Page 244 of 373 FirstFirst ... 144194234240241242243244245246247248254294344 ... LastLast
Results 6,076 to 6,100 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

VDT je nalozilo UP da protic 2 poslanika podnese kriv. prijavu i dovede ih drz. tuziocu radi saslusanja #protesticg

but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by McS View Post
    Kolegijum Skupštine Crne Gore u toku: DF nije došao

Mandić je neopravdano odsutan....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

isto je proradila paranoja kod ove policije ili kod onoga ko im daje naredjenja, ili mi se cini, neka me neko ispravi ako grijesim.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,943
    Thanked in
    1,458 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Dok mozgate ko je kriv pretučen a ko ne, sjetih se čuvenog Karađoza iz Andrićevog romana "Prokleta avlija"...Ko je čitao sjetiće se najkompleksnijeg lika Karađoza, upravnika zatvora ("proklete avlije", a zatvor je zapravo metafora za društvo i državu) kada odgovara na čuveno pitanje pa kaže:
    "u Avliji nema nevinih. Niko ovđe nije slučajno. Je li prešao prag ove Avlije, nije on nevin. Skrivio je nešto, pa ma to bilo u snu. Ako ništa drugo, majka mu je, kad ga je nosila, pomislila nešto rđavo (...) Ko ovde dođe on je kriv, ili se makar očešao o krivca. (...) ovde nevinog čovjeka nema (...) Ja ljude znam, krivi su svi, samo nije svakom pisano da ovde (u avliji) hleb jede”. Na tvrdnje pojedinca da je nevin, on odgovara:
    „Da si rekao da si kriv, još sam mogao da te pustim, jer krivih ovđe ima mnogo. Svi su krivi. Ali baš nam jedan nevin treba. I zato te ne mogu pustiti.”

-----------------------------------------------------------------------

Samo jedan je Andrić...Ne zamjerite...Nastavite...
    Lijepa je to knjiga. Ali mislim da je van svake pameti pokusaj da se ovo prebijanje opravda. 10 policajaca je skocilo na jednog covjeka da ga lome. Nije vazno da li je kriv ili nije. To se rjesava na sudu kasnije. Mogli su da ga obuzdaju a da mu ni jednu modricu ne nanesu. A oni su mu jos i kola slomili.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Upaljena su mu duga bila,vidim par njih su posebno ljuti na farove.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Realno, od svih medija i svih koji izvještavaju o ovim događajima, Građanska Alijansa izvještava najobjektivije, takođe izvještava i o prekoračenjima sile od strane policije, koje tek treba ispitati.
    Po meni, prioritet trenutno je ovo stanje oko Mande i co. Pa onda sve redom, po zasluzi.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Lomili su kosti čovjeku koji ne pruža nikakav otpor. Moraš biti stvarno osoba posebnog kova pa to raditi ili opravdavati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ti policajci nisu posli ka njemu, on je uletio ka njima.. treba vidjeti razliku...

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

DPS je uspio. Polako se gubi i ono zadnje zrno razuma u nama.

Gomila policajaca iz sve snage udaraju po covjeku a pojedinci odobravaju i likuju.

Vjerovatno i ona novinarka sto je saplitala onog Sirijca sa djetetom ovdje ima masu fanova.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Срећна на оваква држава=Мило.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by autoput View Post
    DPS je uspio. Polako se gubi i ono zadnje zrno razuma u nama.

Gomila policajaca iz sve snage udaraju po covjeku a pojedinci odobravaju i likuju.

Vjerovatno i ona novinarka sto je saplitala onog Sirijca sa djetetom ovdje ima masu fanova.
    Ih, kako se odjednom otvori ta emotivna strana pojedinaca na forumu. Da je situacija obratna baš me zanima ko bi likovao?
    Neću da ulazim u to, ko je prekoračio silu - za to imaju posebne institucije, ali imam ljudi, dobrih ljudi, i na jednoj i drugoj strani.
    Svakom ko nije bio u toj situaciji je lako komentarisati i još lakše donijeti sud.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Lijepa je to knjiga. Ali mislim da je van svake pameti pokusaj da se ovo prebijanje opravda. 10 policajaca je skocilo na jednog covjeka da ga lomi. Nije vazno da li je kriv ili nije. To se rjesava na sudu kasnije. Mogli su da ga obuzdaju a da mu ni jednu modricu ne nanesu.
    Ne opravdavam, ali sam nosio uniformu dugo i, osudite me, ali donekle imam razumijevanje.
    Svaki od tih momaka je sinoć izložio svoj život. To je teška profesija....Znam nešto detalja (iz prve ruke) šta se sinoć desilo, ali ne bi ste razumjeli, pa i neću komentarisati.
    Već sam neđe napisao, lako je komentarisati iz udobnosti svog doma ili uz miris tople kafe, a drugo je biti na ulici u kojoj neko visokoturažnom mašinom nalijeće na vas u trenutku dok sve oko vas puca i ne vidi se dalje od 20 metara.
    Ali (ne shvati ovo kao polemiku s tobom) to je stara životna istina o licemjerju - toliko njih voli piletinu, ali niko ne voli klati piliće.
    Ti momci obezbjeđuju vaš mir i sigurnost na način koji vi tako olako volite studirati i kritikovati...Ali i to je dio posla. Policajci vrlo brzo nauče da će uvijek biti onih koji će osporavati sve u vezi sa njihovim radom.

Zato sam i rekao da me iznenadila prijatno scena od jutros da građani spontano aplaudiraju jednom policijskom džipu. Mi smo '90-ih prošli mnogo gore situacije ali ja to (dok sam radio) nijesam doživio da vidim da nam neko od prolaznika aplaudira. Tako da sam, priznajem, pomalo bio ljubomoran na njih...
    Ali zaslužili su taj aplauz...Tu spora nema...6 dana je CG bila u strahu i uznemireno čekala subotu zbog nekoliko luđaka.
    Last edited by El Re; 25-10-15 at 13:33.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Kako sve to prenosi Drzavna informacijska agencija RIA NOVOSTI iz Moskve http://ria.ru/photolents/20151019/13...304539210.html
    Da nisam pratio dogadjaje na internetu, zamislo bih da je upravo policija bez ikakvog razloga nasrnula na prosvjednike.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by GrobarPodgorica View Post
    Срећна на оваква држава=Мило.
    Ti se javljas? Da su zapalili parlament ti bi likovao. Ti se jos boris protiv Turaka, od tebe se i ne ocekuje bolje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Нормалан човјек не може подржати бруталност полиције и власт који је синоћ извршен. А трагично је оптужити гладни народ за државни удар. Сваки даном све више гладних људи, и све више људи копа по контејнерима и проси. Је су требали убити оне момке у центру што су претукли у центру, јесу ли требали убити Мија, јесу требали потровати народ на мосту ради било које власти?
    Last edited by GrobarPodgorica; 25-10-15 at 13:39.

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ih, kako se odjednom otvori ta emotivna strana pojedinaca na forumu. Da je situacija obratna baš me zanima ko bi likovao?
    Neću da ulazim u to, ko je prekoračio silu - za to imaju posebne institucije, ali imam ljudi, dobrih ljudi, i na jednoj i drugoj strani.
    Svakom ko nije bio u toj situaciji je lako komentarisati i još lakše donijeti sud.
    Valjda smo ljudi koji imaju osjecaje i emocije..ili mozda i nismo? Ne znam vise ni sam.

Prvi sam da se kazne svi odgovorni ali zna se kako i na koji nacin.

Ne znam sta je onaj nesretnik uradio da bude onako pretucen, onoliko policajaca je moglo lako onesposobiti tog covjeka bez onog krvnickog batinjanja.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Mene zanima vise stvari...

Na ovom snimku se vidi grupa od 10-20 momaka koji odjednom ulaze - nijesu bili prije tu. I pocinju stvaranje nereda.

Posto je policajaca bilo par stotina pred skupstinom, da li su mogli da ih izoluju ili uopste da ne odreaguju, vec da se povuku 30m unazad? Posto nije pucano na njih vec su bacane baklje a kad su molotovljevi kokteli krenuli onda je policija vec zazvechala dosta kanistera suzavca i vec su krenuli u razbijanje

Jednom kada su ih razbili ispred skupstine, zasto su prebijali ljude kod hrama koji su isli ka autobusima?
    Ko su ubaceni momci koji su kamenjen gadjali novinare i protestante?
    Odakle pravo SAJOvcima da upotrijebe toliku silu da slome ljude?
    Da li je onoliko suzavca uopste bilo potrebno ?

U petak je iz spuza pusteno 2 tuceta zatvorenika na vikend kuci.... Vraceni su jutros...

Iako na skali animoziteta Milo i chetnici su na istoj razini. Ne razumijem kako mogu poslanici da se hapse. Nenaoruzani, javno ni jednom nijesu implicirali ili izdali jasno naredjenje da se ubija milicija(ono Slavenovo je bilo vise okidach za nekoga). Ako im se oduzme poslanicki imunitet onda je to cista diktatura.

Mugosu su poslali da bude ambasador kako bi ga stitio diplomatski imunitet...

Ne znam... Pomijesana su mi osjecanja. Ono sto je evidentno je to da se policija izivljavala sinoc. I da je ovo bila demonstracija sile DPS-a, kako se gusi sloboda govora.
    Last edited by Gandalf_White; 25-10-15 at 13:43.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by guest View Post
    Ali podržavaš kad Putin rastura proteste/parade/ (neprijavljene) gej osoba u moskvi. Oćeš li klipove da ti kačim...
    Pušti me tog licimjestva...
    Vise je otezao sa dvojakim arsinima.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by autoput View Post
    Valjda smo ljudi koji imaju osjecaje i emocije..ili mozda i nismo? Ne znam vise ni sam.

Prvi sam da se kazne svi odgovorni ali zna se kako i na koji nacin.

Ne znam sta je onaj nesretnik uradio da bude onako pretucen, onoliko policajaca je moglo lako onesposobiti tog covjeka bez onog krvnickog batinjanja.
    Često se emocije na ovom topiku koriste na sopstvenu vodenicu i po potrebi, tako da nemoj mi zamjeriti što smatram da je podsjećanje na primjer novinarke i sirijca neukusno iz više razloga.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

potpuno se slazem vanja,da je i to uradio,izvukli su ga iz kola sledece je hapsenje i procesuiranje,pa ce dobiti svoje u zatvoru,ali ovo batinjanje kao prema zivotinji i lomljenje kola je sasvim nepotrebno
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

DF: Mandić i Radunović do 19 h da budu pušteni

Press održali u prostorijama Nove srpske demokratije ( foto: FB)

Demokratski front (DF) zatražio je danas da budu pušteni poslanici tog saveza Andrija Mandić i Slaven Radunović, koji su privedeni nakon protesta ispred Skupštine Crne Gore i poručio da prekida svaki politički dijalog sa Demokratskom partijom socijalista i Socijaldemokratskom partijom.

Funkcioner DF-a, Nebojša Medojević, kazao je na konferenciji za novinare da se, kada su u pitanju krivične prijave, Vrhovno državno tužilaštvo ozbiljno igra sa mirom i stabilnošću.
    On je poručio da će, ako Mandić i Radunović ne budu pušteni do 19 sati, otići kod Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovica da traže odgovor zašto su uhapšeni.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

Нормалан човјек не може подржати бруталност полиције и власт који је синоћ извршен. А трагично је оптужити гладни народ за државни удар. Сваки даном све више гладних људи, и све више људи копа по контејнерима и проси. Је су требали убити оне момке у центру што су претукли у центру, јесу ли требали убити Мија, јесу требали потровати народ на мосту ради било које власти?
    Nisu gladni nego su siti. I zabrekli. Jbg pokusali ste, malo da lomite palite da se srbuje. Dobilo ste po prknu i sad tisina. Jbg kao za sve u zivotu, probas , ako ne uspijes istrpi odgovor odnosno porciju koja te sleduje.
    Tisina sad malo. Pa do sledeceg put. Probajte opet za koju godinu
    f6

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Ali podržavaš kad Putin rastura proteste/parade/ (neprijavljene) gej osoba u moskvi. Oćeš li klipove da ti kačim...
    Pušti me tog licimjestva...
    Kad se ne moze odgovoriti na ocigledni video dokaz policijske brutalnosti onda odgovaras napadom na licnost. Kako su imali obicaj nekad Sovjeti da odgovaraju na sve americke kritike - "ali vi crnce lincujete".

Thanks Thanks Given 
    2,314
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Нормалан човјек не може подржати бруталност полиције и власт који је синоћ извршен. А трагично је оптужити гладни народ за државни удар. Сваки даном све више гладних људи, и све више људи копа по контејнерима и проси.
    Pa zato je vođa protesta i bio u Kristal, da donese demonstrantima da jedu.

Najmanje je onamo gladnih bilo a i sa promjenom vlasti neće doći do poboljšanja životnih uslova, to smo bar naučili ili nismo?
    DPS se ne može obalit sa vlasti nacionalističkom retorikom i kršima, tu je kraj diskusije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Једно је разбити протесте, а друго је када идеш да бијеш свакога на кога наиђеш, и испаљујеш гумене метке и сузавац на народ који бјежи.
    Quote Originally Posted by remark View Post
    Najmanje je onamo gladnih bilo a i sa promjenom vlasti neće doći do poboljšanja životnih uslova, to smo bar naučili ili nismo?
    DPS se ne može obalit sa vlasti nacionalističkom retorikom i kršima, tu je kraj diskusije.
    Апсолутно ме не занима гдје су биле вође, онамо најмање људи било због вођа, онамо су дошли гладни људи и људи који не могу наћи посао јер немају партију књижицу.
    Last edited by GrobarPodgorica; 25-10-15 at 13:46.

Page 244 of 373 FirstFirst ... 144194234240241242243244245246247248254294344 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)