Originally Posted by
starwalker
Početi od legla netolerncije i najgore diskriminacije na cg. webu, već pomenutom i ozloglašenom pdf Religija i Filozofija gdje sam Vrag i @Rakun i ekipa kolo vode

, ne libeći se minirati do besvjesti svaku, ali baš svaku temu o duhovnosti, hrišćanstvu, islamu....
.
Mislim da je miniranje pregrub izraz.
Na PDF-u gdje su glavni predstavnici religije SundjerBob, Ego, onda neka ekipa srpkih nacionalista koja se povampiri sa vremena na vrijeme.
Sa islamske strane ranije smo imali Archija koji nije znao sta pise i bukvalizovao je kuran i sada Mabusa sa teorijama zavjere kojima nije mjesto u PDF o religiji...
Kada god se ovim ljudima ukaze da su pogrijesili sa citatima - linkovima - video klipovima - istorijiskim cinjenicama odgovor je uvijek:
1. Ignorisanje cinjenica
2. Skretanje sa teme
3. Kopiranje drogiranih trabunjanja blogera ili kvazi svestenika i naucnika, i prihvatanje istih kao istinu.
Jedini korektni su Ceasear i gaul sa strane vjernika i to ne u prevelikoj mjeri. Gaul pogotovo sa njegovim cinizmom i vrijedjanjem na licnoj osnovi.
Nekad sam toliko potresen glupostima koje se tamo pisu da bih se najradije samobanovao, tako da razumijem i jednu i drugu stranu.
Mislim da nema potrebe za moderatorom iz redova religioznih ljudi jer smatram da relgiozna osoba ne moze neutralno obavljati posao dok ateista nema emocija na temu religije whatsoever...
One Ring to Rule them all...
Bookmarks