https://instagram.com/p/BB8twEMNSJg
Kako bih ga rado drajvao
Sent from my iPhone using Tapatalk
naravno ali onda ti je iduca premija skuplja, a ako si pazljiv i ne udaras onda su ti iduce premije sve jeftinije
She is only here to annoy herself!
https://instagram.com/p/BB8twEMNSJg
Kako bih ga rado drajvao
Inace, sto se bonus/malusa tice, evo slikovitog objasnjenja:
I detaljan tekst o tome:
http://www.bankar.me/2016/02/03/nova...a-infografika/
kako su fer! jedna steta 150% dvije stete 210% a 6 godina za redom bez stete 70%
hahahahahahahahahaah svaka im cast
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
300e registracija, udaris jednom sledeca 450 haahhaah e show.
f6
mozda sam ja glup za ovaj sistem...pa me interesuje ovo...
ako kojim slucajem vozac ima vise od cetri stete za godinu dana sta je to +12 razreda???
je li to znaci da taj vozac ako npr nema stete za 6 godina i dodje do PR1, autoamtski ide na PR13 i onda ako nema stetu narednih 6 godina opet dolazi na PR7??? sto zanci da zbog jedne "lose" godine ispasta narednih 6???
ili se ove negativne resetuju nakon godinu dana???![]()
Ako imas 4+ stete onda sljedeca polisa ce ti bit...
1 steta 50% skuplje;
2 stete 50+60% skuplje
3 stete 50+60+70% skuplje
4 stete 50+60+70+80% skuplje.
TAKUMI
Nije mi jasno samo kako mi je reg dvije godine za redom 320€?
A auto 1.9 88kw... Sprdnja... Drugu 2.0 170ks je 340e
Da ima pravde trebalo bi da procenti idu podjednako, a ne ovako kako su oni smislili tebi se smanji 5% a njima skoco 15%
Nije posteno, kao sto dosta toga u nasoj drzavi nije posteno.
Dobro su oni ovo izracunali, nisu ludi da gube nego da zaradjuju vise.
Vise gube ovako.
TAKUMI
Trebalo bi jednaki da ide valjda.
Renault
Jedna godina 5% smanjenje a jedan udes (koji se daleko bilo moze svakome desiti) 50% povecanje...aj da je 5-15% ili 5-25% ali 5-50% bas smijesno :-)
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Kako s krenuli jedino ce se biciklo isplatiti voziti.
Nego ce tada uvesti placanje registracije i polise i na bicikla!
Nemoj im davat ideje
Ovako je situacija, nulta godina 100%, ako imas jednu stetu naredne godine je 150%... Ako i naredne godine imadnes stetu onda tije 210%.
Ako te trece godine ogrije sunce pa nemadnes stetu bice ti 190% polise jer si spustio jedan razred...
Ovo ce da dovede do toga da ljudi uveliko bjeze sa mjesta udesa, nece da zovu policiju, nece da potpisu jevropski izvjestaj itd...
Oni pametniji ce ici "na rijec" da se dogovore, jer ti je bolje100 eura nekom na ruke dat da popravi auto dje je manja steta nego da te dere oaiguranje
Osiguranja i hoće da skinu obavezu sa sebe, da natjeraju ljude da ne potrazuju od nih naknadu štete vec da idu tom logikom da je bolje da se dogovore nekako. Sve su to smeća obična, kapitalisticka!
Sad jedno pitanje, ako neko napravi za redom 3 godine štetu(pa i najmanju) , i onda da to auto na prodaju, sledeći vlasnik ce platiti paprenu polisu polisu ako sam dobro shvatio? Veže li se b/m za vozaca ili auto?
Za vozaca.
TAKUMI
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks