Što se tiče književnih ostvarenja pa nije Andrej toliko loš Gandalfe.
Na listu fali neki Marko Markovic; taksista iz Podgorice![]()
aj popij casu jaja
Što se tiče književnih ostvarenja pa nije Andrej toliko loš Gandalfe.
aj popij casu jaja
Sredinom 10tog mjeseca tekuće godine su izbori.
Ne moramo posjećivati ludnicu da bi pronašli poremećene umove, naša planeta je umobolnica svemira.
Nije da ih ima puno kojima odje to uspijeva.Cast izuzecima Lausevicima,Jelenama Bačić Alimpic i takvim individuama.Sta znam nijesam neko ko previše čita ali od njega sam pročitao ponešto i svidja mi se.
aj popij casu jaja
Sve ti je jasno kad je Balsa Brkovic bolji od njega. Postavicemo realnu situaciju...
Primas platu savjetnika nekih 600-700eur, gorivo i telefon ti placeni, reprezentacija... Ne pojavljujes se na poslu. Znaci imas recimo 3 godine da napises knjigu od 200 strana. Znaci toliko je nadahnut tip da je za 20godina stvaralastva napisao 3 romana...
Opristih se sav, toliko ne podnosim lika da je to smijesno... Pi pi pi
One Ring to Rule them all...
Nema CG dovoljno pravih pisaca... Tj. Realno jedino Balsa i sad ova slina imaju taj exposure... Ostalo nista, tuzno je to... Bas tuzno
Ognjen Spahic meeeeeen??
aj popij casu jaja
She is only here to annoy herself!
Koliko sam ja shvatio da bi se dobila ova penzija treba 5 nagrada a ja ne vidim da nikolaidis ima bez 1
E ne znam ja nijesam stekao takav utisak a isto sam ga davno citaoCak tvrdim da je do nekih par godina poslije referenduma i priblizavanja i uskakanbja Ranji u dupe bio jedan od omiljenih likova medju ljude koji su ga pratili.
Eto ja cu da obnovim da vidim kiksam li posto Mimesis i Sina imam doma pa da vidim mozda stvarno ja grijesim![]()
aj popij casu jaja
Ma neka...
Sve ce to narod pozlatiti...
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 03-03-16 at 23:08.
Jel moguće da šobića nema ili sam ja nešto propustio
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Sobica-legende nema,u pravu si,a ko je ovaj Andrej?
http://www.vijesti.me/vijesti/zaduzu...miliona-877884
Euroobveznice su emitovane u četvrtak po kamatnoj stopi od šest odsto. Ministarstvo finansija o tome ne obavještava javnost
Crna Gora je do sada četiri puta emitovala euroobveznice, a ukupno zaduženje po tom osnovu, prema podacima o državnom dugu za devet mjeseci prošle godine, je 966 miliona eura. Euroobveznice su emitovane prvi put 2010. godine, kada je u septembru prodata kompletna emisija od 200 miliona eura po kamatnoj stopi od 7,875 odsto. U aprilu 2011. je bila i druga emisija euroobveznica, vrijednih 180 miliona eura, uz fiksnu kamatu od 7,25 odsto. U maju 2014, treći put su emitovane euroobveznice, vrijednosti 280 miliona eura, a prodate su uz kamatu od 5,375 odsto. U martu 2015. realizovana je emisija euroobveznica od 500 miliona eura, sa kamatnom stopom od 3,875 odsto.
Rastu kamate, što znači da i rizik raste.Uskoro ćemo prodavati junk bonds, ako ih već ne prodajemo![]()
Last edited by dr strangelove; 05-03-16 at 09:04.
Ne moramo posjećivati ludnicu da bi pronašli poremećene umove, naša planeta je umobolnica svemira.
pa ne bas. Sto je kamata niza znaci da su obveznice stabilnije. I dalje je kamata visoka za naplatu, ali ne znam koji su uslovi, kao i rok dospijeca. Nije ovo lose kao sto mislite, jer poenta drzavnih obveznica je da se drzava dofinansira po sto nizoj kamatnoj stopi
http://www.cdm.me/ekonomija/crna-gor...0-miliona-eura
Pa dobro, stanovi gratis - na racun kredita CG, gorivo gratis - na racun kredita CG, uvecavaju privatni biznis - na racun kredita CG, neki i dime gratis - na racun kredita CG, jedu gratis - na racun kredita CG, subvencije zasluznim gradjanima - na racun kredita CG, penzije za zasluzne gradjane - na racun kredita CG, penzije dozivotne - na racun kredita CG, nacionalne penzije - na racun kredita CG, tri puta vise administracije nego 80-tih - na racun kredita CG... a neka sica radi ...Crna Gora će se zadužiti do 500 miliona eura
Komentari (7)A A A
Crna Gora je u petak tržištu ponudila obveznice vrijedne 500 miliona eura, navodi se na sajtu Financial bonds information.
Ilustracija
Rojters je, međutim, u petak najavio da je Crna Gora tržištu ponudila 300 miliona eura vrijednosti euroobveznica po minimalnoj kamatnoj stopi od šest odsto, piše Pobjeda.
Iz Ministarstva finansija Pobjeda do zaključenja lista nije dobila odgovor da li su obveznice prodate, po kojim uslovima, ko su kupci. Iz tog Vladinog resora samo je kratko saopšteno da i oni očekuju informaciju o realizaciji te emisije.
Obveznice su sa rokom dospijeća 2020. godine. Ponuda petogodišnjih obveznica je, po Reutersu, bila pripremljena u utorak, a kompletan posao, vode Citigroup, Deutsche bank, Erste group i Societe Generale.
Početkom godine, ministar finansija Radoje Žugić je kazao da će se emisija euroobveznica kretati između 450 i 500 miliona eura, imajući u vidu potrebno zaduženje od 488 miliona eura, bez kineskog kredita.
Vlada se u ovoj godini može zadužiti do 688 miliona eura, a više od polovine tog iznosa, odnosno 393,2 miliona, biće iskorišćeno za otplatu duga i obaveza iz prethodnog perioda.
Do 255 miliona eura država će se zadužiti za finansiranje izgradnje prioritetne dionice autoputa.
Crna Gora je u martu prošle godine emitovala euroobveznice za 500 miliona eura, sa ročnošću od pet godina i kamatnom stopom od 3,875 odsto. To je bila četvrta emisija koja je privukla pažnju više od 180 međunarodnih investitora iz preko 20 zemalja.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 05-03-16 at 12:34.
ide uz prethodni tekst oko novog zaduzenja CG...CBCG: Blokirano 15 hiljada preduzeća
Komentari (0)A A A
U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke (CBCG), na kraju februara u blokadi bilo 15 hiljada preduzeća i preduzetnika, neznatno više nego u januaru.
Ukupan iznos duga na osnovu kojeg su blokirani računi je 557,16 miliona eura, što je 0,58 odsto više nego na kraju januara.
Koncentracija duga je, kako je saopšteno iz CBCG, relativno velika, tako da deset najvećih dužnika, odnosno 0,07 odsto ukupno evidentiranih, učestvuje sa 12,25 odsto u ukupnom iznosu blokade. Njima je blokirano 68,23 miliona eura.
Oko 35,22 odsto ukupnog iznosa blokade, ili 196,25 miliona eura, otpada na 50 najvećih dužnika, koji čine 0,33 odsto svih evidentiranih.
U neprekidnoj blokadi do jedne godine bilo je 2,16 hiljada dužnika čija je blokada iznosila 39,8 miliona eura, što je 7,14 odsto ukupnog iznosa blokade.
Duže od godinu u blokadi je 12,85 hiljada kompanija ili preduzetnika, kojima je blokirano ukupno 517,35 miliona eura.
U neprekidnoj blokadi duže od 30 dana, i s iznosom većim od deset hiljada eura, bilo je 3,45 hiljade dužnika, kojima je ukupno blokirano 527,24 miliona eura, što čini 94,63 odsto ukupnog iznosa.
Iz CBCG su saopštili da je na kraju februara evidentirano 77,58 hiljada preduzeća i preduzetnika, 0,49 odsto više nego u januaru.
Pa dobro, stanovi gratis - na racun kredita CG, gorivo gratis - na racun kredita CG, uvecavaju privatni biznis - na racun kredita CG, neki i dime gratis - na racun kredita CG, jedu gratis - na racun kredita CG, subvencije zasluznim gradjanima - na racun kredita CG, penzije za zasluzne gradjane - na racun kredita CG, penzije dozivotne - na racun kredita CG, nacionalne penzije - na racun kredita CG, tri puta vise administracije nego 80-tih - na racun kredita CG... a neka sica radi ...:grin:
Hvala Lepo
http://www.vijesti.me/vijesti/prosvj...ma-para-877888
UAA DPS BRE, kasne mi parice.
Jel to zbog vanrednih casoova za ovakve "prosvetare" tj. prosvetne mukice?
http://www.cdm.me/drustvo/podgorica/...ze-ni-pravopis
http://volimpodgoricu.me/2016/02/20/...auci-pravopis/PODGORICA: Nepismena učiteljica predaje u OŠ “Pavle Rovinski”, dobila nalog da nauči PRAVOPIS!
Bistrija i obrazovanija djeca od....
p.s. Sad ce zaduzenje i nema da brinu... Sve ce ta deca da placaju za njih...
Hvala Lepoide uz prethodni tekst oko novog zaduzenja CG...
Pa dobro, stanovi gratis - na racun kredita CG, gorivo gratis - na racun kredita CG, uvecavaju privatni biznis - na racun kredita CG, neki i dime gratis - na racun kredita CG, jedu gratis - na racun kredita CG, subvencije zasluznim gradjanima - na racun kredita CG, penzije za zasluzne gradjane - na racun kredita CG, penzije dozivotne - na racun kredita CG, nacionalne penzije - na racun kredita CG, tri puta vise administracije nego 80-tih - na racun kredita CG... a neka sica radi ...:grin:
Hvala Lepo
btw. koja je prosjecna plata prosvetnim radnicima? Koliko sati rade dnevno?
Hvala Lepo
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks