a vjerovatno se nadje neki....
ali je mnogo veci broj koji ga imajupretpostavljam da ih je vise u nekoj kasli do 100ks... ovo preko sigurno ima sve plivajuci...
Imas
moj scenik je sa obicnim zamajcem
predzadnji model (onaj do 12-13 te se pravio) - 2010 1.5dci 85KS je i ima klasican zamaj - svi ostali su sa plivajucima
za tih 85ks se fino ponasa na putu - ocekivao bi coek da ce biti masu romiji, ali nije
inace - pola godine i nekih 15000-20000km u njega i da kucnom u drvo - lutka![]()
a vjerovatno se nadje neki....
ali je mnogo veci broj koji ga imajupretpostavljam da ih je vise u nekoj kasli do 100ks... ovo preko sigurno ima sve plivajuci...
Last edited by E_K_V; 18-11-15 at 09:22.
Zna li neko čemu služi ovo crijevo na Opel Vektru 2.0 benz 1997 godiste?
https://postimg.cc/image/ds59yf3ez/
Last edited by filipusis; 19-11-15 at 20:45.
klik na ovaj link https://postimg.cc/image/ds59yf3ez/
e ne umijem postavit sliku krsteno
Last edited by filipusis; 19-11-15 at 21:30.
to crijevo oznaceno je za odusak uljnih para iz seperatora u usinu granu,ako je probuseno zamijeni jer gura fals vazduh i nemirno motor radi...
A lijevo?
TAKUMI
xe xe isto sto i dolje desno..... he he
dva rade a dva se hlade i dva cekaju da prorade....![]()
posto je istrulilo i pocijepalo se, smijem li vozit auto do majstora jedno 20ak kilometara?
ljudi sto se svi cimate toliko oko toga zamajca, to je stvar koja traje, istina jes da ce crc, ali ni ta zamjena nije kao sto je nekad bila, no su ti zamajci sad 200-300e plafon
kupujete auto od 6-7-8k eura i razmisljate se oce li tamo za dvije godine ili tri crc zamajac, i zbog toga npr uzet auto uskopljeno za 20-30ks iste kubikaze
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
A nije bas tako stivi. Zamajac 300e pa kad se vec sve to radi onda ide i novi set kvacila 200e pa ide i eventualno ulje ili semering ako ti ga zamajac zezne i ruke majstoru 50e pa ispada oko 550e i vise... Nije to malo :-) pogotovo na nase uslove.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
sto kaze bojankov zamajac ne mijenjas sam.... ode set kvacila + zamajac + ruke... ode to preko 600€.... e sad, sva ta prica oko zamajca je na foru ja sam cuo da tako nesto postoji i to je skupo....pa svi kad kupuju auto samo za to pitaju... a niko ne pita kakva ti je turbina kad kupuje dizelaa reparacija iste sa rukama prebaci 400€...
jeste, ali zamajac moze da prebaci 200 iljada lagano... nekad i preko- zavisi kako je vozen... a znam 'strucnjaka' kojima nije sastavio ni 70000 na novo auto...
jeste da je to 'macka u dzaku' - ali ima toliko stvari kod polovnog auta koje moze u crno zamotat da je zamajac i sitan jos![]()
zato ja i rekoh da je sva prica oko zamajca tipa cuo sam za to....i rekli su mi da je skupo...i onda pitanje a ima li to ovaj auto??? a ne znaju ni sto je ...ni cemu sluzi
inace...sto se tice zamajca znam auta na koja je mijenjan prije 50000km... a znam i auto koje je proslo makar 50000 sa zamjacem koji nije bio dobar ni kad je kupljeno auto...
Meni je to mana, volim da ga poklapam pa znam iz prve ruke kako izgleda to kad crkne plivajuci :-)
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
sve je od stila i nacina voznje, ne treba auto rgat i cimat , a ako se normalno salta i poklapa to opet nebi trebalo da mu toliko skracuje vijek ... ono sto skracuje vijek jeste chipovanje , samo zbog velikog povecanja obrtnog momenta.
al sto pomenu ekv, moj brat je kupio auto sa zamajcem koji je malo losiji i chuje se prilikom gasenja motora, presao je od kupovine 30k km i isto se chuje kao tada i danas
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
najvece opterecenje je pri poklapanju pri manjim obrtajima jer tada djeluje najveci obrtni moment i trudi se najvise da ga "rastegne".
Prosjecnom cdm forumasu auto trosi max 3L full gradske voznje.
Prosjecnom forumasu auto je bez centa ulaganja - nista se ne kvari.
Prosjecni forumas tako stedi godisnje hiljade eura.
Prosjecni forumas streca hoce li mu crci zamajac.
Logic?
Prosjecnom forumasu se ni talijansko auto ne kvari![]()
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
dolazimo do pitanja Da li prosjecan forumas postoji u stvarnom zivotu![]()
Dje se nalazi servis zorana marovica I zna li mu ko broj
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Last edited by E_K_V; 20-11-15 at 11:17.
Moze li mi neko rec ima li ovdje elemenata za padanje u gradskoj voznji?
Pri ulasku u kruzni kandidatu je receno sad kreni, krenui je i naletio na golf 2 koji idw brzo, propustio je njega i josnjedno vozilo i usao u kruzni tok.
Objasnjeje greske je: To je mnogo lose. Opet za 20dana i opet uplatite 15 eura.
https://drive.google.com/file/d/0B8X...p=docslist_api
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Hellblazer...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks