Page 4 of 20 FirstFirst 1234567814 ... LastLast
Results 76 to 100 of 490

Thread: Znacenje Hrista

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ipak mi nisi odgovorila na prosto pitanje. Evo da postavim par:

1. Gdje je sada Isus, da li je sjedinjen sa Bogom, ili sjedi Njemu sa desne strane?
    2. Da li je Isus prilikom stvaranja svijeta bio sjedinjen sa Bogom ili je bio odvojen od Njega?
    3. Ko je Sveti Duh kojeg Isus najavljuje da će doći i da li je Sveti Duh oduvijek? Koliko imamo Svetih Duhova?

Mislim da su pitanja veoma jasna.
    Last edited by Mabus; 31-01-16 at 15:44.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Mabuse citaj sto Kuran kaze za Isusa:

57. A kad je narodu tvome kao primjer naveden sin Marijin, odjednom su oni, zbog toga, zagalamili
    58. i rekli; "Da li su bolji naši bogovi ili on?" A naveli su ti ga kao primjer samo zato da bi spor izazvali, jer su oni narod svađalački.
    59. On je bio samo rob koga smo Mi poslanstvom nagradili i primjerom za pouku sinovima Israilovim učinili, -
    60. a da hoćemo, mogli bismo neke od vas u andjele pretvoriti da vas oni na Zemlji naslijede; -
    61. i Kur’an je predznak za Smak svijeta, zato nikako ne sumnjajte u nj i slijedite uputstvo Moje, to je pravi put,
    62. i neka vas djavo nikako ne odvrati, ta on vam je, doista, neprijatelj otvoreni.
    63. A kad je Isus očita znamenja donio, on je rekao: "Donosim vam mudrost i dolazim da vam objasnim ono oko čega se razilazite. Zato se Allaha bojte i Meni se pokoravajte,
    64. Allah je moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte, to je pravi put!’
    65. Ali su se stranke između sebe podvojile, pa neka iskuse nesnosnu patnju na Dan bolni oni koji o Njemu krivo govore!
    Ovo zvuci kao nesto sto bi djavo rekao. Jesi siguran da nisi posao stranputicom Ego? Jesi siguran da ne radis za necastivog?
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne razumijem Ego šta hoćeš da kažeš ovim citatima. Kakve veze ovi citati imaju sa tim gdje se nalazi Bog?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Ne razumijem Ego šta hoćeš da kažeš ovim citatima. Kakve veze ovi citati imaju sa tim gdje se nalazi Bog?
    Imaju veze jer je Isus poslat kao primjer ljudima.

Zar ne pise u Kuranu da je slucaj Isusov isti kao slucaj Adamov. Bog je rekao budi, i oni bise.

Pa zar nije tako sa svim ljudima?

Ili se neko rodi bez Njegovog znanja? Moze li ista bit bez Njegovog znanja?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imaju veze jer je Isus poslat kao primjer ljudima.

Zar ne pise u Kuranu da je slucaj Isusov isti kao slucaj Adamov. Bog je rekao budi, i oni bise.

Pa zar nije tako sa svim ljudima?

Ili se neko rodi bez Njegovog znanja? Moze li ista bit bez Njegovog znanja?
    Slažem se sa ovim ali i dalje ne razumijem kakve veze ovo ima sa tim gdje se nalazi Bog. Isusov slučaj je isti kao Adamov, u smislu jer ni jedan ni drugi nisu imali fizičkog oca. Obojica su natprirodno začeti. Allah s.w.t. daje primjer da Isus nije u vidu stvaranja ništa posebniji od Adama, pa ako se on naziva sinom ili bogom zbog natprirodnog začeća, onda bi Adam bio preči da se nazove božijim sinom ili bogom jer je stvoren i bez oca i bez majke.
    Pa ujedno, ovo je još jedno pitanje za Naftali:
    Zašto Adam nije božiji sin, kad je začet bez oca i bez majke? Zašto je samo Isus jedinorodni?
    Last edited by Mabus; 31-01-16 at 16:30.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Ipak mi nisi odgovorila na prosto pitanje. Evo da postavim par:

1. Gdje je sada Isus, da li je sjedinjen sa Bogom, ili sjedi Njemu sa desne strane?
    2. Da li je Isus prilikom stvaranja svijeta bio sjedinjen sa Bogom ili je bio odvojen od Njega?
    3. Ko je Sveti Duh kojeg Isus najavljuje da će doći i da li je Sveti Duh oduvijek? Koliko imamo Svetih Duhova?

Sve sam ti odgovorila, samo pažljivo možda ne čitaš.

Otac, Sin i Duh Sveti su iste božanske naravi (jednota), a razlikuju se samo u opreci odnosa (osobe).
    Katolička vjera:
    Otac rađa Sina, Sin sebe prima od Oca, a iz obojice izlazi Duh Sveti.

Pravoslavna vjera:
    Otac, Sin i Duh Sveti su iste božanska naravi (jednota), a razlikuju se u opreci odnosa (osobe).
    Otac rađa Sina, Sin sebe prima od Oca, a Duh Sveti izlazi od Oca preko Sina.

"Sjedenje sa strane" je književna figura starog Hebreja i odraz ondašnje slike svijeta i Boga.
    Bog stvara svijet po svojoj Riječi, a Riječ je Logos, Sin koji se kasnije u određenom vremenskom trenutku sjedinjuje s ljudskom naravi.
    Isus Krist je Bog i čovjek jer ima dvije naravi: božansku i ljudsku koje su u Njemu nepomiješane i neodvojive.

Duh Sveti je oduvijek, vječan, Bog, treća božanska osoba. Ontološki je Presveto Trojstvo neodvojivo i prisutno uvijek u totalitetu (Bog u sebi), ali u funkcionalnom, soteriološkom ili spasenjskom smislu (Bog za nas) nam se prikazuje kroz odvojive funkcije, osobito jer živimo u vremenu, jer gledamo iz perspektive gibanja od rođenja do smrti, od materije do forme.

Sve sam ti odgovorila. To je kršćansko credo (vjerovanje).

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Pa ujedno, ovo je još jedno pitanje za Naftali:
    Zašto Adam nije božiji sin, kad je začet bez oca i bez majke? Zašto je samo Isus jedinorodni?
    Nemam sad više puno vremena za pisanje.

Kršćani katolici, a vjerujem i pravoslavci (ako ima nekoga tko se dobro razumije u pravoslavnu dogmatiku neka doda), gledaju Adama kao prvog čovjeka, ali ne u doslovnom smislu da bismo mogli doći do JMBG Adamova, već on kao muškarac i žena (Eva) su opći znak za binom čovještva na način muškarca i žene.

Kažem ti, islamsko gledanje ima problem s doslovnim čitanjem tuđih spisa.

Isus Krist je povijesna osoba, Bog i čovjek prema kršćanskom vjerovanju, jednak svakom drugom čovjeku osim što nema grijeha. Uz naravno to, da je i pravi Bog.

Adam je simbol griješnog čovjeka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by naftali View Post

Kršćani katolici, a vjerujem i pravoslavci (ako ima nekoga tko se dobro razumije u pravoslavnu dogmatiku neka doda), gledaju Adama kao prvog čovjeka, ali ne u doslovnom smislu da bismo mogli doći do JMBG Adamova, već on kao muškarac i žena (Eva) su opći znak za binom čovještva na način muškarca i žene.

Isus Krist je povijesna osoba, Bog i čovjek prema kršćanskom vjerovanju, jednak svakom drugom čovjeku osim što nema grijeha. Uz naravno to, da je i pravi Bog.

Ok, hvala na trudu. Mnogo toga u ovom konceptu ne štima. Odgovoriću detaljno za par sati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Da vidimo

Đe je po islamskom učenju?

Opet ti kažem, stavljaš sebe u poziciju apsurda sve ovo analizirajući iz islamskog ugla.

Spisi kažu da je prešao u duhovni svijet.

A ti meni pojasni đe je po islamskoj dogmi?

Ko je ili bolje rečeno šta je Bog?

Ako si čitao jevanđelje, sam Hrist je toliko puta ponavljao da Otac priča kroz njega (ne bukvalno - već putem spoznaje koja mu je obožavanjem data). Stvar spoznaje i dodira konačnog sa beskonačnim koja se manifestovala u njegovoj pojavi. Stvari su nebulozne ako percepiramo Boga personalizijući ga na osnovu slike naše.

On je bogočovjek a ne nikakav Bog i čovjek, klasični antički demigod. Njegova supermoć je spoznaja koja mu je data i samim tim mogućnost posmatranja svijeta sa više razine. Koliko je ono bogo...je uvijek bio problem pošto primitivna psiha teži ka konkretizaciji. Tako da ćemo ga opisati kao kap u more, zrno pijeska .... što je glupost.

Šta je psiha kod insana? - ajde prvo na to odgovori pa onda da idemo na ove više razine.

To možemo vidjeti u situacijama kada je znao da ga čekaju teške muke i kada je govorio da je tako zapisano. Stvar spoznaje a ne nikakvog sudbinskog zapisa. Sudbina ima težinu kod ograničenog kada se navodi kao ishod čitavog sistema događaja koje ne zna kako funkcionišu.

Koliko ima sunčevih zrakova? - Svarogovog mi košmara!

Možeš i ti da odgovoriš.

Kako je Hrist začet?

Pa ćemo lagano da pređemo na porijelo muhamedove spoznaje. Kako, zašto....
    Last edited by gaul; 31-01-16 at 18:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Briljiras sa objasnjenjima,jedino mi je nejasno zasto samo potenciras pravoslavce i katolike,a zanemarujes nasu bracu protestante.Dodaj i njih ponekad.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by trojka View Post
    Briljiras sa objasnjenjima,jedino mi je nejasno zasto samo potenciras pravoslavce i katolike,a zanemarujes nasu bracu protestante.Dodaj i njih ponekad.
    Hvala ti.
    Spominjem katolike i pravoslavce jer je dogmatska razlika među njima najmanja, gotovo neznatna, a protestante imam u srcu, ali oni su nam malo dalje po nauku ( pitanje Crkve, sakramenti, sola scriptura...itd).
    No, svi smo mi Kristova Crkva.

Sad se nedavno slavila Molitvena osmina za jedinstvo kršćana.....bilo je zajedničkih molitvi (kat, prot, prav).
    Lijepo........

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dal bi, kojim slučajem diskusija bila zanimljivija, ako bi o značenju Hrista neko nešto rekao, koristeći ili govoreći iz jevrejskog ugla?
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Otac, Sin i Duh Sveti su iste božanske naravi (jednota), a razlikuju se samo u opreci odnosa (osobe).
    Po naravi? Znači SAMO zbog toga što imaju iste naravi Isusa nazivamo bogočovjekom? A dokaz da imaju iste naravi ne postoji zapisan u Bibliji ili postoji? Gdje je? Samo zbog toga što je neko protumačio da oni imaju iste naravi dajemo Isusu epitet božanstva? Ovo naravi takođe moramo detaljnije definisati, jer su i ostali poslanici imali možda iste naravi sa Bogom pa ih ne nazivamo bogoljudima. Uostalom koji je dokaz da su imali iste naravi? To je samo puko nagađanje. Ne može se na osnovu naravi pripisati nekome epitet boga sve i da jesu imali iste naravi.

Katolička vjera:
    Otac rađa Sina, Sin sebe prima od Oca, a iz obojice izlazi Duh Sveti.

Pravoslavna vjera:
    Otac, Sin i Duh Sveti su iste božanska naravi (jednota), a razlikuju se u opreci odnosa (osobe).
    Otac rađa Sina, Sin sebe prima od Oca, a Duh Sveti izlazi od Oca preko Sina.
    Problem nastaje u tome što se Isus ne može nazvati sinom, niti Bog ocem, jer u tom slučaju otac tj. Bog mora imati ženu. Složiću se sa mnogo jednostavnijim izrazom a to je da je Isus bio poslanik. Bog jeste stvorio Isusa natprirodnim začećem, ali Marija sigurno nije bila žena Božija. NEPRIKLADNI SU IZRAZI.

"Sjedenje sa strane" je književna figura starog Hebreja i odraz ondašnje slike svijeta i Boga.
    Koji je s desne strane Bogu, otišavši na nebo, i slušaju Ga anđeli i vlasti i sile. (1 Petrova 3:22)

Gledajući na Načelnika vere i Svršitelja Isusa, koji mesto određene sebi radosti pretrpe krst, ne mareći za sramotu, i sede s desne strane prestola Božijeg. (Jevrejima 12:2)

A On prinesavši jedinu žrtvu za grehe sedi svagda s desne strane Bogu. (Jevrejima 10:12)

U Bibliji jasno stoji da se Isus nalazi sa desne strane Boga. I sad ti negiraš ono što stoji u Bibliji jasno napisano, dok mi daješ objašnjenja o Isusovoj božanskoj prirodi koja se ne nalazi u Bibliji. Dakle, Isus je sada sa desne strane Boga, pa da te pitam jesu li oni jedno obzirom da su razdvojeni, ili su to dva bića jer sjede jedan pored drugog? Ah da, oni su jedno po naravi, zaboravih...

Bog stvara svijet po svojoj Riječi, a Riječ je Logos, Sin koji se kasnije u određenom vremenskom trenutku sjedinjuje s ljudskom naravi.
    Klasično ispiranje mozga.

Isus Krist je Bog i čovjek jer ima dvije naravi: božansku i ljudsku koje su u Njemu nepomiješane i neodvojive.
    I Mojsije je za primjer imao božansku narav pa nije niti bog ni bogočovjek.

Duh Sveti je oduvijek, vječan, Bog, treća božanska osoba. Ontološki je Presveto Trojstvo neodvojivo i prisutno uvijek u totalitetu (Bog u sebi), ali u funkcionalnom, soteriološkom ili spasenjskom smislu (Bog za nas) nam se prikazuje kroz odvojive funkcije, osobito jer živimo u vremenu, jer gledamo iz perspektive gibanja od rođenja do smrti, od materije do forme.
    Ok, duhom svetim su bili nadahnuti i biblijski pisci, ali ko je Duh istine kojeg Isus pominje da će doći nakon njega? Pojaviće se neki novi sveti duh koji bi bio još jedan uz tri boga tj. bog number 4, ili je to neko novo biće koje će biti nadahnuto svetim duhom?

A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene. (Jovan 15:26)

I ja ću umoliti Oca, i daće vam DRUGOG UTEŠITELJA da bude s vama vavek:
    Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti. (Jovan 14, 16-17)

KO JE DRUGI UTJEŠITELJ?

I ovako, da pokušamo da svedemo priču o Isusu kao sinu Božijem. Navedi mi konkretne razloge ZBOG ČEGA je on sin Božiji. Znam da piše u Bibliji da je on sin Božiji, to mi ne treba, treba mi razlog zbog čega je on jedinorodni...
    Last edited by Mabus; 31-01-16 at 20:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Upravo, Adam bi u tom slučaju bio bilo koji čovjek koji je imao priliku da postane vozglavitelj cijele tvorevine i da bude Bog, da nije zapao u "zamku" individualizacije odnosno samodopadne centralizacije čime je sebe doveo do tvari i umjesto oboženja (prvi Hristos), sreo smrt. Naravno da je smrt postojala i prije Adama, kao što ni Adam nije bio savršen inače mu ne bi bile dane zapovijesti. Tako da smrt ne treba posmatrati ni bukvalno, juridički kao kaznu za neposlušnost, već neizbježnu vezu sa fragmentacijom prirode, što jeste kazna naspram nečeg neumirućeg kao što je istina i život.
    Ima tu par detalja, Naftali, oko toga da je Hristos istorijska osoba, i prirode spasenja, jer se izostavlja Sveti Duh koji upravo otima istoriju od vremena, kao i preko kojeg se ostvaruje spasenje i zajednica Crkve, i drugih ljudi, nego pripisujem to skučenosti uslova na forumu za tako opširne teme kao što je ova, u svakom slučaju krajnje korektno pisanje sa vaše strane, i zato rispekt.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Problem nastaje u tome što se Isus ne može nazvati sinom, niti Bog ocem, jer u tom slučaju otac tj. Bog mora imati ženu. Složiću se sa mnogo jednostavnijim izrazom a to je da je Isus bio poslanik. Bog jeste stvorio Isusa natprirodnim začećem, ali Marija sigurno nije bila žena Božija. NEPRIKLADNI SU IZRAZI.
    A pa ne ide to tako sa Bogom i ženama.
    Na primjer, šta Islam misli o praocu Avraamu, je li on bio pravednik ili nije?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    A pa ne ide to tako sa Bogom i ženama.
    Na primjer, šta Islam misli o praocu Avraamu, je li on bio pravednik ili nije?
    Naravno da jeste.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Onda je i pravedno bilo što je otpustio sluškinju Hagaru sa sinom Ismaelom jer je dobio veće obećanje od Boga?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    Onda je i pravedno bilo što je otpustio sluškinju Hagaru sa sinom Ismaelom jer je dobio veće obećanje od Boga?
    Biblija drugačije opisuje ove događaje. Po islamu Sara je predložila Ibrahimu da oženi Hadžeru. Ne postoje izvori da ja znam, da je Ibrahim otpustio Hadžeru.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

I po Bibliji i po Kuran u je isto rečeno o tome.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I po Bibliji i po Kuran u je isto rečeno o tome.
    On se nije razveo od nje koliko ja znam, već je ostavio a kada se vratio jednog dana nije je našao živu. Imao je dva doma, jedan vremenski period provodio je kod Sare a drugi vremenski period kod Hadžere. Ali ako me pitate da li su griješili Božiji poslanici, jesu svi, bili su prema islamu sačuvani od velikih grijeha.
    Last edited by Mabus; 31-01-16 at 21:52.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja mislim da Bog želi tim primerom nešto da nam pokaže. A sad što je u pitanju?
    Vidiš Sara je ta koja nije verovala da će u stare dane da zatrudni, pa je sama mislila da će to kroz sluškinju postići, ali kad je vidjela osjetila je ljubomoru i oterala je.
    Kad je sama zatrudnjela tek je zadovoljna bila.

I sad možemo li da kažemo da je pogriješila?

Mi danas imamo veliku naciju (e) od te "greške"?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ti meni pojasni đe je po islamskoj dogmi?
    Bog ga je uzdigao sebi. Ne piše da je sa desne strane. Poenta moga pitanja nije đe je Isus, već ako nije sjedinjen sa Bogom, to znači da su dvojica. Ako je na Zemlji bio odvojen od Boga u tijelu, prilikom odlaska na onaj svijet trebao se sjediniti sa Bogom. Međutim on je pored njega što znači da su 1+1=2.

Ko je ili bolje rečeno šta je Bog?
    Znam da je jedan.

Ako si čitao jevanđelje, sam Hrist je toliko puta ponavljao da Otac priča kroz njega (ne bukvalno - već putem spoznaje koja mu je obožavanjem data). Stvar spoznaje i dodira konačnog sa beskonačnim koja se manifestovala u njegovoj pojavi. Stvari su nebulozne ako percepiramo Boga personalizijući ga na osnovu slike naše.
    Ok, to možemo nazvati nadahnućem.

On je bogočovjek a ne nikakav Bog i čovjek, klasični antički demigod. Njegova supermoć je spoznaja koja mu je data i samim tim mogućnost posmatranja svijeta sa više razine. Koliko je ono bogo...je uvijek bio problem pošto primitivna psiha teži ka konkretizaciji. Tako da ćemo ga opisati kao kap u more, zrno pijeska .... što je glupost.
    Po meni kao bogočovjek, morao bi imati mnogo jača svojstva nego što ih je imao. Zašto npr. u tom slučaju ne bi mogli još neke čudotvorce iz Biblije nazvati bogoljudima?

Šta je psiha kod insana? - ajde prvo na to odgovori pa onda da idemo na ove više razine.
    Šta god da kažem pogriješit ću.

Pa ćemo lagano da pređemo na porijelo muhamedove spoznaje. Kako, zašto....
    Već smo to obrađivali, samo otvori novu temu i drži se Kur'ana kao što se i ja držim Biblije. Lažnih hadisa je mnogo, veliki je broj izmišljenih tako na svaki hadis koji nakaradno opisuje Poslanika s.a.w.s. jednostavno ću odgovoriti da je lažan. Nije mi zazorno da priznam da postoje lažne predaje, za razliku od nekih koji očigledne kontradikcije i lažne predaje ne žele nazvati lažnim. Na svako pitanje iz Kur'ana pokušaću dati odgovor.
    Last edited by Mabus; 31-01-16 at 22:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja mislim da Bog želi tim primerom nešto da nam pokaže. A sad što je u pitanju?
    Vidiš Sara je ta koja nije verovala da će u stare dane da zatrudni, pa je sama mislila da će to kroz sluškinju postići, ali kad je vidjela osjetila je ljubomoru i oterala je.
    Kad je sama zatrudnjela tek je zadovoljna bila.

I sad možemo li da kažemo da je pogriješila?

Mi danas imamo veliku naciju (e) od te "greške"?
    Interesantno tumačenje. Svaka čast. Slažem se u potpunosti, mada nisam na to obratio pažnju. Islamski izvori ne opisuju tu ljubomoru koliko ja znam, ali vrlo moguće da je postojala.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Očigledno za tebe primjena alegorije ništa ne znači, čak ni kada je tvoja vjera u pitanju.
    Trebalo bi malo da se edukuješ prije nego počneš da pišeš svakojake besmislice:
    Koji je s desne strane Bogu, otišavši na nebo, i slušaju Ga anđeli i vlasti i sile. (1 Petrova 3:22)
    Gledajući na Načelnika vere i Svršitelja Isusa, koji mesto određene sebi radosti pretrpe krst, ne mareći za sramotu, i sede s desne strane prestola Božijeg. (Jevrejima 12:2)
    A On prinesavši jedinu žrtvu za grehe sedi svagda s desne strane Bogu. (Jevrejima 10:12)
    Kao što si napisao, ovo su poslanice Apostola Jevrejima, koji su bili poznati kao tradicionalni prenosioci vjere, i poput tebe slijepo se držali slova pisma, a isti oni koji su raspeli Boga. Apostol im se obraća tim riječima jer je bilo rečeno preko Cara i proroka Davida:
    Reče Gospod Gospodu mojemu sjedi meni sa desne strane dok položim neprijatelje Tvoje za podnožje nogama Tvojim. Ps 109.
    DakleJevreji su se držali Starog Zavjeta, dok je Hristos Novi zavjet savršeniji.
    Pošto je tebi 1+1=2, da i ja tebe upitam kao Hristos onda književnike, ako ga David naziva Gospodom, kako mu je onda sin?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pročitali falsifikatori Stari Zavjet pa ga usklađivali sa Novim. Pavle je npr. za to bio expert.

Page 4 of 20 FirstFirst 1234567814 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks