Potpuno sam saglasna da su takva pitanja previše intimna da bi se neko razmetao sa njima, medjutim takodje sam mišljenja da takvo pitanje može da "boli " jedino ako imaš problem sa tim....da budem jasnija, ako neko NE ŽELI da ima porodicu, djecu, ako smatra da je to gubljenje vremena, nametanje nepotrebnih obaveza, i sl, zašto je tome teško onome ko pita reći "mene to ne zanima, nikad neću imati djecu)? Mislim da te taj neko nikad više to ne bi pitao...s druge strane, ako ti ej to pitanje bolno iz milion razloga, ili niejsi nikad nažeo srodnu dušu, a želio si, ili si imao jednu pa te povrijedila i zauvijek ti stav prema porodici promijenila, ili bilo što drugo, onda imaš problem sa tim pitanjem....kažem, "guranje nosa" u bilo koju sferu moej intime mi je bljak, (i mene pitaju, recimo, što nijesi rodila još jedno-ne znam što bih im rekla bez da im dam ginekološku anamnezu. šta ćeš ljudi su radoznali, nekad tek da nešto progovore), nevaspitano i nekulturno i tu smo saglasni
TU si u pravu i opet sam saglasna, i zbilja osudjujem...ali moraš priznati da naša kutura i tradicija još uvijek ima snažan trag i mnogo će vode proteći našim rijekama dok ljudi ženu prestanu da gledaju kao mašinu za rađanje, a muškarca kao radnika na produženju junačke loze!

Bookmarks