Tarzanija:
Zašto imam više empatije prema Parizu nego Bagdadu i Bejrutu
Dobar tekst
Izgleda da većina napadača vodi porijeklo iz Belgije.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Tarzanija:
Zašto imam više empatije prema Parizu nego Bagdadu i Bejrutu
Dobar tekst
Zasto? Pa ni roditelji ne "vole" jednako svoju djecu a ne...
Ako je nekome osnovni problem u terorizmu i zrtvama zasto neko vise pati za ovima ili onima, onda zaista...
Sad jos neko da napise zasto istoocne drzave vise pate za zrtvama u svom regionu nego za Evropskim, ili Africki za svojim, ili Juzno americki za svojim itd... onda, zaista je bespredmetno pricati o bilo cemu...
Hvala Lepo
Inače, ovo sa zastavama je mnogo ukusno. Sjetimo se samo turskih zastava prije mjesec dana. Da, tačno, nije ih bilo.
★
Socijalne mreže, posebno Fb su veoma neukusne svaki put kad se desi tragedija poput ove.
Imam par rođaka u Parizu, par prijatelja u drugim djelovima Francuske. U Bejrutu, Siriji, Iraku nemam nikog. Neću da kažem da su ljudi iz Fr veći na bilo koji način od ovih ljudi iz gore navedenih, ali da ponovim, Francuzi su mi na svaki način bliži od njih.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Osnovno je da Covjek ne likuje na bilo cijim zrtvama..a ko vise pati za kojim, to je deseta stvar...
Niko normalan, pri zdravom razumu i ljudskim emocijama nece slaviti nicije zrtve u ni jednom dijelu svijeta.. a zaista i ne znam takve osobe.. srecom..
Svi ti ljudi sto zrtvuju tudje zivote su pomracenog uma i za lijecenje ili zatvor.. nazalost, ne stizu ni do ljekara ni do specijalnih ustanova..
Hvala Lepo
Sto se tice odnosa prema zrtvama u odnosu na drzave to je sve stvar pomodarstva. Na Zapadu oni sami sebe nazivaju "Prvi svet", "slobodni svet" a Bliski Istok, africka gologuzija i uopste siromasne drzave to je njima sve "Treci svet", odnosno trecerazredni gradjani sveta pa samim tim njihove zrtve ne zasluzuju medijsku paznju i oplakivanje na nekom velikom nivou. A i ove francuske zrtve 90% njih zali i oplakuje samo zato sto je to u trendu, da kace francuske zastave na Facebooku, hashtagove #PrayForParis na Twitteru, njih ne zanimaju zrtve vec samo rade ono sto je u trendu, cisto pomodarstvo.
Evropa je odavno u nezavidnoj poziciji sa muslimanima a ovim napadama su konacno dobili priliku da pokazu zube i procesljaju muslimanske cetvrti a u Francuskoj pominju i mogucnost zatvaranja dzamija u kojima se okupljaju radikalni islamisti. Evropljani su svesni da ne mogu tek tako da proteraju muslimane medju kojima se mnogi nisu asimilirali u evropsko drustvo ali zato sada imaju mogucnost da se ozbiljnije razracunaju sa tim radikalnim strujama koje su godinama ignorisali i da naravno zastite granice od dodatnog priliva muslimana jer im je vec preko glave i onih koji im vec zive u drzavama. Ali varaju se ako misle da ce moci tako lako da se razracunaju sa muslimanskim ekstremizmom. Muslimani su najbrze rastuce stanovnistvo u Evropi i uvek ce biti nacina da se neki od njih radikalizuju i prerastu u teroriste. Ovi teroristi su sve mahom mladi ljudi ispod 30 god. a medju muslimanima je najveci procenat upravo mladog stanovnistva. Neki ce se radikalizovati preko interneta, drugi preko nekog hodze u dzamiji ali islamski ekstemizam se nece nikada iskoreniti. A muslimanski fanatizam je jako opasna stvar, oni se ne boje smrti jer im je napunjena glava time kako ce uzivati u tom njihovom raju samo ako pobiju sto vise "nevernika". To sto oni zive u sekularnoj Evropi ne znaci bas nista jer se drze sebe i svoje kulture a na zapadnu civilizaciju i liberalizam i toleranciju gledaju sa prezirom. Kasno je Zapad shvatio koliko opasan moze biti sudar toliko razlicitih kultura. A sto je najgore morace jos pola Evrope da ispasta zbog njihove agresivne politike na Bliskom istoku. Kud su sebi navukli bedu na vrat morali su i drugima.
Jedina "teorija zavjere" koja je ustvari tacna je da niko ne preduzima prave mjere da se zaustavi finansiranje teroristickih organizacija. Ne postoji prava politicka volja za tako nesto jer jer previse igraca u igri kojima pojedine situacije na Bliskom Istoku u pojedinim trenucima odgovaraju. Ili u najmanju ruku misle da im odgovaraju. Ili ne smiju da preduzmu nesto zbog trenutne politicke klime u drzavi. Ima na hiljade razloga.
