Originally Posted by
DJuzla
Naravno da nije original. Haos se cini tamo sto se tice kopiranja tice. Do skoro si na Aliju mogao naci Nike Air Max,od skoro ni "Nike" kad ukucas nista ti ne izlazi. Izgleda je Nike reagovao sa zastitom brenda/patenta/zastitnog znaka/ bla bla bla,pa roba ne smije da im se prodaje na Aliju.
A sad cu da ti ispricam moje iskustvo sa kupovinom jakne sa Alija...
Snimim jaknu,prelijepa.S obzirom da je kopija,cijena ne bjese previse naivna,50 eura. Za te pare da odem u Cotton ili Jeans i da uzmem dosta pristojnu jaknu,al ova sportska Spyder (vazi) mi se svidje i bas sam se za nju zagrijao,bio spreman da rizikujem i porucim je.
Zasto da rizikujem,zato sto kinezima kalupi variraju da je to sprdnja njima je XL ono sto nosi nase dijete u 6. osnovne.Zatim,koriste internet trgovinu,tj "na nevidjeno", pa sve i da ne bude nesto kako treba,svjesni su da ti se ne isplati da je saljes nazad.
Ja porucim XL,i rekk sto bude,bude.
Stize jakna poslije mjesec dana,oblacim je,duzina ok,sirina ok, ja da ispruzim ruke,rukavi debeli ka od nogavice,a dugacki toliko da idu malo preko lakta.
Smorih se najstrasnije,dok mi nakon 3 dana ne sinu ideja.
Odoh kod krojacice,od kapuljace mi je iskoristila platno,nadogradila je rukave da se skoro i ne primjecuje,rukave suzila. Tako da sam tek nakon toga zadovoljan s jaknom.
Poenta moje price je da uvjek budes spreman da se malo razocaras ako nesto ne ispadne kako si ocekivao.
Ono sto se moze tolerisati kad je malo sire (jakna i dukserica) bih porucio s neta.
Ono sto sto trazi preciznije odgovaranje tipa farmerke,a tek obucu,nidje na net ni u ludilu ne bih porucivao (tj bez mogucnosti probanja na licu mjesta),jer sam se opekao par puta.
Bookmarks