Kako na koje, i zavisi iz koje zemlje (u belgiji npr, rijetko koje ima povrat pdv-a)
Gledaj na mobile.de (ako pose VAT 19%) tj ako imas dvije cijene
(gross) i (net) onda imas povrat/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad se kupuje auto u inostranstvo da li postoji mogucnosti povracaj poreza 19 % ?
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Kako na koje, i zavisi iz koje zemlje (u belgiji npr, rijetko koje ima povrat pdv-a)
Gledaj na mobile.de (ako pose VAT 19%) tj ako imas dvije cijene
(gross) i (net) onda imas povrat/
Ne placas ti njima taj VAT. To je samo za njihove gradjanje. Ti njima ostavljas kao neku akontaciju koju ti oni vracu cim odjavis auto iz EU (iz mog iskustva). Ali u svakom slucaju ti porez ovdje moras platiti ovdje tako da ne znam sto se ljudi cimaju oko toga, porez je neizbjezanJedino je carina 1% ako imas eur1 papir.
Naravno da treba vratiti pdv, jer ga ovdje moras platiti. Na mobile.de gledaj ovo sto je rekao stefke.
Malo mozes da se cjenkas i prodavcu placas komplentan iznos i daje ti fakturu, vlasnicki list (i saobracajnu), HUU (tehnicki) i COC papir... Servisnu obavezno.
Uzimas tablice i osiguranje na 7-10-15 dana u opstini (15 minuta procedura)... Oko 150-180 eur. Uzimas auto i vozis.
Spediter u tom gradu (obicno su pored carine) pravi izvoznu deklaraciju (zemlja odredista Montenegro, i navode granicni prelaz izlaza iz EU) i daje ti EUR1 papir (da ne bi platio carinu u CG). Ta usluga je oko 70 eur. To nosis na carinu u tom gradu. Vozis za CG i na granici u HU-SRB das im samo izvoznu deklaraciju da skeniraju barkod. U roku od dva-tri dana neko moze da podigne PDV/akontaciju kod prodavca.
U Srbiji izbjegnes pravljenje tranzitne deklaracije - kazes im da odmah vozis za CG i da vec pise Montenegro na izvoznoj.
Na CG granici predajes sve papire spediteru i pravi ti ulaznu carinsku deklaraciju (30 eur). Carinik samo to zavede i eventualno pogleda broj sasije.
Vozis do mjesta prebivalista i nakon par dana (pise na uvoznoj) moras auto da predas spediteru i ostvis ga na carinski terminal u gradu.
Ostalo zavrsava spediter (60-100 eur)... Prevod dokumenata (20-30 eur). Ako imas COC onda budjavi papir sa masinskog je 80/90 eur. Ako nemas 180. Placas PDV i parking 5-7 eur dan.
Vozis auto na registraciju.
Uzivas.
Last edited by Sale; 28-02-16 at 11:31.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Posebno obratiti paznju na ovo sto veli Sale vezano za granicne prelaze. Ja sam trebao da izadjem iz EU iz Madjarske, ali uopste to nisam gledao niti mi je iko skrecao paznju na to, nego dosao na Debeli brijeg, a kad sam zvao ovog Njemca posle da mu se na***** nane nanine, coek se izvinjavao uz obrazlozenje da prvi put cuje da su pravili problem nekome zbog toga. Uglavnom htjeli su da me vrate nazad ali me nekako pustise...
Ili prodavac moze da vam uplati PDV na devizni u NLB (ostvite mu swift i IBAN iz instrukcije koju dobijete od banke).
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Povracaj PDV-a imaju uglavnom auto registrovana na firme (ili lizing kuce), auta regisvtrovana na privatna lica nemaju povracaj PDV-a.
Last edited by Novica; 28-02-16 at 13:07.
Hvala puno ljudi na informacija!!!
Posto mi brat zivi u Njemackoj njemu cu dati da mi uzme auto jer ce me sigurno manje izaci nego ovdje da ga uzimam.
Manje vise jedno 700 eura ce mi trebati za troskove u Njemacokoj i ovdje?
Nije tacno,ne moze nikako jeftinije da te izadje.Osim ako ne kupujes neko razvaljeno auto
Šta ne može?
Prati malo
djordje1990
Forum Resident
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Join DateFeb 2012Posts6,064Rep Power6850
Hvala puno ljudi na informacija!!!
Posto mi brat zivi u Njemackoj njemu cu dati da mi uzme auto jer ce me sigurno manje izaci nego ovdje da ga uzimam.
Manje vise jedno 700 eura ce mi trebati za troskove u Njemacokoj i ovdje?
A od čega žive ovi što prodaju strance?
od prevara
Ja sam licno jeftinije prosao nego da sam ga ovdje kupio. Ai da je skuplji bio, radije da sam ga vani uzeo nego ovdje, jer ovdje je manje onih koji odrzavaju auto kako treba nego vani (cast izuzecima kojih je veoma malo), a vise prevaranata nego vani.
passat b5.5 upao mi je novcic pored one pepeljare ispred mjenjaca, tako da sad ne mogu da otvorim poklopac. Kako bih skinuo poklopac?
http://s1.cdn.autoevolution.com/imag...-b4-1513_1.jpg tacno ovo ispred mjenjaca.
Skines rucicu i plastiku okolo...gornju ovu bež...
TAKUMI
aha, probacu![]()
bitrate vozio,ne znam da l' ga ima i dalje
Pi gade :grin:
ja kolko vidjo svi zadovoljni sa tijem autom, al je nekako nedovrsen namrtvo iza
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
There are currently 8 users browsing this thread. (1 members and 7 guests)
Bookmarks