Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 51 to 75 of 137

Thread: Koliko je zdravo nase drustvo?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Svoj biznis nijesam zapocinjao iz kredita nego keshom koji sam krvavo zaradio.
    Sto se tice kredita na trzistu znam uvijek sta ima i kako, sto radi sebe, sto radi ljudi oko sebe. Nikad ne znas sta ce iskociti.

Prvi put cujem da se tokom grejs perioda vraca kamata.

Ne razumijem zasto bi uopste placao nekoga da radi istrazivanje trzista za tebe? Da li si nesposoban ili toliko bogat pa ti se bacaju pare?

Razumijem ljude koji hoce da uloze milione, ali neko ko ulaze par desetina hiljada da unajmi nekoga da mu pise biznis plan i istrazuje trziste... Preduzetnicki duh nema sta.

Ja sam sve sam odradjivao... Ne zbog banke nego radi sebe. Ali to je valjda normalno, da se zna u sta se ulazi.

Evo jedan savjet besplatno.

Kada se otvara nesto, gleda se da nema previse konkurencije i da se otvori nesto novo. Uvijek sam se divio ljudima koji uloze kesh u lokal, butik ili nesto cega vec ima na hiljade. Toliko je stvari koje trebaju i koje mogu da rade, ali nasi ljudi niti dje idu niti sta gledaju...
    Last edited by Gandalf_White; 27-01-16 at 09:22.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve u svemu ....CG je ,po Gandalfu , idealno mjesto za pokretanje biznisa.
    Niko te ne pita koje partije si clan, za koga glasas, koje si nacionalnosti.
    Ne vjerujem da je u Srbiji tako ....ili bilo dje u okruzenju.

Kako mi je drago sto smo iznad svih !!!
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Sve u svemu ....CG je ,po Gandalfu , idealno mjesto za pokretanje biznisa.
    Niko te ne pita koje partije si clan, za koga glasas, koje si nacionalnosti.
    Ne vjerujem da je u Srbiji tako ....ili bilo dje u okruzenju.

Kako mi je drago sto smo iznad svih !!!
    Ne kazem da je idealno, ali kazem da postoje mogucnosti.
    Ljudi koji traze izgovore uvijek ce ih naci - partija, nema narod para, ne valjaju kamatne stope, malo je trziste.

Oni koji ne traze izgovore probaju.

Ove godine sam za 60dana imao 11 inspekcijskih kontrola. Sve zbog toga sto ne pripadam vladajucoj partiji i sto javno pljujem dje stignem. Opet me to nije sprijecilo da radim i zaradim.
    Nego ne radi se o meni, valjda je kakvim se ljudima okruzis. Ja sam okruzen sposobnim mladim ljudima koji ili imaju svoje biznise ili pored posla imaju nesto sa strane. Lako je pasti u letargiju i kukati kako se ne moze i nema. Kad se okruzis trutovima koji samo kukaju i ispijaju kafe po centru.
    Da vam ispricam jos jednu pricicu o preduzetnistvu koja nije u americi:

Moj drugar iz Nk dobije u nasledje 9000eur i kaze mu stari daj to kao depozit i uzmi stambeni kredit. Taj drugar je radio za 400eur kao vozac kombija u kotoru.
    Umjesto da se povinuje ocevim zeljama i radi za drugog cijeli zivot, otisao je za njemacku i kupio kombija od 8mjesta. Poceo je sam za sebe da radi ture.

Sad ima dva kombija i tri mala auta koja rade non stop. Ove godine je kupio stan na sveti stasije za kesh lovu. Biznis je poceo 2012...

Ne da partija, muka ubi
    Last edited by Gandalf_White; 27-01-16 at 09:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da sumiramo : Srbi u Crnoj Gori NISU ugrozeni
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Da sumiramo : Srbi u Crnoj Gori NISU ugrozeni
    Vise su ugrozeni Crnogorci u CG nego srbi ili Albanci...
    Ali Srbi dozivotno placu. Izgovor im je kao crncima po americi: " Mrzite me sto sam crnac(srbin)"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Da li se sada sa ovim kreditima, kao ranije, u grejs periodu vraca kamata?
    I jos jedno pitanje za cijenjenog Gandalfa
    Kada si zapocinjao svoj biznis/e, da li si radio istrazivanje trzista, biznis plan i ostalo?...Koliko te je to kostalo i da li je radjeno profesionalno sa realnim i korisnim procjenama, ili je sve radjeno pro-forme radi?
    Ili si svo saznanje kupio sam sa ulice.
    Koliko sam upoznat za dobijanje kredita mora se odraditi sve to.

Evo ja sad recimo konkretno ocu da otvorim servis racunara. I angazujem recimo kompaniju koja se bavi izradom biznis planova i istrazivanjem trzista (primjera radi http://www.ceed-consulting.com/index.php). I oni za mene idu u konkurentske firme da ih ispitaju koliko im je obim posla i sl.
    Ko garantuje da ce njima te firme da ''prodaju'' informacije i koliko ce biti tacne? A ja treba da ih u startu platim za to.
    možda im rade knjige ili poznaju tog ko to radi.
    Ne moramo posjećivati ludnicu da bi pronašli poremećene umove, naša planeta je umobolnica svemira.

Thanks Thanks Given 
    2,162
    Thanks Thanks Received 
    1,265
    Thanked in
    486 Posts

Kada se dobije kredit od IRF,za vrijeme grejs perioda placa se kamata.
    E sad po kom kriterijumu mogu da daju kredit, za koji se ne placa kamata, tokom grejs perioda nije tesko zakljuciti.
    Znaci "obicni smrtnik" placa kamatu.
    Prosle godine moj prijatelj iz Tuzi, je odbijen kod IRF,trazio je 5k.Ima svoju komplet mehanizaciju, proizvodnju, plantaze ljekovitog bilja.Znaci kolateral nije bio problem, a ipak je odbijen.Isti IRF, je prosle godine dao kredit za kupovinu restorana.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by mrgo View Post
    Kada se dobije kredit od IRF,za vrijeme grejs perioda placa se kamata.
    E sad po kom kriterijumu mogu da daju kredit, za koji se ne placa kamata, tokom grejs perioda nije tesko zakljuciti.
    Znaci "obicni smrtnik" placa kamatu.
    Prosle godine moj prijatelj iz Tuzi, je odbijen kod IRF,trazio je 5k.Ima svoju komplet mehanizaciju, proizvodnju, plantaze ljekovitog bilja.Znaci kolateral nije bio problem, a ipak je odbijen.Isti IRF, je prosle godine dao kredit za kupovinu restorana.
    Kolateral je definitivno bio problem. Isti je slucaj sa momkom u DG, ima sve treba mu 10k sredstava ali kolateral kuca i zemlja na selo i glatko su odbili.

Na zhb covjek uzeo kredit famozni projekat farma junica, mislim da su 300 takvih odobrili ali zalozio kucu u centru i dali mu...

Ovo mi je skroz novo da se placa kamata

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Uvijek se plaća kamata u grejs period
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Uvijek se plaća kamata u grejs period
    Ne sporim, imao sam neki studentski kod atlas banke 4god grejs perioda i neki kod CKB godinu. Kamata se zaracunavala ali rate placao nijesam do isteka grejs perioda. Zato kazem da mi je novo jer nijesam prije nikad ni cuo ni iskusio

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ne sporim, imao sam neki studentski kod atlas banke 4god grejs perioda i neki kod CKB godinu. Kamata se zaracunavala ali rate placao nijesam do isteka grejs perioda. Zato kazem da mi je novo jer nijesam prije nikad ni cuo ni iskusio
    Ja sam imao za biznis jedan veći i plaćao samo kamatu u grejsu. Kako ja ne naleceh na tako neki kredit
    Sto se biznisa tiče , jeste da je teško ali ja nikome ne bi preporučio da bilo šta počne sa kreditom.
    Ako imaš svojih para onda se počinje nešto, eventualno da kredit bude neki 20% od uloženih para.
    Oslanjati se samo na kredit je totalno pogrešno
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Svoj biznis nijesam zapocinjao iz kredita nego keshom koji sam krvavo zaradio.
    Sto se tice kredita na trzistu znam uvijek sta ima i kako, sto radi sebe, sto radi ljudi oko sebe. Nikad ne znas sta ce iskociti.

Prvi put cujem da se tokom grejs perioda vraca kamata.

Ne razumijem zasto bi uopste placao nekoga da radi istrazivanje trzista za tebe? Da li si nesposoban ili toliko bogat pa ti se bacaju pare?

Razumijem ljude koji hoce da uloze milione, ali neko ko ulaze par desetina hiljada da unajmi nekoga da mu pise biznis plan i istrazuje trziste... Preduzetnicki duh nema sta.

Ja sam sve sam odradjivao... Ne zbog banke nego radi sebe. Ali to je valjda normalno, da se zna u sta se ulazi.

Evo jedan savjet besplatno.

Kada se otvara nesto, gleda se da nema previse konkurencije i da se otvori nesto novo. Uvijek sam se divio ljudima koji uloze kesh u lokal, butik ili nesto cega vec ima na hiljade. Toliko je stvari koje trebaju i koje mogu da rade, ali nasi ljudi niti dje idu niti sta gledaju...
    Eto prvi put cujes da se tokom grejs perioda vraca kamata. Ja kad sam se zainteresovao za ove kredite iz IRF-a prvo sto sam saznao a da nije bas povoljno je to.
    Mozda su sad povoljniji po tom pitanju. To su one stvari koje pisu malim slovima.

Grace period - period mirovanja, tj. vremensko odlaganjeizvršenja neke obaveze. Ovaj pojam se vezuje za dugoročni kredit kojim se finansira neka investicija. Naime, grejs period podrazumijeva da se, tokom tog perioda, ne otplaćuju ni kamata ni glavnica ili se otplaćuje samo kamata. Pošto se radi o veoma velikim iznosima, ovo odlaganje može da traje i do nekoliko godina.
    http://www.irfcg.me/me/2014-03-11-10-23-33

Sto se tice biznis plana i istrazivanje trzista, nisam nesposoban ali ni bogat ali to je nesto sto bi svaki odgovorni buduci i potencijalni preduzetnik trebalo da radi. Ne mora uvjek da placa druge kompanije da to rade za njega medjutim kompanije koje to rade, rade profesionalno. Makar bi trebalo. Ne znam kakve su cijene kod nas po tom pitanju ali ako neko ulaze 10.000eur mislim da nije puno dati 500-1000eur za jedno kvalitetno istrazivanje i jedan kvalitetan biznis plan.
    Uz to marketing je takodje nezaobilazan segment u biznisu. Ne slazem se sa onim sto je kod nas uvrijezeno mislenje da je dobro uradjen posao najbolja reklama. To jeste bitno ali za post reklamu.
    Narod treba informisati i privuci ka sebi. Pa nisu ludi iz jedne Coca-Cole sto se decenijama reklamiraju na raznorazne nacine.

Svaka cast ako si sam pisao biznis plan i istrazivao trziste. Medjutim, ne znam kojeg si obrazovanja profil ali sam sasvim siguran da niko van neke neke ekonomsko/pravne struke ne moze kvalitetno da uradi taj dio posla. Za to se uci skola, ipak.
    No ovo je karakteristicno za preduzetnike domace iz 90tih. Uradi sve sam, ne plati drzavi nista i slicno.
    I to se zove preduzetnistvo. Ne, po meni to je ''prodaja na tezgi''. Sistem pijace.
    Procitah prije dva dana neki tekst kako je neka iz Japana sto je kod nas u posjeti privredi navela da su nasi preduzetnici/gazde sveznajuci i oce sve sami i da to nikako ne valja.

Evo Gandalf, bez uvrede, prepoznaces se
    http://www.vijesti.me/vijesti/koga-c...e-znaju-871625

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Vidio sam clanak. Svaka cast gospodji potpuno postujem misljenje. Ali ne moze se porediti CG i Japan ili bilo koja zemlja prvog svijeta.
    Ja sam se podigao u ocevoj firmi koja se bavila marketingom i izradom biznis planova tako da sam to iskustvo pokupio tu. Iako sam zavrsio nesto nevezano.

Kao sto rekoh vec, da je trziste vece podrzavam izradu biznis plana i istrazivanje trzista. Ali recimo u PG na 150k ljudi ili u Nk od 60 platiti nekoga 10% od osnovnih sredstava je van svake pameti.

Kontam svi imaju nacin na koji rade posao. Neko prodaje na tezgi, neko sjedi kuci, neko pokusava implementaciju zapadnih sistema dje im nije mjesto, neko ih ne primjenjuje uopste.
    Kao u zivotu neko voli kupus neko ne voli, stvar je ukusa.

Ali u biznisu, ako nesto radi i ako je ekstra profitabilno ne treba ga mijenjati.

Lako je glumiti gazdu i direktora i odmah zaposliti ljude da rade za tebe. Ali nije lako biti rob i gazda u isto vrijeme... To kad crnogorci provale onda se obicno useru od para.

Dacu ti jednu racunicu pa mi reci da li pali pijacni sistem :

Ja i supruga radimo za po 3 radnika 6 mjeseci sezone. Imamo pored nas dvoje jos zaposlenih i placamo im doprinose. E sad zamisli 6 radnika x 400eur = 2400 + 1200eur doprinosa x 6 mjeseci =
    21 600 eura tax free kesh love.

E sad mogao bih da zaposlim jos 6 ljudi da rade za mene a ja da sjedim i pijem dojch ali sam umjesto toga odlucio da za 5godina napravim 100 000 samo od dodatnog zalaganja
    Last edited by Gandalf_White; 27-01-16 at 10:54.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Vidio sam clanak. Svaka cast gospodji potpuno postujem misljenje. Ali ne moze se porediti CG i Japan ili bilo koja zemlja prvog svijeta.
    Ja sam se podigao u ocevoj firmi koja se bavila marketingom i izradom biznis planova tako da sam to iskustvo pokupio tu. Iako sam zavrsio nesto nevezano.

Kao sto rekoh vec, da je trziste vece podrzavam izradu biznis plana i istrazivanje trzista. Ali recimo u PG na 150k ljudi ili u Nk od 60 platiti nekoga 10% od osnovnih sredstava je van svake pameti.

Kontam svi imaju nacin na koji rade posao. Neko prodaje na tezgi, neko sjedi kuci, neko pokusava implementaciju zapadnih sistema dje im nije mjesto, neko ih ne primjenjuje uopste.
    Kao u zivotu neko voli kupus neko ne voli, stvar je ukusa.

Ali u biznisu, ako nesto radi i ako je ekstra profitabilno ne treba ga mijenjati.

Lako je glumiti gazdu i direktora i odmah zaposliti ljude da rade za tebe. Ali nije lako biti rob i gazda u isto vrijeme... To kad crnogorci provale onda se obicno useru od para.
    A sto je to sto je extra profibatilno u CG? za nekog ko pocinje od nule.
    Evo imamo tonu visokoskolovanih na birou, IRF im daje kredite za pocetak ali koji je to biznis u CG koji treba pocet i da bude ekstra profitabilan? A uz to treba zivjeti kao covjek.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

A sto je to sto je extra profibatilno u CG? za nekog ko pocinje od nule.
    Evo imamo tonu visokoskolovanih na birou, IRF im daje kredite za pocetak ali koji je to biznis u CG koji treba pocet i da bude ekstra profitabilan? A uz to treba zivjeti kao covjek.
    Jedan forumas nas iz nk da ga ne imenujem uzeo je od IRF 15k i on imao 15 i napravio farmu jagoda. Prve godine je vratio cijeli kredit. Zatvaranje kako mi je rekao je 1% kredita.

Bilo sta vezano za turizam, poljoprivredu, usluge, prevoz, gradjevinske masine, pcelarstvo... Sve su to grane koje imaju na desetine mogucnosti samo treba da izabere covjek i sa uci... Da cita, gleda, putuje, slusa, krade fore... Treba i malko srece i malo vise pameti kontam..
    Last edited by Gandalf_White; 27-01-16 at 11:04.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Ja sam se podigao u ocevoj firmi koja se bavila marketingom i izradom biznis planova tako da sam to iskustvo pokupio tu.
    Ovo je jedan ako ne i glavni kljuc tvog uspjeha.
    Vecina nas u CG ima za roditelje ljude koji su radili u drzavnim socijalistickim firmama. Roditelji me nikad nisu ohrabrivali da radim privatno nego uvjek je najbolje naci posao u drzavne fime.
    Taj manjak podrske, ne materijalno, vec mentalna podrska je po meni bitna stvar za nekog ko krece sam.

Ljudi treba da se ohrabruju, ti to radis na ovom forumu i zaista hvala na tome. Optimista si kad je ovo u pitanju.

Thanks Thanks Given 
    4,450
    Thanks Thanks Received 
    8,600
    Thanked in
    3,306 Posts

Dje ima volje, ima i nacina. Kod nas se sve kuka i izigrava zrtva, ali treba zasukat rukave i krenut u pohod. Svaka cast svakom ko se odvazi u privatni biznis uc(normalni ljudi, a ne neki sto otvaraju klubove, kafice i slicni pilicari). Ima mnogo barijera, ali se moze uspjeti ko ima originalnu ideju. I ja bi rado svoj biznis vodio, ali za sad nemam ideju koja bi mi se cinila uspjesnom, mozda se nekad i ukaze. Bitno je imati duha, ostalo ce doci na svoje.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ma ljudi samo trebaju skontati da failure u biznisu ne postoji. U sta god covjek da ulozi nesto se od ulozenog mora vratiti materijalno, prodaju se masine, vozila itd a u svakom slucaju dobija se iskustvo koje nista ne moze kupiti i upoznaju se ljudi iz raznih bransi. Ako se sjedi kuci ili u kancelariji to vrijeme je izgubljeno jer se ne uce nove stvari i ne upoznaju novi ljudi.

Za kraj da vam ispricam pricu o 7up, svi smo culi za pice... Covjek je pokusao 6 razlicitih biznisa i svaki kiksao i na kraju je kupio propalu fabriku soda pica. Dao joj je ime 7up kao sedmi ce uspjeti... I uspio je ))

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

Ovo je jedan ako ne i glavni kljuc tvog uspjeha.
    Vecina nas u CG ima za roditelje ljude koji su radili u drzavnim socijalistickim firmama. Roditelji me nikad nisu ohrabrivali da radim privatno nego uvjek je najbolje naci posao u drzavne fime.
    Taj manjak podrske, ne materijalno, vec mentalna podrska je po meni bitna stvar za nekog ko krece sam.

Ljudi treba da se ohrabruju, ti to radis na ovom forumu i zaista hvala na tome. Optimista si kad je ovo u pitanju.
    To je to, što je i Gando pomenuo ranije... Kad si okružen ljudima koji slično razmišljaju i koji te ohrabruju i podržavaju, mnogo je lakše...

Biznis planovi su prilično jednostavni, nego većina ljudi nikad nije viđela biznis plan pa im to izgleda kao neki bauk...

P.S. Mislim da se u IRF-u može besplatno savjetovati oko izrade biznis planova, tj znam da je moglo dok je pokojni profesor Lajović bio na čelu IRF-a...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

BIGa to je zato što naši ljudi još uvijek ne shvataju da fakultet ne čini intelektualca.Ipak ne može se osporiti da kod starijih generacija fakultet jeste bio mejrilo uspjeha, jer je prolaznost bila veoma mala i stvarno se studiralo. Kad od 100 ljudi prođe 20 neki ispit, sigurno su učili. Ova bolonja je nagrdila studije i programe, sad svako sa nešto malo para, nekom vezom može imati diplomu. Kada je dobiti diplomu lagano, onda je logično da kvalitet iste strada.
    Ipak se treba obratiti pažnja na zvončicine riječi...mora se biti politički podoban da bi se nešto realizovalo, čak i ako se nešto uspije u ovoj našoj veliko Crnoj Gori odmah se nađe neki Voli, Roda, Delta koje takav posao uguše.
    Najgori zdravstveni sistem u Evropi, nijesam iznenađen. Nažalost kod nas niko ne vodi računa o smrtnosti ljudi koji čekaju na "hitne procedure" a nalaze se na listi čekanja za iste. Kada dio bolinca izgleda kao da je izašao iz nekog filma o Indijani Džons, ono za vrijeme drugog svjetskog rata u Africi. Zanima me koliko je potrošeno para na uvođenje ovog izabranog doktora, i ko je finansirao te promjene u zdravstvu jer očigledno da je to prvi korak usporavanja zdravstva. Ukoliko nemate izabranog doktora, sestra vam kaže - sačekajte da zamolimo nekoga da vas primi...da te mole za ono za šta ti već izdvajaš pare. Ybmti sistem.
    Gandalfe Beli Bijeli, daj neku statistiku koliko firmi propane dok jedna prcvjeta. Ne želim da obeshrabrujem ljude, ali u poslu čovjek treba biti realan.
    Slažem se i sa ovim da pojedini privatnici smatraju da su besmrtni i da moraju da voze novo auto, novi telefon i imaju račune na telefonu koji su veoma često veći od plata njihovih zaposleni i nažalost i to je pokazatelj ozbiljnosti naših privatnika i pokondirenih tikvi koje su do juče molile za posao.
    Definitivno narod treba ohrabrivati ali i biti realan.
    I nadam se da nećete nikada doć u priliku da probate naš zdravstveni sistem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ko se ne daj Boze razboli, a nema para, slobodno nek se kopa. Nema sto cekat.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by NecanNepotizam View Post
    BIGa to je zato što naši ljudi još uvijek ne shvataju da fakultet ne čini intelektualca.Ipak ne može se osporiti da kod starijih generacija fakultet jeste bio mejrilo uspjeha, jer je prolaznost bila veoma mala i stvarno se studiralo. Kad od 100 ljudi prođe 20 neki ispit, sigurno su učili. Ova bolonja je nagrdila studije i programe, sad svako sa nešto malo para, nekom vezom može imati diplomu. Kada je dobiti diplomu lagano, onda je logično da kvalitet iste strada.
    Ipak se treba obratiti pažnja na zvončicine riječi...mora se biti politički podoban da bi se nešto realizovalo, čak i ako se nešto uspije u ovoj našoj veliko Crnoj Gori odmah se nađe neki Voli, Roda, Delta koje takav posao uguše.
    Najgori zdravstveni sistem u Evropi, nijesam iznenađen. Nažalost kod nas niko ne vodi računa o smrtnosti ljudi koji čekaju na "hitne procedure" a nalaze se na listi čekanja za iste. Kada dio bolinca izgleda kao da je izašao iz nekog filma o Indijani Džons, ono za vrijeme drugog svjetskog rata u Africi. Zanima me koliko je potrošeno para na uvođenje ovog izabranog doktora, i ko je finansirao te promjene u zdravstvu jer očigledno da je to prvi korak usporavanja zdravstva. Ukoliko nemate izabranog doktora, sestra vam kaže - sačekajte da zamolimo nekoga da vas primi...da te mole za ono za šta ti već izdvajaš pare. Ybmti sistem.
    Gandalfe Beli Bijeli, daj neku statistiku koliko firmi propane dok jedna prcvjeta. Ne želim da obeshrabrujem ljude, ali u poslu čovjek treba biti realan.
    Slažem se i sa ovim da pojedini privatnici smatraju da su besmrtni i da moraju da voze novo auto, novi telefon i imaju račune na telefonu koji su veoma često veći od plata njihovih zaposleni i nažalost i to je pokazatelj ozbiljnosti naših privatnika i pokondirenih tikvi koje su do juče molile za posao.
    Definitivno narod treba ohrabrivati ali i biti realan.
    I nadam se da nećete nikada doć u priliku da probate naš zdravstveni sistem.
    Ja ne znam nikoga da je sa dobrom idejom i elanom krenuo u posao i skroz propao... Ovi shto su ugasili poslove, bili su bar na pozitivnoj nuli... Nego se odje ljudi pale na priche o uzgoju puzheva i sl, dignu kredite pa poslije kukanje...

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

E pa kad pročitam ovo da treba da si član partije ili nešto kako bi imao neki dodatni ''boost'' od države, naježim se.
    Evo , moji su Crnogorci odavno, i glasalo se za one njihove nije nikad, nego vazda za ove naše. Ja još ne o$etih te beneficije, koje mi , deklarisani Crnogorci, imamo,
    nego nam pale ''klempe'' đe god mogu. Čerupa nas država đe god može. Još nam eura ne oprostiše.
    Pričamo o biznisu, a ne o politici. To je neodvojivo jedino kad si tajkun ili multimilioner, pa si prisutan na radaru.
    I ova država je idealna za pokretanje biznisa. Idealna. Balkan cijeli je rudnik zlata, nego smo mi bravi NEOBRAZOVANI. NEOBRAZOVANI.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Kakvi su to deklarisani Crnogorci?

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Ovi sto im na čelo piše da podržavaju veliko vođu.
    Zna se na šta mislim. Niko nije imao politički razlog da mi ne progleda kroz prste u nekim situacijama. Niti sam to očekivao niti tražio.
    Zakon je isti za svakoga.
    Last edited by Sandor Kolar; 28-01-16 at 16:24.

Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)