Kao sto je RoNN|3 negdje rekao Saudijci su jedan od najvecih americkih saveznika a medju njima su glavni odgovorni za 9/11. To ne znaci da su Ameri iscenirali taj napad, ali znaci da nisu preduzeli prave mjere da taj problem posijeku u korijenu. Njihova elita ima mnogo ekonomskih i strateskih razloga da ne diraju Saudijce. A kao sto svi vidimo ne postoji ni pritisak ostatka svijeta da se pozabavi pitanjem Saudijaca. Isto kao sto ne postoji pravi pritisak da se konacno rijesi pitanje Izralea i Palestina ili Sjeverne Koreje.
Ne trebaju vam obavjestajne agencije i psihopatske vlade da isceniraju teroristicke napade. Dovoljan je nedostatak prave politicke volje da se udje u srz problema. Prije ili kasnije jedan od pokusaja mora da bude uspjesan.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Kako da napadnu Saudijsku Arabiju? Nije SA kao drzava odgovorna nego ljudi koji su bliski rezimu. A pored nama nepoznatih razloga poznatih ima da se moze nekoliko knjiga napisati o tome zasto Amerikanci nisu u stanju da preduzmu nista konkretno protiv glavnih odgovornih. To je ogroman politicki podvig i prakticno politicko samoubistvo svakoga ko bi pokusao. Zato kazem da politicke volje nema. Politicari nisu idealisti iako se prave kad krenu sa svojim pacenickim izjavama. Nisu spremni da rizikuju svoje politicke karijere zarad ideala.
Odluka da se napadne Irak je bila pod izgovorom da Irak ima nuklearno naoruzanje. Nije imalo veze sa 9/11 iako su iskoristili trenutnu politicku klimu posle 9/11 da izvrse invaziju.
Ne, to su kukavice.
Терористичке силе су створиле западне и Америчке службе хтио то да призна или не, е сад кад су створили Франкештајна то им се обија о главу. Такође и подржавање терориста који нападали друге државе.Требамо жалити француски народ као и недужне жртве западне политике у којој учествује и Француска.
I jesu. Kada su odlučivali da sipaju novac i oružje talibanima, saudijcima, Izraelu i komesvene, ili kada su odlučivali da sravne Irak i Avganistan itd, znali su da je drastično povećanje terorističkih napada protiv njihovih (i naših, evropskih) građana jedna od posljedica. Kao što su i Francuzi znali. Nije zvanična SA režirala 9/11, ali SA masovno izvozi ideologiju, novac i druge potrepštine za takve projekte, ali i pored toga nije predmet nikakvih sankcija. Bezbjednost građana nije na vrhu liste prioriteta moćnih država.
★
Prema Interpolu, državljanin Cg što je uhapšen u Njemačkoj se za sada ne dovodi u vezu sa napadima u Parizu.
Last edited by Zedd; 16-11-15 at 18:19.
Štit koji su koristili francuski specijalci pri upadu u pozorište Bataclan:
![]()
Srbi uhvatili nekog: http://www.theguardian.com/world/201...aris-attackers
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/606754...-o-teroristima
"odrastao u mestu juzno od Pariza, ziveo u Belgiji, rodjen u Belgiji, francuski drzavljanin"
Hrani kera da te ujede
http://www.vijesti.me/vijesti/nadnic...u-pariz-860970
Ne znam za vas ali meni ovaj tekst izaziva zebnju.
Žrtveno jagnje.
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Treba se malo dublje zamisliti zašto je rođeni francuz odlučio da u sopstvenoj državi napravi takav zulum. Najlakše je reći da je psihopata i istovariti tamo neđe paket pametnih bombi. Kao svaki drugi problem, i ovaj se mora rješavati prevencijom i sasjeći u korjenu. Ali umjesto da liječimo uzrok bolesti, mi samo tretiramo posledicu.
Osim toga, vidim da se izjave svjetskih političara svode na raznorazne kvalifikacije i ratne pokliče. Sve to neće poboljšati situaciju, ni više bombi i poginulih ljudi na bliskom istoku..
Pa kažu treba primati migrante. Sad fino iskoristiti ovo i sve migrante i izbjeglice sikterisati nazad
Last edited by Rakun; 17-11-15 at 15:22.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Не препуцавају се са полицијом, него са медијима.
Пази лик је ухапшен на самом улазу у Њемачку, на аутопуту код Розенхајма, а оружје је нађено у припремљеном бункеру у возилу.Мислиш да је то случајно?
Мислиш да су човјека извукли са аутопута случајно и случајно му открили оружје.
Немој да смо наивни.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Моја тврдња није ишла у том правцу.Често остајем недоречен и извињавам се због тога.
Мислио сам рећи да су обавештајне службе како наше тако и њемачке знале за кретање дотичног и да је ухапшен првом приликом кад је ступио на тло Њемачке, и да то што је откривен није била случајна ствар.
Зато је и реакција путем званичних канала била формална и спора.
То је неко моје виђење.
Црногорце је одржало црногорско срце.
I ja sam sličnog mišljenja samo što sumnjam da su naši bili upoznati sa bilo čim. Ako uhapse onog ko je ovo u CG organizovao i platio vozača, unaprijed im se izvinjavam.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks