Zašto mi pozli od ovakvih tema?
Valjda sam malo bukvalista pa mi nebuloza djeluje nebulozno nimalo mistično i duhovno.
Zašto mi pozli od ovakvih tema?
Valjda sam malo bukvalista pa mi nebuloza djeluje nebulozno nimalo mistično i duhovno.
Jako dobro pitanje.
Kad nam pozli od nečega ili nam se pojavi bilo kakav drugi znak, obično možemo zaključiti da nas taj simptom nije tek tako zatekao.
U njemu se krije štošta.
Ljutnja, bijes, ironija, nervoza, strah, podsmijeh, prijezir, očaj............?
Dobro svakome za priupitat se. Očito jest nešto što nas žulja.
Bačih sumnju da sam alergičan na nebuloze, doduše i na zapršku.
Mada bih rekao da mi ništa nije bolje od jeftine psihoanalize.
Mislim da su to simptomi, a već kad dođe do situacije koja pođe po zlu, onda bi mogli reći da je to reakcija.
Tako da tradicionalno spremljen pasulj ne mogu da jedem. Malo mi je žao zbog toga, jer iskustveno sam siromašniji. Sa druge strane i nisam, par puta mi je bilo jako loše. Valjda patnja prosvijetli čovjeka.
Tako je i sa Hristom. Ljudi vole da uzmu ono što mi daje osjećaj zadovoljstva i laska u samopotvrđivanju. Niko ne uzima da je prije potvrde on živio 33 godine. Bio nekad savim mali, punio pelene i prosipao sok po tepihu.
Bukvalizam je uvijek imresivan manifest...
To je lako. Postoji ignore lista. Ako vidish nekog da pise sto ti ne prija sanse su velike da ga je pun.
Ili shvati da svako ima svoje misljenje, i da treba da ignorishesh ono sto smatrash da nije vrijedno.
Ali tesko covjek moze osjecaje da savladava.
Ljudima koji vjeruju, vidish stavovi ateista mogu bit tragično dozivljeni iako ateisti uopste to ne dozivljavaju tako.
To je zato sto svako gleda sa svog mjesta i nemoze da razumije onog drugog uopste.
Znas, za njih zivjeti besmislen zivot nije nista neobicno, dok za vjernika citav zivot ima svoj smisao, svrhu i razlog. Za Ateistu to ne postoji, on kaze da ne postoji smisao zivota.
I kad on to kaze, neko ce da se zgrozi. Kako mizeran ovaj covjek mora bit. A u stvarnosti to niej tako. Ateista nije mizeran zbog toga sto nije svjestan onoga sto nezna.
On nema iskustvo da bi rekao ah to je ono sto mi fali, bez cega ne zelim zivjet i bez toga sam jako mizeran.
Njemu je to sve bezivotna prasina jer to je sve sto on vidi.
Last edited by Ego_and_his_own; 29-01-16 at 01:56.
Smak svijeta stupa u 2 slucaja. Individualni i kolektivni.
Cini mi se da ljudi cesto razmisljaju samo o ovom kolektivnom a individualni ne toliko makar ne javno...
Znanje i tacnom momentu kad i sto o tome bi zaista pokvarilo igru. Pa zar nebi?
Meni je potpuno jasno, da covjeku nije dato to znanje da bi mogao da ispita zivot.
Pa pa zamisli da znash momenat svog odlaska?
A to je ono sto potvrdjuje i Kuran i Jevandjelja. Bog je u covjeka.
Blizi nam je od srcane zile.
Ako je neko u nekoga, pa kako onda moze neko rec, nemash pravo zvat Gosta bez domacina?ako nekoga nazivaš Bogom
Ljudi neznaju ni sami sto je to covjek, a tek koliko ce onda znat ko je Bog da bi rekli to jes a to nije.
Last edited by Ego_and_his_own; 29-01-16 at 02:13.
Bog se unizuje time što dolazi na svijet ljudi??? Zar Bog slava mu i milost, da sebe unizi pred najvećim otpadom u istoriji čovječanstva, pred onima koji će ga pljuvati, bičevati, kopljem probosti i na kraju kao ubiti? Daleko je Allah s.w.t. od ovog šejtanskog nauka.
Svojim unizivanjem Bog spašava čovječanstvo??? Hoćeš da kažeš da Bog nije mogao pronaći neki prikladniji način za spasenje, bez da sebe ili dio sebe prepusti bagri da se sa njim isprdavaju?
Zamisli samo mudrost! Stvorio je ljude, zatim sebe poslao u svijet tih najgorih ljudi, njima se prepustio da se nad Njim iživljavaju, kako bi čovječanstvo bilo spašeno!!! Hmmm. Ovaj slijed događaja je kao kada bih rekao da sam morao otići u prodavnicu da kupim hleb i paštetu kako ne bi zakasnio na posao.
Da ne bih sada preturao po Bibliji, kada su pitali Isusa kada će biti smak svijeta, odgovorio je da to zna SAMO Bog na nebesima. Odgovorio je da ne zna kada će biti smak svijeta, istovremeno potvrđujući da nije Bog. Ovo je toliko prosta i jasna stvar da nema potrebe za daljim gađanjima citata iz svete knjige. Ali, evo da odemo još malo dublje u prostu logiku. Đavo je poveo Isusa na vrlo visoku goru, pokazao mu sva carstva i rekao da će sve to njegovo biti ako mu se pokloni. Isus je ovo naravno odbio, ali zato Rokfelleri i Rotšildi nisu.
Nego, ako je Isus Bog:
1. Zašto se prepustio đavolu da ga vodi tamo i ovamo?
2. Kao Bog on je učestvovao u stvaranju svijeta, pa zašto bi posmatrao carstva koja je on kao Bog u stvari stvorio?
3. Ako ta carstva nije stvorio, u najmanju ruku kao polu bog (kakva glupost), morao je bar znati kako izgledaju carstva koja je Bog (Allah s.w.t.) stvorio, pa stoga nema potrebe da se prepušta đavolu da ga vodi tamo-vamo.
E sada, imamo ovde priču kada se Isusu nađe neki nedostatak u odnosu na tzv. njegovu božansku prirodu, da je on osim što je bog istovremeno i čovjek. Time se želi opravdati njegovo neznanje o kraju vremena, njegova tzv. smrt, njegovo pitanje upućeno Bogu zašto ga je ostavio. U stvari, on bi u najmanju ruku kao pola čovjek ili pola bog morao znati svoju budućnost, pa je stoga logički, pitanje postavljeno Bogu, zašto ga je ostavio - veoma, veoma suvišno.
E sada, teorija o Isusu kao polubogu, kako je dokazati? Da li je Isus rekao za sebe da je Bog ili polubog bilo đe u Bibliji? Naravno da ne. Oni koji su u stanju izjaviti da je Isus polu bog, ja sam siguran da će naći citat u Bibliji koji će zadovoljiti njihovo subjektivno mnenje o Isusu kao bogu. Ako je to citat da je Isus u Bogu i Bog u njemu, to ne pije vodu jer ta njegova izreka se može tumačiti na nekoliko različitih načina. Ispravan i sasvim logičan način je upravo to da je Isus bio nadahnut znanjem i moćima od Boga. Sigurno je da Isus nije mislio da Bog materijalno obitava u njemu i on u Bogu, jer da je tako to bi u stvari bio jedan organizam bez bilo kakvih nedostataka. Međutim mi vidimo nedostatke u prirodi Isusa kao čovjeka, kako su ti nedostaci navedeni u jevanđeljima.
Da pričamo o tome da je isus pola čovjek pola bog, morali bi imati bar opisane moći u svetom pismu nekoga sa 50% procentnim čovekolikim bićem. Morali bi imati na uvid koje moći obuhvata 10% a koje 20% božanske prirode. Na kraju krajeva, da nije možda malo previše 50%, ili zašto to ne bi moglo biti 35%? Otkud znanje ljudima da procijene da se radi o cifri o 50% božanske prirode u Isusu?
Takođe da ne zaboravim da napomenem ideju o Isusu kao božijem sinu. Za ovu ideju u Kur'anu se kaže:
"I da opomene one koji govore: "Allah je uzeo sebi sina." O tome oni ništa ne znaju, a ni preci njihovi. Kako krupna riječ izlazi iz usta njihovih! Oni ne govore drugo do neistinu." (18, 4-5).
"On je stvoritelj nebesa i Zemlje. Otkud Njemu dijete KAD NEMA ŽENE, On sve stvara, i samo On sve zna. (6, 101)
Last edited by Mabus; 29-01-16 at 09:11.
Ja jos cekam drugi Hristov dolazak pa cu onda dati misljenje o njemu, ne mogu da sudim o nekome na osnovu prica od pre 2000 god.
Mabus,otkuda ti to da je Hrist govorio da je polubog? Nije On nikakav polubog vec bogocovjek.Bogocovjek jeste Bog olicen u covjecijem obliku.
Zasto Bog ne moze imati svoju licnost a istovremeno biti svemoguc? Ti ocigledno zamisljas Boga kao neki stroj,masinu koja nema emocija,licnosti,moci kompromisa itd.Covjek je rodjen po nalicju Boga i ima licnost isto kao i Bog.S time sto je ljudska licnost ogrehovljena dok je Bozija licnost bezgresna.
Frazu da je Isus polubog si ti pustio u etar,koliko sam mogao zakljuciti iz tvog upisa.Bog se moze manifestovati na vise nacina,pa tako moze i kroz covjeka.Manifestovao se recimo i kroz goluba prilikom krstenja Isusa Hrista.Javio se Bog u obliku goluba. E sad,zasto se pojavio Bog u covjecijem tijelu i stradao,to je pitanje volje Boga.Sam Isus kaze da je ciljano dosao postradati od ljudi,da bi sami ljudi bili spaseni kroz njegovu smrt i vaskrsenje.Posto je Bog u obliku covjeka vaskrsao,onda ce svi ljudi imati moc vaskrsenja.On je pobijedio smrt. Isus Hrist je napravio uslugu ljudima a ta usluga je pobjeda nad smrcu,ali i citav niz pouka koje je tokom zivota davao ljudima.
U Hriscanstvu postoji jedan Bog koji se manifestuje kroz tri sustine: Otac,Sin i i Sveti Duh. Oni cine Svetu Trojicu.
Last edited by trojka; 29-01-16 at 15:13.
Ne znam to da je došao u vidu goluba, ali znam način njegove pojave u razgovoru sa Mojsijem.
Ako je Isus došao da postrada za ljude, molim te navedi mi taj citat jer nisam siguran da se nalazi u jevanđeljima. Ako je rekao to u jevanđeljima, onda je sam sebi kontradiktoran jer je na samrti upitao Boga zašto ga je ostavio. Osim toga molio je Boga da ga mimoiđe čaša smrti, što nedvosmisleno dokazuje da nije znao ni kao čovjek a kamoli kao bogočovjek ili Bog šta ga čeka u budućnosti.
Bog se može manifestovati kroz čovjeka putem nadahnuća, nadahnuća kojeg su imali svi Božiji poslanici. To nadahnuće mogu imati i obični ljudi. Nešto sasvim drugačije je nauk o tome da je neka osoba Bog ili bogočovjek.
Nauk da je Bog došao na Zemlju, bog koji se:
1. molio Bogu da ga mimoiđe čaša smrti
2. bog koji je pitao Boga zašto ga je ostavio
3. bog koji je UMRO na krstu i puna 2-3 dana bio gle čuda MRTAV
4. bog koji je imao fizičke potrebe
5. bog koji nije znao carstva ovog svijeta
6. bog koji se prepustio đavolu da ga iskušava, da ga vodi na vrh najveće gore
7. bog koji preporučuje ljudima da je bolje da ostanu neoženjeni
8. bog koji nije činio ništa veća čuda od ostalih poslanika
9. bog koji ne zna kada će doći smak svijeta
NE MOŽE NIKAKO BITI BOG NITI BOGOČOVJEK a naročito zbog toga jer ni on sam za sebe to nije rekao.
Onaj ko umre sa ovim uvjerenjem, nikada neće moći ući u carstvo nebesko bez obzira na njegova dobra djela koja je činio tokom života. Zato sam Isus kaže, mnogi će meni doći u onaj dan govoreći zar nismo u tvoje ime đavole izgonili. Ljudi će se čuditi zašto su ubačeni u vatru kad su u Isusovo ime đavole izgonili. A on će im reći idite od mene, nikada vas nisam znao.
Onaj ko izgoni đavole u Isusovo ime bit će napadan od đavola tokom seanse. Skoro je bila emisija srpske misterije, gdje jedan pop priznaje da seansu ne može sam da privede kraju, već kad mu se smuči seansu nastavlja drugi pop. Ljudi su totalno skrenuli. Đavoli se mogu izgoniti samo u Božije ime.
Takođe lično znam slučaj momka koji je poludio moleći se tokom života Isusu. Bio je toliko lud da je tokom zime izlazio ispred zgrade u gaće i trik majicu da zapali cigaru. Živi u istoj zgradi gdje živi jedan funkcioner. Moralo je obezbjeđenje da blokira njegova vrata da bi ovaj funkcioner mogao izaći iz zgrade. Taj momak se izliječio na način jer mu je neko rekao da se moli Bogu. Završio je fakultet i sada je potpuno normalan.
Last edited by Mabus; 29-01-16 at 19:02.
Sent from my GSXR1000 @ 299
γνῶθι σαὐτόν
Mabus,ti sada negiras citavo Hriscanstvo i to je nova dimenzija citave price.Mozemo uci u taj nivo razgovora,nije problem,ali to onda nicemu ne vodi.
Zelio bih ti pojasniti oko "mimoilazenja case",Isus je to uradio da bi njegova zrtva za narod bila volja i Oca,i to je Otac potvrdio time sto mu je dopustio postradati zbog ljudi.U pitanju je komunikacija izmedju Oca i Sina.Isus je rekao "ako je moguce neka me mimoidje ova casa",sto nikako ne znaci da se On uplasio.Vec je htio punu saglasnost Oca za taj svoj postupak.
Poenta dolaska Hristovog je pobjeda nad smrcu,odnosno vaskrsenje.Posto je on u ljudskom obliku pobijedio smrt,po tom obrazcu ce svi ljudi pobijediti smrt.
Taman posla. Lično vjerujem u jedan dobar dio Biblije, dok u jedan dobar dio ne vjerujem.Mabus,ti sada negiras citavo Hriscanstvo i to je nova dimenzija citave price.Mozemo uci u taj nivo razgovora,nije problem,ali to onda nicemu ne vodi.
Bog moli Boga? Bog ne ispunjava molitvu boga? Isus kao bog nesiguran?Zelio bih ti pojasniti oko "mimoilazenja case",Isus je to uradio da bi njegova zrtva za narod bila volja i Oca,i to je Otac potvrdio time sto mu je dopustio postradati zbog ljudi.U pitanju je komunikacija izmedju Oca i Sina.Isus je rekao "ako je moguce neka me mimoidje ova casa",sto nikako ne znaci da se On uplasio.Vec je htio punu saglasnost Oca za taj svoj postupak.
Poenta Isusovog dolaska:Poenta dolaska Hristovog je pobjeda nad smrcu,odnosno vaskrsenje.Posto je on u ljudskom obliku pobijedio smrt,po tom obrazcu ce svi ljudi pobijediti smrt.
1. On je kako kaže poslan SAMO izgubljenim ovcama doma Izrailovog. A tebi je i meni poslan Muhammed s.a.w.s.
2. Isus je bio Božiji poslanik koji je došao sa knjigom da uputi izgubljene ljude.
I to je sva poenta. Nisu ga ni ubili niti razapeli, niti su se nad njim iživljavali. Uskoro će doći...
Mabus nezna iz razloga sto medju muslimanima danas postoje neke dogme koje im onemogucavaju da shvate Jevandjelja.
Ima ideja (nevjerovatno!) da Kuran preinacuje sam sebe! Zamisli ti to!
Jer neumiju da objasne kako su im tumacenja drugacija djelova Kurana pa su odlucili da prihvate koje je poslednje u knjizi.
Meni je jasno kao dan da prevodioci Kurana uticu dosta na intepretacije Kurana, jer Kuran nemoze bit protiv rijecan nikako, no ti ljudi ne shvataju da su im tumacenja pogresna pa zato se ne podudaraju.
Ako odesh u izvor Arapskog jezika i rijeci spomenutih mozes vidjet koliko siroko mogu bit shvaceni i sta zapravo znace.
Po sred Kurana pise da je Bog naredio Andjelima da se poklone Adamu.
A vi svi znate da covjeku nije dato nikome drugome da se klanjaju bez Bogu.
Tora pocinje sa tekstom:
(26) I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!" (27) Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.
Ono sto ja vidim da dosta muslimana ne vidi dobro znacenje Isusa.
Isus je poruka od Boga da pazimo dobro sto radimo jedni drugima, jer je Bog u svakog covjeka.
Ko ne razumije to, taj nemoze razumijeti Isusovu poruku.
On je dosao od Boga i donio Zapovijest jednu samo: Volite jedan drugoga.
Pa sad ti reci nesto o tome ugovoru od Boga. Cuj ovu izjavu i razmisli o njoj.
Ja sam vrata. Kroza me tko uđe, spasit će se: i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti.
A o prevodima mozemo da pricamo svih knjiga i da uvidimo neke interesantne navike prevodioca da ti pomognu u suzavanju tvoje greske da razumiijesh.
.
A Isus je sam odgovorio u svoju odbranu kad su ga Svestenici optuzivali da se gradio bogom. Ne treba mu nikakvi medijator.
26 Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca.
27 Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom.
28 Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke.
29 Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve.
30 Ja i Otac jedno smo."
31 Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju.
32 Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?"
33 Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."
34 Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste!
35 Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti -
36 kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: 'Huliš!' - zbog toga što rekoh: 'Sin sam Božji!'
37 Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati.
Last edited by Ego_and_his_own; 30-01-16 at 05:22.
Naravno, ima ta ideja i veoma je glupa. Na jednom mjestu Allah s.w.t. kaže da čovjek ne smije pijan obavljati molitvu, što je od umobolnika protumačeno da je tada alkohol bio dozvoljen.Ima ideja (nevjerovatno!) da Kuran preinacuje sam sebe! Zamisli ti to!
U stvari objašnjenje je prosto, alkohol je zabranjen i na jednom i na drugom mjestu.Jer neumiju da objasne kako su im tumacenja drugacija djelova Kurana pa su odlucili da prihvate koje je poslednje u knjizi.
Upravo tako.Meni je jasno kao dan da prevodioci Kurana uticu dosta na intepretacije Kurana, jer Kuran nemoze bit protiv rijecan nikako, no ti ljudi ne shvataju da su im tumacenja pogresna pa zato se ne podudaraju.
Nije isto pokloniti se i moliti se nekom drugom osim Bogu. Poklanjanje je odraz odavanja poštovanja, molitva je nešto sasvim drugo.Po sred Kurana pise da je Bog naredio Andjelima da se poklone Adamu.
Klanjati uz traženje pomoći je dozvoljeno samo Bogu, poklanjanje kao odavanje počasti Božijoj kreaciji je nešto sasvim drugo. Nadam se da i sam ovo dobro znaš i da to odlično razumiješ.A vi svi znate da covjeku nije dato nikome drugome da se klanjaju bez Bogu.
Dalje, naveo si citat kako je Isus za sebe rekao da je sin Božiji. Ako je on sin Božiji, da li je onda Marija žena Božija? Ima li Bog ženu? Znam reći ćeš da je Isus sin Božiji u smislu, svi smo mi sinovi Božiji kao Njegove kreacije. To jeste na neki način ispravnije, međutim opet nije ispravno jer sama riječ sin aludira da on ima oca i majku, a obzirom da je otac Bog ispada da On ima ženu.
Na kraju, opet da napomenem. Isus je rekao da je poslan SAMO izgubljenim ovcama doma Izrailjovog. Isus nije poslan tebi ni meni, osim ako riječ SAMO ima neko drugo značenje.
Last edited by Mabus; 30-01-16 at 11:18.
Mabus,Islam zabranjuje alkohol dok Hriscanstvo zabranjuje samo pijanstvo. Ali sta je teze obicnom covjeku: uopste ne piti alkohol ili ga piti umjereno bez napijanja?
Valjda je lakse ne piti nikako alkohol,nego ga piti umjereno. Ti si spomenuo alkohol,pa se nadovezah.Zelim objasniti da je Hriscanima teze upraznjavati vjeru nego Muslimanima.
Muslimani propisuju obaveznu molitvu 5 puta dnevno,dok Hriscani imaju zapovjest da se mole neprestano.
Muslimani poste samo 3 sedmice dok Hriscani poste 2/3 dana u godini,i to dan i noc.Ne samo dan,kao kod Muslimana,vec i noc.
Muslimani mogu imati 4 zene i ljubavnica beskonacno,dok Hriscani mogu imati samo jednu zenu,pa je Hriscanima teze ocuvati vjernost u brak
Ove primjere navodim da bih pokazao da je teze biti Hriscanin nego Musliman.
Muslimani ne mogu imati ljubavnicu niti jednu. Hrišćani, slijedeći neke poslanike npr. Davida, Avrama ili Solomona mogu takođe imati više žena. Novi Zavjet preporučuje da je bolje ne ženiti se.
Što se tiče te 4 tj. do 4 žene u islamu to nije obavezno i jasno je definisano u kojim slučajevima je to dozvoljeno.
Ne bih da ulazim u to kome je teže praktikovati vjeru. To iz razloga jer kada je tumačimo, ne možemo to raditi na osnovu običaja, bez podrške citata iz svetih knjiga. Dakle, ne postoji dokaz u Bibliji koji jasno opisuje koliko dana treba postiti a ni sam način posta, bar ja na to nisam naišao.
E sada opet, ako možeš da mi pružiš neki dokaz iz Biblije da se hrišćani trebaju moliti neprestano, to bih volio da pročitam. Za mene je to fizički i psihički neizvodljivo.
Stari Zavjet je ispunjen i stupio je na snagu Novi Zavjet,tako da savjeti od Solomona ili Davida nisu relevantni.Pojma ti nemas o Hriscanstvu ali dajes sebi pravo komentarisati drugu vjeru.Da komentarise neke osnovne stvari,ok,ali ti se udubljujes u nesto o cemu blagog pojma nemas.Smjelo sa tvoje strane,moram priznati.
Posne dane su odredili Apostoli,koju su saucesnici u Hristovom zivotu,preko kojih je Isus osnovao Crkvu.Kupi obicni crkveni kalendar pa ces vidjeti da je za Hriscane 2/3 dana u godini posno.I nemoj vise provocirati sa komentarima protiv Isusa i Hriscanstva.Nije korektno sa tvoje strane.
Pusti crkveni kalendar, ja tražim dokaze iz svetih knjiga. Dakle, u Bibliji
1. NE POSTOJI dokaz o tome koliko dana se treba postiti
2. NE POSTOJI dokaz o tome koja hrana se za vrijeme posta treba jesti.
3. NE POSTOJI DOKAZ da se treba neprekidno moliti.
I naravno ja ne provociram hrišćanstvo, već hrišćanstvo i samog Hrista provociraju oni koji nakaradno tumače Isusa pridavajući mu nešto što on nije bio, ne po islamu već po samoj Bibliji.
Kako trazis dokaze iz Biblije kada ni samu Bibliju ne postujes? Prepolovio si je,po vasem izmijenjenom izdanju.Ili postuj Bibliju kao cijelu,ili je uopste ne postuj.Nema tu izmedju.
1.Crkva je odredila posne dane,a ta Crkva je osnovana direktno od strane Hristovih Apostola.Direktno je Isus,preko svojih Apostola,uredio te stvari.A dokaz u Jevandjelju nema,osim sto je Isus govorio da treba postiti.Nije govorio koliko dugo,ali to je u sustini manje vazno.Vazno je postiti,pa barem i jedan dan u godini.
2.Ovo je takodje uredila Apostolska Crkva.
3.I ovo pitanje je uredila Crkva.
Ne ocekujes valjda od Isusa Hrista da on direktno odredjuje na kojem ce se jeziku sluziti liturgija,koja ce se hrana pripremati,kojim ce se malterom graditi crkva i slicne stvari?Sve je on to prepustio Apostolima preko kojih je osnovao Crkvu.
Hrist je rekao Apostolu Petru: "Ti si stijena,i na toj stijeni sagradit cu crkvu svoju i vrata paklena nece je nadvladati.Tebi su dati kljuceve carstva..."
Ti ismijavas i negiras hriscanstvo u svakom tvom komentaru,a jos kazes da ne provociras? Izuzetno si bezobrazan,kulirao sam deset tvojih postova u kojima si nicim izazvan sramotio i negirao hriscanstvo.Upristoji se malo ako zelis da nastavimo diskusiju.
Last edited by trojka; 30-01-16 at 15:58.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks