Page 254 of 373 FirstFirst ... 154204244250251252253254255256257258264304354 ... LastLast
Results 6,326 to 6,350 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Ocigledno je ko je ostao na ovoj temi da komentarise (niko objektivan) tako da se rasprava vodi samo u jednom pravcu. . Na kraj se moze rec za pojedine da su dobro zaradili te sendvice cak i gratis sokic....

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

HAhahahah
    Nakon puštanja Mandića i Radunovića, pristalice i poslanici DF-a su prošetali Ulicom slobode i vikali "Gotov je".
    Kazu da ce se otvoriti istraga,kao i svaki put
    http://www.rtcg.me/vijesti/hronika/1...-prema-mm.html

Poslije ovoga, još odlučnije & još jače, svi zajedno!" Andrija Mandić i Slaven Radunović nakon puštanja na slobodu.
    Oce li opet satori?
    Last edited by .Bole; 25-10-15 at 19:25.
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    4 Posts

Očigledno je da se Milov režim polako urušava.Sada su mu preostali pendreci, batinanje demonstranata, demoliranje vozila kao glavni izvori legitimiteta.

Opozicija, uprkos činjenici da nema neke harizmatične lidere, pošlo je za rukom da okupi nekoliko hiljada ljudi koji su spremni da demonstriraju na ulici i traže smenu režima.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,943
    Thanked in
    1,458 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    "Opravdanje" nije riječ koju tražiš. Policija ne mora znati ništa da bi građanin imao prava koja su mu Ustavom garantovana. Posao policije nije razbijanje protesta, nego održavanje reda i mira i privođenje uzurpatora toga reda i mira. Neka hipotetička, idealna policija bi privela tih 20, 50, 100 uzurpatora i protest bi bio nastavljen. Protest sam po sebi nema nikakve veze sa neredima, osim što spomenuti uzurpatori imaju utočište u masi. Zato se masa razbija, a ne zato što 95% protestanata ima ikakve veze sa tim huliganima, jer realno nema.

Policija se može pohvaliti ako je spriječila smrtne slučajeve, paljenje zgrada ili neku ozbiljnu eskalaciju sukoba. Koliko su ovi homo sapiensi mogli "ugroziti državu" i koliko su policajci u tom smislu "heroji", ostavljam drugima, a ja bih bio zadovoljan i aplaudirao ako bih vidio u ovih 15ak dana pred sudom ljude koji su pravili i izazivali nerede, inače mi nije bitno jesu li ubačeni elementi ili ne.
    Mea culpa. Htjedoh da kazem objasnjenje. U pravu si da policija nije tu da razbija proteste, ali mirne proteste. Ono sto je nastupilo nakon sto su ogranizatori odbili bez opravdanog razloga da udju u parlament i kad su poceli da napadaju policiju je transformisalo proteste a samim tim i parametri po kojima policija postupa za vrijeme mirnih protesta su promijenjeni. A ta idealna policija kao sto rece je hipoteticka. Ne postoji. Ali to je jednim dijelom i zbog toga sto ne postoje idealni nemirni protesti koji bi takvo djelovanje omogucili.
    Sama akcija "lova" protestanata ne treba da cudi nikoga jer ako posmatras stvari iz njihove perspektive i informacija koje su mogli da posjeduju u tom trenutku, oni ne mogu da znaju ko je pravio nerede a ko nije kad se ljudi razbjeze svuda po gradu. I ne mogu da znaju da li ti ljudi imaju dalje planove za vece nerede, pljacke ili nesto gore. Pokazali su spremnost da se fizicki obracunavaju sa policijom i samim time postali su opasnost za javni red i mir i zivote tih policajaca. To itekako spada u domen njihovih nadleznosti.

Doduse to ne opravdava prekomjernu upotrebu sile koja je ocigledno uslijedila kad isprebijase Mija i jos par momaka (negdje u centar valjda?). Zadnja stvar koja nam treba je da se po razmisljanju primaknemo Americi i njihovom policijskom mentalitetu.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

Smenu...
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

...
    Sve ide po planu...Što me podsjeti...

Ova je najkvalitetnija scena u ovom filmu. Neke stvari se nikada neće promijeniti...

Thanks Thanks Given 
    5,029
    Thanks Thanks Received 
    9,071
    Thanked in
    4,382 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Ocigledno je ko je ostao na ovoj temi da komentarise (niko objektivan) tako da se rasprava vodi samo u jednom pravcu. . Na kraj se moze rec za pojedine da su dobro zaradili te sendvice cak i gratis sokic....
    daju li se negativni iz objektivnosti?
    evo da ti ponovim opet, ako nisi razumio.

ČULA SAM da je čoek probio kordon, udario je 2 policajca, ništa ozbiljno, neko je motorolom pitao "oće li ko zaustavit ovog čoeka?". i svako ko je imao, mogao je da čuje. ako su se na taj način zabavljali da bi čoeku odvalili meso od kostiju, njima na obraz. i da ti opet ponovim ČULA SAM.
    nothing comes from violence and nothing ever could

temp Guest

Quote Originally Posted by guest View Post
    Stvarno ne mogu da te shvatim. Odakle crpiš tu energiju? Ovaj iz GA je bio realan. Policija je bila i više nego tolerantna do momenta kad je krenuo masovni i konačni udar, obaljivanje ograde i ulazak u zabranjenu zonu nakon čega su se stvorili uslovi za razbijanje protesta. Međutim, u sveopštoj akciji policije nakon razbijanja došlo je do mnogih prekoračenja i represije.
    Država sada MORA da se okrene tim slučajevima i pokaže neki stepen prihvatanja krivice !!! U svakom drugom slučaju ništa neće biti gori od onih huligana!

Ali, SAJ je veoma opasna garnitura specijalaca i na njih neće niko prstom uperit.
    Energiju crpi iz nekoliko firmi, nekoliko fabrika i nekoliko stanova koje su mu, po njegovoj priči ili makar uvjerenju, roditelji zaradili sredinom devedesetih "nezavisno od dps-a". Moguće da je tada samo udaren temelj te nove aristokratske porodice i da se bogatstvo vremenom uvećavalo, ali dpsovac koji je srastao sa partijom da kaže kako se obogatio bez pomoći te iste partije - te tvrdnje se ne bi postiđeli ni sami organizatori protesta.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by temp View Post
    Energiju crpi iz nekoliko firmi, nekoliko fabrika i nekoliko stanova koje su mu, po njegovoj priči ili makar uvjerenju, roditelji zaradili sredinom devedesetih "nezavisno od dps-a". Moguće da je tada samo udaren temelj te nove aristokratske porodice i da se bogatstvo vremenom uvećavalo, ali dpsovac koji je srastao sa partijom da kaže kako se obogatio bez pomoći te iste partije - te tvrdnje se ne bi postiđeli ni sami organizatori protesta.
    Aha. I u slobodno vrijeme se amaterski bavi fotografijom, snimajuci proteste sa zgrade Beka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E ne znam, da primam platu 350€, ili penziju 150, i još da neko dođe da me bije zbog toga... dođi.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Stvarno mislis da je bez razloga izašao iz kola o udario ga a ovaj slučajno snima u tom momentu?
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

A i disciplinski malo klasika noga, spusti gard, samar i cao.
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Vidi se da je navodni "novinar" bez prsluka iako je Policija jasno upozorila sve medije i sve novinare da će se ukoliko budu bez prsluka koje je Policija (u CB-u do 17 h), dijelila besplatno izložiti nepotrebnom riziku i na vlastitu odgovornost, te da će se od strane pripadnika MUP-a tretirati kao i svi drugi koji se zateknu na licu mjesta.

Ali meni je interesantnija jedna druga stvar. Objavljivanjem ovakvih navodnih ekskluziva samo se dodatno zastrašuju građani. Bukvalno se vrši promocija snage režima. Ali ja razumijem medije koji to čine. treba jednostavno prodati što više prostora...Svi profitiraju iz ove situacije osim građani.
    Last edited by El Re; 25-10-15 at 20:20.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Stvar (dobro de, nije stvar, ali ... ) je vrlo prosta. Kod ovakvih desavanja treba imati jake institucije koje ce djelovati upravo tako, institucijalno (policija, sudstvo, komunalno, skupstina, ...). No, sta ako su institucije urusene? Onda imamo privid institucijalnog djelovanja pa ,,igranka'' moze da pocne. Eh, da, tada je i koletelarna steta neminovna, boze moj. To se upravo desavalo/desava: hapsenja-pustanja, prebijanja, nepostovanje hijerarhije,... Ako je koga zakacilo, zalosno.

P. S. Onog momenta kada je organizator rekao da vise nema kontrolu nad svojim skupom dat je legitimitet da se to prepusti onim snagama koji ga mogu kontrolisati pa makar ne polecela cak ni petarda.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by mrgo View Post
    ada što smo pričali ođe
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Eo su pokupili na rtcg neke beogradske "stručnjake"
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Ljudi ne znam sto vam je,samo sirim informacije nista ne sugerisem.Mislim da nije novinara udario nego covjeka pored novinara,koji stoji tu...
    Je li ovo el re bila vojska imala neke kampove kod trgovinske skole,izasle su neke slike?
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Naravno da će ih pustiti jer bi bilo cudno da sve bude po zakonu a ne da se nesto "sredi"
    Neće im skinuti imunitet i automatski ih imunitet štiti za djela za koja je max zaprijećena kazna ispod 5 godina.

Izio vuk magare, zabava za široke mase, bolno za uske mase koje su se gurale ispred skupštine.

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Last edited by Markys; 25-10-15 at 20:32.

Thanks Thanks Given 
    9,234
    Thanks Thanks Received 
    6,693
    Thanked in
    2,632 Posts

tuga je ako je neko srecan sto je zastrasen narod i sto vise se nece dizati no aminovati ka vas dostina odje jer nam bolje bez pod milom i ovim batinasima bit ne moze.
    slazem se da je posrani radunovic dosta kriv ali sama kretnja policije i organizacija ukazuje na to da su bili spremni i presrecni za svaki vid borbe.

Kako je proletio pored metalke onaj hamer a za njim i 10 patfajndera ja sam mislio prepolovise nam auto

Bojim se da ce neko ulozit u gas maske i naoruzat ovaj narod posle svega ovoga i da ce zaista doc do neke teske muke

temp Guest

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Mugosu su poslali da bude ambasador kako bi ga stitio diplomatski imunitet...

Više puta sam pročitao na forumu ovu konstataciju. Nisam pravnik, ali mislim da diplomatski imunitet štiti ambasadore samo u zemljama u kojima su ambasadori, u ovom slučaju Mugoša ima imunitet samo u Sloveniji, ne i u Crnoj Gori. Neka me ispravi neki pravnik ako nsam u pravu.

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Čudo da se policija još ne oglašava u slučaju ovog Martinovića.

I mene je vrlo interesantno zašto tuć vozilo, no ajde...
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Je li ovo el re bila vojska imala neke kampove kod trgovinske skole,izasle su neke slike?
    A đe su te slike?
    ja nemam tu informaciju. Rečeno mi je samo da je određenim jedinicama Vojske naložena pripravnost, te da je naređeno pojaćano obezbjeđenje nekih vojnih objekata i skladišta u kojima se čuva naoružanje. To je sve.
    Proslijedi te slike pa ću možda moći da prepoznam o kojoj jedinici se radi...

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

Malo crnog humora. Podgoricanka ahhahahah
    f6

Page 254 of 373 FirstFirst ... 154204244250251252253254255256257258264304354 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)