U Beogradu znam da ovo firme redom rade,al ne znam radi li iko u CG reballing grafickog cipa na lap topovima?
Dakle ne pecenje (grijanje) ,nego promjena kuglica?
U Beogradu znam da ovo firme redom rade,al ne znam radi li iko u CG reballing grafickog cipa na lap topovima?
Dakle ne pecenje (grijanje) ,nego promjena kuglica?
Radio sam ja dok se nisam otrovao i nagrdio pluća od fluksova, radi neko u PG sigurno neko je spominjao na forumu da ima BGA IR mašinu s tim što ti zamjena kuglica nije garancija uspjeha. Dešava se često da dobar dio jedne ili više kontaktnih površina na štampi na kojoj treba da "legne" nova kuglica jednostavno nestane galvanskim procesom ili se jednostavno skine sa pcb-a i ostane na kuglici kalaja koja se odlemila najčešće uslijed krivljenja ploče u lošem kućištu. Tada umjesto da izgleda kao O izgleda kao D u boljem slučaju ili kao ) polumjesec u najgorem slučaju. U tom slučaju nova kuglica se zalemi (ili ne) na taj patrljak pa rezultati su skoro kao reflow. Ako nije neka vrijedna mašina ne gubi vrijeme i novac a i obraz na kraju ako namjeravaš da je zatim prodaš.
Last edited by Tivatech; 25-12-15 at 16:23.
Na 3 lap topa kroz uzu familiju moram da popravljam od istog kvara,na sva 3 je graficki cip.
Pa pri reballingu su vece sanse za oporavak,odnosno dugorocnije je rjesenje nego reflow-u,tako da bih radije radio reballing.Tako sam bar ja nesto stvorio sliku...
Ja sam moj laptop popravio u ITS prije pola godine i evo jos radi. Kostalo me je 20 eura.
Ja da znam jedino Djosla sa foruma radi pravi reballing i zamjenu čipova, za sad. Planiram i ja da nabavim opremu za to.
Radi Djosla, bez ako nije batalio. javiće se da potvrdi.
Uh, ja eto još nisam radio na BGA stanicama ali odavno koristim flukseve i znam dobro o čemu pričaš.
Ja sam dobio glavobolje od dimova. Jedno od rešenja za problem ovih štetnih dimova su profi Fume extractori ali su skupi.
Ja kad sam mojem gazdi spomenuo jedan ventilatpor sa filterom koji bi samo izvlačio dim dalje od nosa (košta oko 30-40eur) nasmijao se kisjelo i reka mi tipa ''aj bježi života ti, ja tebi da nabavljam te nepotrebne stvari''.
Ne mora da znači da će reballing srediti problem, dosta puta su problem sami čipovi.
Bar po onome što čitam od ljudi koji se bave profesionalnim servisiranjem matičnih ploča.
U pravu si,dodushe citao sam da se samom zamjenom kuglica u najvecem broju slucajeva rijesi problem ako je sami cip pretekao,a ako to ne uspije,mijenja se i cip.
Al nebitno,u svakom slucaju bih se prije opredijelio nesto za reballing nego za reflow.
Tacno. ITS radi samo reflow,ne i reballing,tamo sam prvo bio pitao.
Zna li ko dje se u pg moze iskopirati po originalu daljinski upravljac za kapiju/motornu roletnu?
U pitanju je onaj mali daljinski sa dva dugmeta.
Oce li skodit sto telefonu ako ga povezem na kompjuterske zvucnike i pustam muziku tako? Maloprije sam probao i radi sve.
Nisam znao dje postavit pitanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by varvar; 30-12-15 at 16:19.
Sto bi mu skodilo? Jedino bateriju ce da ti posrce malo brze.
Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Gdje su u Podgorici najpovoljniji monitori? Zanimaju me Dell ( preko 200 eura) . Gledao sam na datalink i tehnomax, nego ne znam ima li jos neka radnja.
Hvala
www.im7.me
Imas u enter nekoliko modela dell monitora.
Kondezator samxon 1000uf 16v za LG monitor, gdje mogu naci, ima li neko ?
Kod nekog TV mehaničara.
Послато са Lenovo A536 користећи Тапаток 2
Vidji prvo u EMI (067652-624).
Pogledaj jos i u Quantum i kod Djecevic ako ne nadjes u EMI.
Imam sony bravia kdl ex 302
Pojavio mi se problem danas poslije dvije god i po, slika se trza...
Vidim na google da je neki poznat problem
Da li mozda neko imao slicnih iskustava, sta mi je cinjeti prije nego se obratim majstoru.
Sad cu na google da kopam, tek sam krenuo..
Da li mozda fleshovati softver preko usb?! Reset nije pomogao...
Rasarafio sam ga ali ga ne mogu u sredinu otvorit plasim se da ne slomim plastiku...
Ima li ko kakvog iskustva?!
Hvala
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Rookie; 05-01-16 at 12:35.
Joj Ruki, pa ti li si to isto pitanje postavio na nekom drugom forumu?
Aaaa, provalio sam te. Copy-paste tekst.
Послато са Lenovo A536 користећи Тапаток 2
Pricajte kolko se moze prodat ovo
AMD Athlon 64 x2 6000+ 3.0 GHz
ATI Radeon HD 4670 1 GB DDR3
RAM: DDR2 2GB
WD Caviar 320GB
ASRock N68C-S
Monitor: ASUS VW221d 21.6''
Napajanje: PAKOM ATX-450W
Opticki uredjaj: Samsung SH S223F
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks