I , da li se zna zasto su teroristi imali pasose kod sebe ? Really ? Nisu mogli da ih bace na stranu...
Ovo je najvjerovatnije sverc oruzija nevezan za te napade, ali kad ti je krajnje odrediste mjesto poslednjeg napada naravno da se i to ispituje. Novac nema ideologiju.
Lik je samo mula i nista vise. Nadnicar iz baraka sa Konika bez prebijene pare. Cudi me da niko ne provjerava o cemu se radi jer je auto rentakar agencije, i nisam siguran da se za nekoliko dana moze napraviti bunker u gepeku a da ili vozac ili rentakar agencija za to ne znaju
I , da li se zna zasto su teroristi imali pasose kod sebe ? Really ? Nisu mogli da ih bace na stranu...
Ne vjerujte nista sto se pise
Послато са SM-G357FZ уз помоћ Тапатока
OMAR ISMAIL MOSTEFAI
BILAL HADFI
SALAH ABDESLAM
IBRAHIM ABDESLAM
Sve Francuz do Francuza
Nejasno mi je zašto sam ja još uvjek jedan od rijetkih koji javno kaže da je protivnik primanja svakog ko se izjasni kao izbjeglica i protiv primanja svih migranata.
Samo primati izbjeglice žene djecu i starce, smjestiti ih u ograđene prihvatne centre (da ne mogu da pobjegnu) i ekspresno vratiti u matičnu zemlju čim se rat privede kraju.
Što se migranata tiče nikad ništa dobro nisu donijeli zemlji u koju su došli
Last edited by Rakun; 18-11-15 at 02:55.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Slažem se sa tobom, pod hitno zatvoriti granice, dići ogradu, puštiti struju, krvoločne kerove duž cijele granice Evrope.
Nakon svega ovoga što se izdešavalo u Parizu i sa ruskim avionom, sramna zviždanja u Bosni i u Turskoj, jasno je da generalna populacija u navedenim zemljama odobrava (neko prikriveno, neko manje pririveno, a neko javno odobrava) navedena dešavanja, što dovodi do zaključka da značajan dio evropske islamske populacije sa simpatijama gleda na terorističke napade koji su se desili.
Stoga "hirurški" precizno odstraniti normalan narod od navedenih divljaka. Zatvoriti granice i zabraniti im ulazak.
Pucnjava jutros u Saint-Denis.
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
Migranti bjeze od istih ljudi koje cijeli svijet pokusava da pobije. ISIL zeli da Evropa i ostatak svijeta zatvore granice za te ljude. Oni zele da ih pobiju ili da ih porobe. Ne boj se, nasli bi teroristi nacin da udju u Evropu i bez migranata. A ne mogu oni da pobiju toliko ljudi koliko svijet moze da spasi od njih. Nisu njihovi zivoti manje vrijedni od nasih. A tu je i islamofobija kao jedan od rezultata koji odgovara ISIL-u. Svaki put kad civilizovani svijet okrene ledja sopstvenim vrijednostima zbog straha to je pobjeda terorista. Treba li da pustimo desetine hiljada ljudi da umru zato sto je saka izopacenih ljudi pobila 150? Kao sto rekoh, nisu zivoti migranata manje vrijedni. U svakom slucaju makar sto se samih brojki tice, dopustiti migrantima ulaz je pozitivan potez u borbi protiv terorista.
Naravno, dopustiti migrantima ulaz u Evropu nije konacno rjesenje. To bi trebalo da bude tek privremena situacija i naravno drzava koja ih primi treba da se potrudi iz petnih zila da ih integrise u svoje drustvo i kulturu. A tesko da do toga moze da dodje ako na njih ljudi gledaju kao na potencijalne teroriste.
Last edited by VanjaTheMan; 18-11-15 at 08:11.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Dje su bili teroristi, na de_train ili de_aztec?
![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
@safra sa moba sam pa ne zamjeri.
Klasične terorističke organizacije operišu po metodu ćelije - ograničena komunikacija među samim pripadnicima (a i svako od njih ne zna sve, nego samo djelić informacija), taj sistem je vrlo teško otkriti posebno ako međusobno komuniciraju porukama (šifrovanim) na papiru ili u četiri oka.
To je neki osnovni modus operandi kod savremenih terorističkih organizacija. Pošto je ISIL Al-Kaidino čedo, vjerujem da su usvojili taj vid operisanja.
Eto, naveo sam i primjer jednog mafijaškog bossa kojeg su posle 30 god. uhvatili jer je prvi put upotrijebio telefon, a do tad je komunicirao preko papira ili bliskih ljudi.
Pošto je danas svijet nemoguće zamisliti bez komunikacije, bilo preko interneta bilo preko drugih vidova te komunikacije, evo odgovori mi - šta je teže pratiti: čovjeka i papir ili telefonski poziv i fb status?
Finansiranje - može biti i u kešu, što je teže pratiti a može i preko računa (fuktivnih firma ili ljudi). Konkretno ISISL, se dosta samofinansirao od prodaje nafte. Naravno, tu su i druge zemlje koje ih direktno ili indirektno finansiraju.
Pariz vjerovatno malo zaostaje za Londonom po broju cctv kamera i drugih mjera nadzora, međutim, kad je neko već na tvom tlu, riješen da nešto učini, tada je već kasno.
Ja sam se više u mojim postovima pitao, kako je moguće da je više tih sistema bezbjednosti kiksalo, jednostavno ignorišući informacije koje su dobili od drugih zemalja?
Ajde da je ljudski faktor u pitanju da taj sistem čini 5 ljudi, ali to mi je malo vjerovatno.
A što se tiče fizičkog nadzora, moj Safra, vrlo dobro mi je poznat. Međutim kako to primijeniti kad se taj metod oslanja na druge, koji se oslanjaju na ove sofisticiranije sisteme?
Najveći je problem u ovom slučaju, što su okrenuli glavu od indoktrinacije na sopstvenom tlu.
Tu su već mogli koristiti ove mjere koje si pomenuo.
Last edited by Zedd; 18-11-15 at 10:56.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Safra je postavio odlicna pitanja koja bi ja postavio svim zemljama a imaju veze teroristima dodao bi jos.Kako da imaju tako dobro razvijenu logistiku,ko im to daje?
Ko ih je obucio da privuku vise od 30k ljudi?
A svi odgovori se nalaze u tajnim sluzbama i vladam velikih sila.Oni im sve daju
Podgorica Podgoricanima!
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
ISIL zeli da Evropa i ostatak svijeta zatvore granice za te ljude. Oni zele da ih pobiju ili da ih porobe. Ne boj se, nasli bi teroristi nacin da udju u Evropu i bez migranata. A ne mogu oni da pobiju toliko ljudi koliko svijet moze da spasi od njih. Nisu njihovi zivoti manje vrijedni od nasih. A tu je i islamofobija kao jedan od rezultata koji odgovara ISIL-u. Svaki put kad civilizovani svijet okrene ledja sopstvenim vrijednostima zbog straha to je pobjeda terorista. Treba li da pustimo desetine hiljada ljudi da umru zato sto je saka izopacenih ljudi pobila 150? Kao sto rekoh, nisu zivoti migranata manje vrijedni. U svakom slucaju makar sto se samih brojki tice, dopustiti migrantima ulaz je pozitivan potez u borbi protiv terorista.
Naravno, dopustiti migrantima ulaz u Evropu nije konacno rjesenje. To bi trebalo da bude tek privremena situacija i naravno drzava koja ih primi treba da se potrudi iz petnih zila da ih integrise u svoje drustvo i kulturu. A tesko da do toga moze da dodje ako na njih ljudi gledaju kao na potencijalne teroriste.[/QUOTE]
Ne bježe migranti već Izbjeglice. Dva različita pojma
Migrant ide trbuhom za kruhom, a izbjeglica bježi . Kao što rekoh primao bih izbjeglice, i to žene, djecu i starce samo bi ih sve ekspresno vratio čim se stanje u njihovim zemljama smiri. Dok migrante iz divljačkih zemalja ne bih ni primao (i nas računam u divljačke zemlje).
Život nekog sa drugog kraja svijeta za Francusku mora biti manje vrijedan od života Francuza isto kao što je za tebe manje vrijedan život Francuza od života tvog komšije.
Da meni neko kaže biraj da li će da umre 10.000 Afganistanaca ili 10 građana Crne Gore izabrao bih 10.000 Afganistanaca
Treba li civilizovana zemlja koja je sama sebe podigla da trpi i jednu mrvicu zbog toga što su divljaci sa drugog kraja svijeta divljaju ?
Nek svako kuša juhu koju su zakuvali.
Last edited by Rakun; 18-11-15 at 13:59.
Mogli bi sad podosta na tu temu koliko su civilizovani, odnosno kako je to "sama sebe podigla", preko cije grbace i na racun kojih sve kolonija.. A i moglo bi se nasiroko i o tome ko je ciju juhu zakuvao i koliko su Francuzi bili uzdrzani kod zakuvavanja tudjih corbi..
Ono u cemu se slazem je da TREBA svako da kuša corbu koju je zakuvao, a Francuskoj se to upravo desava. Ali, na zalost, tu cijenu svoje "nevinosti" Francuzi placaju neduznim zivotima..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Hezbolah se u Siriji bori na Asadovoj strani. Dobar dio pograničnih djelova Sirije(ka Libanu) je pod kontrolom Hezbolaha, kao i djelovi grada Homsa u kojima su hrišćani većina.
Dok je u USA, Kanadi, Izraelu itd Hezbolah na listi terorističkih organizacija, u Evropskoj Uniji je samo "Hezbollah's military wing" dio na listi terorista. Dok drugi, "umjereniji" dio koji je u parlamentu Libana i koji je dio vlasti, nije na EU listi terorista.
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Last edited by Zedd; 18-11-15 at 13:19.
"Na Bogu je hoće li oprostiti teroristima a na meni je da teroriste pošaljem Bogu."
Vladimir Vladimirovič Putin
Zasto bi ih zapalili ili bacili? Ako nista drugo ljudi iz navike nose dokumenta sa sobom. Nemaju bas nijedan razlog da bace potencijalno korisna dokumenta. A mi ne znamo da li je njihov plan bio da se dignu u vazduh u svakom slucaju ili samo u slucaju da nemaju drugog izlaza. Ako je u pitanju drugi scenario trebali bi im pasosi ako misle da pokusaju posle napada da pobjegnu iz drzave.
Last edited by VanjaTheMan; 18-11-15 at 15:25.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Komentarisem sa drugom nesto ova sranja I imam osjecaj da sam sve ovo prozivio vec da sam ovo ****** vec vidio jednom gledajuci Four Lions.![]()
Dokumenti se nose u slučaju političke poruke ili radi usmjeravanja istrage u određenom smjeru.
Voli Putko ove američke filmove.
2011. kad je radio "review" Lade Granta je rekao da u gepek može da stane "3 neprijatelja države".
http://www.b92.net/automobili/razno.php?nav_id=511896
EDIT:
Sad vidjeh da je ova Putinova izjava o "slanju terorista na praštanje kod Boga" izmišljena. No, to i nije mnogo bitno.
Ruski i proruski mediji ga hajpuju kao neku zajebanu mudovinu a prosječni Balkanac napaljen na "čvrstu ruku" i kult ličnosti svršava od sreće, bilo da je vijest istinita ili ne.
Last edited by ASC; 18-11-15 at 17:38.
Ko kupuje naftu od ISIL-a? Čitam da su dnevno dobri od jednog do tri miliona $.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks