Što se tiče protesta, prošlo je odlično, ako izuzmemo pojedinačne incidente...
Ovim se DF praktično ugasio... Ili će im biti zabranjen rad, tj osuđeni lideri ili će biti prezreni od naroda, što su zaslužili davno da se desi... Takav razvoj situacije vodi onome što smo čekali svih ovih godina, potpunoj marginalizaciji militantnog dijela srpske opozicije i izlaska u prvi plan građanskih partija... Jasno je svima bilo da Madnić ne može izvesti dovoljan broj ljudi, no moglo se veoma lako zaključiti koliko nezadovoljstvo vlada u narodu i siguran sam da bi u subotu bilo bar 30k protestanata, da je na čelu bio ostatak opozicije podržan sa nvo, studentskim i sindikalnim organizacijama...
Prvi put od uvođenja višestranačja u CG optimista sam da je narod konačno sazrio da skine DPS demokratskim putem i da ćemo nakon gašenja DF-a viđeti pad drugog subjekta koji CG izjeda iznutra... Nakon pozivnice za NATO, tehnička vlada bez DF, ili bar zajednički rad svih subjekata na obezbjeđenju fer i korektnih izbora... Ukoliko DPS ponovo dobije, sumnjam da mogu potrajati preko godinu dvije, jer će nezadovoljstvo samo da raste...
P.S. Ovim putem javno obećavam da ću prvi izaći na proteste koje bude organizovala građanska opcija predvođena URA-om, Demokratama, Demosom, MANS-om i ostalima... Naravno sve nakon pozivnice za NATO, pusa...![]()
#fakenews
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Sa te bine se takodje bar nekih 10 puta culo da se policajci ne diraju, da niko ne pravi ekces i, najbitnije, da likovi sa maskama skinu iste, da takvi nisu protestanti, cime se jasno ogradili od njih, a policija na sve to zvizduce i ne preduzima nista po pitanju potencijalne prijetnje koju ti likovi predstavljaju.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Radi mene, ako politicka scena CG postane siromasnija za ta 2 lika, nikakva posebna steta. Ono o cemu ja pricam, a odgovora nema, zasto je policija dozvolila huliganima da naprave sto su napravili, kad je ocigledno koliko je to bilo jednostavno sprijeciti. Svaki dobronamjerni posjetilac skupa (a takvi su bili svi oko mene) komentarisali su i cak i vikali: "Sta ce ona alkaida u prvim redovima, tacno ce neko sraanje da naprave.. dje je policija da makne ove nindze, izbice frka.." I nista! Maxe..
Policija je bila sa druge strane ograde, šta bi se desilo da su ulećeli u masu protestanata i počeli da privode svakog ko ima fantomku bez povoda?Kako bi to izgledalo drugim protestantima no pokušaj represije.Uostalom đe je obezbeđenje skupa zar nije isti Knežević rekao da će svakog ko bude imao pokriveno lice isključiti sa protesta
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Što je vama, aktivisti su po Fejsbuku i Tviteru, niko neće da plaća CDM forumaše da palamude pred publikom od 50 ljudi od kojih 48 ima isti stav već 7-8 godina koji nikad i ni po kojim uslovima promijeniti neće.![]()
Možeš li mi ovdje pokazati na kojih 10tak mislis od njih stotinjak?
https://www.youtube.com/embed/C1e340IC4U0
Last edited by lepetanac; 26-10-15 at 10:00.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
A očigledno da takvom kapacitetu mozga sve može proc, dok se diže tri prsta jede se karadjordjeva i pljuje po sve crnogorskom sve prolazi. Pa zamisli ti dobijaš batine, gutas suzavac a on u Kristal šalje sms ili prati preko Vijesti što se čini. Pa glavu bi mu odsarafio.
Nego da pitam ove naše cdm protestante koji su bili tamo jel im smeta što njihov vodja kulira u kristal dok su oni bjezali da im gozica gaće ne usere
Nece niko od forum sagovornika promijeniti misljenje zbog slatkorecivosti i ubjedjivanja jednih ili drugih, ali pojedina javna desavanja koje komentarisemo ovdje.. ostavljaju gorak utisak...
Ja sam jos "out".. jednostavno ne mogu da vjerujem i trebace mi vremena da shvatim sve ovo...
Jedino sto mi je kristalno jasno jeste, da je ona kafa u centru i vozikanje po bulevaru bilo traumaticno potrebno za zadovoljenje..
Ostalo.. boh..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 26-10-15 at 10:19.
Ocigledno neko odje zeli da bude dijete i da se pravi blesav, jer mu je isuvise tesko da vidi/odgovori koliko pari ruku vidi da ljulja/obara ogradu. Kao i koliko je ljudi krenulo u "juris". I tim "nekima" je percepcija takva da sve glave koje se vide na snimku (stotine/hiljade) su ujedno i huligani koji ruse, upadaju, pale.. Kako je?
Potpuno se slazem po obije osnove.
Jedino ne vidim razloga za ikakvo saosjecanje sa SAJ. To jest, mislim da ga treba imati isto koliko sa Mandicem.
Bas me briga za njihove "probleme unutar jedinice". Jos me manje briga za cudnu ideju da ce im to sto ih natjeras da postupaju u skladu sa zakonom "podriti moral". Ti ljudi su dobro placeni za to sto rade i niko ih pistoljem nije tjerao da se tu zaposle. Ako ne umijes i neces da radis po zakonu mrš napolje, ali ne prije nego sto odlezis par mjeseci zbog prekoracenja ovlascenja i nanosenja teskih fizickih povreda.
Vidjećemo. Ne isključujem da neku farsu organizuju. Ali prije vjerujem da su zanimljivi dani tek pred nama.
Neki budući događaji vrlo brzo će potisnuti priču o tome, pa tako i fokus javnosti.
Koji, uzgred, ni sada ne postoji.
Previše se energije na ovoj temi troši na periferne događaje.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Vidim da se zbog ovog pojedinacnog slucaja o SAJ-u sad laje ka o nekoj Milovoj placenickoj vojsci koja batinja narod, o kao nekim dzukelama i slicno. A znate li isti ti ljudi kad god je neka vanredna situacija rizikuju svoje zivote za BIJEDNE pare, kad je god stani pani. Povezujete ih sa batinjanjem samo a ustvari reaguju kad je bilo koja vanredna situacija, spasilacke misije (sjetite se zavejanog voza ili autobusa, kad je SAJ ispred svih ucestvovao u akciji spasavanja) Srecom kod nas su vanredne situacije rijetke pa i oni nemaju puno posla, ali ne pravite od izolovanog slucaja sad grupu nekih placenika i sjetite se ponekad i dobrih stvari koje rade.
Daleko od toga da opravdavam ovo batinjanje i iskreno se nadam da ce pogurano fokusom javnosti, pocinioci biti propisno kaznjeni. Gotovo sam siguran da iz cista mira nije, ali kako god, dovoljno ih je bilo da je mogao biti profesionalno savladan i uhapsen.
Oce izgleda i prije no mislimo,glave se vec traze.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Ajmo dalje...Ne zatrpavajte temu...
Da čujem što jutros mislite o aktuelnim događajima u vezi s temom...Pošto pojedinima od vas (kao Željku Ivanoviću) stavovi variraju od dana do dana. Iz jedne krajnosti u drugu.
Jedan broj vječitih sobnih revolucionara gorljivo je podržavao zahtjeve sa "protesta" međutim nije pomislio da se mrdne iz doma.
Svi podržavaoci (gotovo do jednog) u subotu veče bili su na svojim mjestima za računarom i kao da se to njih ne tiče, licemjerno komentarisali ono što se dešava. I ujutru su svi generali. Svi znaju da je bila režija. Da je sve režija. Da u ovoj zemlji ništa ne može biti bez režija. Ali su oni, jelte, to mudro uočili i neće se dati zavesti.
Pa onda o moralu...Pa ovaj režim nije mogao zamisliti bolji narod...
Mene je, priznajem, uvijek više od aktuelnih političkih događaja interesovala psihologija mase i obrasci ljudskog ponašanja...Vrlo zahvalno i za proučavanje i za razmišljanje...
Toliko...
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Martinović a i njegov advokat evo dao izjavu da ništa nije radio, samo da su mu prepriječili put, zaustavili i izmlatili ga.
Koliko god mi ga žao, nešto ne štima tu...
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks