View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 17 of 63 FirstFirst ... 713141516171819202127 ... LastLast
Results 401 to 425 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    12,574
    Thanks Thanks Received 
    2,364
    Thanked in
    1,207 Posts

Quote Originally Posted by γνῶθι σεαυτόν View Post
    Hvala Bogu što je glasanje takvo. Jednostavno uvijek treba biti 80% roditelja i 20% nas koji to nismo.

Ali ne osporavajte da nam je dobro. Jer jeste, sami smo birali. Većina vas nije, nego su vas neželjene trudnoće snašle i naćerale. I sad je muka priznat da ste u qrcu. Zato, malo manje licemjerja.
    To je ta gorčina o kojoj pričam, koja ispliva na vidjelo, kada se ubode u centar :mrgreen:

Hvala na potvrdi mojih stavova. Sviđa mi se što ti znaš da će nama sve biti teretno, hahahah, jesmo svi mi takvi ili to kroz sestru gledaš? Ili je to generalizovanje neargumentovana odbrana/napad

Nego, kad si već vidovita, ja predlažem loto ili možda kladionicu?
    Gorčina? Tvoj prvi post je sinonim za gorčinu

Mislim da se previše trudiš da ispadneš duhovit i da mi/nam doskočiš, pa u toj brzini malo ne pročitaš sa razumijevanjem što je neko napisao....citat koji si izvukao iz konteksta je glasio da je ONIM osobama (ne ljudima koji su neoženjeni i neudati i bez djece!?) koje su po prirodi "TERETNE" teretno bilo i sa djecom i bez djece....kao što se iz citata "njima bi I BEZ DJECE bilo teretno" vidi, što znači da te osobe imaju djecu i ne pripadaju tvojoj skupini, iako ja nijesam ljude dijelila, kao ti, na nas i vas, nego sam sve okarakterisala (i roditelje i one druge) citatom kralja Nikole "Kako se ko rodi"....ali tebi ne da ego i želja da mi doskočiš da pročitaš polagano sa razumijevanjem.

A pošto si ustvrdio da "bodeš u centar" moram reći da ti da disciplina u ovom slučaju nije pošla za rukom....ne znam, da nije malo indikativno....:mrgreen: (PRC)
    Last edited by zvoncica; 07-11-15 at 15:34.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Mislim da se previše trudiš da ispadneš duhovit i da mi/nam doskočiš, pa u toj brzini malo ne pročitaš sa razumijevanjem što je neko napisao....citat koji si izvukao iz konteksta je glasio da je ONIM osobama (ne ljudima koji su neoženjeni i neudati i bez djece!?) koje su po prirodi "TERETNE" teretno bilo i sa djecom i bez djece....kao što se iz citata "njima bi I BEZ DJECE bilo teretno" što znači da te osobe imaju djecu i ne pripadaju tvojoj skupini, iako ja nijesam ljude dijelila, kao ti, na nas i vas, nego sam sve okarakterisala (i roditelje i one druge) citatom kralja Nikole "Kako se ko rodi"....ali tebi ne da ego i želja da mi doskočiš da pročitaš polagano sa razumijevanjem.

A pošto si ustvrdio da "bodeš u centar" moram reći da ti da disciplina u ovom slučaju nije pošla za rukom....ne znam, da nije malo indikativno....:mrgreen: (PRC)
    Ne mogu ti odgovorit, trenutno mi je @kvarni interesantniji :mrgreen: Šalu na stranu, hvala Bogu što ima još onih što vole i žele djecu. Ja vas razumijem. Al vi ne razumijete nas. Ova diskusija potiče od ljudi poput @Petronas i mojih roditelja i njima sličnih koji smatraju da je normalno pitati kad će djeca, kad ćeš da se ženiš, ko ti je đevojka itd, kao da ja imam obavezu IKOME bilo šta da obješnjavam i pravdam se. Klasična nekultura i nevaspitanje. Pravdaš se kad si nekome kriv, ja niti sam kriv niti štetan, nego živim svoj život u koji bi da se petljaju oni kojima je svoj život isprazan pa guraju nos.

I proizilazi iz smatranja iste grupe ljudi da ako nemaš djecu, promašio si život. I to najviše projektuju na žene i gledaju ih tužno, kao da su u najmanju ruku oštećene, defektne. Msm...
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 07-11-15 at 15:39.

Thanks Thanks Given 
    12,574
    Thanks Thanks Received 
    2,364
    Thanked in
    1,207 Posts

Pitam se, kada bi poništili sve neželjene trudnoće koje su se omakle, koliko bi oženjenih/roditelja bilo među muškarcima danas?

Hm. Ne mnogo.
    nemoj da se ljutiš, ali način na koji saopštavaš svoje stavove i način ophodjenja sa ljudima, jasno pojkazuje da bi ti mogao biti jedna od neželjenih trudnoća? Djeluje tako

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Quote Originally Posted by Noir View Post
    Kad vam dođe ekipa sa religije, sve će vas otjerati sa livade -.-
    Evo sve se kanim, ali mi se nešto ne da..

Zvole, reci ti njemu - prc, i gotovo, ha?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

nemoj da se ljutiš, ali način na koji saopštavaš svoje stavove i način ophodjenja sa ljudima, jasno pojkazuje da bi ti mogao biti jedna od neželjenih trudnoća? Djeluje tako

...ili je bio na vještačkoj ishrani. I to zna uticati na karakter.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Teško, srednje sam dijete od troje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pojma nemaš...svaka trudnoća može biti neželjena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E pa onda i tvoja i zvončicina i svih nas, i tvoje djece i tako dalje.... Pojmašice

Nego nestade mi @kvarni, da ga mrčo nisam gurnuo preko ivice, ovo mu je bio jutošnji post :mrgreen:

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Sve me nervira. Nervni sistem je na granici pucanja vec neko vrijeme...
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 07-11-15 at 15:46.

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,270
    Thanked in
    4,488 Posts

odje SAJ treba da uleti na brzinu.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E pa onda i tvoja i zvončicina i svih nas, i tvoje djece i tako dalje.... Pojmašice
    Meni su se i mama i tata baš obradovali. Ja sam im jedvoček -.-

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni su se i mama i tata baš obradovali. Ja sam im jedvoček -.-
    Ma tako su ti samo rekli, to svima nama kažu, pa sama kažeš:

Ne vjeruj svemu što čuješ, ne budi naivna :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Kome treba da se zahvalim sto vBulletin ima opciju arhiviranja?

Jedva cekam da prelista svoje stavove, tamo nedje 2018, dovoljno je.
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma tako su ti samo rekli, to svima nama kažu, pa sama kažeš:
    Ne vjeruj svemu što čuješ, ne budi naivna :mrgreen:
    Da, svaka može biti, ali neke karakterne osobine navode na tu sumnju.
    Agresivnost...možda. Eto samo kažem.

Koje ti je boje aura?

Thanks Thanks Given 
    12,574
    Thanks Thanks Received 
    2,364
    Thanked in
    1,207 Posts

Ne mogu ti odgovorit, trenutno mi je @kvarni interesantniji :mrgreen: Šalu na stranu, hvala Bogu što ima još onih što vole i žele djecu. Ja vas razumijem. Al vi ne razumijete nas. Ova diskusija potiče od ljudi poput @Petronas i mojih roditelja i njima sličnih koji smatraju da je normalno pitati kad će djeca, kad ćeš da se ženiš, ko ti je đevojka itd, kao da ja imam obavezu IKOME bilo šta da obješnjavam i pravdam se. Klasična nekultura i nevaspitanje. Pravdaš se kad si nekome kriv, ja niti sam kriv niti štetan, nego živim svoj život u koji bi da se petljaju oni kojima je svoj život isprazan pa guraju nos.
    Potpuno sam saglasna da su takva pitanja previše intimna da bi se neko razmetao sa njima, medjutim takodje sam mišljenja da takvo pitanje može da "boli " jedino ako imaš problem sa tim....da budem jasnija, ako neko NE ŽELI da ima porodicu, djecu, ako smatra da je to gubljenje vremena, nametanje nepotrebnih obaveza, i sl, zašto je tome teško onome ko pita reći "mene to ne zanima, nikad neću imati djecu)? Mislim da te taj neko nikad više to ne bi pitao...s druge strane, ako ti ej to pitanje bolno iz milion razloga, ili niejsi nikad nažeo srodnu dušu, a želio si, ili si imao jednu pa te povrijedila i zauvijek ti stav prema porodici promijenila, ili bilo što drugo, onda imaš problem sa tim pitanjem....kažem, "guranje nosa" u bilo koju sferu moej intime mi je bljak, (i mene pitaju, recimo, što nijesi rodila još jedno-ne znam što bih im rekla bez da im dam ginekološku anamnezu. šta ćeš ljudi su radoznali, nekad tek da nešto progovore), nevaspitano i nekulturno i tu smo saglasni

I proizilazi iz smatranja iste grupe ljudi da ako nemaš djecu, promašio si život. I to najviše projektuju na žene i gledaju ih tužno, kao da su u najmanju ruku oštećene, defektne. Msm...
    TU si u pravu i opet sam saglasna, i zbilja osudjujem...ali moraš priznati da naša kutura i tradicija još uvijek ima snažan trag i mnogo će vode proteći našim rijekama dok ljudi ženu prestanu da gledaju kao mašinu za rađanje, a muškarca kao radnika na produženju junačke loze!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koje ti je boje aura?

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Danas se sjetih ove teme u toku leta. U avionu sa kojim sam putovala bila je jedna mlada zena sa djetetom od nekih 2 godine, koju sam prvo uocila zato sto je umjesto sopstvenog rucnog prtljaga imala mali ranac za djecu. Gledam njen prtljag, gledam svoj i razmisljam kako li je to pakovati se na kvadrat, a ne razmisljati samo o sebi i svojim stvarima?! ...Ulazimo u avion...njih dvoje sjede iza mene i cim se zacuo zvuk motora, mlada mama i njeno dijete postaju centar paznje svih putnika, jer je to malo, slatko dijete cijeli let plakalo i vristalo (ustvari, da ne ublazavam, vristalo!). Ona ne uspijeva ga umiri, on nece da stane da radi to sto radi. Okrecem se i ja, malo namrsteno (koliko god ja voljela djecu, nije bas svejedno da vam neko sat vremena vristi iza glave), i primjecujem da je njoj neprijatno sto ne moze da vlada tom situacijom. Iskreno, pala mi je odmah na pamet misao "pa jel moguce da mu je majka a da ne zna da ga umiri?", medjutim, posle nekog vremena dozvah se pameti i moram da priznam da me je bilo malo sramota sto sam je tako osudila jer ne postoji "Supermama", niti treba da postoji. Na kraju, odnosno na izlazu sa aerodroma srela sam mladu mamu ponovo i razocarala se jer sam vidjela da je ne ceka muz/partner vec neke dvije starije zene, a cak ni kofere nema ko da joj nosi nego mora sama. E to je nesto za sta sam sigurna da NE ZELIM za sebe!!!

Summa summarum, zelim djecu kada za to dodje vrijeme, ali samo sa osobom koja zeli da ih ZAJEDNICKI odgaja sa mnom (i koja ce uvijek biti tu da mi nosi kofere )!
    Last edited by AltaMarea88; 07-11-15 at 15:57.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Potpuno sam saglasna da su takva pitanja previše intimna da bi se neko razmetao sa njima, medjutim takodje sam mišljenja da takvo pitanje može da "boli " jedino ako imaš problem sa tim....da budem jasnija, ako neko NE ŽELI da ima porodicu, djecu, ako smatra da je to gubljenje vremena, nametanje nepotrebnih obaveza, i sl, zašto je tome teško onome ko pita reći "mene to ne zanima, nikad neću imati djecu)? Mislim da te taj neko nikad više to ne bi pitao...s druge strane, ako ti ej to pitanje bolno iz milion razloga, ili niejsi nikad nažeo srodnu dušu, a želio si, ili si imao jednu pa te povrijedila i zauvijek ti stav prema porodici promijenila, ili bilo što drugo, onda imaš problem sa tim pitanjem....kažem, "guranje nosa" u bilo koju sferu moej intime mi je bljak, (i mene pitaju, recimo, što nijesi rodila još jedno-ne znam što bih im rekla bez da im dam ginekološku anamnezu. šta ćeš ljudi su radoznali, nekad tek da nešto progovore), nevaspitano i nekulturno i tu smo saglasni

TU si u pravu i opet sam saglasna, i zbilja osudjujem...ali moraš priznati da naša kutura i tradicija još uvijek ima snažan trag i mnogo će vode proteći našim rijekama dok ljudi ženu prestanu da gledaju kao mašinu za rađanje, a muškarca kao radnika na produženju junačke loze!
    Zato što na prvih hiljadu pitanja odgovoraš sa strpljenjem i nije ti teško. Svako naredno sve manje strpljenja imaš jer stvarno je mučno kako ljudi ne žele da shvate da to neko ne želi. Ne moraš dalje da ideš, dovoljna ti je ova tema da vidiš kako ljudima to ne ulazi u glavu.

Thanks Thanks Given 
    12,574
    Thanks Thanks Received 
    2,364
    Thanked in
    1,207 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Evo sve se kanim, ali mi se nešto ne da..

Zvole, reci ti njemu - prc, i gotovo, ha?
    Ajde malo ti elaboriraj

...ili je bio na vještačkoj ishrani. I to zna uticati na karakter.
    hmmm, ja sam bila na vještačkoj ishrani...doduše u moje pero je i vještačka ishrana bila prirodnija bez ovoga NATO smeća :mrgreen:

Teško, srednje sam dijete od troje
    Zapamti, svako dijete koje se rodi je željeno, makar trudnoća bila neželjena...kad si već rodjen onda si mnogo željen Govorimo o normalnim ljudima, roditeljima, nenormalni su dijagnoza već

Quote Originally Posted by goozica View Post
    odje SAJ treba da uleti na brzinu.
    da nam kompjutere isprebija prvo a onda i nas da razbije

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,270
    Thanked in
    4,488 Posts

da nam kompjutere isprebija prvo a onda i nas da razbije
    realno, 2 kordona su probijena
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Ao, čuste li odgovora, sredina druge polovine dvadesetih godina...???? Oprosti momče, nijesmo znali da te i to pitanje vrijeđa

Nego, jesi li ti ovo što si ispisao ođe saopštio i svojoj familiji / i tim ženama koje spominješ?
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

21. The Following User Says Thank You to Petronas For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Postove γνῶθι σεαυτόν-a treba posmatrati u skladu s njegovim nickom. Ja to obično radim i s drugim nickovima, ali s njegovim na ovoj temi mogu dosta se saglasim, jer sam slična.

Tamo negdje oko 21-e me je drmao majčinski nagon preko svake mjere. Međutim, nosila sam se s tim jer sam znala da put na kojem radim na sebi nije ni blizu gotov. Nisam imala moralno pravo da to od sebe tražim i sebi dopustim tada. A kamoli od svog emotivnog partnera tada.

Kasnije sam imala nekih problema i bilo je pitanje hoću li ikada moći da postanem majka. Nikome ne bih poželjela agoniju kroz koju sam prolazila skoro godinu dana.

A onda me je prošla ta želja. Malo sam sazrela, izdigla se iznad životinjskog (i svakog drugog po tom pitanju) i fokusirala se na svoju sudbinu.

Žena je punoljetna tek sa 28 godina, muškarac sa 33.

Trebaće mi još minimum 5 godina, prije smjene generacija u mom životu.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sjetih se sad jednog zrelijeg covjeka, jedan od direktora za history channel, inace gay i zivi u gay zajednici... Jedino u zivotu sto zali, a spomenuo je i suprugu iz njegovih mladjih - neslobodnih dana.. jeste sto nije napravio dete s njom.. Ono zaljenje "vec kad je bio u braku", i kaze ima sve, i zivot kakav zeli, i partnera kojeg voli, i karijeru i i i.. Slusala sam ga, razumjela sam ga, ali ni jednom nije spomenuo da li bi to dijete da ga je napravio bilo "srecno" da je posluzilo svrsi, a bivsa - kolateral - nebitna.. Mozda je uostalom i ukupno nebitno, ali... Jednostavno covjek zali zasto i to nije sebi priustio - kad vec sve ostalo jeste.
    Inace, to je za danasnje generacije gay-eva, posebno u karijeri uspjesnih, jedan od "programa", brak, dete/ca i via od braka..
    Bar je na zapadu to sada cesta pojava.. Zadovolje roditelje, sebi naslednika, i to je to..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    12,574
    Thanks Thanks Received 
    2,364
    Thanked in
    1,207 Posts

ja sam jednom rekla, pa da ponovim, na ovu temu roditeljstva ću još reći da sam svojevremeno bez plana jasnog šta ću i kako rodila jedno dijete, pošto je to dijete bio pretjerano dobro (i danas je) odlučila sam da ću još jedno, i nakon 6 godina rodila drugo, a danas se kajem što nijesam treće...nijesam jer je ovo drugo bilo manito koliko je ono prvo bilo dobro i nije mi se nešto mililo da rodim još jednog "đavolka" kojeg sekund ne smiješ bez nadzora ostaviti...
    Rezime, žao mi je jako što nemam još jedno ili dvoje djece, ali dobro...složiću se da je dvoje ili troje djece jedno za drugim poprilično naporno i da ljudi nemaju vremena za sebe i svoje potrebe....ali ja sam voljela da putujem, šetam, uživam i svoj život sam organizovala tako da imam i to i da imam djecu koju sam oduvijek željela! Nikad mi nije bio problem povesti dijete gdje god idem i kad god idem...jednostavno mi je moglo biti i što reče AltaMarea88 moj suprug je uvijek bio uz nas i sa nama i organizovali smo se kako nama četvoroma prija

Samo želim da kažem, da se sve može organizovati kad nijesi nezadovoljan.
    S tim u vezi, nemati dijete, dokle god ga doživljavaš kao teret je ok

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Postove γνῶθι σεαυτόν-a treba posmatrati u skladu s njegovim nickom.
    Ovo će se shvatit bukvalno i počeće da njegove postove posmatraju kao i nick - žvrljotinama .
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Petronas View Post
    Ao, čuste li odgovora, sredina druge polovine dvadesetih godina...???? Oprosti momče, nijesmo znali da te i to pitanje vrijeđa

Nego, jesi li ti ovo što si ispisao ođe saopštio i svojoj familiji / i tim ženama koje spominješ?
    Ne vrijeđa brate, šalim se malo, što si na kraj srca, znaš da je to 27, valjda si išao u osnovnu?

Misliš mamici i tatici? Mi imamo zdrav odnos, volimo se ali ne miješamo u odluke drugima, već u toku faksa su batalili. Ja ne trčim mami pod skute. Možda im i nije pravo, ali...

A žene? Ako nekoj smeta, raziđemo se i riješen problem. Iznenadio bi se koliko cura razmislja kao ja. Znacajan dio to ne zeli, ali je pod presijom familije i okoline.

Page 17 of 63 FirstFirst ... 713141516171819202127 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)