Page 245 of 373 FirstFirst ... 145195235241242243244245246247248249255295345 ... LastLast
Results 6,101 to 6,125 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,943
    Thanked in
    1,458 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Kako objašnjavaš ovu rekaciju policije?
    Djeluje mi kao da sklepaju i udaraju momke koji ne pruzaju otpor.

Mozda grijesim sto imam ovakvo misljenje, ali mislim da bi policija trebala da postupa po nekom visem standardu i da je svaki ispad policije poput pretjerane upotrebe sile poraz za drzavu i za narod od cijeg poreza su placeni. Najvecim dijelom su sinoc odradili posao kako treba po informacijama koje su trenutno dostupne. Ali ono prebijanje 10 na jednog je druga prica.

Quote Originally Posted by GrobarPodgorica View Post
    бруталност полиције
    Inace, ova podebljana rijec je u zadnjih 10 dana izgubila svako znacenje zahvaljujuci DF pristalicama.
    Last edited by VanjaTheMan; 25-10-15 at 13:47.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Ti policajci nisu posli ka njemu, on je uletio ka njima.. treba vidjeti razliku...
    Odakle ti to znaš? Iz nečije priče? Ja ne vidim da ijedan policajac leži pregažen ili šepa pri zamahivanju palicama već su svi zdravi i orni da se savladanom čovjeku ukenjaju u život. No, pričaće se o ovome iz više uglova pa ćemo vidjeti što je istina na kraju, ali svakako se vidi očigledno zvjersko postupanje i prekoračenje ovlašćenja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Једно је разбити протесте, а друго је када идеш да бијеш свакога на кога наиђеш, и испаљујеш гумене метке и сузавац на народ који бјежи.
    Imas problem sam sa sobom. Ti ne znas ni sto vidis ni sto cujes, ti samo znas sto ti zelis...

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

Једно је разбити протесте, а друго је када идеш да бијеш свакога на кога наиђеш, и испаљујеш гумене метке и сузавац на народ који бјежи.
    Ne cuh za drugi nacin razbijanja protesta...
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Mene zanima vise stvari...

Na ovom snimku se vidi grupa od 10-20 momaka koji odjednom ulaze - nijesu bili prije tu. I pocinju stvaranje nereda.

Posto je policajaca bilo par stotina pred skupstinom, da li su mogli da ih izoluju ili uopste da ne odreaguju, vec da se povuku 30m unazad? Posto nije pucano na njih vec su bacane baklje a kad su molotovljevi kokteli krenuli onda je policija vec zazvechala dosta kanistera suzavca i vec su krenuli u razbijanje

Jednom kada su ih razbili ispred skupstine, zasto su prebijali ljude kod hrama koji su isli ka autobusima?
    Ko su ubaceni momci koji su kamenjen gadjali novinare i protestante?
    Odakle pravo SAJOvcima da upotrijebe toliku silu da slome ljude?
    Da li je onoliko suzavca uopste bilo potrebno ?

U petak je iz spuza pusteno 2 tuceta zatvorenika na vikend kuci.... Vraceni su jutros...

Iako na skali animoziteta Milo i chetnici su na istoj razini. Ne razumijem kako mogu poslanici da se hapse. Nenaoruzani, javno ni jednom nijesu implicirali ili izdali jasno naredjenje da se ubija milicija(ono Slavenovo je bilo vise okidach za nekoga). Ako im se oduzme poslanicki imunitet onda je to cista diktatura.

Mugosu su poslali da bude ambasador kako bi ga stitio diplomatski imunitet...

Ne znam... Pomijesana su mi osjecanja. Ono sto je evidentno je to da se policija izivljavala sinoc. I da je ovo bila demonstracija sile DPS-a, kako se gusi sloboda govora.
    Koji je to snimak?Je li moze neko da ga postavi odje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Superhik View Post
    Odakle ti to znaš? Iz nečije priče? Ja ne vidim da ijedan policajac leži pregažen ili šepa pri zamahivanju palicama već su svi zdravi i orni da se savladanom čovjeku ukenjaju u život. No, pričaće se o ovome iz više uglova pa ćemo vidjeti što je istina na kraju, ali svakako se vidi očigledno zvjersko postupanje i prekoračenje ovlašćenja.
    Odakle znas da su policajci trcali ka njemu? Tebi bi bilo to opravdano jedino da je zgazio par njih? Je li to tvoja logika? El Re je fino dohvatio ovaj slucaj. Ljudi, koristite mozak a ne nacionalno gorivo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Ne cuh za drugi nacin razbijanja protesta...
    Протести су разбијени били, а онда је кренуо лов по граду и бацања сузавца на народ који бјежи.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Odakle znas da su policajci trcali ka njemu? Tebi bi bilo to opravdano jedino da je zgazio par njih? Je li to tvoja logika? El Re je fino dohvatio ovaj slucaj. Ljudi, koristite mozak a ne nacionalno gorivo.
    Ti si taj koji je tvrdio da je ovaj tip uletio u policiju. Pitao te odakle tebi to. Koji je tvoj izvor? Cak ni nasa policija nije to (jos) tvrdila. A siguran sam da hoce, prije dnevnika u 19:30.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,943
    Thanked in
    1,458 Posts

Протести су разбијени били, а онда је кренуо лов по граду и бацања сузавца на народ који бјежи.
    Za ovo postoji logicno opravdanje. Policija ne zna da li oni bjeze da bi otisli kucama ili da bi se regrupisali i pokusali da nasrnu ponovo. Protest nije razbijen dok nema sumnje u to da nece bit novih pokusaja u narednim satima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Гдје су позвали то ме занима?

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Opet njih je više a ovaj samo jedan, preko tog se tek tako ne može preći.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Ko kaže da su policajci trčali ka njemu? Komentarišem sam na osnovu onoga što je snimljeno. Da, jedino kakvo takvo opravdanje za ovakvo iživljavanje bi bilo da je neko pregažen ili povrijeđen. Međutim, ne vidi se ništa od toga. I nemoj nacionalno gorivo sipati u moje razmišljanje. A u ovom konkretnom slučaju nema nikakve poveznice sa tim jer pretučeni čovjek nije "četnik koji je udario na državu"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Čisto sumnjam da je Mijo uletio u muriju autom.Mozda su to neki nerascisceni računi iz prošlosti pa su zivotinje u uniformama iskoristile momenat.

Kakve dzukele. Nista nije mogao ovaj covjek da uradi da bi se ovako ponasale ove dzukele. Vidi kako mu lome auto,pa majku im *****
    1908.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Za ovo postoji logicno opravdanje. Policija ne zna da li oni bjeze da bi otisli kucama ili da bi se regrupisali i pokusali da nasrnu ponovo. Protest nije razbijen dok nema sumnje u to da nece bit novih pokusaja u narednim satima.
    Dokazi: obijanje izloga i zlatare. Nije sve crno i bijelo, uvijek to imajte na umu.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Rakčević: Izigrana očekivanja demonstranata

"Očiglednim nasilnim napadom na policiju i pokušajem ulaska u Parlament izgubila je demokratska Crna Gora. Neodgovornom režijom i pozivom organizatora, kamenicama i Molotovljevim koktelima, eksplozivnim napravama i motkama mirni i građanski protesti su pretvoreni u svoju suprotnost. Vjerujemo da su tim pozivima i napadima izigrana očekivanja velike većine mirnih demonstranata koji su opravdano protestvovali tražeći slobodu, dostojanstven život i demokratske promjene ", rekao je Žarko Rakčević, lider URA.

"Sreća je da posljedice sukoba nijesu još teže", kazao je Rakčević.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Opet njih je više a ovaj samo jedan, preko tog se tek tako ne može preći.
    Da te neko pokušao zgazit kolima kako bi reagovao, i to u saobraćaju. A da ne pričam kad stojiš na ulicu pod punom ratnom opremom , i samo čekaš da ti kamenica doleti u glavu, možda molotovljev koktel ili neki metak. A adrenalin na maksimum a onda se neko zaleti da te zgazi.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    144
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    20 Posts

Ovo sto @Gandalf prica. Zar ne postoji mogucnost da se izoluje svako ko se na bilo kakav vid okupljanja pojavi sa fantomkom? A takvi su se sinoc isticali i prije nego sto se sve zakuvalo, cak su i obicni ljudi pokusavali u nekoliko navrata da ih urazume i trazili da skinu fantomke, naravno uzalud. I uopste nije bitno ko su ti momci, ako neko misli da je nemoguce da su ubaceni od strane vlasti ili 'opozicije' da rade sto su radili, ili jos gore ako misli da u nasem drustvu ne postoje mentalni sklopovi koji bi da ruse i ispoljavaju svoje frustracije na ulici bez da ih neko na to nagovara, onda mu nema pomoci. Ti huligani su sinoc svojim djelovanjem ugrozili bezbjednost ljudi koji su se na protestu ponasali krajnje civilizovano i bez ikakvih skrivenih namjera, pa cak i one koji su se nasli na ulicama grada nevezano za protest. Nadam se da ce policija, koja je po rijecima mnogih ovdje, sinoc odradila fantastican posao, nastaviti u tom ritmu i procesuirati pomenute.

Thanks Thanks Given 
    6,127
    Thanks Thanks Received 
    6,675
    Thanked in
    3,184 Posts

Pise da su jos dvojica s njim bila u auto. Sto bi s njima? Da je ono bilo samo iz cistog mira sigurno bi oni isto dobili veliku dozu batina.
    Klip je stvarno tesko za gledat....sigurno je bilo nekog koskanja, odupiranja...policija ionako puno adrenalina i totalno izgubili kompas.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Da te neko pokušao zgazit kolima kako bi reagovao, i to u saobraćaju. A da ne pričam kad stojiš na ulicu pod punom ratnom opremom , i samo čekaš da ti kamenica doleti u glavu, možda molotovljev koktel ili neki metak. A adrenalin na maksimum a onda se neko zaleti da te zgazi.
    Ja znam kako bi ja reagovao, ali i dalje je upotrijebljena prekomjerna sila.
    Takvog čovjeka je iz moje perspektive u situaciji 1 na 1 vrlo lako savladati, relativno bezbjedno i po mene i po njega, ali ovdje je njih više, i kolike god ja imao simpatije prema policiji, mislim da su pretjerali.
    Last edited by Zedd; 25-10-15 at 14:04.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,943
    Thanked in
    1,458 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Mene zanima vise stvari...

Na ovom snimku se vidi grupa od 10-20 momaka koji odjednom ulaze - nijesu bili prije tu. I pocinju stvaranje nereda.

Posto je policajaca bilo par stotina pred skupstinom, da li su mogli da ih izoluju ili uopste da ne odreaguju, vec da se povuku 30m unazad? Posto nije pucano na njih vec su bacane baklje a kad su molotovljevi kokteli krenuli onda je policija vec zazvechala dosta kanistera suzavca i vec su krenuli u razbijanje

Jednom kada su ih razbili ispred skupstine, zasto su prebijali ljude kod hrama koji su isli ka autobusima?
    Ko su ubaceni momci koji su kamenjen gadjali novinare i protestante?
    Odakle pravo SAJOvcima da upotrijebe toliku silu da slome ljude?
    Da li je onoliko suzavca uopste bilo potrebno ?

U petak je iz spuza pusteno 2 tuceta zatvorenika na vikend kuci.... Vraceni su jutros...

Iako na skali animoziteta Milo i chetnici su na istoj razini. Ne razumijem kako mogu poslanici da se hapse. Nenaoruzani, javno ni jednom nijesu implicirali ili izdali jasno naredjenje da se ubija milicija(ono Slavenovo je bilo vise okidach za nekoga). Ako im se oduzme poslanicki imunitet onda je to cista diktatura.

Mugosu su poslali da bude ambasador kako bi ga stitio diplomatski imunitet...

Ne znam... Pomijesana su mi osjecanja. Ono sto je evidentno je to da se policija izivljavala sinoc. I da je ovo bila demonstracija sile DPS-a, kako se gusi sloboda govora.
    Moras da se zapitas cui bono, je li? A nekako mi djeluje da bi DPS-u najvise odgovaralo da je opozicija podvijenog repa otisla kuci, tj. mirni protesti koji su zavrseni bez incidenata jer DF nema mogucnost da uradi nesto vise od onoga sto su radili prvih 20 dana. Sa druge strane DF posto je pokazao tu nemogucnost da mirnim putem nesto ostvari moze ili da podvije rep i da ode kuci ili da pokusa da izazove nerede. Pitanje je samo da li su pokusali da izazovu nerede u nadi da ce da sruse vlast (cisto sumnjam da su toliko glupi) ili samo da bi od sebe napravili zrtve u pokusaju da ne izgube gotovo kompletno glasacko tijelo.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ja znam kako bi ja reagovao, ali i dalje je upotrijebljena prekomjerna sila.
    Ne kažem da nije, ali ja nekako uvijek sebe zapitam kako bi reagovao. Ali definitivno ne bi nekog tukao dok leži dolje savladan tu bi već stao
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by dacho View Post
    Koji je to snimak?Je li moze neko da ga postavi odje?
    Ovo je snimak MUP-a

Obratite paznju kako kamera prati ljude i kako su to tipovi koji tu nijesu uopste bili prije vec su se samo pojavili

A sad posto imamo El Re-a i safru koji objasnjavaju svoje vidjenje jer su specijalizovani u tom sektoru, da vam dam ja moje misljenje posto sam proveo dobar dio sa ove druge strane.

Kao neko ko je dugo vremena proveo citajuci i istrazujuci na teme anarhije, huliganstva, gerilskog ratovanja itd mogu da kazem da ovo sinoc nije uopste bio organizovani vid napada na policiju... Zasto ?

Evo recimo imas 7 dana da se spremis za napad. Ispred sebe imas policiju koja je potpuno oklopljenja i ima gas maske, sto znaci da na njih ne djeluje nista od onog sto je sinoc pokusano :

- suzavac
    - kamenice
    - palice
    - baklje

Ono sto bi sinoc djelovalo i ucinilo proteste pravo nasilnim je vatra. Mogu da garantujem da oni molotovljevi kokteli koji su baceni na policiju sinoc nijesu baceni od strane i jednog demonstranta sa strane DF-a vec su baceni od strane ubacenih elemenata.
    Zasto ovako pricam ?

Oni molotovljevi kokteli pravljeni su u boce o 0.33 nk piva ili nesto drugo stakleno od 0.25. U onim bocama bio je samo benzin bez icega. A svaki idiot moze izguglati na netu kako se molotovljev koktel pravi. Da su dodali masinskog ulja i secera i bacili 10x1l boca pred noge policajcima ne bi bilo sanse da policija napravi bilo kakav juris bar prvo 5min.
    Da su molotovoljeve koktele bacili direktno na policiju razbili bi redove i ozbiljno povrijedili policajce.

Znaci ovdje imamo 10 momaka po 1boca od 1l molotovljevih koktela koji stvaraju haos i na ozbiljan nacin uzurpiraju policajce u obavljanju rada. Isto tako bacanjem molotova na policajska vozila, vozilo se onesposobi za par minuta.

E sad, zamisli da imas 100 momaka koji su organizovani u grupe od 5 - 10. Nered se ne bi razbijao za pola sata nego bi situacija trajala cijelu noc. Tri dana prije protesta, krili bi se paketi sa pomagalima, zakopavali, ili kako vec da nikada ne nesttane municije. Ukratko grad bi gorio.

To se nije desilo JER NIJE BILO ORGANIZOVANOG NASILJA OD STRANE DEMONSTRANATA

Umjesto toga, bilo je ubacenih elemenata koji su ovo izazvali a onda izivljavanje policije sa suzavcima nad starcima, gladnim, bolesnim, penzionerima, studnetima...

Ja i dalje vjerujem da je ovo skroz namjesteno od strane vlasti
    Last edited by Gandalf_White; 25-10-15 at 14:17.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Како ово оправдавате?

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Quote Originally Posted by Shoneee View Post
    Ovo sto @Gandalf prica. Zar ne postoji mogucnost da se izoluje svako ko se na bilo kakav vid okupljanja pojavi sa fantomkom? A takvi su se sinoc isticali i prije nego sto se sve zakuvalo, cak su i obicni ljudi pokusavali u nekoliko navrata da ih urazume i trazili da skinu fantomke, naravno uzalud. I uopste nije bitno ko su ti momci, ako neko misli da je nemoguce da su ubaceni od strane vlasti ili 'opozicije' da rade sto su radili, ili jos gore ako misli da u nasem drustvu ne postoje mentalni sklopovi koji bi da ruse i ispoljavaju svoje frustracije na ulici bez da ih neko na to nagovara, onda mu nema pomoci. Ti huligani su sinoc svojim djelovanjem ugrozili bezbjednost ljudi koji su se na protestu ponasali krajnje civilizovano i bez ikakvih skrivenih namjera, pa cak i one koji su se nasli na ulicama grada nevezano za protest. Nadam se da ce policija, koja je po rijecima mnogih ovdje, sinoc odradila fantastican posao, nastaviti u tom ritmu i procesuirati pomenute.
    Pa ljudi, očigledno je da je nasilje odgovaralo i organizatoriima i režimu. I prije protesta a tek samim govorima sve je potpuno jasno ukazivalo na ovakav scenario. I to u tačno određenom trenutku kao izlazna strategija za sve aktere i uopšte nije bitno ko je organizovao ili ohrabrivao one huligane da izazovu reakciju policije. Win-WWin situacija za oboje, a narod je navikao da bude topovsko meso i da se sa njim igraju. Pristalice DF-a uopšte ne žalim, ali ni one građanski orijentisane ljude koji znaju kakvi magarci upravljaju ovim protestima i opet im uđu u autobus. Kad se slupa, nema žaljenja. I evo sad očigledno ugašeni protesti, niko ne pominje nastavak. Manda i Slaven uhapšeni, reda radi da im služba koliko toliko sačuva opozicioni renome a to što će dana biti osuđeni, taman koliko ću i ja.

Page 245 of 373 FirstFirst ... 145195235241242243244245246247248249255295345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)