Page 292 of 373 FirstFirst ... 192242282288289290291292293294295296302342 ... LastLast
Results 7,276 to 7,300 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Alhemicar, pojasni nam malo sta je po tebi uzrok prebijanja covjeka koji se ne brani, sve dok mu se ne slome kuk, rame, rebro.. i lupanje palicama po njegovom vozilu, kao da je rijec o dusevnim bolesnicima u uniformama? Jel DF uzrok tome? Auuu.. zaeban taj front, jebenti...
    Pokusacu preko tebe da odgovorim drugima posto sam vidio iz tvojih proslih postova da sa tobom nema konstruktivne polemike.

Prije svega! OSUDJUJEM PREKORACENU UPOTREBU SLE NA MIJA MARTINOVICA.

Ali. Ako je ISTINA da je lik otisao sa protesta i kolima se najvjerovatnije zaputio ka BD odakle je... Pa se u medjuvremenu predomislio iz ko zna kojoh razloga i krenuo bulevarom nazad ka centru i "probio" kordone kod mase i do mase a zatim naletio na SAJ (baksuz) pa ga ovi napucani pricom da im u susret ide auto koje probija kordone i nece da se zaustavi sa sve pricom da je avetao iz kola... Momci koji su trenirani ne da skidaju macke sa drveca kad ih baba vuka zovne no da se nose sa krucijalnim opasnostima po drzavu su rezonovali u svom stilu i procijenili da ko zna ko je lik i sta pokusava... Zadatak je po njihovom zavrsen. Drugi nisu mogli da ga zaustave oni jesu.

Opet kazem prekoracenje sile prinude... Al jbg nismo mi bili i njihovoj kozi kad im neki napaljeni lik luduje kolima u svu frku koja je bila kroz grad. I opet ponavljam zakonski regulisat i kaznit uslovno il trajno pocinioce.

Ko ovo nece da shvati... Ili ima 12 godina ili namjerno troluje...
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Crka View Post
    Pokusacu preko tebe da odgovorim drugima posto sam vidio iz tvojih proslih postova da sa tobom nema konstruktivne polemike.

Ali. Ako je ISTINA da je lik otisao sa protesta i kolima se najvjerovatnije zaputio ka BD odakle je... Pa se u medjuvremenu predomislio iz ko zna kojoh razloga i krenuo bulevarom nazad ka centru i "probio" kordone kod mase i do mase a zatim naletio na SAJ (baksuz) pa ga ovi napucani pricom da im u susret ide auto koje probija kordone i nece da se zaustavi sa sve pricom da je avetao iz kola... Momci koji su trenirani ne da skidaju macke sa drveca kad ih baba vuka zovne no da se nose sa krucijalnim opasnostima po drzavu su rezonovali u svom stilu i procijenili da ko zna ko je lik i sta pokusava... Zadatak je po njihovom zavrsen. Drugi nisu mogli da ga zaustave oni jesu.

Opet kazem prekoracenje sile prinude... Al jbg nismo mi bili i njihovoj kozi kad im neki napaljeni lik luduje kolima u svu frku koja je bila kroz grad. I opet ponavljam zakonski regulisat i kaznit uslovno il trajno pocinioce.

Shvatam ja tebe odlicno, ali ti ocigledno ne shvatas sta znaci "po zakonu", iako objasnih to skorije. Po zakonu bi svi sa snimka trebali u zatvor. Automatski SAJ onda vise nije SAJ, nema ko da nam brani drzavu (auf) i prvi je onda Crka na forumu da kuka kako nam je bez tih casnih momaka drzava na tankom ledu. Znas li ti koji profil ljudi radi tamo? Vidim da ponovo lupas gluposti o tome kako su oni radili onako kako su nauceni, iako ja objasnih da bi oni trebali biti sustva suprotnost svemu sto je "bez mozga, maloumno, vandalski, varvarski, huliganski.." To je Specijalna Anti-teroristicka Jedinica, to treba da su profesionalci! Ovo ne smije da prodje i ova prica treba maksimalno da se aktuelizuje.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sta da je umjesto mija bio neki lik kojem je automobil bio pun eksploziva i koji se namjerio u centar da ga aktivira?

Sad bi taj isti SAJ bio glorifikovan od svih vas... Otislo je u drugu krajnost i doslo je do ove situacije... Pazite sto pricate nije sve tako crno bijelo...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Sta da je umjesto mija bio neki lik kojem je automobil bio pun eksploziva i koji se namjerio u centar da ga aktivira?
    Onda bi tek bilo pametno gadjati unutrasnjost vozila suzavcem, lupati svud po njemu.. a pocinioca, iako lezi nepomicno, treba tuci dok se ne cuju bar 3-4 preloma. To se tako uci tamo, znas.. reka' mi je brat od tetke kome je prica' jedan lik s foruma :roll:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Trolujes i nema potrebe s tobom ozbiljno polemisat...

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Ljudi,bespredmetno je diskutovati o tome jeli ljudski,profesionalno i civilizacijski onako unakazit covjeka i auto.

Ljudi su dobili obavijes vezom od strane nekog od komandanata posebne jedinice da se pod hitno zaustavi mercedes lscg sa najvecim mogucim prioritetom,sto se obicno dovodi u vezu sa ugrozavanjem zivota pripadnika policije.
    Zasto je taj tako to formulisao...jbg kazu da je prosao kroz kordone...djao ce ga znat jeli ili nije.
    Ovi su reagovali sa druge strane kako su reagovali,kazu i da se bahatio cak i psovao policajce....

Kako godj,bice procesuirani i odgovarace svi sa tog lica mjesta,zasigurno.
    Last edited by Sidewinder; 29-10-15 at 12:58.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Trolujes i nema potrebe s tobom ozbiljno polemisat...
    Naravno, kad nemas pojma o cemu pricas, niti o njihovoj obuci, niti o ljudima koji cine taj sastav. Ali najjaci argument od svih ti je i dalje da oni, jbg, ne znaju sta su policijska ovlascenja. Sta da se radi, greote od njih...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Kako godj,bice procesuirani i odgovarace svi sa tog lica mjesta,zasigurno.
    Bog te cuo, ma nam dosadasnja ovakva iskustva s policijom sugerisu suprotno, al dobro..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Naravno, kad nemas pojma o cemu pricas, niti o njihovoj obuci, niti o ljudima koji cine taj sastav. Ali najjaci argument od svih ti je i dalje da oni, jbg, ne znaju sta su policijska ovlascenja. Sta da se radi, greote od njih...
    Pitam se da li umijes da citas sta sam napisao ili ti neko iz kurira prepricava moje postove?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Alhemičar View Post
    :lolblue: :lolblue: Ja stvarno ne mogu da dokucim da li se pojedini ljudi, cisto provokacija radi, foliraju da su idioti ili su stvarno idioti... Cus veli zasto se baviti DF-om... Pa e, ajde da se ne bavimo direktnim organizatorima i huskacima, ajde da se ne bavimo razotkrivanjim naivno sklepanih montiranih video materijala... Ajde da se bavimo SAJ-ovcima, oni su najvazniji u ovom momentu. Oni su uzrok svemu.

"Ne placamo DF..." :lolblue: To je taj intelektualni i mentalni sklop, aj ti dokazu njemu nesto..
    Evo da se vratimo konacno i na taj detalj. Znam da ce sad da me pojedini zapale,ali....Kapiram da ce se suditi godinama i da ce se koristiti za politicka prepucavanja ali se na kraju zavrsava potpunim oslobadjanjem od krivice, ali ce proci godine za to pa ce i da se zaboravi.
    Cisto za podsjecanje kako to izgleda, pred proteste voditelj pita Djukanovica "jesu li to isti koji su vodili rusilacke proteste 98?" Poslije krace stanke odgovara "da to su isti ljudi". Eto nas ima starijih od 16 godina pa se i sjecamo ponecega.

Elem da se vratim na ono sto ocu. Povod za razbijanje protesta je rusenje ograde i bacanje pirotehnickih sredstava na policiju. Okidac za masu je recenica " ako se ne javi krivokapic, masu nije moguce kontrolisati" i tada krece sve.DF zvanicno trazi da se napravi prelazna vlada, sto samo po sebi nije podrivanje Ustavnog poretka. Traze da udju u skupstinu ONI, sto im po prirodi posla niko ne moze osporiti. Ajde nece da udju bez na glavna vrata, sto je opet koliko god cudno legitiman zahtjev
    Sve ce se na kraju zavrsiti sa opruzbama za napad na suzbenika u vrsenju sluzbene duznosti, remecenje javnog reda i mira, pozivanje na remecenje javnog reda i mira i pozivanje na onemogucavanje sluzbenog lica u vrsenju sluzbene duznosti. Zivi bili pa vidjeli. Zato je i bio pripreman Anketni odbor za skidanje imuniteta, ali im je neko pametniji malo skrenuo paznju. Od narusavaja Ustavnog poretka nema nista, jer bi se to do sada brzo iskoristilo
    Sa druge strane imas privodjenje ljudi koji nisu bili, prebijanje lica koja jesu bila. Kada se ukapira da se tu mogu uzeti pare, vidjeces kako se sve to lagano pokrece. Kontrola stete ce se uraditi razvlacenjem pojedinih slucajeva, jer kod nas nema grupnih tuzbi, pa nikada konkretno necemo saznati koliko je drzavu kostala ona profesionalna akcija.
    Ima ovdje ljudi koji su ovoga svjesni, pa su samo palili narod za hapsenja poslanika, ali se nikada nisu konkretno izjasnili jer znaju da od toga nema nista, pa da ih neko ne proziva poslije

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Slažem se...
    Inače ideja o rasformiranju jedinice je podjednako realna koliko recimo da neko predloži da se Crna Gora prenese i posadi neđe uz Bajkalsko jezero.
    Takve ideje mogu pasti na pamet samo političkim maloljetnicima, vječitim sanjarima i šarlatanima.

Par vas je zakačilo neke vrlo inspirativne isječke iz odličnih filmskih ostvarenja a koja se bave vječnom temom i dilemom "A ko će nas čuvati od čuvara?", pa ću i ja sebi to dozvoliti i zamoliti vas da odslušate govor puk. Džesopa (maestralni Dž. Niklson). Tu se kratko osvjetljava taj sudar javnog, zvaničnog i popularnog, sa onim što su nepopularne strane i poslovi našeg nesavršenog svijeta a koje neko takođe mora da obavlja da bi uopšte taj zvanični "popularni" svijet mogao da postoji...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

(za one koji su slabiji sa engleskim ispod je prevod)

Advokat por. Kaffee: Da li ste Vi to (prekoračenje) naredili?
    Sudija puk Jessup-u: Ne morate odgovoriti.

Svjedok, puk. Jessep: Odgovoriću na pitanje... Želiš odgovore?
    Advokat por. Kaffee: Mislim da imam pravo na njih.

Jessep: Želiš odgovore ?!
    Poručnik Kaffee: Želim istinu!

Jessep: Ti se ne možeš nositi sa istinom!

Sine, mi živimo u svijetu koji ima zidove, i ti zidovi moraju biti čuvani od strane muškaraca sa oružjem. Ko će to raditi? Vi? Vi poručnice Weinberg?
    Ja imam veću odgovornost nego što Vi možete eventualno ikada proniknuti. Vi plačete za (slučajno stradalim) čovjekom, i proklinjete marince ("čuvare tog zida"). Imate taj luksuz. Imate luksuz ne znajući što ja znam - da je njegova smrt, koliko god tragična bila, vjerovatno spasila živote; i moje postojanje, koliko god vama bilo groteskno i nerazumljivo za vas, spašava živote.
    Vi ne želite čuti istinu, jer o ovim stvarima ne govorite na zabavama,
    Duboko u sebi ti me hoćeš na tom zidu! - ti me trebaš na tom zidu.

Mi koristimo riječi kao što su "čast", "kod", "lojalnost". Koristimo ove riječi kao okosnicu života koji provodimo braneći nešto. Vi (misli na branitelje prava pojedinca) koristite kao frazu ili za ismijavanje.

Nemam ni vremena, ni volje, da objašnjavam sebe čovjeku koji ustaje i spava pod pokrivačem slobode koji sam mu ja pružio i onda dovodi u pitanje način na koji mu ja to pružam.
    Ja bih radije da si upravo rekao "hvala" i otišao svojim putem. U suprotnom, predlažem da pokupiš oružje i ti staneš na stražu. U svakom slučaju, briga me na što ti misliš da imaš pravo!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na kraju ovog solidnog filmskog ostvarenja, a u želji da se publici da umirujuća pilula, puk. Jessup će biti uhapšen za prekoračenje ovlaštenja. U stvarnom životu političke elite (sve bez razlike) su svjesne da sistem počiva upravo na tim ljudima i oni se (ukoliko prekoračenja počine u odbrani sistema, a ne za lični interes) ne samo ne diraju, već se država o njima posebno stara.
    U svakoj zemlji je to tako.
    Meni je ovaj govor pukovnika Džeka izuzetno patetičan, čudi me da si ovo uopšte citirao. Kao kad bi farmaceuti, doktori, sudije i drugi javni službenici, pekari i mesari, sad krenuli da prosipaju melodramu i ostale ubjeđuju kako bi bez njihovih profesija nestalo svijeta. Posebno u trenucima kada se kao pojedinci suočavaju sa zakonom.

Orvel je fino napisao, parafraziram "sve su životinje jednake, ali su neke jednakije od drugih". Tako da nemam iluzija po pitanju funkcionisanja pravde i pravnih sistema u toku ljudske istorije. Niti očekujem da će ih stić kosmička pravda, kao što naš narod voli malodušno da vjeruje kad je nemoćan nešto da promjeni. Ali ono što prelazi moj prag tolerancije jeste kada ti isti krivci krenu da se pravdaju. Teško je biti čovjek i izać pred ljude pa priznati - jeste, kriv sam, znam da sam pogriješio, prihvatam punu i moralnu odgovornost. Umjesto toga, kreću priče u rasponu od "morao sam, trebao sam", pa do onih "to je bilo za tvoje, moje ili opšte dobro". Najgori oblik dođu psihopate/sociopate, takvi i nemaju osjećaj krivice..

Znam ja da te hermetičke militarne grupe zaisto vjeruju kako bez njih "sunce ne bi izašlo na istoku". Iskren da budem, nasmijao sam se kad sam pročitao da sam svoju jutarnju neđeljnu kafu pio jer su mi to omogućile PJP i SAJ Kakva patetika i banalizovanje situacije, iako ću se potpuno saglasiti da je jaka policija garant očuvanja javnog reda i mira. Ali ajde da to ne potenciramo više nego činjenicu da su pekari garant da ćemo svakog jutra da jedemo hleb, ili da smo danas jeli meso jer su mesari to dozvolili.

Odlično sam upoznat sa činjenicom da policiji nije nimalo lako da obavlja svoje zadatke. Posebno u današnje vrijeme kada i huligani imaju svoja prava, ponekad veća nego policija. No to nije povod da se bilo ko istresa kao isfrustrirani pojedinac, pa da se onda krije iza paravana zvanog policija, vojska, navijačka grupa itd.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    18 Posts

ja sam za to, da kad budu sledeci protesti df-a, da se policajcima podijele ruzhe umjesto pendreka. i da skinu pancire, stitove i sve. i onda kad ovi pocnu da ih bubuljaju, i gadju bakljama i cudima, ovi sve lijepo sa njima. "nemojte momci" "nemojte ljudi, ka boga ve molim" "nemojte, to nije lijepo" "razidjite se kumim vas" "ajde kuci, molimo vas"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bulit View Post
    ja sam za to, da kad budu sledeci protesti df-a, da se policajcima podijele ruzhe umjesto pendreka. i da skinu pancire, stitove i sve. i onda kad ovi pocnu da ih bubuljaju, i gadju bakljama i cudima, ovi sve lijepo sa njima. "nemojte momci" "nemojte ljudi, ka boga ve molim" "nemojte, to nije lijepo" "razidjite se kumim vas" "ajde kuci, molimo vas"
    Nisi naglasio da bi sa ruza bilo prvo ostranjene bodlje. Jer bi u suprotnom na df-ovoj grupi na fb nalazio prostijelne rane od bodlji!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ne znam cemu mudrovanje, kad niko nije rekao da su lose odreagovali u trenutku rusenja ograde ispred skupstine. Ono o cemu mi pricamo je narednih par sati ulicama podgorice.. ah, da, nekima treba crtati, zaboravih...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Crka, u trenutku kada su mu lomili kosti, automobil je već bio zaustavljen, a on je ležao na zemlji što znači da je bio jednako opasan po bilo koga koliko i mačka babe Vuke. Ona sila nije sila prinude jer je prinuda već bila završena. Ne znam jesi li upoznat, ali ljudi trenirani da se nose sa krucijalnim opasnostima koji primijene svoj trening na nešto što znaju da nije krucijalna opasnost time prekoračuju svoja ovlašćenja i krše zakon. Još ćeš reć da su ga trebali zoljom zaustavit ako je to bio dio treninga. Mesar koji povrijedi nekoga nožem nije čovjek koji se malo zanio u svom poslu, nego zločinac kao i svaki drugi i nešto mislim da mu na sudu ne bi prošla priča "Ali ja se time bavim".

A šta da baba Vuka ima testise?
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Meni je ovaj govor pukovnika Džeka izuzetno patetičan, čudi me da si ovo uopšte citirao. Kao kad bi farmaceuti, doktori, sudije i drugi javni službenici, pekari i mesari, sad krenuli da prosipaju melodramu i ostale ubjeđuju kako bi bez njihovih profesija nestalo svijeta. Posebno u trenucima kada se kao pojedinci suočavaju sa zakonom.

Orvel je fino napisao, parafraziram "sve su životinje jednake, ali su neke jednakije od drugih". Tako da nemam iluzija po pitanju funkcionisanja pravde i pravnih sistema u toku ljudske istorije. Niti očekujem da će ih stić kosmička pravda, kao što naš narod voli malodušno da vjeruje kad je nemoćan nešto da promjeni. Ali ono što prelazi moj prag tolerancije jeste kada ti isti krivci krenu da se pravdaju. Teško je biti čovjek i izać pred ljude pa priznati - jeste, kriv sam, znam da sam pogriješio, prihvatam punu i moralnu odgovornost. Umjesto toga, kreću priče u rasponu od "morao sam, trebao sam", pa do onih "to je bilo za tvoje, moje ili opšte dobro". Najgori oblik dođu psihopate/sociopate, takvi i nemaju osjećaj krivice..

Znam ja da te hermetičke militarne grupe zaisto vjeruju kako bez njih "sunce ne bi izašlo na istoku". Iskren da budem, nasmijao sam se kad sam pročitao da sam svoju jutarnju neđeljnu kafu pio jer su mi to omogućile PJP i SAJ Kakva patetika i banalizovanje situacije, iako ću se potpuno saglasiti da je jaka policija garant očuvanja javnog reda i mira. Ali ajde da to ne potenciramo više nego činjenicu da su pekari garant da ćemo svakog jutra da jedemo hleb, ili da smo danas jeli meso jer su mesari to dozvolili.

Odlično sam upoznat sa činjenicom da policiji nije nimalo lako da obavlja svoje zadatke. Posebno u današnje vrijeme kada i huligani imaju svoja prava, ponekad veća nego policija. No to nije povod da se bilo ko istresa kao isfrustrirani pojedinac, pa da se onda krije iza paravana zvanog policija, vojska, navijačka grupa itd.
    Nije dobra analogija sa pekarom ili mesarom, jer su u pitanju proizvodno-usluzne djelatnosti koje postoje radi onih koji ne zele (a mogu i u stanju su) da naprave hljeb, uzgajaju i kolju stoku i sl. Za razliku od njih, vojska, policija i obavjestajno-bezbjednosne sluzbe postoje da bi radile ono sto drugi ne mogu i nijesu u stanju, jer samo oni imaju tu specificnu obuku (i moze se reci nacin zivota), tehniku i sredstva koja prave razliku izmedju njih i svih ostalih, plus, za sve to imaju zakonska ovlascenja te se smatraju sluzbenim licima (sto pekar ili mesar nije). Porediti vojsku i policiju sa usluznim djelatnostima prosto je apsurd. Jer drzava bez bezbjednosno aparata bi se urusila i pretvorila u anarhiju i bezbjednosni aparat je taj koji garantuje preduslove za sve ostalo sto bi neko zelio da radi na konkretnom prostoru u datom vremenu.

Da ne bude zabune, nijesam ovo napisao da bih opravdao ikoga, svoje misljenje o temi cu zadrzati za sebe, samo sam zelio da ukazem da analogija nije na mjestu. A zdravorazumski posmatrano, naravno da niko ne treba da bude i nije iznad zakona i svakako da nikome pozicija i uloga u drustvu i sistemu ne treba da bude alibi za cinjenje ili necinjenje odredjenih stvari. Tu se apsolutno slazem sa tobom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@RoNN
    I sta si rekao bez isto sto i ja? Da su prekoracili upotrebu sile i da trebaju zakonski odgovorni da budu sankcionisani.

Osim sto si sagledao situaciju iz svog ugla na desavanje te noci... Ja samo iznosim moje ubjedjenje da su momci iz SAJ-a bili informisani da im u susret ide lik koji probija kordone policije ~ napada policiju i da treba da ga kako znaju i umiju zaustave!

Problem je sto niko nece da uzme u obzir situaciju iz njihovog ugla u datom trenutku i u datim okolnostima vec svi iz udobnih fotelja, toplom i mirnom domu dajete svoja misljenja! Sto je ok al ovo nije bajka no realni zivot dje je veca vjerovatnoca bila da neko ko se tako ponasao zeli da napravi neko kriminalno dijelo... A plus je po izlasku iz kola psovao policiju.

Pa zamisli da tebi neko ko probije kordone i zaustavis ga pocne da te *****ra?

Opet ponavljam za ove sto ne kapiraju da samo pokusavam da sagledam realnu sliku tog nemilog dogadjaja! Da ja OSUDJUJEM onakvo ponasanje... Ali ga donekle i razumijem!
    Last edited by Crka; 29-10-15 at 13:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I da naglasim najvise mi je krivo sto umijesto Mija Martinovica nije bio Matija Milacic!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...
    Takodje sam osudio svaku prekomjerno upotrebljenu silu i rekao sam da se nadam da ce se sve procesuirati... Od organizatora protesta koji su nahuskali masu, preko huligana koji su izazvali incidente, do policijskih sluzbenika koji su prekoracili ovlascenja... Ali kome ja pricam?? To su druze bot-amebe, mahom prikriveni cetnici (cast izuzecima), koji svoje prave frustracije maskiraju nekakvim gradjanskim moralisanjem... Pomenute bot-amebe ne vide sta ti, i tebi slicni, napisete... oni vide "nesto njihovo". Oni vide huligane koji sa fantomkama i palicama (iako se one ne vide) izlaze iz zgrade stare Vlade (iako se jasno vidi da ne izlaze iz nje), oni prepoznaju rukovodioca po sestom culu, istog covjeka prepoznaju ispred zrade stare Vlade iako taj nema nikakve slicnosti sa prvim osim dezena i boje jakne, oni rane osobe povridjene na Kosovu vide kao rane nekoga povrijedjenog na podgorickim ulicama itd. To je jedna specificna grupacija sa kojom nema upustanja u cinjenicama potkovanu raspravu.
    Last edited by Alhemičar; 29-10-15 at 14:04.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

На 4.24 се види како улијеће Хамер.

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

I da naglasim najvise mi je krivo sto umijesto Mija Martinovica nije bio Matija Milacic!
    A sto ti je uradio Matija

Prava je cika
    Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Ne znam zašto se opterećivati nebitnim DF-om. Ne plaćamo ih mi, građani.
    Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja
    Korišćenje budžetskih sredstava
    Član 7
    Budžetska sredstva mogu se koristiti za finansiranje:
    1) redovnog rada političkih subjekata;
    2) troškova izborne kampanje za izbor poslanika i odbornika i izbor Predsjednika Crne Gore.
    Budžetska sredstva iz stava 1 tačka 1 ovoga člana ne obuhvataju sredstva za finansiranje zaposlenih u poslaničkim, odnosno odborničkim klubovima i obezbjeĎenje poslovnih prostorija za potrebe političkih subjekata.
    Sredstva za finansiranje zaposlenih u poslaničkim, odnosno odborničkim klubovima i obezbjeĎenje poslovnih prostorija za potrebe političkih subjekata obezbjeĎuje Skupština Crne Gore (u daljem tekstu: Skupština) i skupština jedinice lokalne samouprave, odnosno organ zadužen za poslove imovine. Pravo na budžetska sredstva
    Član 8
    Pravo na budžetska sredstva iz člana 7 stav 1 tačka 1 ovog zakona ima politički subjekat koji učestvuje na izborima i osvoji najmanje jedan poslanički, odnosno odbornički mandat.
    Pravo na budžetska sredstva iz člana 7 stav 1 tačka 2 ovog zakona ima podnosilac potvrĎene i proglašene izborne liste, odnosno kandidature za izbor Predsjednika Crne Gore.
    PS Placas ih ne samo ti, nego vec i svaki ama bas svaki poreski obveznik u CG neovisno od drzavljanstva, tj i ja placam onu bagru.
    Last edited by A+A; 29-10-15 at 14:10.

Thanks Thanks Given 
    6,284
    Thanks Thanks Received 
    14,104
    Thanked in
    5,363 Posts

Hahahahah cujes ovoga sa hamerom. Slazem se da je SAJ pretjerao u par slucaja i odgovarace naravno ali imate li obraza da recete da je namjera vozaca hamera da gazi i ubije narod? Grama obraza?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by GrobarPodgorica View Post
    На 4.24 се види како улијеће Хамер.
    Ovo je ono o cemu pisah u prethodnom postu. Da nisam odgledao video, i obratio paznju na tu scenu, pomislio bih "vidj stvarno uletio u masu". Medjutim, kao i bezbroj puta do sada, na videu se vidi nesto potpuno drugo. Vidi se hamer SAJ-a koji iz suprotne trake ulazi u desnu, vjerovatno nastavlja ulicom Slobode, jer je tamo kasnije vidjen, i pokusava sto prije da stigne na odrediste koje mu je receno. Uopste nije uletio u ljude, nema nikoga ispred njega. Da je neko bio, pregazio bi ga. Da li je kasnije pregazio nekoga NE ZNAM ali NA OVOM KLIPU SE TO NE VIDI.

Nego, ti vjerovatno vidis desetak pregazenh lica, uvijenih u srpske zastave, cije rane vida Kosovka devojka...
    Last edited by Alhemičar; 29-10-15 at 14:12.

Page 292 of 373 FirstFirst ... 192242282288289290291292293294295296302342 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)