Je li moguce da nisi redovno mijenjao filter od vazduha? On kosta nesto jeftino koliko ja znam.
Koliko je to baš često? Onda sam ja baš srećnik zajedno sa ovom petoricom koju znam, niko tih problema nije imao...
jes meni jedna dizna štekala ali je obični aditiv od 5e "pročistio" i problem riješen..evo godinu dana od tada, sve ok..
Mali servis na 10k km - po 70e i veliki servis na 60k km on je bio 300e
Zamajac zamijenjen prije 3god - 150e i 50e zamjena, evo ga isti kao tada...
Dešavalo mi se da izgubi gas, tj da izgubi snagu 4. brzinom u velike obrtaje i prebaci ga u safe mode..kad se izgasi upali onda sve normalno, e tu je problem bio zaprljan filter od vazduha, opet sitnica..to je bilo prije godinu-dvije, od tada samo mijenjam i taj filter redovno kad i mali servis i sve je ok.
Ja ne znam, sasvim skromno, pravi vw
Je li moguce da nisi redovno mijenjao filter od vazduha? On kosta nesto jeftino koliko ja znam.
A to je pametovanje nasih majstora koji su procitali na "njemacki" forum da se filter klime mijenja svaki drugi put, vazduha 3.,goriva prestupnim, a ulja svaki put. Budalastine!
gledao sam prije neki dan za 2.0tdi cijene tih filtera, nema filtera preko 5e, tako da greota je ne mijenjat sve zivo kad se radi taj servis.
filter klime,vazduha,ulja i goriva je kolegu kostao ispod 20e
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Skodaoktavija 1.6 benzin 50kw '97godiste cuje se neko zujanje (nekako cudan zvuk rada motora al nista ne trese niti lupa vec samo to zujanje neko) ... majstor mi rece da je servo pumpa (servo ulja ne fali jer je prvo na to sumnjao)...
Pitanja: jel zaista problem u toj servo pumpi? Jel odgovara mozda od drugog auta (golf 3 ili 4,jeta polo ili koje vec jer u pljevljima tesko sta osim u kastelani da se nadje)... i koliko kosta...
Takodje koliko kosta termostat za ovu skodu (pada kazaljka od temeprature niz stranu)
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Sjucajno odgledah dio Fifth gear-a prije neki dan i vidjeh voznju Lamborginija (cini mi Reventon da je bio).
I kaze u jednom momentu da ga je vrat zabolio od saltanja; jer kad prebaci brzinu (na volanu) auto ga jako trgne jer ima previse snage, a mjenjac ne "upari" brzine perfektno. Ovo sve naravno na stazi u "corse" modu.
imas u bijelo polje majstora koji radi remonte servo pumpi...
ne mogu mu se sjetiti ni imena ni broja, ali se nalazi u kraj pravca kad se ide ka Srbiji (prije Kisjele Vode i servisa Mehmedovica)... tacno na lijevu krivinu s desne strane iz pravca grada kad se ide
cim zuji je lezaj ili cetkice... brzo ces saznat - kad prozuji obicno ne zidrzi previse...
nove pumpe ti idi od 150e pa do 500, sve zavisi sta nadjes i je li s bocom ili sama
Da li ova servo pumpa za skodu odgovara mozda servo pumpa od kojeg ww ?? Da se lakse nadje makar polovna
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Zna li ko dje mogu naci ovaj gumeni dio na konektor?(zaokruzen)
Ili ako neko ima 5 komada viska da mu ne treba dobro bi mi dosli
vidjecu jel imam od instalacija nekih....
za tebe nije problem i za ljubitelja auta...moja masta mi kaze da ces to farbat u neku picikantnu boju...
Nisi daleko od istine,al da ne otkrivan na forum sta se sve radi od auta
Dje najjeftinije srediti automatski mjenjac na pasata 5? Problem je dio zvani vrangler... Zamjena ili reparacija?
Tu es mon héro!
zamjena samo,kako mislis reparirat kad je zavaren posle bi curilo ulje kao reseto...
Hocu da prodam neispravno auto neregistrovano, pa nadjoh brojeve ljudi koji to kupuju pa prije nego zovnem da pitam da li ko zna, da li se u ovakvim slucajevima daje i saobracajna i sta treba ili ne treba dati/uraditi ili sto/kako vec? Zahvalan
Treba mi savjet,moram da mijenjam prednje diskove,imaju zazor oko 2-3 mm.Nasao sam polovne,kao nove za 20,a novi su oko 40eu(febi bilstein ili optimal).Sta mi je bolje uzeti,ove fabricke ili ove nove,upitnog kvaliteta?Razlika u cijeni nije problem.
Uzmes te fabricke polovne ako imaju mesa dovoljno, i poneseš ih na tokarenje da se izravnaju to ti je 10 eura i bolji ce ti biti od novih sigurno
bez gore pomenutog ravnanja - bolje ti je vozi na postojece
mada - dobro bi bilo promijenit i plocic kad izravnas... cak i ako su ti dobre plocice ako su ostecene od starih diskova ces brzo picvajz napravit (narocito ako je npr bio kriv stari diks pa zbog istog i plocica...) - ima crnje da koci no prije
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks