Page 259 of 373 FirstFirst ... 159209249255256257258259260261262263269309359 ... LastLast
Results 6,451 to 6,475 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    9,710
    Thanks Thanks Received 
    6,020
    Thanked in
    2,296 Posts

Što se tiče protesta, prošlo je odlično, ako izuzmemo pojedinačne incidente...

Ovim se DF praktično ugasio... Ili će im biti zabranjen rad, tj osuđeni lideri ili će biti prezreni od naroda, što su zaslužili davno da se desi... Takav razvoj situacije vodi onome što smo čekali svih ovih godina, potpunoj marginalizaciji militantnog dijela srpske opozicije i izlaska u prvi plan građanskih partija... Jasno je svima bilo da Madnić ne može izvesti dovoljan broj ljudi, no moglo se veoma lako zaključiti koliko nezadovoljstvo vlada u narodu i siguran sam da bi u subotu bilo bar 30k protestanata, da je na čelu bio ostatak opozicije podržan sa nvo, studentskim i sindikalnim organizacijama...

Prvi put od uvođenja višestranačja u CG optimista sam da je narod konačno sazrio da skine DPS demokratskim putem i da ćemo nakon gašenja DF-a viđeti pad drugog subjekta koji CG izjeda iznutra... Nakon pozivnice za NATO, tehnička vlada bez DF, ili bar zajednički rad svih subjekata na obezbjeđenju fer i korektnih izbora... Ukoliko DPS ponovo dobije, sumnjam da mogu potrajati preko godinu dvije, jer će nezadovoljstvo samo da raste...

P.S. Ovim putem javno obećavam da ću prvi izaći na proteste koje bude organizovala građanska opcija predvođena URA-om, Demokratama, Demosom, MANS-om i ostalima... Naravno sve nakon pozivnice za NATO, pusa...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Evo ti i zelja i realnosti.. Ako izuzmemo ljude u žutom, koliko ih je na ogradi? Dje je masa krenula cim je prvi huligan zafrljacio baklju? Teska pitanja? Ne sumnjam..

Da si bio juče, o tome smo pisali skoro čitavi dan, nemam namjeru da se ponavljam. Umjesto što si našao mene da ispravljaš krive Drine, vrati se par stranica unazad i počni da čitaš.

Srdačan pozdrav!
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Separatista View Post
    Kljuchna stvar su govori Mandica tj trazhenje policiji da se skloni da bi se "moglo desiti ono shto nocas treba da se desi" i Radunovica koji je otvoreno i javno pred svima priznao da masu ne mozhe kontrolisati. To je izazvalo nerede i zbog toga tuzhilac i podnosi krivichne protiv ove dvojice. E sad jesu li konkretni izvodjachi radova bili chlanovi Fronta sa fantomkama, agenti ANB, Putina, Koshtunice ili nekog desetog manje je bitno. Kad neko kazhe dajem 10 minuta a poslije toga ne kontrolishem i ne odgovaram a policija neka se skloni jasno je svima shto je sljedece a jasno je i ZKPu u kome cesh naci precizne opise svih pa i toga krivichnog djela.
    Sa te bine se takodje bar nekih 10 puta culo da se policajci ne diraju, da niko ne pravi ekces i, najbitnije, da likovi sa maskama skinu iste, da takvi nisu protestanti, cime se jasno ogradili od njih, a policija na sve to zvizduce i ne preduzima nista po pitanju potencijalne prijetnje koju ti likovi predstavljaju.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Da si bio juče, o tome smo pisali skoro čitavi dan, nemam namjeru da se ponavljam. Umjesto što si našao mene da ispravljaš krive Drine, vrati se par stranica unazad i počni da čitaš
    Bio sam tamo, gledao sam snimke.. mislis da cu bolje razmjeti situaciju ako procitam koje slovo sa foruma? heh..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sa te bine se takodje bar nekih 10 puta culo da se policajci ne diraju, da niko ne pravi ekces i, najbitnije, da likovi sa maskama skinu iste, da takvi nisu protestanti, cime se jasno ogradili od njih, a policija na sve to zvizduce i ne preduzima nista po pitanju potencijalne prijetnje koju ti likovi predstavljaju.
    Pa da zato te koji su sa bine pozivali da se ne pravi eksces i da se sklone ovi sa maskama niko ni ne goni nego ove shto su potpalili situaciju. Sve po planu i po propisu.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Pa da zato te koji su sa bine pozivali da se ne pravi eksces i da se sklone ovi sa maskama niko ni ne goni nego ove shto su potpalili situaciju. Sve po planu i po propisu.
    Radi mene, ako politicka scena CG postane siromasnija za ta 2 lika, nikakva posebna steta. Ono o cemu ja pricam, a odgovora nema, zasto je policija dozvolila huliganima da naprave sto su napravili, kad je ocigledno koliko je to bilo jednostavno sprijeciti. Svaki dobronamjerni posjetilac skupa (a takvi su bili svi oko mene) komentarisali su i cak i vikali: "Sta ce ona alkaida u prvim redovima, tacno ce neko sraanje da naprave.. dje je policija da makne ove nindze, izbice frka.." I nista! Maxe..

Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    1,832
    Thanked in
    926 Posts

Radi mene, ako politicka scena CG postane siromasnija za ta 2 lika, nikakva posebna steta. Ono o cemu ja pricam, a odgovora nema, zasto je policija dozvolila huliganima da naprave sto su napravili, kad je ocigledno koliko je to bilo jednostavno sprijeciti. Svaki dobronamjerni posjetilac skupa (a takvi su bili svi oko mene) komentarisali su i cak i vikali: "Sta ce ona alkaida u prvim redovima, tacno ce neko sraanje da naprave.. dje je policija da makne ove nindze, izbice frka.." I nista! Maxe..
    Policija je bila sa druge strane ograde, šta bi se desilo da su ulećeli u masu protestanata i počeli da privode svakog ko ima fantomku bez povoda?Kako bi to izgledalo drugim protestantima no pokušaj represije.Uostalom đe je obezbeđenje skupa zar nije isti Knežević rekao da će svakog ko bude imao pokriveno lice isključiti sa protesta
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Kako pojedini forumasi koji su se razotkrili da su aktivisti DPS-a snazno gurajuci svoju stranu a odbijaci sustu realnost tako I ovizionizi pokazuje da je vrlo agresivni aktivista DF-a
    Kakav je osjecaj biti izmanipulisan I upasti u klopku "ubacenih elementa" ? Pricaj nam malo o tome prije nego ti neko okaci snimak Pink-a.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
    Cek, ja sam aktivista DPS-a, pa agresivni aktivista DF-a.. pa, 'bem mu miša, jesi preskocio terapiju to? ah, mene..

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Što je vama, aktivisti su po Fejsbuku i Tviteru, niko neće da plaća CDM forumaše da palamude pred publikom od 50 ljudi od kojih 48 ima isti stav već 7-8 godina koji nikad i ni po kojim uslovima promijeniti neće.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Naravno da su to najbolje mogli odraditi policajci u civilu, ali ne vidim dje ja rekoh drugacije? Da, policajci u civilu kao da nisu ni bili na skupu, bukvalno kao da ih nije bilo, a prelak zadatak je bio ukrotiti tih 10-ak mangupa iz mase. I druga stvar.. kazes da nije bilo 10-ak ljudi odgovornih za divljanje? Na osnovu cega to, na osnovu snimaka? Jesi li bio tamo, gledao snimke? Tvrdim da ih vise nije bilo, a to sto bi, pored onoliko silne policije, neki gradjanin krenuo u akciju protiv odjednom pomahnitale grupe vandala koja je krenula da zapali trg, vazi. To mozda u tvom filmu je realno..
    Možeš li mi ovdje pokazati na kojih 10tak mislis od njih stotinjak?
    https://www.youtube.com/embed/C1e340IC4U0
    Last edited by lepetanac; 26-10-15 at 10:00.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Precjenjuješ njegove glasače. Za 99 % glasača DF-a Karadžić i Mladić su heroji i ne čuh niti jednoga od njih da je osudio sramno višegodišnje skrivanje ovog dvojca na štetu sopstvenog naroda. Kad je glat prošla komedija zvana "dr Dragan Dabić" i njima je jedino bilo krivo što je raskrinkan, zašto onda ne bi prošao Mandić sa karađorđevom šniclom i srpskom salatom u Kristalu?
    A očigledno da takvom kapacitetu mozga sve može proc, dok se diže tri prsta jede se karadjordjeva i pljuje po sve crnogorskom sve prolazi. Pa zamisli ti dobijaš batine, gutas suzavac a on u Kristal šalje sms ili prati preko Vijesti što se čini. Pa glavu bi mu odsarafio.
    Nego da pitam ove naše cdm protestante koji su bili tamo jel im smeta što njihov vodja kulira u kristal dok su oni bjezali da im gozica gaće ne usere

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Možeš li mi ovdje pokazati na kojih 10tak mislis od njih stotinjak?
    https://www.youtube.com/embed/C1e340IC4U0
    Nema ni deset, ni stotinjak, vec 5-10 hiljada, ali su ogradu rusili i pokusali upad njih 10-ak. Sa svih snimaka se to vidi. Ti pogledaj koliko ljudi ljulja ogradu da obori, a koliko se sklanja i ide u suprotnom smjeru. Ali indoktrinacija pusta ne da..

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Što je vama, aktivisti su po Fejsbuku i Tviteru, niko neće da plaća CDM forumaše da palamude pred publikom od 50 ljudi od kojih 48 ima isti stav već 7-8 godina koji nikad i ni po kojim uslovima promijeniti neće.
    Nece niko od forum sagovornika promijeniti misljenje zbog slatkorecivosti i ubjedjivanja jednih ili drugih, ali pojedina javna desavanja koje komentarisemo ovdje.. ostavljaju gorak utisak...
    Ja sam jos "out".. jednostavno ne mogu da vjerujem i trebace mi vremena da shvatim sve ovo...
    Jedino sto mi je kristalno jasno jeste, da je ona kafa u centru i vozikanje po bulevaru bilo traumaticno potrebno za zadovoljenje..
    Ostalo.. boh..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 26-10-15 at 10:19.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nema ni deset, ni stotinjak, vec 5-10 hiljada, ali su ogradu rusili i pokusali upad njih 10-ak. Sa svih snimaka se to vidi. Ti pogledaj koliko ljudi ljulja ogradu da obori, a koliko se sklanja i ide u suprotnom smjeru. Ali indoktrinacija pusta ne da..
    Znaci da sumiramo , na ovom video njih 10 rak rusi ogradu od nekih 30tak metara a ostali je samo ljuljaju? Sa ovog snimka se to vidi? Koga praviš ludim mene ( nas) ili sebe. Aj nismo djeca ne sprdaj se

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Što se tiče protesta, prošlo je odlično, ako izuzmemo pojedinačne incidente...

Ovim se DF praktično ugasio... Ili će im biti zabranjen rad
    Ili ce im vratit svi glasovi koje im je Lekic ponio...zavisi od stanja mozgova.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Znaci da sumiramo , na ovom video njih 10 rak rusi ogradu od nekih 30tak metara a ostali je samo ljuljaju? Sa ovog snimka se to vidi? Koga praviš ludim mene ( nas) ili sebe. Aj nismo djeca ne sprdaj se
    Ocigledno neko odje zeli da bude dijete i da se pravi blesav, jer mu je isuvise tesko da vidi/odgovori koliko pari ruku vidi da ljulja/obara ogradu. Kao i koliko je ljudi krenulo u "juris". I tim "nekima" je percepcija takva da sve glave koje se vide na snimku (stotine/hiljade) su ujedno i huligani koji ruse, upadaju, pale.. Kako je?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ocigledno neko odje zeli da bude dijete i da se pravi blesav, jer mu je isuvise tesko da vidi/odgovori koliko pari ruku vidi da ljulja/obara ogradu. Kao i koliko je ljudi krenulo u "juris". I tim "nekima" je percepcija takva da sve glave koje se vide na snimku (stotine/hiljade) su ujedno i huligani koji ruse, upadaju, pale.. Kako je?
    Ima video sve se vidi, možeš samo sebe lagat a ostali će vidjet. Opusti se, nego svrati li do Kristala na kriglu

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Prije će Ivica Stanković biti smijenjen nego bilo koji od tih momaka sa snimka sankcionisan.
    To (pokretanje navodne istrage) je zabava za mase. Previše je ljudi vidjelo snimak i morali su iz VDT-a nešto učiniti. U međuvremenu će novi događaji potisnuti slike starih i to će biti zaboravljeno.
    U jedinici (i jednoj i drugoj) vlada osjećaj neviđene solidarnosti i bilo kakvo sankcionisanje pojedinca ili grupe u jedinici bilo bi viđeno kao izdaja jedinice od strane političkog vrha. Ne želim ni da razrađujem koliko bi takvo nezadovoljstvo bilo potencijalno opasno po onog koga bi označili kao krivca.
    Jedino sto vlada tamo je Mojkovacki zakon.
    Ocemo li se kladit da ce ga platit poneko?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Josh jednu stvar da iskomentarishem pa da se malo bavim i onim zashto me placaju ove specijalce koje su nagrdili Martinovica zaista treba zhestoko kazniti. Sve znam i potrebu drzhave da odrzhi moral SAJa i moguci problemi unutar te jedinice i situaciju i chinjenicu da ti policajci rizikuju svakodnevno glave za javni red i mir i da je to profesija za poshtovanje ne za sprdnju ali...ono nije ni brutalnost ono je srednjevjekovni nachin i moralo bi biti kazhnjeno isto kao shto treba uzeti imunitet i dobro kazniti Mandica Radunovica a po potrebi i ostale puchiste.
    Potpuno se slazem po obije osnove.

Jedino ne vidim razloga za ikakvo saosjecanje sa SAJ. To jest, mislim da ga treba imati isto koliko sa Mandicem.

Bas me briga za njihove "probleme unutar jedinice". Jos me manje briga za cudnu ideju da ce im to sto ih natjeras da postupaju u skladu sa zakonom "podriti moral". Ti ljudi su dobro placeni za to sto rade i niko ih pistoljem nije tjerao da se tu zaposle. Ako ne umijes i neces da radis po zakonu mrš napolje, ali ne prije nego sto odlezis par mjeseci zbog prekoracenja ovlascenja i nanosenja teskih fizickih povreda.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Jedino sto vlada tamo je Mojkovacki zakon.
    Ocemo li se kladit da ce ga platit poneko?
    Vidjećemo. Ne isključujem da neku farsu organizuju. Ali prije vjerujem da su zanimljivi dani tek pred nama.
    Neki budući događaji vrlo brzo će potisnuti priču o tome, pa tako i fokus javnosti.
    Koji, uzgred, ni sada ne postoji.

Previše se energije na ovoj temi troši na periferne događaje.

Thanks Thanks Given 
    6,221
    Thanks Thanks Received 
    13,871
    Thanked in
    5,261 Posts

Vidim da se zbog ovog pojedinacnog slucaja o SAJ-u sad laje ka o nekoj Milovoj placenickoj vojsci koja batinja narod, o kao nekim dzukelama i slicno. A znate li isti ti ljudi kad god je neka vanredna situacija rizikuju svoje zivote za BIJEDNE pare, kad je god stani pani. Povezujete ih sa batinjanjem samo a ustvari reaguju kad je bilo koja vanredna situacija, spasilacke misije (sjetite se zavejanog voza ili autobusa, kad je SAJ ispred svih ucestvovao u akciji spasavanja) Srecom kod nas su vanredne situacije rijetke pa i oni nemaju puno posla, ali ne pravite od izolovanog slucaja sad grupu nekih placenika i sjetite se ponekad i dobrih stvari koje rade.

Daleko od toga da opravdavam ovo batinjanje i iskreno se nadam da ce pogurano fokusom javnosti, pocinioci biti propisno kaznjeni. Gotovo sam siguran da iz cista mira nije, ali kako god, dovoljno ih je bilo da je mogao biti profesionalno savladan i uhapsen.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Oce izgleda i prije no mislimo,glave se vec traze.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by TheLucas View Post
    Ne moze biti da se jedan precizni takticar kao sto je El Re, tako zabunio....

Ajmo dalje...Ne zatrpavajte temu...
    Da čujem što jutros mislite o aktuelnim događajima u vezi s temom...Pošto pojedinima od vas (kao Željku Ivanoviću) stavovi variraju od dana do dana. Iz jedne krajnosti u drugu.
    Jedan broj vječitih sobnih revolucionara gorljivo je podržavao zahtjeve sa "protesta" međutim nije pomislio da se mrdne iz doma.
    Svi podržavaoci (gotovo do jednog) u subotu veče bili su na svojim mjestima za računarom i kao da se to njih ne tiče, licemjerno komentarisali ono što se dešava. I ujutru su svi generali. Svi znaju da je bila režija. Da je sve režija. Da u ovoj zemlji ništa ne može biti bez režija. Ali su oni, jelte, to mudro uočili i neće se dati zavesti.
    Pa onda o moralu...Pa ovaj režim nije mogao zamisliti bolji narod...
    Mene je, priznajem, uvijek više od aktuelnih političkih događaja interesovala psihologija mase i obrasci ljudskog ponašanja...Vrlo zahvalno i za proučavanje i za razmišljanje...
    Toliko...

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Martinović a i njegov advokat evo dao izjavu da ništa nije radio, samo da su mu prepriječili put, zaustavili i izmlatili ga.

Koliko god mi ga žao, nešto ne štima tu...
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Page 259 of 373 FirstFirst ... 159209249255256257258259260261262263269309359 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)