View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Page 105 of 165 FirstFirst ... 55595101102103104105106107108109115155 ... LastLast
Results 2,601 to 2,625 of 4116

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Thanks Thanks Given 
    1,466
    Thanks Thanks Received 
    1,187
    Thanked in
    584 Posts

Quote Originally Posted by Crka View Post
    Momak je suva intelegencija prosjecnog opozicionara.

Jos uvijek nije prerastao srednjoskolse doskocice i forice... Kako dalje sa ovakvim predstavnicima opozicionih ideja... Uzas... Nikad se nece nista promjenit odje...
    Не него ће да их схвати озбиљно, наш МУП ???
    Потпуно си неозбиљан у критици.
    Дигао их је на спрдњу и њих и наш корумпирани систем. Толико

Sent from my HTC One_M8
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Не него ће да их схвати озбиљно, наш МУП ???
    Потпуно си неозбиљан у критици.
    Дигао их је на спрдњу и њих и наш корумпирани систем. Толико

Sent from my HTC One_M8
    Ja ne vidim ovdje da je iko digao ikoga na sprdnju. Jer policajac te pita automatska pitanja koja postavlja po navici svakom i njega libo sta ces ti da kazes on ce to doslovce da napise i da proslijedi tuzilastvu a tuzilastvo ce poslije da ti prilijepi svasta kad krene prpfesionalac da te obrce sa putanjima.

Mali je gad decenije ma najvece smece koje je crna gora izrodila.

Svako ko moze da se poistovijeti sa ovom ljigom za mene je gori nego ovaj kvazi politicar kvazi borac za pravdu kvazi covijek...
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Bebo isuse, na kreku i metadonima.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Momak je suva intelegencija prosjecnog opozicionara.

Jos uvijek nije prerastao srednjoskolse doskocice i forice... Kako dalje sa ovakvim predstavnicima opozicionih ideja... Uzas... Nikad se nece nista promjenit odje...
    Pa, iskreno, kada procitas neka saopstenja vlade, ministarstava, ili lokalnih funkcionera, taman na isto dodje. I na njih gledam kao na ovo, jeste li vi izasli iz klupa, namjerno se sprdate ili ozbiljno mislite.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Pa, iskreno, kada procitas neka saopstenja vlade, ministarstava, ili lokalnih funkcionera, taman na isto dodje. I na njih gledam kao na ovo, jeste li vi izasli iz klupa, namjerno se sprdate ili ozbiljno mislite.
    Moje gadjenje je generalno za svu politicku scenu ali prednjaci opozicija po gadosti zbog svoje nesposobnosti da u ovih 25 godina ista napravi. Aj da se oni i trude pa da ih shvatimo ali oni su se uortacili svi medju sobom skidaju svi zajedbo kajmak i uzivaju... I onda pored cijele ove garniture mi izraste jedno smece malo koje oce da se proslavi i da mi se on pita za nesto... Pi!

Tacno se treba u politiku ubacat i svima im na svako postavljeno pitanje odgovarat sa MRŠ! Naravno i partija bi mi se zvala MRŠ!

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Jos uvijek nije prerastao srednjoskolse doskocice i forice.
    Tacno se treba u politiku ubacat i svima im na svako postavljeno pitanje odgovarat sa MRŠ! Naravno i partija bi mi se zvala MRŠ!

Nasmijao sam se na zakljucak da je zastava kolateralna steta. Mada su neke kolateralne stete na Balkanu bile puno bolnije.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by high View Post
    Nasmijao sam se na zakljucak da je zastava kolateralna steta. Mada su neke kolateralne stete na Balkanu bile puno bolnije.
    Primitivizam je smjesan samo primitivcima. Ako je htio da napravi gaf onda je trebao uredno da podje da je skine i fino zapakuje. Pa sa pismom zahvalnice i odbijanja posalje americkoj ambasadi.... i to bi postiglo efekat a ovo sad je ono kad gadjes u srednju mrznog profesora kredom pa kad se obrne ne smijes se mrdnut...

A sto se tice ove tvoje insinuacije da je ova moja fora sa mrs u rangu njegove... Grijesis. Jer meni ovo ne bi bila fora vec moralna obaveza ako bih imao svoju partiju da zabranim bilo kakvu komunikaciju svoje strane sa cijelom politickom scenom danasnjom. Ni kafu da popiju...

No kad bi ovom narodu izlozio program koji zahtijeva od njih da rade... Proglasili bi te za ludog...

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Meni ovako primitivnom nikad ne bi palo na pamet da bombardujem nekog jer mi eto može biti. A kad pobijem neku đecu, da mrtav ladan tvrdim kako je to kolateralna šteta.
    A kad je kolateralna, onda se kao ne broji.

Naš genije je davno napisao:

Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.

Lijepo oslikava Nato, a i malog Putina.
    Imati negativan stav o njihovom liku i djelu za nekog nije primitivizam nego moralna obaveza.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni ovako primitivnom nikad ne bi palo na pamet da bombardujem nekog jer mi eto može biti. A kad pobijem neku đecu, da mrtav ladan tvrdim kako je to kolateralna šteta.
    A kad je kolateralna, onda se kao ne broji.

Naš genije je davno napisao:

Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.

Lijepo oslikava Nato, a i malog Putina.
    Imati negativan stav o njihovom liku i djelu za nekog nije primitivizam nego moralna obaveza.
    Drzave nemaju prijatelja vec samo interese ko to nece da shvati moze da zapali dzok i bavi se necim drugim a politiku ostavi na mir...

Tvojom logikom bi trebali da srbima uskratimo sva prava jer je srpska vojska na bozicni ustanak pobila 5000 ljudi i popalila imovine svima koji su podrzavali... Da se porokamo sa turcima jer su nas tlacili 500godina...

Covjece, nato je nasa trenutna sudbina jer alternative nema.... Neutralnost je za male bebe a rusija kao protivteza je daleka...

Upalite te mozgove i ugasite emocije pa vidjite koji je model moguc realno...

P.S. Nikome nije palo na pamet da bombarduje ikoga zato sto mu se moze! Vec se tadasnja SRJ bombardovala zbog etnickog ciscenja albanaca sa kosova... Nemoj da smo plitkoumni... Ne opravdavam nit podrzavam nikakva bombardovanja ali agresivne nacionalisticke ideologije vode samo ka destrukciji...
    Last edited by Crka; 09-12-15 at 13:57.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Tvojom logikom bi trebali da srbima uskratimo sva prava jer je srpska vojska na bozicni ustanak pobila 5000 ljudi i popalila imovine svima koji su podrzavali... Da se porokamo sa turcima jer su nas tlacili 500godina...
    Da ne pominjemo Njemce koji su 20 godina pošto su nam ubili skoro 2 MILIONA ljudi bili dobrodošli turisti
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Evo jedan pametan potez pokreta za neutralnost

Pokret za neutralnost neće učestvovati u organizaciji anti-NATO protesta

http://www.vijesti.me/vijesti/pokret-za-neutralnost-nece-ucestvovati-u-organizaciji-anti-nato-protesta-864662

Tri tačke:
    1. Pokret za neutralnost neće sistematski ćutati kao DEMOS i DEMOKRATE i baviti se kritikom NATO-a, između redova, dok NATO aždaja nadire! Bavićemo se žestokim Otporom u odbrani ideje neutralnosti. Sve drugo je opasno po ideju.
    2. Pokret za neutralnost neće, kao DF bazirati antiNATO retorku sa nacionalnim, vjerskim i partijskim predznakom! Bavićemo se nenacionalnim, nekonfesionalnim i nestranačkim pristupom. Sve drugo je opasno po ideju.
    3. Pokret za neutralnost će uvijek biti i jeste van blokovskih opozicionih, ali i ostalih podjela. Bavićemo se Otporom mimo partikularnih partijskih intresa. Sve drugo je opasno po ideju.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Vec se tadasnja SRJ bombardovala zbog etnickog ciscenja albanaca sa kosova...
    Na kojoj planeti je to bilo? Na istoj onoj na kojoj je Hitler ušao u Čehoslovačku zbog etničkog čišćenja Njemaca?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Na kojoj planeti je to bilo? Na istoj onoj na kojoj je Hitler ušao u Čehoslovačku zbog etničkog čišćenja Njemaca?
    Meni je jasno da vecina zadojenih srpskom mitomanijom ne zivi na ovoj planeti al sam mislio da smo makar u istoj dimenziji... Al izgleda da sam se prevario...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A ovaj brat pise cijelo vrijeme policiski sluzbenik.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

piši kao što govoriš, realno to j niko i ne izgovara
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Izgovara izgovara
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Ja ovo nisam napisao, nego ti. Dakle ovo nije MOJA logika , ovo je TVOJA logika.
    A logika ti je potpuno pogrešna.
    Srpska vlast koja je Crnoj Gori ukinula državu iz ličnih interesa odavno ne postoji. Turska sa kojom su naši prađedovi ratovali odavno više ne postoji. Nacistička Njemačka je propala 1945.
    Dodatni problem u TVOJOJ logici je što poistovjećuješ čitave narode sa političarima koji su nažalost bili na čelu tih naroda u jednom istorijskom periodu.

NATO koji nas je bombardovao i DANAS postoji i funkcioniše na isti način kao kad nas je bombardovao.
    Jel sad kapiraš zašto je TVOJA logika pogrešna?

Ako si ukapirao..... ukapirao si. Ako nisi, praštaj, nemam baš vremena ......

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ovo nisam napisao, nego ti. Dakle ovo nije MOJA logika , ovo je TVOJA logika.
    A logika ti je potpuno pogrešna.
    Srpska vlast koja je Crnoj Gori ukinula državu iz ličnih interesa odavno ne postoji. Turska sa kojom su naši prađedovi ratovali odavno više ne postoji. Nacistička Njemačka je propala 1945.
    Dodatni problem u TVOJOJ logici je što poistovjećuješ čitave narode sa političarima koji su nažalost bili na čelu tih naroda u jednom istorijskom periodu.

NATO koji nas je bombardovao i DANAS postoji i funkcioniše na isti način kao kad nas je bombardovao.

Ako si ukapirao..... ukapirao si. Ako nisi, praštaj, nemam baš vremena ......
    Da sam na tvoje mjesto kad bih nasao vremena bih samo procitao ovo sta si napisao i analizirao ga malo. Ne ocekujem odgovor al radi tvoje psihe eto prodiskutuj sam sa sobom...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Quote Originally Posted by Separatista View Post
    Још им само баба Јула из Москве фали...мада очекујем најмање писмо подршке.

Last edited by BAR; 10-12-15 at 15:36.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Још им само баба Јула Фали из Москве фали...мада очекујем најмање писмо подршке.
    I Momir Vojvodic da gusla ko je drugi ja sam prvi da pijemo turske krvi.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

А зашто нас је НАТО бомбардовао? Колико пута су представници НАТО-а долазили да буквално моле Милошевића да престане.
    Данас постоји Србија чији су органи МУП-а заједно са Војском Југославије протјерали милион људи из својих кућа.Приштина је исељена за првих неколико дана бомбардовања, које је добијало на интезитету како је операција "Потковица" добијала на интезитету.

Данас постоје сљедбеници политике у ЦГ, која је по завршетку операције "Потковица" озбиљно планирала да започне сличну операцију и у Црној Гори, а то значи да доведе разну паравојну дрогирану, пјану и крваву банду са Косова да уз помоћ сличних припремљених јединица у ЦГ, сломе ову државу.Зашто су десет дана по почетку бомбардовања смијењени командант Морнарице и командант Друге армије, један од најперспективнијих генерала ВЈ, генерал Мартиновић?

Ко им је био брана.НАТО, који нас је наоружао и опремио да издржимо први удар уз јасну поруку да ће у случају напада на ЦГ копнено интервенисати и преорати тамо гдје треба да се преоре, тепих бомбардовањем.

Но добро наставите да живите у паралелном свијету у којему је Слобо побиједио неоправдану и ничим изазвану агресију и подијело чинове војсци.
    Last edited by BAR; 10-12-15 at 15:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    А зашто нас је НАТО бомбардовао? Колико пута су представници НАТО-а долазили да буквално моле Милошевића да престане.
    Данас постоји Србија чији су органи МУП-а заједно са Војском Југославије протјерали милион људи из својих кућа у првих неколико дана бомбардовања, које је добијало на интезитету како је операција "Потковица" добијала на интезитету.
    I kada je izgledalo da će prihvatiti uslove i prestati, dođe Madlen Olbrajt i doda nekoliko uslova koje nijedna država u istoriji ne bi prihvatila, a koji su uključivali i Crnu Goru, ukoliko ste zaboravili. Zanimljivo bi bilo naći neđe na netu sve uslove kapitulacije Japana i Njemačke, da uporedimo. Jer svakako ukoliko bi uslovi bili realni i SRJ prihvatila, od bombardovanja ne bi bilo ništa, što nije odgovaralo SAD. Nakon bombardovanja, svi ovi uslovi nijesu nametnuti Srbiji, niti su ikada više spomenuti. Toliko o tome da je njihovo neprihvatanje razlog bombardovanja.

Ova logika da nešto što se dogodilo nakon odluke da se bombarduje može biti opravdanje za bombardovanje mi nikako nije jasna. "Potkovica" možda jeste podmetačina, možda nije, ali to je nebitno ako govorimo o razlozima i legitimitetu bombardovanja. I SAD ima u nekoj fioci detaljno razrađen plan invazije na Iran, pa niko ne kaže da Iran ima pravo da sravni SAD sa zemljom. Ali valjda bi imao pravo ako bi ga SAD počele sprovoditi nakon što Iran prvi napadne? To je toliko glupa priča da je ne možeš naći ni u najgorim kafanama, ali kad je u pitanju NATO protiv Srbije, nastupa kolektivna amnezija iz nekog razloga i brka se redosljed događaja. Na to dodaj da je čovjek koji je rukovodio agresijom mjesec dana nakon početka bombardovanja rekao da nikada u životu nije čuo za "Potkovicu" i da bombardovanje nema nikakve veze sa čišćenjem Kosova od opresivnih snaga Miloševića. Ođe se priča o Račku i Potkovici kao da su ljudi lično bili tamo i znaju svaki detalj, a za ove riječi je vezano toliko nebuloza i kontradikcija. Povlačenje posmatrača nije pomoglo. Valjda moraš biti 100% siguran u svoje informacije ako donosiš odluku o bombardovanju neke zemlje? Istih tih godina, kada su postojale samo priče i relativno sitni incidenti na Kosovu, Turska je obrisala sa lica Zemlje hiljade kurdskih sela, uz pomoć NATO članica tj. njihovim oružjem. Ništa od ovoga nije teško provjeriti u 21 vijeku, ali mnogo je lakše biti zadojen natovskom mitomanijom i, ironično, optuživati sve neistomišljenike da su zadojeni srpskom (ođe ne mislim na BAR-a).

NATO nas je mogao poštediti dosta ovih problema da je pružio ruku Gorbačovu kada je imao priliku. NATO je umjesto toga krenuo u agresivno širenje i dobio Putina na drugoj strani kao rezultat. Valjda sam ja kriv za to, nije NATO kriv ništa tu. Opet je lakše pripisivati to megalomaniji, ruskom duhu, vizantijskim kalupima razmišljanja i drugim budalaštinama. Valjda je na drugoj strani vatikanski kalup razmišljanja, krstaši itd? Ne znam, nijesam najbolje shvatio o čemu se radi. Kako god, širenje Putina je fašizam, a širenje NATO-a je civilizacija.

Nas je zapalo da budemo sa ove strane te granice, ali ne vidim zašto bi to bio razlog za gubitak zdravog razuma.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

I kada je izgledalo da će prihvatiti uslove i prestati, dođe Madlen Olbrajt i doda nekoliko uslova koje nijedna država u istoriji ne bi prihvatila, a koji su uključivali i Crnu Goru, ukoliko ste zaboravili. Zanimljivo bi bilo naći neđe na netu sve uslove kapitulacije Japana i Njemačke, da uporedimo. Jer svakako ukoliko bi uslovi bili realni i SRJ prihvatila, od bombardovanja ne bi bilo ništa, što nije odgovaralo SAD. Nakon bombardovanja, svi ovi uslovi nijesu nametnuti Srbiji, niti su ikada više spomenuti. Toliko o tome da je njihovo neprihvatanje razlog bombardovanja.
    А што је рађено од прољећа 1998. до Рамбујеа, посебно на потезу Пећ-Ђаковица-Призрен? Ја ћу ти рећи, систематски прогон становништва и уништавање њихове имовине, уз примјену прекомјерне силе и бројне ратне злочине, као у септембру 1998. у Горњем Обрињу.Сјетимо се само потпопљених хладњача...

НАТО је дао разуман рок да СРЈ да ријеши проблем тероризма на Косову.Само тамо није проблем био тероризам, већ општенародна побуна толиког обима да држава СРЈ није имала капацитет да ту побуну ријеши стандардном комбинацијом политике и дозиране силе.
    И сви су знали да је једини начин да СРЈ задржи контролу над Косовом, дјелимично или потпуно протјеривање албанског становништва.

НАТО представници су долазили да моле, долазили су чак и Руси, али Милошевић није хтио да посустане јер му је Косово било питање на којему је градио свој рејтинг.Мислио је да ће бомбардовање трајати три дана, али се преварио.

О ономе што се десило послије почетка бомбардовања, не треба трошити превише ријечи.То је за разлику од Сребренице, несумњиви геноцид.

---------------------------------------------------------------------------

А гдје је ту Црна Гора.Какав је крвави план лудачка екипа у Београду, и ту најмање мислим на Слоба лично, припремала за Црну Гору?
    Добро размисли зашто је неколико стотина активних, али и велики број резерних војника и старешина ВЈ, међу којима су били најперспективнији официри те војске, почев од команданта Друге армије, напустили ту ВЈ и обукли униформе МУП-а Црне Горе, да не говоримо о онима који су били спремни да пређу?

Ко је тада био непријатељ Црној Гори, НАТО пакт, који нам је много помогао да организујемо одбрану Црне Горе или злоупотријебљена Војска Југославије.Мени је одговор потпуно јасан.
    Last edited by BAR; 10-12-15 at 18:35.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ođe se priča o Račku i Potkovici kao da su ljudi lično bili tamo i znaju svaki detalj, a za ove riječi je vezano toliko nebuloza i kontradikcija. Povlačenje posmatrača nije pomoglo. Valjda moraš biti 100% siguran u svoje informacije ako donosiš odluku o bombardovanju neke zemlje? Istih tih godina, kada su postojale samo priče i relativno sitni incidenti na Kosovu, Turska je obrisala sa lica Zemlje hiljade kurdskih sela, uz pomoć NATO članica tj. njihovim oružjem.
    Ni ti odavde ne možeš biti 100% siguran šta se dešava(lo) u Turskoj koja je na 1000 km pa te to ne spriječava da pričaš to što pričaš jer je to opšte poznata stvar, a sa druge strane braniš da neko iznosi opšte poznate stvari o svojoj zemlji. Sasvim novi nivo licemjerja
    Last edited by Rakun; 10-12-15 at 17:22.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Page 105 of 165 FirstFirst ... 55595101102103104105106107108109115155 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)