Page 200 of 1402 FirstFirst ... 1001501901961971981992002012022032042102503007001200 ... LastLast
Results 4,976 to 5,000 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nosioci bandijera se nijesu pitali koja će im u ruci biti.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Svaka normalna drzava vodi racuna da li se postuju prava njenog naroda u susednim drzavama, samo je Srbiji to nebitno. Hrvatska vlada se bunila zbog nekakvih udzbenika Hrvatima u Srbiji a i Rumuni su se zalili sto se Vlasi ne priznaju kao Rumuni (iako se ni oni sami ne osecaju tako). Cak su i Madjari pominjali nesto da se poboljsa polozaj Madjara u Vojvodini iako oni u severnim ruralnim podrucjima dobrim delom ni ne znaju srpski. Jeste da nisu samo Srbi protestovali ali je dobar deo ucestvovao u tome jer niko nije zadovoljan Milovom vladavinom. I Rusija se oglasila povodom tih protesta samo je Srbija cutala ali Srbija se i tako tu nista ne pita jer Milo ima podrsku Zapadu. On za njih nije diktator kao sto je na primer Lukasenko, pa cak i Putin a i jedan i drugi su manje na vlasti od njega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Nosioci bandijera se nijesu pitali koja će im u ruci biti.
    isto sto se i narod ne pia za vitalne stvari...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Shit has hit the fan !

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

To sa manjinama u Srb. je vise stvar toga sto je Srbiju najlakse ucenjivati nego sto tim manjinama nesto bitno fali. Ko ne zna jezik drzave u kojoj zivi to je njegova sramota jer pravo na obrazovanje je dostupno svima. A i to je vise slucaj sa onima koji zive u tim etnicki cistim seoskim sredinama jer sa Madjarima sa kojima sam ja imao posla srpski znaju savrseno. A sto se tice Srba u CG, njihov polozaj po svemu sudeci nepovoljan i otvoreno se prica o diskriminaciji. Bilo je po mnogim novinama kako su u drzavnoj upravi nesrazmerno vise zaposleni Crnogorci u odnosu na Srbe i da se Srbi primoravaju da se izjasne kao Crnogorci ako hoce da se zaposle, a to je samo jedan primer.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Opet jadni Srbi, pa meni ih je zao . Stvarno jeste, oni su sami protiv svih a cio svijet je protiv njih.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Severnjak View Post
    Bilo je po mnogim novinama kako su u drzavnoj upravi nesrazmerno vise zaposleni Crnogorci u odnosu na Srbe i da se Srbi primoravaju da se izjasne kao Crnogorci ako hoce da se zaposle, a to je samo jedan primer.
    Puno Srba na svakom koraku vole ponavljati svoju omiljenu mantru kako su oni i Crnogorci "jedan te isti narod". Stvarno ne razumujem koji je to za njih problem da se izjasnje kao Crnogorci? Stovise, nekoliko sam puta cuo od Srba kako su Crnogorci "Nadsrbi". Upravo bih bio presretan da mi se pruzi mogucnost postati dio "nadetnosa"! Dakle ne radi se o prinudjinavju nego o podijeli clanskih kartica za "elitni klub", zar ne?
    Bez zezanja pitam.
    Last edited by A+A; 20-01-16 at 15:55.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

To sa manjinama u Srb. je vise stvar toga sto je Srbiju najlakse ucenjivati nego sto tim manjinama nesto bitno fali. Ko ne zna jezik drzave u kojoj zivi to je njegova sramota jer pravo na obrazovanje je dostupno svima. A i to je vise slucaj sa onima koji zive u tim etnicki cistim seoskim sredinama jer sa Madjarima sa kojima sam ja imao posla srpski znaju savrseno. A sto se tice Srba u CG, njihov polozaj po svemu sudeci nepovoljan i otvoreno se prica o diskriminaciji. Bilo je po mnogim novinama kako su u drzavnoj upravi nesrazmerno vise zaposleni Crnogorci u odnosu na Srbe i da se Srbi primoravaju da se izjasne kao Crnogorci ako hoce da se zaposle, a to je samo jedan primer.
    Kad je vaš Koštunica prebrojavao Crnogorce u Srbiji izbrojao ih je par stotina hiljada.

Navedi koja su to prava uskraćena Srbima i poSSrbicama u Crnoj Gori i usput navedi koja imaju Crnogorci u Srbiji.

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Da ne odgovaram svima pojedinacno: Koliko se cesto pominje po medijima (ne specificnim nego uopste) da se Srbi diskriminisu u CG nemoguce mi je da u tome nema istine, samo je pitanje do kolikih je to razmera i da li je situacija po Srbe stvarno toliko kriticna. Ja o tome mogu samo da se informisem preko interneta, nemam informacije iz prve ruke ali su o diskriminaciji govorili i ove vodje opozicije. Vec sam ranije pominjao da nemam nista protiv crnogorske nezavisnosti i da je bolje sto smo se mirno razisli a cak nemam nista protiv ni da udjete u NATO. Zapravo sam kritikovao Srbiju kao drzavu sto cuti na celokupnu situaciju u CG u kojoj znacajan deo stanovnistva cine Srbi i u kojoj po popisu vecina stanovnistva govori srpskim jezikom (sto mi je paradoksalno ali ajde). Da se sada upustam u raspravu sa nekim ko je simpatizer vlasti ili uopste ima neku odbojnost prema Srbima bi mi bilo besmisleno. Crnogorci u Srbiji inace nema nikakvih problema, kao sto je vec poznato mnogi od njih studiraju zbog cega su se bunili ovi nasi koji hoce da ovi iz CG studiraju kao strani drzavljani.

Thanks Thanks Given 
    2,162
    Thanks Thanks Received 
    1,265
    Thanked in
    486 Posts

Da ne odgovaram svima pojedinacno: Koliko se cesto pominje po medijima (ne specificnim nego uopste) da se Srbi diskriminisu u CG nemoguce mi je da u tome nema istine, samo je pitanje do kolikih je to razmera i da li je situacija po Srbe stvarno toliko kriticna. Ja o tome mogu samo da se informisem preko interneta, nemam informacije iz prve ruke ali su o diskriminaciji govorili i ove vodje opozicije. Vec sam ranije pominjao da nemam nista protiv crnogorske nezavisnosti i da je bolje sto smo se mirno razisli a cak nemam nista protiv ni da udjete u NATO. Zapravo sam kritikovao Srbiju kao drzavu sto cuti na celokupnu situaciju u CG u kojoj znacajan deo stanovnistva cine Srbi i u kojoj po popisu vecina stanovnistva govori srpskim jezikom (sto mi je paradoksalno ali ajde). Da se sada upustam u raspravu sa nekim ko je simpatizer vlasti ili uopste ima neku odbojnost prema Srbima bi mi bilo besmisleno. Crnogorci u Srbiji inace nema nikakvih problema, kao sto je vec poznato mnogi od njih studiraju zbog cega su se bunili ovi nasi koji hoce da ovi iz CG studiraju kao strani drzavljani.
    Evo ja sam Crnogorac, I nijesam simpatizer vlasti, I nemam nikakvu odbojnost prema srbima, cak imam I dva kuma koji su srbi,pa bih te zamolio, da odje postavis linkove tih medija koje pratis, da I mi odje vidimo tu kriticnu situaciju.
    Ja licno ne znam ni jedan primjer da je neko diskriminisan, na bilo koji nacin, iz razloga sto je srbin.Cak prakticno do juce su Crnogorci bili diskriminisani u sopstvenoj drzavi.
    A da zvanicna Srbija cuti o situaciji u Crnoj Gori,ne bih bas rekao.
    Sjetimo se samo "cutanja" 1989, 1999, 2006, najbolje bi bilo da nam ne pomazete.

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Studira ako se upishe kao Srbov...

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,992
    Thanked in
    4,012 Posts

Đinđić je 1994. godine govorio da u Srbiji živi 2 miliona Crnogoraca, Koštunica je 2006. zahtijevao da na referendumu za nezavisnost glasa, po njegovom čuvenom spisku, 220 hiljada Crnogoraca, a po zadnjem popisu u Srbiji živi 38 hiljada Crnogoraca. Uporedite pa recite ko je ugrožen. U stvari, da preformulišem - Crnogorci u Srbiji nisu ni najmanje ugroženi ako se izjasne kao Srbi. U Crnoj Gori je na popisima, u zavisnosti od okolnosti i želja struktura na vlasti, procenat Crnogoraca i Srba išao od svega nekoliko pa do apsolutnih većina, pa se nešto i ne sjećam da su oni koji su bivali u manjini bivali diksriminisani. Eto da ne računamo period kad su se bombe bacale na Liberale i kad su Crnogorci nazivani ustašama.

Što se tiče Srba na pozicijama u organima uprave i državnim preduzećima - a šta tačno mislite da su Filip Vujanović, Duško Marković, Tarzan Milošević, Svetozar Marović (dok je pokrivao pozicije koje nisu bile smještene u Spuž na pjenu od Zete) i ostala bratija? Ili Srbima smatrate samo članove partija i glasače srpskih partija? Uostalom, eto vam sjedi Srđa Božović u savjetu cbcg, eto ima snpovaca i u DRI, dosadašnji viceguverner cbcg je nekad bio mladi snp-a, Drecun samo šeta od fotelje do fotelje... Ima primjera koliko god hoćete. Uostalom, meni ta srazmjerna zastupljenost ne znači ništa, nebitno da li je u pitanju partijska pripadnost, nacionalna, vjerska, rodna ili bilo koja druga. Trebalo bi zapošljavat najbolje kandidate, pa ako ih je 100% Srba, neka ih; ako ih je 100% žena ili 100% muškaraca, neka ih. I tako dalje. Naravno, izuzetak moraju biti bezbjednosne strukture i pozicije sa velikim uticajem kojima negatori države i potencijalni borci protiv nje ne bi smjeli da privire.

Da li neko stvarno misli da bi Srbija dozvolila onako nakaradan naziv jezika, otvorenu priču protiv svoje državnosti ili neke slične gluposti koje su ideje vodilje domaćoj srpskoj opoziciji?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

@ mrgo ne zameri mi ali se stvarno moze lako naci po netu, cak i po CG novinama

@ Medoje ne moras se izjasnjavati o nacionalnosti

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Da ne odgovaram svima pojedinacno: Koliko se cesto pominje po medijima (ne specificnim nego uopste) da se Srbi diskriminisu u CG nemoguce mi je da u tome nema istine
    Po novinama tipa Kurira, Alo-a, Večernjih Novosti itd...

U Crnoj Gori za razliku od Srbije imamo zaista nezavisne novine, Vijesti, pa niko do sad ne pročita ni riječi o ugroženosti Srba i poAttachment 137418rbica u Crnoj Gori

Crnogorci u Srbiji inace nema nikakvih problema
    Crnogorci u Srbiji nemaju problema dok ćute, a Srbi i poAttachment 137417rbice u Crnoj Gori nemaju problema koliko god da laju. Oni kao problem predstavljaju to što nisu najravnopravniji od svih nacija u Crnoj Gori, što više ne mogu da diriguju ko će kako da nazove svoj jezik, ko da ide u koju crkvu itd....
    kao sto je vec poznato mnogi od njih studiraju zbog cega su se bunili ovi nasi koji hoce da ovi iz CG studiraju kao strani drzavljani.
    Što se studiranja tiče Crnogorac može da u Srbiji studira samo ako napiše da je Srbin
    Last edited by Rakun; 20-01-16 at 18:20.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,992
    Thanked in
    4,012 Posts

Ne, Crnogorci mogu da studiraju po cijeni domaćih studenata ako se izjasne kao Srbi. Mogu i bez toga, ali školarinu plaćaju kao bilovkoji drugi stranci. Što je malo čudno ako su svi Crnogorci Srbi.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Mislio sam da se to podrazumjeva

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Мени је апсурдо да неко прича о угрожености Срба у ЦГ, а кроз процес врло агресивне асимилације дириговане од стране Београда а у партнерству са домаћом агентуром, задњих 15 година уз мању осцилацију њихов број је нарастао, док је број Црногораца опао за преко 100.000.

Ми прво морамо да се позабавимо угроженошћу Црногораца.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Severnjak nijesi mi odgovorio na pitanje. Ako oces da te neko dozivi kao ozbiljnog diskutanta onda ozbiljno odgovori. Kako bi Srbi iz Srbije gledali na recimo 20% nekih manjina iz Srbije koji bez pardona i vrlo smjelo negiraju Srbiju : osporavaju zastavu himnu jezik istoriju itd. ?? Pa vi bi ih satrli ja mislim. Ali evo ti reci da bi ih ti ostavio u ravnopravnom polozaju...da cujem kako zvuci?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
    Ja sam pricao o diskriminaciji onih koji se prosto izjasnjavaju kao Srbi. A ne podrzavam negiranje bilo cije medjunarodno priznate drzavnosti, pa tako ni crnogorske. Ali to ne ide uvek jedno uz drugo niti bi onaj Srbin koji trazi posao otvoreno pricao kako ne priznaje CG i njene simbole.
    Ako se Srbi stvarno ni u kom pogledu ne diskriminisu onda svaka cast, ali mi je malo tesko da poverujem da je sve to samo mit. A prema medijima uvek imam rezervu jer svako pise kako im volja da se prodaju u sto vecem tirazu.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,992
    Thanked in
    4,012 Posts

Moralo bi da ti bude jasno da se ljudi diskriminišu prvenstveno po partijskoj liniji. Nacionalna pripadnost je nebitna. To što svakome najdramatičnije zvuči da kaže kako je diskriminisan na nacionalnoj osnovi, to je samo pokušaj da se izbori za sopstvene interese. Kad kažem sopstvene, mislim na interes pojedinca, a ne kompletnog naroda. Ne kuka Srbin da ga diskriminišu jer nariče nad svim Srbima, kuka jer želi sebe da namiri. Kako Srbi, tako i svi ostali.

Uostalom, dovoljno je da uporediš brojke. Procentulano ima osjetno više Srba nego što srpske partije imaju glasača.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Moralo bi da ti bude jasno da se ljudi diskriminišu prvenstveno po partijskoj liniji. Nacionalna pripadnost je nebitna. To što svakome najdramatičnije zvuči da kaže kako je diskriminisan na nacionalnoj osnovi, to je samo pokušaj da se izbori za sopstvene interese. Kad kažem sopstvene, mislim na interes pojedinca, a ne kompletnog naroda. Ne kuka Srbin da ga diskriminišu jer nariče nad svim Srbima, kuka jer želi sebe da namiri. Kako Srbi, tako i svi ostali.

Uostalom, dovoljno je da uporediš brojke. Procentulano ima osjetno više Srba nego što srpske partije imaju glasača.
    Vrlo tacno i realno napisano. Svako gleda svoj interes a izgovara se tudjom mukom ako od toga moze izvuci nekakvu korist.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Što se studiranja tiče Crnogorac može da u Srbiji studira samo ako napiše da je Srbin
    Last edited by Rakun; Today at 19:20.
    netacno,cerka od mog kolege je na ekonomiji u BG,regularno upisana i na budzetu je Srbijanskom,sa prosjekom 10.Crnogorka. to 100%,sto bi se reklo.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

@ mrgo ne zameri mi ali se stvarno moze lako naci po netu, cak i po CG novinama

@ Medoje ne moras se izjasnjavati o nacionalnosti
    Aj da probam plasticno da objasnim. Za neke krugove samo postojanje crnogorske nacije je antisrpsko. Jednostavno, oni smatraju da su Crnogorci u stvari Srbi. Dakle, moju naciju smatraju izmisljenom, kopiletom Djilasove ideologije ili pak nazivaju istu milogorskom. Smatraju da je postojanje crnogorske nacije u stvari asimilacija Srba.

E ti krugovi kuknjave po novinama o tome kako su Srbi ugrozeni u CG i po njima bice ugrozeni sve do se CG ne proglasi u najmanju ruku drzavom srpskog naroda.
    Last edited by kimmi; 20-01-16 at 20:51.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    Last edited by Rakun; Today at 19:20.
    netacno,cerka od mog kolege je na ekonomiji u BG,regularno upisana i na budzetu je Srbijanskom,sa prosjekom 10.Crnogorka. to 100%,sto bi se reklo.
    Bice da je tvog prijatelja sramota da ti kaze da mu se cerka izjasnila kao Srpkinja radi ekonomskog benefita.

http://www.politika.rs/scc/clanak/33...i-iz-Crne-Gore

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da je 2009 godina bila u pitanju.Polozio sam prijemni na beogradsku politehniku si i ''upao'' na budzet Srbije.Tada su mi trazili da bih bio na budzet ne da napisem na papir da sam Srbin vec da izvadim takvu potvrdu.Bas mi nije bilo jasno dje se takva potvrda vadi.Eto zbog toga ja tada odustadoh od vise skole
    Last edited by smrtko; 20-01-16 at 20:53.
    aj popij casu jaja

Page 200 of 1402 FirstFirst ... 1001501901961971981992002012022032042102503007001200 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)