Da, sa zadovoljstvom!
Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!
Da, ali samo ako se steknu uslovi!
Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...
Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....
Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!
Želim jer se to očekuje od mene!
Ne razmišljam o tome uopšte!
Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...
Nijedna opcija mi ne odgovara....
jeste, okruzenje ce da stvori familiju i ode dodjavola :mrgreen:
nothing comes from violence and nothing ever could
Ne pitaj brate, jes, evo svi idu sa stomačinama, zarasli, nikud se vuć ne mogu. Evo ja živim sasvim normalno, u punu sam snagu, i imam vremena isto kao što sam ga imao i prije đeteta. I dalje se nađem s društvom, i dalje igram termine, i dalje gledamo utakmice, i dalje vozim ture bajkom, i dalje obilazim rodbinu i dolaze mi , i dalje idem na svadbe i sahrane... i ko me me ne poznaje ne vidim na osnovu čega bi mogao zaključit da imam dijete?
Jedina promjena je što sad sve ima nekako više smisla, i osjećam se bolje, mada razumijem da ti to ne shvataš.
Nadam se da nećeš nikad promijenit svoj stav, jer stvarno je greota da neko tvojih shvatanja postane roditelj.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
nadovezacu se na tvoj peti edit. Jos 2.
nothing comes from violence and nothing ever could
Goozo, baci 5.
(:***)
Hm, odakle ti to znas? Znate se u RL?![]()
![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Nemoj Goozo da se hvalimo, majkamustarajednajedina.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Kojeg naroda?
Diskriminišeš li to?
Jedan od vecih meraka mi je da pijuckam kafu nedje na obali mora, djeca se igraju da ih vidim, avetam po netu. Moze to i bez djece motorom sa drugovima al sa djecom sam nesto smireniji i bezbrizniji. Ka i djeca. Energija.
Edit: Nego evo dok ispijam iste takve kafe na moru, javi mi se pitanje: Sa kim i gdje bi ste docekali smak svijeta? Meni su uvijek djeca u tom odgovoru. Bila su i prije nego sam ih dobio.
I opet ista vizija, tamno nebo, plaza (po izboru Bali), TAJ talas u daljini koji se priblizava, samo djeciji smijeh i podvriskivanje se cuje i nikakav drugi zvuk. I pogledi naravno.
Ostali?
Sent from my GSXR1000 @ 299
Last edited by Caesar; 07-11-15 at 10:59.
γνῶθι σαὐτόν
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
wtf...? nisam ovo ocekivao![]()
look right through me
Brzo i bezbolno https://media.giphy.com/media/GLBYAmny9WJRS/giphy.gif
I respect your wrong opinion.
Lukaj
i ja imam kuma, original sve radi i stiže kao ti, čak nađe vremena da jednom mjesečno ode na vikend s drugarima do Budimpešte ili Beča, čo'ek zmaj, al zato kumu gledam samo za rođendane (4x godišnje), jer ona NEMA KAD da se vidi sa mnom, ili na naše 'kafenisanje' mora dovuć' barem jedno dijete sa sobom, kojem je redovno dosadno, ne možemo doć do riječi, ukenja se, ogladnjelo je, spava mu se i sl...
Kad ih legne ni do čega joj nije, al zato ja moram da shvatim i osuđuje moju nerazumnost što mi nikako ne može uć u glavu da nemaš NEĐELJNO SAT VREMENA da popiješ kafu s kumom, a da te niko ne ometa...i onda sam ja ta koja je ljubomorna, pakosna, neostvarena, dokona i moram da razumijem njene obaveze...'Oću...
Sell the Vatican, Feed the World!
Apsolutno saglasan!
Malo debilna tema, jer roditelji ce uvijek promovisati roditeljstvo, a oni koji su se debelo razocarali zbog takve odluke, jednostavno cute, jer kakav bi to bio roditelj koji iskreno kaze da je to roditeljstvo kazna koja neuporedivo vise uzima nego sto daje. Naravno, to mozes cuti samo od iskrenih prijatelja, nasamo, kad zene ne slusaju.. tabu.. Zalosno..
Sto se tice price kako neki roditelji sve stizu, maltene isto kao i prije djeteta, samo su srecniji i nista drugo.. Vaaazi! Ja ne znam NI JEDNU osobu koja je kao roditelj male djece mogla vise da ode na kampovanje sa nama na 3-4 ili ne daj boze vise dana. Lake Fest, Sea Dance, festivali koji su nam tu ispred nosa? Kaaako ne.. mozda eventualno da trknu i prikljuce nam se na nekom koncertu jedne noci i odmah nakon toga bjeeez kuci. Nema, burazeru, vise sa drustvom dani i noci da se provode. Sto ja razumijem. Ali je onda malo bezobrazna i podmukla ta prica kako se, coce, sve stize i sve je isto kao prije. Ni blizu..
O izgledu nema potrebe puno. Vecinu kao da je voz zgazio. Kad sa djevojkom prosetam gradom i sretnemmo neki par sa djetetom koji se uzeo prije svega godinu-dvije, kao da nismo ista generacija. Malo stanemo, popricamo, ismijemo se.. posle se nas dvoje gledamo i ne vjerujemo sta smo vidjeli i da su to isti oni ljudi koje smo znali. Ali zene su u tome najgore.. I kao po nekom pravilu, najzapustenije i najpropalije majke nekako najvise "vole" svoju djecu. Ma, puna su im usta svoje djece, skoro ni o cemu drugom i ne pricaju, to je njihova svetinja, to je blago.. "A, Irena, mrcila se, vidis li na sta licis?? Totalno si propala, daj trgni se malo, jbt!!" "Bas me briga, meni su moja djeca sad najbitnija, ja nisam vazna.." Auuuuuuf! Kosmar.. Zene/majke koje su uspjele da zadrze svoj stas i ljepotu (mada su rijetke), skoro da i ne pominju svoju djecu. Ma da ne provalis da je uopste rijec o majci. Mislim da sve to ni malo nije slucajno..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks