Gumeni bomboni...
Sell the Vatican, Feed the World!
Flammkuchen - "vatreni kolac" u bukvalnom prevodu.
Njemacka varijanta pizze. Karakterise je tanko krckavo tijesto,cetvrtastog ili okruglog oblika.
Od nadjeva koriste u osnovi kremasti sir,slaninu i tanko sjeckani crni luk,pa poslije "razguli"
Kad sam vidio slike...kuku majci!
https://www.google.me/search?q=flammkuchen&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa =X&ved=0ahUKEwiAyL6z6YnLAhXHBiwKHVJdDjAQsAQIGQ&biw =1280&bih=911
https://en.wikipedia.org/wiki/Tarte_flamb%C3%A9e
![]()
Last edited by DJuzla; 22-02-16 at 00:59.
Posto sam vise nesto sit Jaffa,Medenih Srca i ostalih slatkisa sa domacih rafova,u Rodu snimih ovo i odusevio sam se:
Uvozna neka rabota,predobro je,a nesto je dzabe...
Uzeh da kusham i ovo:
Bomba!
Identican,ali identican ukus kao i njemacki biskviti o kojima je i ranije bilo rijeci:
Izgleda je ovaj hrvatski brend K Plus pandan ovom brendu "Dobro" koji je zastupljen kod nas,pa je vrlo moguce da K Plus nesto petlja i prepakuje Griesson biskvite i prodaje kao "Brownie",isto kao sto i Dobro prepakuje dosta stvari koje se mogu naci neznatno skuplje sa izvornom ambalazom.
pojedoh 3 krem bananice pa supu. mislim da ću sad i sendvič.
nothing comes from violence and nothing ever could
Pojeo sendvic, dvije jafe, sad mislim da cu i stobi flips, a linija nikad bolja
Tu es mon héro!
i ećer nikad visočiji![]()
Jesi probao i malo slaga uz sve to 😂 nije losa od brokolija pa iscijedjenu pomorandzu u nju
Kakav kontrastja sam voljela jaja na oko i bijelu kafu
![]()
I ljeti u ujcevini za uzinu sendvic, domaci hleb, najljepsi sir koji je tetka kupovala i paradajz koji vise ne postoji.
ogladnjeh
A ja sam redovno uz svaki obrok pila jogurt. Nije bitno je li u pitanju slatko, slano, čak i uz supu jogurt.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Pa ljeti za mene ne postoji bolje varijante od 'leba,mladoga sira i paradajza.
Jos ako je ,sto ti velis svo troje "home edition" .
Jedes,ne dises,i samo od uzivanja zvaces i kolutas ocima...
Jedva cekam ljeto![]()
I ja proljece i sunce no nema domaceg povrca nidje
Jagode u januaru na zeleny pjacu, bjez... Sto rade ti ljudi sa zemljom?
Navukla sam se skroz na vodu Aloe vera. Samo bi to pila.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
U Gintas je bio prije nedelju dana neki sajam domacih proizvoda tako nesto, bili su kao standovi gdje su ljudi izlagali svoje proizvode. Majka prolazila i uzela od neke zene kao kolacice neke, nalik vanilicama ali punjene aronijom. Isto onako posuti kolacici secerom u prahu ka vanilice samo manji i meksi. Ao kako je to dobro bilo, da ne zna neko mozda o cemu pricam, mozda broj te zene?
Pileći giros.
ahahahahahhahahahahah ne mogu još rep da ti dam ismijah se a nijesam bila veselapa posle vele što si se ugojila?! Jeftino brate da se jede
hahahhaha kako me istripova, laknu mi kad pročitah ovo "šalim se"
Ja obožavam da ijem slatko slano ali mi danas dan takv ništa mi se ne jede a jesam jednu zdjelu ruske napravila čisto da probam mogu li![]()
Sovrenstvo tvorenija, tainstvene sile boe,
nita ljepe, nit je kada, niti od nje stvorit moe!
pa sve je u redu, probala, i mogu
meni su palačinke i ruska najdraže poslastie i kad sam najbolesnija to mogu da jedem![]()
Sovrenstvo tvorenija, tainstvene sile boe,
nita ljepe, nit je kada, niti od nje stvorit moe!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks