Ne dešava se. Niko nije uspio osim Muhammeda s.a.w.s. da probije kupolu. Tako nam bar hadisi govore. Da bi je probio morao je da ide u Jerusalim. Tako, ako neđe postoji prolaz, onda je to iznad Jerusalima. Mada čisto sumnjam da se to može desiti nasi, jer je očigledno Božija volja kome će otvoriti prolaz.Sad me interesuje oko zatvaranja i otvaranja prolaza, mislim da si to već spomenuo.
Kako se to dešava?
Volio bih kad bih znao...Da li postoji opasnost da prilikom njihovih otvaranja da ufati promaja da sva atmosfera 'izleti' napolje.
Ne znam.Kakvi su ti otvori, liče li na cijevi koje prolaze kroz tu fluidnu masu visoke gustine,ili nešto slično?
Sunce se samo udaljava. Da je Zemlja oblika kugle, dan i noć bi se smjenjivali trenutačno, ne bi postojao sumrak. Obzirom da se Sunce udaljava, tako slabi svjetlost pa stoga imamo sumrak. Kad bi bili dovoljno visoko sunčev zalazak se ne bi vidio, već bi ga konstantno mogli gledati.Kako Sunce uspije onda da prividno izlazi i zalazi izranjajući ili uranjajući u horizont?
Trebalo bi, međutim pobornici ideje ravne Zemlje nemaju tako moderne instrumente da bi mogli da utvrde tačno kretanje Sunca. Moguće da se Sunce spušta prilikom zalaska istovremeno udaljavajući se. Ovo je vrlo moguće a povodom toga postaviću jedan video klip interesantan:Zar ne bi trebalo da kad zalazi se smanjuje i visoko na nebu da se pretvara u sve manju tačku, sa manjim intezitetom zračenja, pritom zanoseći udesno?
Kao što vidiš, oblaci su iza Sunca. Ista stvar je i sa Mjesecom:
Po meni i Sunce i Mjesec se kreću kupolom koja očigledno nije na svakom mjestu identične visine. Moja pretpostavka...
Ovaj snimak sa mjesecom je interesantan, kao i svaki drugi. Uvijek kada gledamo mjesec on osvjetljava oblake u blizini njegovoj. Da je daleko koliko nam to nasa govori ovo ne bi bilo moguće.

Reply With Quote

Bookmarks