Pozdrav svima,
Imam dva pitanja u vezi vjezbanja i ishrane i nadam se da sam na pravom mjestu. Ukratko moja situacija je sledeca. Brinem o ishrani i jedem tri puta dnevno, pri cemu mi je dorucak uvijek jaci (jedem jaja, slaninu itd., ne volim pahuljice, zitarice i muslije jer ja sam posle toga gladna!!!) i ne jedem hleb, peciva i industrijske gricalice i slatkise. Zadovoljna sam kilazom i zelim dodatno da poradim na miscnoj masi. Do sada sam trenirala tri puta sedmicno u teretani, u prosjeku 1.15 - 1.30h.
Poslednjih dva mjeseca sam napravila pauzu jer sam promijenila radno vrijeme i posto sam ukapirala da vise ne mogu da budem redovna u popodnevnim treninzima, odlucila sam da treniram ujutru, prije posla, od 7h. Nastavljam od sjutra i zanima me sledece:
1) Ako trening pocnem u 7h, da li da doruckujem i sta da doruckujem? Ja sam jutarnji tip i ne znam da funkcionisem bez dorucka, tako da pretpostavljam da ne bih imala energije da treniram ako ne pojedem nesto prije treninga. Sta je to nesto sto treba da pojedem? Svi mi kazu da jedem nekakve banane, sejkove itd prije treninga, pa tek onda kad zavrsim da predjem na moj jaki dorucak, ali ja opet nisam sigurna da ce mene te banane zasititi i, uz to, odgovara mi da jedem tri puta dnevno (pokusavala sam sa onim obrocima 5 puta dnevno, al ja ne mogu svaki cas da mislim o hrani). Druga opcija, da doruckujem moj standardni dorucak u 6.30 i u 7 da podjem na trening, al to mi nekako djeluje kao napad na organizam. Sta treba da radim?
2) Posto pocinjem da radim u 9 ujutru, trening mi ne moze biti duzi od sat vremena jer mi treba vrijeme i da se spremim za posao. Ako sam prije trenirala 1.15-1.30 h tri puta sedmicno, da li je bolje da skratim treninge i treniram 4 puta po sat vremena?
Unaprijed hvala.
Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.
Bookmarks