ovo danas uzet neko auto je katastrofa....
zadnjih pola godine pratim nesto i nema auta koje nema neki defekt zesci izgleda.... te dizne te uljne pumpe te ovo te ono... isto tako kad pitam za pezo/citroen svi kazu uzmi 1.6 a onda tragajuci nesto ispada da 1.6 ima vise problema nego 2.0 od kojega svi kazu bjezi....
sto manje pitas to bolje izgleda![]()
Ova zadnja ti je zlatna.![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
ja ti kazem sto moj komso dozivljava.mozda je naletio na los primjerak.nesto ga je ta letva izasla puno kod knezevica,a bogami tesko je i uzet auto danas....
Problem je sto svi imaju 500000km kad dodju u CG...
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
Zar nemaju svi max 130kkm i urednu servisnu knjigu?![]()
a generalno ih ne bije glas da su losi bez razloga, ali dosta doga zavisi i od vozaca...
zamajac - 98% je krivica vozaca
bos pumpa - isto stil voznje doprinosi crkavanju iste
'meki trapovi' - pa ajmo malo kocenja na te lezece... znam jednog sto mi ni pasat nije valjo, ali na lezece rijetko ispod 40 prolazi (nako li ej sto drugo prije njih kocio)
i najitnije - SERVIS - mit ili istina da se isti radi na auta?DDDD
naravno, dok je odnosa cijena/godine/kvalitet - vozice se i francuzi (ja prvi)
Ili dok mi bas dobro ne poraste plata![]()
Ma znam i ja. Gledao sam prosle godine emisiju dje su analizirali ta polovna francuska vozila i uglavnom su kod nas jeftinija komad nego u FR,cini mi se da je SAT emisija u pitanju. Sve ti je jasno o cemu je rijec kad je tako. Jednom sam vozio Francuza i ne planiram vise...
Last edited by fotograf; 29-02-16 at 10:33.
Ja vozim 2.0 HDI.
Evo ti moje iskustvo:
Redovno ga servisiram, male i Velike servise. Uredna mi je servisna knjizica i za svaki zamijenjeni dio se vidi na koji br. km i kojeg datuma se zamijenio.
Imam takav stil voznje da ne volim da se trkam,nego sam ljubitelj udobne voznje,pa vozim ispod 2000 obrtaja,potrosnja mi je 4,5 na otvoreno, po gradu mozda 6.
Ne trosi kapi ulja.
Za 8 godina kolko je kod mene,izdao me je samo jedan jedini put kad mi se upalio "Anti polution fault"
Peugeot 206 je u pitanju,svudje se mogu parkirat s njim,udoban je ,malo trosi.
Ne razumijem sto neko zeli od auta vise.
206 nije isto sto i 407 to sam bas i pricao ekv-u. Kao da su ih razlicite fabrike pravile. 206 ima bolje pocev od prskalica tecnosti za stakla koje su 10 puta bolje nego na 407 koje se stalno čepe, do plastike koja je kvalitetnija u 206 i menjaca koji je mnogo bolji/precizniji. Najveci problem i misterija 407 je volan koji drči i čuje se nenormalno kad se mota u mjesto i sa NULA kilometara. Nije letva, nije da fali ulja u servo-u, Knezevic mi kaze, nove sa slepe kad su ih spustali su imali taj problem. Sjecam se da sam ga vodio kod par majstora jos jer nisam mogao da vjerujem to, svi su slijegali ramenima. Da se ogradim moguce da je posle taj problem otklonjen, pricam o prvim modelima 04/05.
Last edited by BiTrAtE; 29-02-16 at 11:22.
To se nije ni sa Yugom svojevremeno desavalo...
moras bit automehanicar da bi shvatio neke stvari
TAKUMI
Fabia, ako znas nekog kvalifikovanog molim te reci, eo sad cu ga povesti odma da otkrije misteriju staru 11god skoro![]()
E ne znam. Ja bas velim da je sam po sebi udoban,mekan je i ima ona sjedista sto su kao "kada" - sjediste kao da je radjeno po mome kalupu.
Ne razumijem taj "premium' osjecaj.
Ubijedjen sam da je to problem do glave,da vozi skupi auto ne da bi sam uzivao u njemu nego zbog tudjih ociju,ako imas auto koji se rijetko kvari,udoban je i malo trosi.
A mozda je i do mene,mozda su i meni samo skromni zahtjevi...
Nek ti Fabia objasni neke stvari, šta je premium osjećaj, koja je razlika dok voziš megana i ..nešto drugo.
Kad bih ja poceo kunemtise svi bi zapalili svoja...
TAKUMI
Može li auto da se registruje u neki drugi grad?
Npr tablice HN a da se autu produži registracija u PG
Ili tehnički da se odradi u drugi grad?
Koliko znam, auto mora da ima tablice mjesta boravka od vlasnika auta. Tehnicki se moze odraditi u drugi grad (bar je bilo tako kad je bilo dosta tehnickih zatvoreno pa su se radili tehnicki u susjedne gradove) ali papiri se predaju u grad cije tablice auto nosi.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
A dje uradit tehnicki a da ne zakeraju mnogo?
Da budu malo popustljiviji, da ne gledaju bas svaku sitnicu![]()
Pridruzite se facebook grupi PRODAJEM, KUPUJEM, MIJENjAM CG.
Grupa u kojoj svaki oglas ima cijenu.
Mrakovic, Konik.
TAKUMI
Ma to i nije problem, prihvatis ga takvog i voziš, problem je kad moraš da daješ pare za nešto a za ovo ne moraš, mozes tako da ga vozis samo je neprijatno znam (vozio ga punih 6god).![]()
Ja sam ga kupio sa 58.000km od prvog vlasnika, kupljen na sajmu u BD, star 3god, vozio sam ga 6god do 190.000km, uložio sam 5.000€ u njega.
Od guma, zamajca, alansera, stope motora, preko jabučica, senzora sa pritisak u gumama, senzora za broj obrtaja... (izmjenjao sam mu sve što može da se mijenja)![]()
Auto ima par fabrickih falinki, ta trešnja volana je jedna od njih (preusko crijevo od serva kako mi Zeljko Knezevic reče, mada se rijesava zamjenom servo ulja, meni je skoro 100% otklonilo taj problem), displej koji postane potpuno nečitljiv na suncu (nema pomoći), turbina koja im je loša (mada je mene poslužila, mislili smo da je crkla jer bi prestajala da radi pa sam je nosio za Užice, nakon čišćenja je radila odlično), itd...
Ja sam više puta kleo dan kad sam se zaljubio u njegov izgled, jer me služio nikako. Mada sam uglavnom slušao pozitivna mišljenja o njemu, cak i sam Zeljko Knezevic mi jednom prilikom rekao kako je izmjenjao sve modele pežoa i da ga je 407 najbolje služio.
Auto je za momka odličan (vole ga ribe) , malo troši i to mu je jedina prednost, sve ostalo mu ne valja nista.
![]()
Sent from my D6503 using Tapatalk
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks