Page 480 of 876 FirstFirst ... 380430470476477478479480481482483484490530580 ... LastLast
Results 11,976 to 12,000 of 21880

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi kad vas "ufate" na radar obavezno neka vam pokaze tacno vrijeme kad ste zaustavljeni. Danas sa drugom u nk i idemo jugom koji ne moze preko 70 i tacno znamo da tu stoje i pratimo ogranicenje i izlijece policajac ka da smo ubili nekoga .mi u rikverc,standardno kontrola ,do kolege izadjite, kaze 78 si isao a 60 ogranicenje , on trazi vrijeme da pogleda,kad policajac izgubljen " aj dobro je to ,ovo je staro vrijeme ,greska je " ... kakvih nesoja ima ,ko zna kome je oprostio ,pa oce da opeavda to ...

Послато са SM-G357FZ уз помоћ Тапатока

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Više puta na isto mjesto i meni i svaki put na vrijeme se vadio. I nekako svaki put ta magična 78-79

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Danas mi je jedan komšija uzeo vozačku iz MUP-a, polagao je za motor i da mu upišu kategorije ove nove, e sad ja slučajno pogledao i upisali mu AM to je ono za 50 ccm, upisali mu A ali mu nijesu upisali A1/A2, bio opet danas i rekli mu da je sve u redu i da mora da prodje neko vrijeme pa da mu upišu A1/A2 a ima 29 godina. Veću nebulozu nijesam čuo odavno. Može li policija da ga yebe ako ga uhvati sa ovakvom vizačkom?

Neka ga ne mari...
    Neka ga ne mari....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.mup.gov.me/ResourceManage...e=2&file=Zakon

UKAZ
    O PROGLAŠENJU ZAKONA O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA
    Proglašavam Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koji je donijela Skupština
    Crne Gore 24. saziva, na sedmoj sjednici prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2012. godini,
    dana 19. juna 2012. godine.
    Broj: 01-809/2
    Podgorica, 26. juna 2012. godine
    Predsjednik Crne Gore,
    Filip Vujanović, s.r.

Član 333
    Licimа kojа su do dаnа početka primjene ovog zаkonа steklа prаvo na upravljanje
    motornim vozilima, odnosno skupovimа vozilа određene kаtegorije, trаktorimа, rаdnim
    mаšinаmа, motokultivаtorimа, biciklimа sа motorom i trаmvаjimа, u skladu sa Zakonom o
    bezbjednosti saobraćaja na putevima («Službeni list RCG», br. 72/05 i 27/06), nа njihov zаhtjev
    izdаće se vozаčkа dozvolа zа uprаvljаnje motornim vozilom, odnosno skupom vozilа sljedećih
    kаtegorijа:
    1) A kаtegorije - vozаčkа dozvolа zа uprаvljаnje motornim vozilimа kаtegorijа A, A1, A2,
    T i AM;
    2) B kаtegorije - vozаčkа dozvolа zа uprаvljаnje motornim vozilimа kаtegorijа B, B1,
    B+E, T i AM;
    3) C kаtegorije - vozаčkа dozvolа zа uprаvljаnje motornim vozilimа kаtegorijа C, C1, B,
    B1, B+E, T i AM;
    4) D kаtegorije - vozаčkа dozvolа zа uprаvljаnje motornim vozilimа kаtegorijа D, D1, C,
    C1, B, B1, B+E, T i AM;
    5) potvrdа o poznаvаnju sаobrаćаjnih propisа T i AM;
    6) C, D i E kаtegorije - vozаčkа dozvolа zа uprаvljаnje motornim vozilimа kаtegorijа
    B+E, C+E, C1+E, D+E i D1+E;
    7) C i E kаtegorije - vozаčkа dozvolа zа uprаvljаnje motornim vozilimа kаtegorijа B+E,
    C+E i C1+E;
    8 ) B i E kаtegorije - vozаčkа dozvolа zа uprаvljаnje motornim vozilimа kаtegorijа B+E.

Fino neka uzme ovaj sluzbeni list i sa njim opet u MUP i predoci im cinjenicu da su prekrsili Zakon taj-i-taj i clan taj-i-taj; i ako se i dalje budu pracakali, neka se zali nekome iznad njih.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ima li kod nas polaganje vozačkog za motor, a da se polaže i uči na njihove motore (pošto ga nemam)?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

"A" kategorija koja mu je upisana uključuje u sebi AM+A1+A2 - jer su to niže kategorije (sa 16 možeš prvo polagati za AM, pa onda sa 18 za A1 itd), prouči malo zakon... "A" kategorija znači da može upravljati bilo kojim motociklom neograničene snage (mora imati preko 24 godine starosti ako polaže direktno za nju)... Meni je upisano samo "A" i to je to, nisu mi upisane podkategorije AM, A1 i A2...

Rakun, svaka auto škola (u kojoj se može polagati za motor) ti ima sada svoje motore, i na njima se uči i polaže... Konkretno ja sam polagao u Točak direkno za A kategoriju (naglasi im to) na Beverlija od 250 ccm - trenutno nešto zakon nije usklađen pa možeš na 250ccm polagati za čitavu A kategoriju... Vjerovatno će uvesti nekada da mora biti veći i jači motor "na šaltanje" za cijelu A, ali za sada je ovako...
    Vježbaš kod njih poligon (zaustavne linije, slalom između čunjeva i čuvena osmica) a gradska vožnja izgleda tako što imate komunikaciju, i onda on ide kolima iza tebe i govori ti gdje da ideš - tako je i na polaganju...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    "A" kategorija koja mu je upisana uključuje u sebi AM+A1+A2 - jer su to niže kategorije
    Nisam detaljno citao zakon - pise li u zakonu da A kategorija obuhvata sve ostale kategorije? Ozb pitam. Jer ovaj clan 333 izricito kaze da se upisuju sve kategorije.

Da ne bude da vozac to "podrazumijeva" a ciko policajac da ne podrazumijeva.

Ps
    Nije troll - ozbiljno pitam.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Ako si polagao direktno za "A", ili si prije promjene zakona imao "A" (to je ovo što si ti boldovao gore) onda ti piše samo "A" i datum od kad imaš položeno... Ostale kategorije upisuju jedino ako si polagao za njih... Ja nisam imao nikada problema sa policijom, jer evo što piše u zakonu za "A" kategoriju... Vrlo je jasno...

"Člаn 199
    Vozаčkа dozvolа izdаje se zа uprаvljаnje motornim vozilimа, odnosno skupovimа vozilа
    sljedećih kаtegorijа:
    1) AM - moped, lаki tricikl ili lаki četvorocikl i motokultivаtor;
    2) A1 - motocikl čijа rаdnа zаpreminа motorа nije većа od 125 cm3 i snаge motorа do 11
    kW čiji odnos snаge motorа i mаse vozilа nije veći od 0,1 kW/kg i teški tricikl čijа snаgа motorа
    ne prelаzi 15 kW;
    3) A2 - motocikl čijа snаgа motorа nije većа od 35 kW i čiji odnos snаge motorа i mаse
    vozilа nije veći od 0,2 kW/kg;
    4) A - motocikl i teški tricikl čijа snаgа motorа prelаzi 15 kW;
    5) B1 - teški četvorocikl;
    6) B - motorno vozilo, osim vozilа kаtegorije A, A1, A2, AM i T čijа nаjvećа dozvoljenа
    mаsа nije većа od 3.500 kg i koje nemа više od osаm mjestа zа sjeđenje, ne rаčunаjući sjedište zа
    vozаčа, kao i motorno vozilo kojem je pridodato priključno vozilo čija najveća dozvoljena masa
    ne prelazi 750 kg, kao i motorno vozilo sa pridodatim priključnim vozilom čija najveća
    dozvoljena masa prelazi 750 kg, pod uslovom da najveća dozvoljena masa ovog skupa vozila nije
    veća od 4250 kg;
    7) B+E - skup vozilа čije vučno vozilo pripаdа kаtegoriji B, nаjvećа dozvoljenа mаsа
    priključnog vozilа je većа od 750 kg, а nije većа od 3.500 kg;
    8 ) C1- motorno vozilo, osim vozilа kаtegorije D i D1, čijа je nаjvećа dozvoljenа mаsа
    većа od 3.500 kg, а nije većа od 7.500 kg i koje nemа više od osаm mjestа zа sjeđenje, ne
    rаčunаjući sjedište zа vozаčа;
    9) C1+E - skup vozilа čije vučno vozilo spаdа u kаtegoriju C1, а nаjvećа dozvoljenа
    mаsа priključnog vozilа prelаzi 750 kg, a nаjvećа dozvoljenа mаsа skupа ne prelаzi 12.000 kg,
    kаo i skup vozilа čije vučno vozilo spаdа u kаtegoriju B, а nаjvećа dozvoljenа mаsа priključnog
    vozilа prelаzi 3.500 kg, a nаjvećа dozvoljenа mаsа skupа vozilа ne prelаzi 12.000 kg,
    10) C - motorno vozilo, osim vozila kаtegorije A, A1, A2, AM, T, B, D i D1, čijа je
    nаjvećа dozvoljenа mаsа većа od 3.500 kg, koje nemа više od osаm mjestа zа sjeđenje, ne
    rаčunаjući sjedište zа vozаčа;
    11) C+E - skup vozilа čije vučno vozilo pripаdа kаtegoriji C, а nаjvećа dozvoljenа mаsа
    priključnog vozilа je većа od 750 kg;
    12) D1 - motorno vozilo zа prevoz licа koje, osim sjedištа zа vozаčа, imа više od osаm, аli
    ne više od 16 sjedištа i čijа mаksimаlnа dužinа ne prelаzi osаm metаrа;
    13) D1+E - skup vozilа čije vučno vozilo pripаdа kаtegoriji D1, а nаjvećа dozvoljenа
    mаsа priključnog vozilа je većа od 750 kg;
    14) D – motorno vozilo zа prevoz licа koje, osim sjedištа zа vozаčа, imа više od osаm
    sjedištа;
    15) D+E - skup vozilа čije vučno vozilo pripаdа kаtegoriji D, а nаjvećа dozvoljenа mаsа
    priključnog vozilа je većа od 750 kg;
    16) T - trаktor sа ili bez priključnih vozilа i rаdne mаšine.

Člаn 179
    Vozаčka dozvola može se izdati licu koje je nаvršilo:
    1) 16 godinа života zа kаtegoriju T;
    2) 16 godinа života zа kаtegorije AM i A1;
    3) 18 godinа života zа kаtegoriju A2;
    4) 18 godinа života zа kаtegorije B, B1 i B+E;
    5) 18 godinа života zа kаtegorije C1 i C1+E;
    6) 21 godinu života zа kаtegorije C, C+E, D1, D1+E;
    7) 24 godine života zа kаtegorije D i D+E;
    8 )20 godina života za kategoriju A, uz uslov da lice ima najmanje dvije godine iskustva
    vožnje motocikla sa dozvolom kategorije A2. Predhodno vozačko iskustvo nije neophodno
    ukoliko kanditat ima najmanje 24 godine života.
    Izuzetno od stаvа 1 tačka 6 ovog člаnа, učeniku srednje škole koji se obrаzuje zа
    zаnimаnje vozаč motornih vozilа može se izdati vozačka dozvola kаtegorije C i C+E ako ima
    nаvršenih 18 godinа životа.
    Izuzetno od stаvа 1 tač. 6 i 7 ovog člаnа, licu koje je nаvršilo 18 godinа života može se
    izdati vozаčka dozvola zа kаtegoriju C, а licu koje je nаvršilo 21 godinu života zа kаtegoriju D,
    аko uprаvljа vozilom vаtrogаsne službe ili policijskim, odnosno vojnim vozilom.

Link: http://www.mup.gov.me/ResourceManage...20putevima.pdf "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Mislim da nijesi u pravu, njih su dva brata polagali isti dan jedan 29 drugi 31 godinu ovom starijem upisali sve kategorije a ovom mladjem nijesu upisali A1/A2, dje je tu logika? AM dobijaš direktno kad položiš za B (po starom). Ja sam stvarno davno polagao i kad sam ljetos mijenjao vozačku upisali su mi sve kategorije za motor, e zbog čega njemu nijesu nije mi jasno. Zakazao je u četvrtak kod načelnice jer na šalter nijesu znali da mu kažu zbog čega je tako, e i ako ona ne bude znala... propalo se.

Neka ga ne mari...
    Neka ga ne mari....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ima li kod nas polaganje vozačkog za motor, a da se polaže i uči na njihove motore (pošto ga nemam)?
    Imaš u Točak, polažeš direktno za A, e sad je na tebi hoćeš li da polažeš i obučavaš se na Piaggio Beverly 250 ili motor sa šaltanjem mislim da imaju Kawasaki Versys 650, 100€ je kod njih, kod ostalih je od 120 do 150, zet moj polaže sljedeće subote. Poligon im je u Tološe.

Neka ga ne mari...
    Neka ga ne mari....

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Mislim da je član zakona koji sam ti iskopirao dosta jasan... Što hoćeš da kažeš? Da mogu voziti KTM 1290 Super Duke R, a ne mogu Tomos skuter od 125 ccm, jer imam samo "A"? Veći bi "problem" bio da su mu npr samo upisali A1, jer onda može voziti samo motore do 125ccm... Pošto kod nas samo prevode tuđe zakone, nisu dobro naglasili ovo što ti ja pričam, međutim potpuno je logično...

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Ao...
    A obuhvata sve motore, možeš sve da voziš.

Sent from my E2303 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Znam ja da je realno tako, ali naletiš na nekoga policajca što mu žena nije dala to jutro prije posla ili ga je tašta ispeglala zorom a ovaj moj drug naleti taman na njega da izduši i može da ga prca minimum po ure a ovi u MUP su mu rekli da nije njihova greška nego da (fora) treba da prodje odredjeno vrijeme da bu mu upisali A1/A2 a ima 29 godina i on kreten se okrenuo i izašao. Zbog toga sam mu rekao da sjutra ode kod načelnice i da mu dobro objasni o čemu se radi. Živo me interesuje šta će mu reć. Javljam...

Neka ga ne mari...
    Neka ga ne mari....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by novakb14 View Post
    Ao...
    A obuhvata sve motore, možeš sve da voziš.

Sent from my E2303 using Tapatalk
    Znam ja da obuhvata i zbog toga mi nije jasno zašto mu nijesu i upisali sve kategorije, neće da priznaju da je greška i da mu to isprave a ne znamo razlog zbog čega.

Neka ga ne mari...
    Neka ga ne mari....

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dadony View Post
    Imaš u Točak, polažeš direktno za A, e sad je na tebi hoćeš li da polažeš i obučavaš se na Piaggio Beverly 250 ili motor sa šaltanjem mislim da imaju Kawasaki Versys 650, 100€ je kod njih, kod ostalih je od 120 do 150, zet moj polaže sljedeće subote. Poligon im je u Tološe.

Neka ga ne mari...
    Koliko od prilike treba vremena od zero to hero tj. koliko dana prođe od upisa do polaganja ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Mislim da možeš odma na polaganje, ako znaš da voziš. Ali sad nema često polaganja kad je ovo hladnije vrijeme. Brat mi polaže u sledeću subotu a nije još uplatio, čeka platu, rekao je ovome instruktoru i ovaj kaže nema problema možeš da platit i pred polaganje samo da ga upišu tamo i već su odradili jedan čas da uštosa motor. On polaže na ovaj od 250 ccm.

Neka ga ne mari...
    Neka ga ne mari....

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dadony View Post
    On polaže na ovaj od 250 ccm.

Neka ga ne mari...
    To se i traži!! Najbolje bi bilo da polažem za prdavce koje sam vozio sa 12 godina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Uradi ljekarsi odmah, imaš i privatnu ordinaciju Dijagnostic ili Dijagnostica ne znam tačan naziv, kad kreneš od semafora od Petrol pumpe (autobuska) prema Kotonu, 33€ je a završavaš za 10 minuta sve da ne čekaš u dom zdravlja 2-3 sata.

Neka ga ne mari...
    Neka ga ne mari....

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Inače, ako ti je lakše, instruktor u Točak tvrdi da niko nikada nije pao polaganje motora kod njih... I ja kad sam polagao svi smo položili... A inače je to bio lijepi martovski dan, kiša je padala kao iz kabla - obučeš fino njihovu kabanicu i voziš, osim ako nečeš da čekaš opet 3 sedmice do novog polaganja...

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    255
    Thanked in
    127 Posts

Inače, ako ti je lakše, instruktor u Točak tvrdi da niko nikada nije pao polaganje motora kod njih... I ja kad sam polagao svi smo položili... A inače je to bio lijepi martovski dan, kiša je padala kao iz kabla - obučeš fino njihovu kabanicu i voziš, osim ako nečeš da čekaš opet 3 sedmice do novog polaganja...
    Baš u Auto školu Točak jedan mj drug nije položio iz prve za A kategoriju a imao je B već položeno :-D

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

E pa ne znam, mislim naravno da može da se padne, ali vjerovatno moraš biti baš antitalenat za tako nešto
    Npr jedan momak kad sam ja polagao je pokušao da spušti Beverlija sa centralnog nogara pod punim gasom, kao da je skuter od 50ccm, skoči instruktor i ovaj iz komisije "Alo, stani stani, oli da pogineš!"... Znači, opet je položio nakon toga
    Ja sam polagao isto od nule, bez predznanja na skuterima, i dovoljno je nekoliko dana vježbe na poligonu da se uvježba... Gradska je baš lagana ako inače voziš i znaš da treba da staneš na "Stop", pješački, itd... Jedini "tricky" part je čuvena "osmica" na poligonu, prvi dan sam je vatao kao sa FAP-om, a poslije ide to lagano kad se opustiš... Fora je samo da voziš opušteno, nije toliko bitno i da izađeš malo iz osmice, sve dok ne zastajkuješ, spuštaš nogu itd...

Thanks Thanks Given 
    1,807
    Thanks Thanks Received 
    1,714
    Thanked in
    1,142 Posts

E pa ne znam, mislim naravno da može da se padne, ali vjerovatno moraš biti baš antitalenat za tako nešto
    Npr jedan momak kad sam ja polagao je pokušao da spušti Beverlija sa centralnog nogara pod punim gasom, kao da je skuter od 50ccm, skoči instruktor i ovaj iz komisije "Alo, stani stani, oli da pogineš!"... Znači, opet je položio nakon toga
    Ja sam polagao isto od nule, bez predznanja na skuterima, i dovoljno je nekoliko dana vježbe na poligonu da se uvježba... Gradska je baš lagana ako inače voziš i znaš da treba da staneš na "Stop", pješački, itd... Jedini "tricky" part je čuvena "osmica" na poligonu, prvi dan sam je vatao kao sa FAP-om, a poslije ide to lagano kad se opustiš... Fora je samo da voziš opušteno, nije toliko bitno i da izađeš malo iz osmice, sve dok ne zastajkuješ, spuštaš nogu itd...
    osmica je vrlo laka ako si ikad vozio biciklo... mras samo blago noge prilagodit kad kontru vatas (ko je kuprniji) inace ces udarit sebe u nogu i piiiip si smoto kako valja...

i naravno, valja bit opusten, u protivnom niti ces mirno uci u nju niti ces je proc jer ces nogom zastrugat od straa da ces pas... a sto je viko moj instruktor "samo gas, gas, gas, ne mozete prevrnut ako dovoljno brzo vozis, padas kad si prespor, navij se malo i udji brze"
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Brat skoro polagao za B i nisu mu upisali AM kategoriju. I važi mu 10 godina vozačka (meni dok napunim 40).
    Dal su greskom ranije upisivali ne znam, al ne pada mi na pamet da je mijenjam jos 15 god (iako mi je slika u vozacku od 16 god)...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ok. Ajde da se podrazumijevaju nize kategorije.

Ali zakon jasno kaze da ako imas A - upisuhu ti se te i te kategorije
    Za B - upisuju te i te kategorije

Ono sto mi nije jasno - ako je ovaj sto je pisao zakon bio misljenja da se "podrazumijeva" - onda je potpuno pogresno napisao clan 333 istog zakona. Mislim, malo je zakon onda kontradiktoran i primjenjuje se razlicito.

Uostalom - od viska glava ne boli.

EDIT: prije godinu dana ja da podignem dokumenta iz MUPa i ispred mene covjek profesionalni vozac. I donose njemu vozacku i covjek poludi totalno. A sto se desilo - covjek je u staroj vozackoj imao polozene sve kategorije (5/5 kat), a u novoj mu upisali samo 5/16 kategorija hahah i covjek lud totalno. Zaradjuje hlev od voznje, a sad mu bukvalno ukrali pola kategorija
    Last edited by .:.; 03-12-15 at 10:32.

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

Eo mi drugu doslo za parking ovo da plati 100 i kusur eura iz Srbije. Samo sam mu rekao neka zapali taj papir

Page 480 of 876 FirstFirst ... 380430470476477478479480481482483484490530580 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)