Da, sa zadovoljstvom!
Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!
Da, ali samo ako se steknu uslovi!
Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...
Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....
Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!
Želim jer se to očekuje od mene!
Ne razmišljam o tome uopšte!
Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...
Nijedna opcija mi ne odgovara....
Te sa 70,treba uskopiti kad pomisle da prave potomke.
Hahaha taman..
Inače ovu priču "da bi se neko okrenuo za tobom" treba razumjeti kako bi trebalo što je teško kad si mlad, slobodan i misliš da sve znaš.Vjerujem da nije stvar u tome ko će nam dati kašiku supe već da je riječ o duši čovjeka.Šta nju pred krajnje dane života ispuni.
Послато са GT-I9070
"Tiha voda brijeg roni..."
Evo riječi iz druge knjige onog kojeg su zvali Trismegistos ili Trostrukoveliki. Da, izvučeno je iz konteksta ali ipak ilustrativno. U svakom slučaju bolje je pročitati čitavu raspravu Hermes-Asklepije.
17. Drugo ime Boga je Otac, ponovno zato jer On je taj koji stvara sve. Zadatak oca je stvaranje.
Zbog toga je podizanje dece velika i najpobožnija stvar u životu za one koji misle pravilno, a
napuštanje života na zemlji bez deteta je velika nesreća i nepobožnost; onaj ko je bez dece, kažnjen
je nakon smrti od daimona.
To je kazna: da je duša Čoveka bez dece osuđena na telo koje nema ni mušku ni žensku prirodu,
stvar prokletu pod suncem.
Stoga, Asklepije, ne imaj naklonosti prema Čoveku bez dece, nego se radije sažali nad njegovom
nesrećom, znajući da ga čeka kazna.
Neka sve ovo rečeno tebi, Asklepije, bude uvod u znanje o prirodi stvari.
Sent from my Lenovo S820 using Tapatalk
Last edited by Caesar; 11-11-15 at 14:07.
γνῶθι σαὐτόν
^ Daj još nešto zanimljivo od istog autora. (znam o kome je riječ, da me ne prozivaš)
Vrlo stimulativno, ali baš.
Strah inicira najbolju motivaciju. Mislim da su se trebali i brojem djece zabaviti, ono... ispod pet ne broji se.
Malo su godine promasili , ali shvatate poentu
Imam 24 god , nemam zelju za djecom , mada mozda se to promjeni . Ako nista , odradicu kao moj stari , sa 50+ godina napravit jedno dijete , eto cisto da se imam cime zanimatiIonako je zemlja prenaseljena ,iskulirajte . Sto se mene tice , pravite koliko god ocete djece , meni je bas lijepo kad vidim velike familije i nekako izgledaju kao da imaju tu auru srece oko njih . Ali prica "stancuj djecu , pa onda razmisljaj o parama " je istinita ,zaista . Narocito za ove sto su imali bas niska primanja , pa su odlucili da skrenu paznju sa toga sto se ceka svaki prvi u mjesecu kao nova godina time sto ce napraviti 6-7 djece . Ima portala i novina ljudi , slikate se nekoliko puta , i pitate drzavu zasto nece da vas i vasu djecu obasipa parama kad ste im vec dokazali da ste i jedno i drugo krajnje plodni .
Last edited by Nesh0; 11-11-15 at 17:55.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.
Tabula smaragdina. Malo je ostalo od Hermesa zahvaljujući ranim hrišćanima koji su se na učenje logički nastavili i uveliko iskrivili simboliku. Sveti Djordje ubija aždaju,a Hermes Tifona. Skoro isti prikazi ali "koju" godinu razlike. Šta je istina ARHAJSKA KOPIJA ILI SAVREMENI ORGINAL? Svitke sa hermetičkim učenjem su uništili hrišćani i muslimani, a veliki dio je stradao u požaru aleksandrijske biblioteke. Jedan dio je spašen ali je netragom nestao.
Alhemija ga zaista često pominje ali njegovo učenje je prisutno kod egipćana i grka. Platon, Pitagora pa i Sokrat. Kažu da su svi bili inicirani u egipatske misterije. Kod platona ga ima u dijelu Države gdje opisuje Uzvišeno dobro kao Sunce. Alhemija se bavi njime u onom dijelu u kojem psihologija opisuje Sopstvo kao sitezu svjesnog i kolektivno nesvjesnog. Samo jedan od 7 ključeva.
Prozivanje nekog? Nikad. Nije moj stil.:angel:
Vidi i bramini su imali jednu svetovnu dužnost. Napravi đecu pa u džunglu idi po vas bijeli dan i meditiraj. Svi pričaju o grcima kao homoseksualcima ali su ustvari bili listom biseksualci. Pravilo napravi đecu pa se frkaj skim god želiš. Niko ne pravi pitanje oko pola. Liberalno ali ovamo je imperativ imati đecu.
Mislim da ta đeca ne treba da dođu ni kroz željenje ni kroz neželjenje. Jednostavno se to desi kao nešto najprirodnije što odslikava ono što se dešva i na kosmičkoj i na duhovnoj ravni. U ostalim slučajevima nešto mi nedostaje u matrici da bi se imala đeca. Da li ih u tom slučaju treba lmati ili ne nisam pametan. Kako ko voli. Mada i ona kazna gore djeluje dosta strašno jel da?anda:
Last edited by Caesar; 11-11-15 at 18:41.
γνῶθι σαὐτόν
Kao što rekoh, znam o čemu govoriš, ali svako vrijeme ima svoje breme. Pomenuh ti i onu strinu...složila bi se sa svim rečenim, a zlo je bila.
Sve što ide produženju vrste je za podržati, ali ni Tata ne predodređuje naš izbor, već nam je dao mogućnost da sami izaberemo...
Ovo može biti interesantno.
Kako su se vaspitavala đeca prije 30 godina, a kako sad.
1. 1985: Baš si se isprljao napolju, mora da ti je bilo super. Stavi odmah sve na pranje.
2015: Da se slučajno nisi isprljao napolju! Nemoj da skačeš, nemoj da trčiš, ne valjaj se po podu!
2. 1985: Ne možeš da ustaneš sa stola dok ne pojedeš sve iz tanjira.
2015: Ne voliš to? Sad ću da ti skuvam nešto drugo.
3. 1985: Ako ti ostane nešto sitno, kupi Čungalungu.
2015: U korpu si već stavio pet slatkiša, ovo ti je posljednji!
4. 1985: Vrati se kući, ne možeš do tako kasno da se igraš napolju.
2015: Skloni se od tog kompjutera i idi malo napolje.
5. 1985: Učiteljica te kaznila? Vjerovatno si i zaslužio.
2015: Sjutra odmah idem kod direktora. Ne može ona tako da se ponaša prema mom djetetu!
6. 1985: Posvađao si se s Markom? Ok, riješite to sami sjutra.
2015: Marko se drao na tebe? Sad ću da zovem njegovu mamu!
7. 1985: Crtani prije dnevnika i trk u krevet!
2015: Već dva sata gledaš televiziju. Prošlo je deset, hajde na spavanje.
8. 1985: Odrasle uvijek treba da pozdraviš i da im kažeš: “Dobar dan.”
2015: Nemoj da se obraćaš nikome koga ne poznaješ.
9. 1985: Slomio si svoju omiljenu igračku? Sad ćeš da naučiš da se bolje brineš o svojim stvarima.
2015: Molim te, nemoj da plačeš, ide tata u prodavnicu da ti kupi novu igračku. Istu takvu.
10. 1985: Poštovana drugarice, Ivan malo kašlje i slinavi, ali sam ga ipak poslala u školu.
2015: Alo, učiteljice, Ivan malo kašlje i slinavi, ove nedjelje neće doći u školu.
11. 1985: Ne zanima mene kako je kod Marka, mene zanimaš ti i tvoje ponašanje.
2015: Ako Marko ima/smije, onda će imati/smjeti i moje dijete!
12. 1985: Pamet u glavu!
2015: Odmah me nazovi na mobilni ako nešto bude…
13. 1985: Ako ne budeš učio, kopaćeš kanale/čistićeš klozete/bićeš đubretar.
2015: Ako budeš učio, mama i tata će ti kupiti ono što želiš.
14. 1985: Nemoj da dva puta moram da ti ponavljam!
2015: Smiri se i jedi. Smiri se. Jedi. Molim te, smiri se i jedi. Je li me čuješ? Smiri se malo. Jedi.
15. 1985: Ne zanima me ko je kriv. Očistite to lijepo i popravite.
2015: Bježite sad u svoju sobu da počistim nered koji ste napravili!
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Krle, mislim da moraš taktiku da mijenjaš....tu svekrvu, jetrvu i ostale moraš šokirat jednom kad se nadjete tamo zajedno, da počnu da te izbjegavajui riješila si problem ili će kuma tražit da se vidite van kuće ili da se ne vidite...isto ti se vata, ako neće, neka je zdravo, ako oće ipak joj je stalo, daj joj šansu
ono što je meni nejasno u ovom tvom postu je to kako ti ne razumiješ, zbilja ovo pitam, da je i drogirano i belsavo i bolesno i avetno i zdravo i nenormalno dijete stvarno žarko sunašce, mjesec i sjajna zvijezda svoga roditelja koji se jedini kad nikoome nije stalo bori za njega....ne sporim da nijesu svi roditelji posvećeni, da su neki preposvećeni, neki savršeni, neki nesavršeni, neki dobar neki loš primjer, neki pravi a neki vrlo loši edukatori svojoj djeci...s druge strane, ja u tu temu samoubistva ne bih ulazila tek tako.....vjerujem da je osobi koja se na to odluči ipak bilo koji problem, pa i problematično sunašce i zvijezda, samo okidač, i korijen je u psihičkom problemu od rodjenja.
I istina je, gledala sam i ja roditelje koji su propali, izgubili osmijeh i sjaj zbog problema koje ima njihovo dijete...ali me t ne demorališe, naprotiv, pa to je ljubav za koju se vrijedi boriti....jedino
Mislim da je u ljudskoj prirodi da na nekoga usmjerava svoju paznju, a i iskreno, da i sebe malo pripazi...tako da ti ja nešto ne vjerujem roditeljima koji vele da "nemam kad poć kod doktora" i da me kao "nije briga za mene no mi je samo dijete bitno"...mislim, oni možda biše da to bude tako, možda dok se analiziraju misle "kako to ovaj veli da mu je dijete na prvom i svakom sledećem mjestu a meni sam bogmi i ja bitan..ajde da ja rečem da je i meni dijete bitnije"..možda sam ja sebični roditelj ali ja pazim i na sebe poprilično u svakom smislu....kad treba odmor, šetnja, skitnja,kad treba doktor, kozmetičar, frizer, maser i tako to na tu temu
Da razjasnimo, mi- forumski roditelji nijesmo svi rekli da ste vi koji ne želite djecu sebični...dalje, malo mi je bzv insistiranje na tome da je bolesni roditelj "privezao" svoje dijete uz svoju bolesničku postelju...ako dijete neće, ne može ga niko "vezat"....a ima nešto i u osjećaju, iskreno...meni, recimo, nije bilo "vezivanje i mučenje" da budem uz svog roditelja da mu pomognem kad mu je pomoć trebala
S tim što ima sebičnih ljudi koji traže više pažnje nego što im realno treba, ne misleći da su nekoga opteretili...nije ih briga u stvari....ali nije svaki starac koji je bolestan sebičan.
Pošto sam zašla u neke malo "srednjije" godine, reći ću samo da mi grip danas mnogo teže pada nego prije, deset, petnaest i dvadeset godina
eto tako! Saglasna u potpunosti!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ne znam odrasle osobe koje su bile pod kontrolom bebisiterki, bakica, tetki... da zamjeraju roditeljima na tome, cak suprotno. Nema rodjendan roditelju da zaborave, slavlja, paznju nikad da uskrate ili da ne ispostuju...
Najvise ruzne kritike prema roditeljima, price o "traumama" iz djetinjstva, svaljivanje krivice za svoj zivot, i nepostovanje roditelja, jeste upravo prema onim roditeljima koji su zanemarivali svoj zivot, sebe, karijeru, "zbog djeteta-supruga/e i naroda" ...i slicno..
I zaista, najokrutniji stav, kritiku, ponizavanje i prezirno sazaljenje prema roditelju je uglavnom od "titranih" i od onih za koje su roditelji sebe (u svakom smislu) zrtvovali..
Ove prve uglavnom cijene i "trce" za njima do zadnjeg trenutka.. Mozda jer su im "falili"ili, ili, ...
Slusala sam kao dijete u CG kad bi roditelji govorili za djecu "e za onom trce, onu cijene, onog oca, onu majku, a moja djeca sve sto im dajem i pruzam - oni sve gori"..
Slicno sam cula od roditelja i van CG.. Najcesce gataju sta ce kome ostati od imovine ...
No.. sta znam... Ne osudjujem..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 12-11-15 at 12:04.
gospodo...ima mjesta na kojima treba da raspravljate o slučaju BP beba (ne sjećam se da je taj slučaj nešto previše straana doživio,kao recimo ova tema), ovdje to nije tema, a pogotovo ne dozvoljavam uvrede! Hvala na razumijevanju!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Samo da vi rečem da mi fali još troje đece za penziju... Staž sam ofikarila već..
Sell the Vatican, Feed the World!
Najteži dio posla si odradila, za 3 godine si mirna...
#fakenews
Dolje moderacija.![]()
Nego da se vratimo na temu. Dva roditeljska imam danas. Struktura roditelja... U jednom recimo urbaniji likovi, u drugom... Maaaajka razgovara telefonom i ladno ulazi, sjeda i zavrsi srecom razgovor. I zena -majka -kraljica se ladno javlja kasnije da ispuni anketu i da ukaze na nedostatke vaspitno nam obrazovnog sistema. I tako sistem polako postaje taj roditelj. Tesko je biti roditelj jer sistem sve vise kompezujes.
Sent from my Lenovo S820 using Tapatalk
Last edited by Caesar; 13-11-15 at 16:37.
γνῶθι σαὐτόν
Sto se nervirate oko roditeljstva, djece, dobar/los roditelj. Ionako ce nas kometa sve slistit.
Zbog čega bi neko žrtvovao svoj jedan i kratak život za đecu ?
Što neko reče da bi imao da te neko gleda kad opanjatiš, e pa neću da pravim sluge.
Svima koji sada razmišljaju kako da đeci pod starost vrate za uništeni život poruka :
daleko je jeftinije i bezbrižnije unajmiti pomoć tih nekoliko godina starosti nego podizati parazita čitavi život, na kraju krajeva možeš da odeš u starački dom da se zajebavaš sa vršnjacima
Last edited by Shaka Zulu; 14-11-15 at 02:49.
Last edited by Caesar; 14-11-15 at 08:41.
γνῶθι σαὐτόν
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks