na ruke'' je mutljavina.
    Zaboravio sam ovo nema da stavim pod navodnicima.
    Ne znam je li ko otvorio ikad trudnicko tamo. Bas sanse nema. Ali zato se slavi 8 mart po cg dan zena. A zenama uskraceno osnovno pravo na radjanje, niko trudnu zenu nece da primi.

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Sava je uvijek bio prvi u jurišu, i narod je bio uvjeren da on ne može da izgubi bitku, i da ga metak neće i ne može pogoditi

– Bilo je strašno. Poželjela sam da sam mrtva. Jer, svuda oko nas ležali su mrtvi i ranjeni borci. Zovu te da im pomogneš, a ti ne možeš. Ljudska klanica. Sutjeska krvava, svi izvori krvavi. A mi gladni. Pred proboj dobili smo za jelo neko živo meso. Ono mi se lijepilo za grlo, glad me i dalje mučila, ali više kao žeđ. Voljela sam da poginem, čini mi se, smirila bih se – ovo je samo dio sjećanja Vjere Kovačević, učesnice NOB, društveno-političkog radnika, delegata Crne Gore u Skupštini SFRJ, čiji je stric bio Sava Kovačević, čuveni partizanski komandant, i narodni heroj Jugoslavije.

Kako se sjeća Kovačevićeva nećaka, Sava je uvijek bio prvi u jurišu, i narod je bio uvjeren da on ne može da izgubi bitku, i da ga metak neće i ne može pogoditi!

– Kao đak, naš Sava je bio odličan, mada je često izostajao iz škole jer je morao da čuva stoku i da radi na imanju. Njegov učitelj Nikola Vujačić govorio je zbog toga Savinom ocu Blagoju da ga školuje, ali se Blagoje pravdao da nema odakle.

Međutim, Sava se sam školovao.

– Bio je radoznao, po pričanju moga oca i kao dijete od njega je tražio knjige iz biblioteke. Moj otac Nikola ga je na taj način usmjeravao, pa je Sava već 1920. godine, u petnaestoj čitao “Mati” Maksima Gorkog – sjeća se Vjera Kovačević, i dodaje da je učio sam i stekao više znanja od djece koja su išla u školu. A dešavalo se da uzme tuđe knjige i nosi ih kući, kako bi sve proučio. Zanimala ga je i fizika i hemija.

– Sava Kovačević nije bio nepismeni i sirovi seljak. Bio je intelektualac koga je školovala Komunistička partija, sa kojim je moglo da se priča i raspravlja, čak i o teoriji relativiteta. Bio je rječit, mudar. Svojom pojavom je plijenio, a ljude više puta mirio. Ali, bio je i zadrt – piše Vjera.

Dugo je Savu mučila činjenica da je on seljačko dijete, izučavao je iskustva oktobarske revolucije i žarko je želio da bude proleter, jer je smatrao da jedino radnička klasa može da vodi revoluciju. Zato je i krenuo u Kosovsku Mitrovicu, a kasnije i u Beograd, da radi, da postane proleter. Ali, zbog njegovih naprednih ideja iz “Trepče” protjeran je, i u Beogradu uhapšen.

– Iako smo ga kritikovali zbog njegove strogosti, Sava nije popuštao. Smatrao je da svi mi moramo biti prava vojska. Opasani, uredni, da svako jutro radimo vježbe, da ustajemo na vrijeme, bez obzira gdje je neko od nas bio te noći – piše Kovačevićeva nećaka.

NI METAK GA NEĆE

Sava je 1941. godine bio komandant Nikšićkog odreda i komandant Operativnog štaba za Hercegovinu i član Glavnog štaba za Crnu Goru i Boku. U prvim borbama Sava Kovačević se pokazao kao izuzetno hrabar i sposoban predvodnik partizanske vojske. Bio je neustrašiv, odlučan, samoinicijativan i snalažljiv. Pobjedama nad okupatorom vezivao je narod uza sebe. Sava je početkom rata bio tumač interesa naroda i Komunističke partije, i on je smatrao da mu je glavni zadatak da te interese ostvaruje.

Svi mi smo tada neizmjerno vjerovali u KPJ, do fanatizma. Išli smo i na nemoguće zadatke, znajući da ćemo ih izvršiti. Sava nikada svoju vojsku nije poveo u boj, a da prije toga nije održao partijski sastanak, na kojem se sa partizanima, dakle dobrovoljcima, dogovarao da ginu. Sava je bio samokritičan i odgovoran komandant. Tražio je od boraca da vježbaju gađanje, osvajanje terena, da obavezno u borbi koriste zaklon, da čuvaju sebe i svoje drugove.

On je sam išao u boj bez zaklona, prvi. Bio je najbolji strijelac u vojsci stare Jugoslavije. Narod je vjerovao da ga metak neće. Tako je i poginuo, u jurišu, naletio je na mitraljeski rafal.

TRINAESTI JUN 1943. GODINE JE NAJTRAGIČNIJI DAN U PORODICI KOVAČEVIĆ

Bilo nas je sedmoro tada na Sutjesci. Ja sam bila u dijelu Centralne bolnice. Đed Blagoje, Savin otac, u brigadu je došao iz italijanskog zatvora, poslije razmjene zarobljenika.

Kada je Sava čuo da će i njegovog oca da šalju, tražio je borca, nekog mlađeg, ali ga nisu poslušali. Doveli su i đeda Blagoja, tako da su na Sutjesci bili Sava Kovačević, stric Janko, đed Blagoje, moja majka Ljubica, brat Dragan, Mujo i ja. Četiri generacije Kovačevića, od četrnaest do sedamdeset i pet godina. Poginuli su Sava, Dragan, stric Janko i đed Blagoje. Ostali smo živi majka Ljubica, Mujo i ja, piše u sjećanju Vjera.

Bitka na Sutjesci je bila nešto stravično, pokolj, klanica koja se ne može opisati. Bilo je strašno. Poželjela sam da sam mrtva. Svuda oko nas ležali su mrtvi i ranjeni borci. Zovu te da im pomogneš, a ti ne možeš. Ljudska klanica. Sutjeska krvava, svi izvori krvavi. A mi gladni. Pred proboj dobili smo za jelo neko živo meso. Ono mi se lijepilo za grlo, glad i dalje mučila, ali više žeđ.

Na Sutjesci sam patila i propatila, suzu nisam pustila, a vidite, sada plačem, izvinite! Što sve život može čovjeku da namjesti, sjeća se u intervjuu koji je prenio Yugopapir Vjera Kovačević.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Danilo... View Post
    Kad/ako se udje u EU, isti rok ce i kod biti. To je onda dobro, zar ne?
    Bez EU to je nemoguće i protivno zakonima fizike. Ne možemo mi sami donijeti dobre zakone.
    ★

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

A zenama uskraceno osnovno pravo na radjanje, niko trudnu zenu nece da primi.
    Jedno je trudničko a nešto sasvim drugo zapošljavanje trudne žene
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Sava je uvijek bio prvi u jurišu, i narod je bio uvjeren da on ne može da izgubi bitku, i da ga metak neće i ne može pogoditi

– Bilo je strašno. Poželjela sam da sam mrtva. Jer, svuda oko nas ležali su mrtvi i ranjeni borci. Zovu te da im pomogneš, a ti ne možeš. Ljudska klanica. Sutjeska krvava, svi izvori krvavi. A mi gladni. Pred proboj dobili smo za jelo neko živo meso. Ono mi se lijepilo za grlo, glad me i dalje mučila, ali više kao žeđ. Voljela sam da poginem, čini mi se, smirila bih se – ovo je samo dio sjećanja Vjere Kovačević, učesnice NOB, društveno-političkog radnika, delegata Crne Gore u Skupštini SFRJ, čiji je stric bio Sava Kovačević, čuveni partizanski komandant, i narodni heroj Jugoslavije.

Kako se sjeća Kovačevićeva nećaka, Sava je uvijek bio prvi u jurišu, i narod je bio uvjeren da on ne može da izgubi bitku, i da ga metak neće i ne može pogoditi!

– Kao đak, naš Sava je bio odličan, mada je često izostajao iz škole jer je morao da čuva stoku i da radi na imanju. Njegov učitelj Nikola Vujačić govorio je zbog toga Savinom ocu Blagoju da ga školuje, ali se Blagoje pravdao da nema odakle.

Međutim, Sava se sam školovao.

– Bio je radoznao, po pričanju moga oca i kao dijete od njega je tražio knjige iz biblioteke. Moj otac Nikola ga je na taj način usmjeravao, pa je Sava već 1920. godine, u petnaestoj čitao “Mati” Maksima Gorkog – sjeća se Vjera Kovačević, i dodaje da je učio sam i stekao više znanja od djece koja su išla u školu. A dešavalo se da uzme tuđe knjige i nosi ih kući, kako bi sve proučio. Zanimala ga je i fizika i hemija.

– Sava Kovačević nije bio nepismeni i sirovi seljak. Bio je intelektualac koga je školovala Komunistička partija, sa kojim je moglo da se priča i raspravlja, čak i o teoriji relativiteta. Bio je rječit, mudar. Svojom pojavom je plijenio, a ljude više puta mirio. Ali, bio je i zadrt – piše Vjera.

Dugo je Savu mučila činjenica da je on seljačko dijete, izučavao je iskustva oktobarske revolucije i žarko je želio da bude proleter, jer je smatrao da jedino radnička klasa može da vodi revoluciju. Zato je i krenuo u Kosovsku Mitrovicu, a kasnije i u Beograd, da radi, da postane proleter. Ali, zbog njegovih naprednih ideja iz “Trepče” protjeran je, i u Beogradu uhapšen.

– Iako smo ga kritikovali zbog njegove strogosti, Sava nije popuštao. Smatrao je da svi mi moramo biti prava vojska. Opasani, uredni, da svako jutro radimo vježbe, da ustajemo na vrijeme, bez obzira gdje je neko od nas bio te noći – piše Kovačevićeva nećaka.

NI METAK GA NEĆE

Sava je 1941. godine bio komandant Nikšićkog odreda i komandant Operativnog štaba za Hercegovinu i član Glavnog štaba za Crnu Goru i Boku. U prvim borbama Sava Kovačević se pokazao kao izuzetno hrabar i sposoban predvodnik partizanske vojske. Bio je neustrašiv, odlučan, samoinicijativan i snalažljiv. Pobjedama nad okupatorom vezivao je narod uza sebe. Sava je početkom rata bio tumač interesa naroda i Komunističke partije, i on je smatrao da mu je glavni zadatak da te interese ostvaruje.

Svi mi smo tada neizmjerno vjerovali u KPJ, do fanatizma. Išli smo i na nemoguće zadatke, znajući da ćemo ih izvršiti. Sava nikada svoju vojsku nije poveo u boj, a da prije toga nije održao partijski sastanak, na kojem se sa partizanima, dakle dobrovoljcima, dogovarao da ginu. Sava je bio samokritičan i odgovoran komandant. Tražio je od boraca da vježbaju gađanje, osvajanje terena, da obavezno u borbi koriste zaklon, da čuvaju sebe i svoje drugove.

On je sam išao u boj bez zaklona, prvi. Bio je najbolji strijelac u vojsci stare Jugoslavije. Narod je vjerovao da ga metak neće. Tako je i poginuo, u jurišu, naletio je na mitraljeski rafal.

TRINAESTI JUN 1943. GODINE JE NAJTRAGIČNIJI DAN U PORODICI KOVAČEVIĆ

Bilo nas je sedmoro tada na Sutjesci. Ja sam bila u dijelu Centralne bolnice. Đed Blagoje, Savin otac, u brigadu je došao iz italijanskog zatvora, poslije razmjene zarobljenika.

Kada je Sava čuo da će i njegovog oca da šalju, tražio je borca, nekog mlađeg, ali ga nisu poslušali. Doveli su i đeda Blagoja, tako da su na Sutjesci bili Sava Kovačević, stric Janko, đed Blagoje, moja majka Ljubica, brat Dragan, Mujo i ja. Četiri generacije Kovačevića, od četrnaest do sedamdeset i pet godina. Poginuli su Sava, Dragan, stric Janko i đed Blagoje. Ostali smo živi majka Ljubica, Mujo i ja, piše u sjećanju Vjera.

Bitka na Sutjesci je bila nešto stravično, pokolj, klanica koja se ne može opisati. Bilo je strašno. Poželjela sam da sam mrtva. Svuda oko nas ležali su mrtvi i ranjeni borci. Zovu te da im pomogneš, a ti ne možeš. Ljudska klanica. Sutjeska krvava, svi izvori krvavi. A mi gladni. Pred proboj dobili smo za jelo neko živo meso. Ono mi se lijepilo za grlo, glad i dalje mučila, ali više žeđ.

Na Sutjesci sam patila i propatila, suzu nisam pustila, a vidite, sada plačem, izvinite! Što sve život može čovjeku da namjesti, sjeća se u intervjuu koji je prenio Yugopapir Vjera Kovačević.

moj zemljak,veliki heroj.junak zauvjek.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vujanović pomilovao kradljivca glasova, je li moguće ovo
    Zbog 30 dana zatvora, sumnjivo mi to nešto.Bahatost vlastodršca ili...
    Ne moramo posjećivati ludnicu da bi pronašli poremećene umove, naša planeta je umobolnica svemira.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

lako je za Vujketa,oslobadja on,nego odakle pare ovoj starleti iz Bara,nasoj Soraji za ovolike operacije,evo se hvali da je ulozila u sebe vrijednost isto koliko je vrijedio dzip koji joj je zapaljen onda u PG....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Soraja je izbjeglica iz Knina,đevojka je dosta ulagala u sebe pa zaradila
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    4,443
    Thanks Thanks Received 
    8,579
    Thanked in
    3,299 Posts

Cisti primjer koliko je bitno ucenje i ulaganje u sebe konstantno tokom zivota da bi covjek opstao i bio sve uspjesniji. Kao vino takoreći.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Soraja je kamišto učila ali je dosta ulagala u sebe,da joj je potrebna bila generalka
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

u Soraji je vise plastike nego u LEGO kockicu......:dejection:

Thanks Thanks Given 
    1,494
    Thanks Thanks Received 
    1,200
    Thanked in
    595 Posts

Quote Originally Posted by dr strangelove View Post
    Vujanović pomilovao kradljivca glasova, je li moguće ovo
    Zbog 30 dana zatvora, sumnjivo mi to nešto.Bahatost vlastodršca ili...
    Da da , pomilovao da bi se vratio poslu http://www.vijesti.me/vijesti/vujano...glasova-878582

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Soraja je kamišto učila ali je dosta ulagala u sebe,da joj je potrebna bila generalka
    ulagala jes u sebe ma i drugi u nju sto jes-jes....:redface:

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Page 233 of 1402 FirstFirst ... 1331832232292302312322332342352362372432833337331233 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)