I na kraju, možda mi je i promaklo, interesuje me, to što vam je došlo do kuća u kutiju, jel u pitanju optički kabl ili rg58 kabl?
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
E da su mi zdravo onda.
Ima li neko da uvodi optiku direktno do u kuću, vidjeh kod drugara optika telekomova sve do u ruter?
Nista se ne vidi preko mob
Jbg, 24 od 25mb, upload 2
Sto cu vam ako mi ne vjerujete
Kablovski internet je neuporedivo bolji od ADSL-a. Nebitno sad koji je operator. Tako da je sigurno MTEL bolji od Telekoma. Po mom misljenju. Da ne pricam da je mnogo jeftinije.
Sent from my GT-I9152 using Tapatalk
Pa koliko interneta nudi mtel, koji je ovaj sad sto ide kablovima od struje, jel to kablovski kojeg hfalis?
Oce li mi neko rec daju li tv vise uz ugovor i ako daju koji model?
Za tv provjeri u ponedjeljak u poslovnici, mislim da ce davati do isteka zaliha. Samsung 5003 je model, fullHD, 40", nije smart.
Sent from my SM-T705 using Tapatalk
Taj mtel ako vuku koaksijalnim kablovima, a ne optika do u kuću, onda boba ne valja niti imam namjeru to plaćati. Telemach gdje god dolazi, dovodi optiku. Telekom takođe.
A da ne pričamo do kakvih će problema vremenom dolaziti sa tim pružanjem koaksijalnih kablova sa bandere na banderu do kuća...seljačka posla.
Ljudi su se masovno potpisali. A bgm vidim rade masovno po naselja su svudje odradili teren jedino u moje naselje jos ih nisam zapazio. Ima mnogo nesrece i jada koji nista ne znaju bez od rekla kazala i kad vide ponudu 160 kanala + internet i telefon za 26€ odmah potpisuju jer su imali extra trio od 40€ pa ih to ubija u pojam.
Monstat, meni je bitno da mi taj internet radi stabilno kao sto mi radi adsl. Ostalo me ne zanima.
Cuo sam da se ta tehnologija primjenjuje u usa a tebi je smece.
Ne razvlaci se koaksijalac po bandera nego optika. Trenutna tehnologija dozvoljava toliki kapacitet prenosa da to nece biti skoro iskoristeno do maksimuma tako da ne vidim cemu tolika averzija prema kombinaciji optike i koaksijalca.
Sent from my Lead 1 using Tapatalk
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Optika ide po banderama, isto ce raditi i telemach..u prigrackim naseljima na ovaj nacin ce "ubiti" telekom, jer tu nigdje ne nude optiku, a kombinacija optike i 100m koaksijalca je mnogo bolja od adsl. Za koji godinu tonce vjerovatno dovesti do toga da svi ponude optiku do kuce.
Sa druge strane i elektroprivreda dobija polovinu optickih vlakana(po dogovoru sa mtel) tako da i oni mogu uci u igru pruzanja usluga interneta u dogledno vrijeme(ako budu pametni).
Sve u svemu malo ruzno jeste, ali za korisnike dobro ce biti ovo razvlacenje po bandrama. Telekom definitivno sada gubi monopol na paricu. U narednu godinu dvije, slijedi im zestok pad.
Elektroprivreda,ako bude pruzala usluge neta ka sto ih pruza za struju,bice da naplacuju fotone koji prolaze kroz kablove.
Sent from "Zhb"
James Tiberius Kirk
Nema elektroprivreda veze sa tim. Mtel je od Crnogorskog Elektroprenosa zakupio opticke trase izmedju trafostanica, a od Elektrodistribucije trase od stuba do stuba (kacenje svojih kablova na stubove). Prenos odavno nije EPCG, a distribucija je u procesu izdvajanja iz EPCG.
Poslato sa Tetrisa 13 in 1
Cges je dao dozvolu...
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Moze li broj telefona nekog montera da se raspitam kad ce za moje naselje.
I zanima me ako mogu preko tel da pitam nude li tv vise?!
Hvala
Kace oni kablove na stubove elektrodistribucije i na javne rasvjete. Sa balkona vidim njihove kablove i na jednim i na drugim. Konkretno kod mene dolazi kabal sa stuba od struje.
Poslato sa Tetrisa 13 in 1
Vidjoh da su i put Danilovgrada stigli do onog skretanja za Marezu
Послато са 6043D уз помоћ Тапатока
M-tel zaista brzo pokriva grad. Uvezli su preko milion eura optickih kablova prije par dana. Ozbiljno rade.
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Kakvi su im planovi za Bar,dokle se tu stiglo osim centra, zna li ko?
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Bookmarks