A6 C5 1.8T je u pitanju ako se ne varam
Pa to crijevo ti ne ide do motora, to gumeno ti ide do cijevi od mesinga koja je blizu rezervara, mozda pola metra imas ovog gumenog. Kupi to negdje i metni.
Cek, jel tebi filter goriva tu negdje?
Daj brate pisi o kojem se autu radi...
Last edited by Fabia_Elegance!; 16-12-15 at 18:54.
TAKUMI
A6 C5 1.8T je u pitanju ako se ne varam
A zato nece da nam kaze...
Salim se.![]()
TAKUMI
Ima li ko da mi pojasni sledece: kupio sam auto pre dva mjeseca i jos ga nisam preveo na sebe jer registracija tece do marta. Drugar me sad ganja da mu ga prodam. Mozemo li sad nas dvojica napraviti kupoprodajni ugovor kako bi ga on poslije na sebe preveo ili ga prvo moram prevesti na sebe? Ili mozda moram ici preko bivseg vlasnika da njih dvojica naprave neki novi kupoprodajni ugovor? Ako neko pouzdano zna kako ide ta procedura bio bih mu zahvalan ☺
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
@Manouche
moze ako imas ovlascenje u kojem pise da mozes da prodas vozilo, zakljucis ugovor o prodaji, primis prodajnu cijenu(koje si potpiso sa covjekom na kojeg glasi saobracajna)
Last edited by Randy Orton; 16-12-15 at 19:29.
Ja sam danas prodao motor koji se ne vodi na mene. Od papira sam imao punomoće da mogu da upravljam, prodam, otuđim itd. Sa tim punomoćem smo napravili kupoprodajni ugovor on predao u poresko i bice na njegovo ime.
Okej..hvala vam na pojasnjenju ☺ Nazalost nismo to obavili kod notara vec smo samo napravili komisioni kupoprodajni ugovor u neki od tehnickih pregleda...
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Onda ili da prevedes auto na tebe pa da drugu prodas ili da nadjes opet vlasnika pa napravite ugovor kod notara ili punomoće (punomoće je 3€) i sa njim mozes registrovat auto bez vlasnika ili ga prevest i prodat![]()
Sa tim komisionim ugovorom pravac poreska (ponesi saobracajnu i vas dvojica drugova podjite), kataloski ce ti procijeniti vozilo i na osnovu te procjene prevod ce kostati 5% od vrijednosti vozila. Kad prevede auto onda lagano na tehnicki i ostale procedure... prije mjesec dana sam na sebe preveo auto sa osobe koja je imala punomocje od trece osobe tj osobe na cije ime je bila saobracajna
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Last edited by djuka_pv; 16-12-15 at 22:46.
Sve gume(ljetnje) su mi 145/80, r13, a imam dvije zimske 155/70, r13, je li problem da ih stavim naprijed ?
Kakvo je vrijeme ne znam ni sto ih mijenjam, ali eto kao nove su mi pa mi zao da samo stoje tu..
Edit: stavih ih, rekose mi da nema neke velike razlike.
Last edited by siraj; 17-12-15 at 15:15.
Koliko je vjerovatno da se cipovanjem osim povecanja KS smnji potrosnja na autu? i ima li cipovanje mana i koje su?
TU SEI TUTTA
LA MIA VITA
AC MILAN
Vjerovatnoca je 0.
Mane? Skracuje se vijek motora i pogon, i to masu.
TAKUMI
i meni je to logicno, ali milion ljudi vjeruje u ovu teoriju o manjoj potrosnji.
TU SEI TUTTA
LA MIA VITA
AC MILAN
Pa potrosnja mi i nije bas toliko bitna jer ne vjerujem da moze nesto mnogo vise da potrosi, ali ako je tacno ovo u vezi stvari koje izaziva onda ni ne pomisljam na to
TU SEI TUTTA
LA MIA VITA
AC MILAN
Mozes li mi sastavit spisak sta to sve izaziva?
1. Klipove;
2. Klipnjace;
3. Lezajeve (sve);
4. Turbinu;
5. Dizne;
6. Pumpu;
7. Ventile;
8. Mjenjac;
9. Kvacilo;
10. Silent blokove;
11. Poluosovine;
13. Kocnice;
14. Karike;
15. Sve senzore koji su zaduzeni za rad motora;
16. Stope motora i mjenjaca;
17. Izduvni sistem;
TAKUMI
1. Klipove;
2. Klipnjace;
3. Lezajeve (sve);
4. Turbinu;
5. Dizne;
6. Pumpu;
7. Ventile;
8. Mjenjac;
9. Kvacilo;
10. Silent blokove;
11. Poluosovine;
12. Blok motora;
13. Kocnice;
14. Karike;
15. Sve senzore koji su zaduzeni za rad motora;
16. Stope motora i mjenjaca;
17. Izduvni sistem;
TAKUMI
Dobro je što štopovima ne može bit ništa...![]()
![]()
![]()
Bio mi auto dva dana kod Jankovića u Zetu, veli sad je super... ja jutros da upalim ono isti djavo samo kraće vergla, možda 7-8 sekundi.
Neka ga ne mari...
Neka ga ne mari....
Ahahahhahaha pakao duse mi
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks