Траже да буду мирни, не него рећи нека све разбијају. За нереде је крива полиција и нико више, ничега неби било да нису дошли у 5 ујутру да их макну.
KAo mnogo puta do sada( sto je dokazano raznim anketama i glasanjem) forum nije nikakvo mjerilo, tako da se to moze reci i za ove proteste komotno...![]()
Траже да буду мирни, не него рећи нека све разбијају. За нереде је крива полиција и нико више, ничега неби било да нису дошли у 5 ујутру да их макну.
Можда би у очима јавности било прихватљивије од стране полиције да су их пустили да приђу скупштини, да почну да бацају ону ограду и каменују зграду, па да су тада бацили сузавац.
Мени још увјек није јасно што покушавају ови из ДФ-а.Да заузму институције физички не ни могу да их је сто пута више него синоћ, ништа нису урадили да придобију подршку Црногораца ни мањина (ако не рачунамо Зукорлића), добили су подршку сабораца из опозиције, и то оне која баштини сличне идеологије.
Или можда планирају да се окупљју свако вече, да јуришају на кордоне, и да тиме приволе ДПС да им удијели мало власти, или да се одустане од пута у НАТО.
Господа ушла у ову причу без излазне стратегије, а љествица је много високо постављена, пријете грађанским ратом.
Жао ми је што су поново увукли СНП у њихову машинерију.Но опет се надам да је ово још један Милићев изнуђени маневар.Жао ми је што је свака искрена опозициона идеја убијена од стране ових милитантних кретена који још нису дигли главу из деведесетих.УРА је ових недјеља правила јако добре трибине по градовима, јуче је била трибина у Бару нико о томе није причао, нити о Милошу Маровићу који се шетка Београдом.Жао ми је што ће та шака јада искрених опозиционара као што је Бањо Радуловић препући послије овога.
Али добро.Тражили сте гледајте.Што се мене тиче не пада ми на памет да било коме држим страну, ако до срања дође, а искрено се надам да неће доћи, одазваћу се само и једино Држави и то на позив ВСО.
Last edited by BAR; 18-10-15 at 14:07.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bez obzira na sve... Vlast ce jednom pasti... Za godinu - dvije - pet - sjutra.
E sad, pokusajte da zamislite sta ce da se desi sa bivsim funkcionerima i vidjenijim simpatizerima koji su se obogatili zbog DPS-a, pljackom ili "legalnim" biznisom.
Zamislite kad "gradjanski" opozicionari dodju u MUP, ANB i ostalo, a ova gladna rulja krene da uzima legalno i ilegalno. Kad se bude po ponoci upadalo u kuce i kad se budu palila auta a vlast zmurila na to![]()
Jednog dana a opet brzo ili polako svejedno je... Pravda ce stici svakoga.. Od najmanje ljige i predsjednika mjesne zajednice, pa do onih gore...
One Ring to Rule them all...
Ne bas suprotno, ja predlazem da se ne dozvole vise protesti koji nisu najavljeni i dozvoljeni u skladu sa zakonom, a ako se vec narod okupi neka mirno odrade protest i razlaz kucama, ako probaju nesto na silu da urade i protivno naredjenjima policije koje im u tom trenutku izdaju, onda neka ih policija samelje od batina.
Sent from my Samsung Galaxy S6
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Zbilja lucke jesi.li ti ovaj zadovoljni lijevi na sliku ovamo?
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Ocekujem od moralnih gromada Medojevica, Radulovica, Knezevica,Vucinica i ostalih opozicionih poslanika koji ucestvuju u ovom pokusaju obaranja rezima i koji vode sirotinju ka boljem sjutra, da odbiju da prime 1200 eura poslanicke plate kad vec nece legalno da udju u skupstinu i dodju na posao za koji su placeni i odbiju 600-800 eura naknada za ucesce u raznim skupstinskim odborima i pododborima.U suprotnom ih smatram licemjerima koji podbunjuju gladni narod i koji nemaju moralno pravo da ista traze od ove vlasti.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Nemam pojma, niti me planovi DF interesuju. Ali je sramota podrzavati ocigledno prekoracivanje ovlascenja od strane policije protiv nasih sugradjana, koji je, ako cemo iskreno, nikakvim agresivnim ponasanjem nisu izazvali.
Dakle, u redu je i ukloniti satore i deblokirati ulicu. Pri tome hapsiti poslanike (!) i novinare, demolirati prazne automobile, e to vec profesionalna policija ne smije i za to mora da se odgovara. I da je ova drzava normalna i da smo mi normalni gradjani izasli bismo da portestujemo, ne za DF, nego protiv policijskog nasilja.
Sinoc je posebna prica, primjena pretjerane sile u odnosu na bilo koju prijetnju koju je 100 ljudi moglo da predstavlja je vise nego ocigledna. I za to treba neko da odgovara. I za lagarije kojima se cijela Crna Gora smije da su ih demonstranti napali suzavcem i namjeravali da sa mosta Brace Zlaticana uskoce u Skupstinu.
Ima mnogo njih ovdje kojima ta prica ne odgovara pa skrecu na prasice i raznjice i srbadiju. Jedno sa drugim veze nema. To sto su ovi iz DF idioti ne znaci da policija moze da krsi zakon i prekoracuje ovlascenja kad ide protiv njih.
Last edited by GrobarPodgorica; 18-10-15 at 14:18.
Pravda nece stici svakoga. Mnogo puta nije, i nece ni sad. Makar u ovome zivotu.
Ako ova vlast padne, to ce biti ili dogovorno na izborima (uz garancije da lopovi nece biti procesuirani i da im nece biti oduzeta nelegalno stecena imovina, a sve po instrukcijama zajednickih gazdi) ili na ulici. Ulica je potencijalno mnogo cistija varijanta, ali je isto tako potencijalno i nova obmana naroda. Nesto kao 5. oktobar.
Кад једном падне влада, друге ће се лакше мијењати.
I tamo policija nije koristila suzavac i palice, nego izasli momci pa po njima ka' po pranju i svi sretni posli doma? Sto su ti te moderne demokratije, a tek ruska ih. U Rusiji mozes nabost policajca kad hoces, nista ti nece vratiti, a Putin obozava kad demonstriraju na Crvenom trgu ispostuje ih kao najrodjenije.
Hahahaha umrem svaki put kad se javi krivi
http://www.vijesti.me/vijesti/krivok...rlament-856310
Podgorica Podgoricanima!
Ovdje neki ljudi ne koriste svoj mozak, nego sve svoje stavove i principe odredjuju prema tome "kako se to radi na srecnom Zapadu".
Само треба приказати како незадовољан народ реагује тамо ђе трчимо. Ови 20 дана апсолутно ништа урадили нису и онда долази полиција да бије.
Posto sam evo covjek iz naroda, na ulici sam stalno i u kontaktima i sa ovima iz vlasti i sa sirotinjom. Ne pricamo ovdje o promjeni vlasti u skupstini. Pricamo o mijenjaju vlasti na ulici.
Zamisli kad jednom padne bedem koji te stiti od pravnog aparata, ali to je manje bitno. Pada aparat koji te stiti od ulice...
Zamisli kad krenu da upadaju po firmama, kucama, kad krenu paliti auta. Zamisli prvi ti komsija vozi auto od 100k, a ti ne vozis nista nego pjeske ides na posao. Ti imas diplomu on nema... I jednog dana nista ga vise ne stiti.![]()
Vjeruj mi na rijec... Kao sto postoje spiskovi ko za koga glasa, postoje i spiskovi ko je koliko uzeo, ko je kome namjestio posao i ko je koliko tezak. A CG je poznata po tome da se sa prethodnim rezimom rjesava brzo i jako.
Tako smo se recimo rijesili komunajara i uzeli im dosta, prije toga cetnika i ostalih prije toga lojalista odanih kralju Nikoli, prije toga ********...
E tako ce se i sa DPS-ovcima razracunati... Kao sto je ANB u sluzbi DPS-a tako je narod u sluzbi samih sebe, i svi znaju koliko, kad, ko![]()
Kad krene upadanje![]()
One Ring to Rule them all...
Grupa od skoro stotinu građana među poslalo je otvoreno pismo Vladi Crne Gore, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije.
U pismu koje između ostalih potpisuju nezavisni poslanik i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, izvršni direktor LGBT Foruma Progres Stevan Milivojević Sžž, izvršni direkotor Pokreta za neutralnost i novinar Marko Milačić, sociolog Bojan Baća, urednik portala "Vijesti" Srdan Kosović se oštro protestuje zbog policijske brutalnosti na jučerašnjim protestima.
Pismo prenosimo u cjelosti:
Mi dolje potpisani građani Crne Gore protestujemo protiv policijskog nasilja nad učesnicima mirnih građanskih protesta.
U Podgorici su juče hapšeni mirni demonstranti - profesori, NVO aktivisti, novinari, građani i grubo, divljački i vulgarno su kršena osnovna ljudska prava građana Crne Gore.
U Podgorici juče nisu hapšeni samo naši građani i njihovi predstavnici, već je nasilnim prekidom ustavom zagarantovanog prava na javno iskazivanje nezadovoljstva udareno na temelje države Crne Gore – njene institucije i njene građane.
Osnovna građanska dužnost jeste otpor takvom nasilju, kao čin solidarnosti sa građanima i kao način odbrane institucija od zloupotrebljavanja.
Policijskom je silom udareno, ne samo na pojedince ili na zakone ili na ustav, već je udarom na ličnost poslanika i pravo mirnog protestovanja udareno na sam karakter Crne Gore kao republikanske i slobodne političke zajednice.
To je nešto što svi imamo dužnost da branimo bez obzira na svoje političke i ideološke preference ili privatne i partijske interese.
Crna Gora jeste država republikanskog uređenja u kojoj narodni poslanici oličavaju narodni suverenitet.
Policijska čizma ne smije gaziti po suverenitetu, ustavu, poslanicima i građanima Crne Gore. Crna Gora ne postoji bez svojih građana i svojih poslanika.
Dužnost institucija koje Vi predstavljate je da štiti građane/ke, po savjesti i zakonu. Ako tih postulata jednog društva nema, onda se pitamo – zašto institucije postoje.
Onog trenutka kada represivni državni aparat otvoreno vrši nasilje nad sopstvenim građanima, sve dotadašnje podjele – nacionalne, partijske, ideološke, religijske, rodne, seksualne, generacijske – nestaju! Ako se ovako nastavi, smatramo da u Crnoj Gori postoje samo građani i represivni režim, i braniće se srce Crne Gore – građanin kao nosilac suvereniteta.
Mi Vam kao građani ovim putem to stavljamo do znanja.
Potpisnici:
- Dritan Abazović, poslanik Skupštine Crne Gore
- Bojan Baća, sociolog, doktorant na Univerzitetu Jork i gostujući istraživač na Univerzitetu u Geteborgu
- Srdan Kosović, urednik portala Vijesti
- Boris Zvicer, saradnik u nastavi na Fakultetu pravnih nauka UDG
- Luka Rakčević, građanin i odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice
- Gojko Berkuljan, reditelj
- Boris Đerković, građanin i član Pokreta za neutralnost CG
- Marija Jovanović, građanin
- Bojana Mišković, novinarka
- Hanja Marović, novinarka
- Luka Vlaisavljević, novinar
- Mirjana Jukić, novinarka
- Roberto Golović, mornarički oficir i istoričar
- Dalibor Vuksanović, slobodni građanin
- Luka Radunović, građanin
- Milan Keker, pravnik
- Marija Jovanović, građanka
- Danilo Mrvaljević, pravnik
- Bojana Jokić, turizmolog i građanin
- Marko Milačić, novinar i izvršni direktor Pokreta za neutralnost Crne Gore
- Nemanja Vukotić, politikolog i novinar
- Ivan Kopitović, novinar
- Đuro Radosavović, pisac
- Đorđe Zenović, pravnik.
- Vuk Uskoković, politikolog, saradnik u nastavi na Humanističkim studijama, UDG.
- Ivan Todorović, softverski inženjer
- Vladislav Dajković, magistar političkih nauka
- Branko Dujović, foftver inženjer
- Stevan Milivojević, izvršni direktor LGBT Forum Progres i član Vladinog Savjeta za zaštitu od diskriminacije.
- Vladan Jeknić, pravnik
- Vesko Pejak, koordinator ALTERNATIVA CRNA GORA
- Mladen Ivanović, ekonomista / nezavisni stvaralac/ eko aktivista i građanin.
- Vladimir V Jokić, diplomirani pravnik i građanin.
- Nebojša Perković, građanin i TV producent.
- Ivan Marović, kompozitor
- Savo Njunjić, novinar
- Filip Radenović, urednik Studentskog radija KRŠ
- Ognjen Vuković, producent / DJ, slobodan građanin
- Žana Praščević-Milačić, pravnica
- Mićun Milatović, građanin
- Milica Jovićević, građanin.
- Stefan Zvicer, student na FPN
- Igor Seferović, montažer
- Miloš Konatar, ekonomista i slobodan građanin
- Dejan Pejović, inženjer informatike
- Nemanja Perković, gradjanin i student Pravnog fakulteta.
- Ksenija Mrđenović, novinarka
- Ajša Hadžibegović, programska direktorka, Građanska alijansa
- Petar Glendža, profesor istorije
- Aco Šćekić, diplomirani ekonomista
- Marko Tufegžić, student
- Đorđe Stojanović, izvršni direktor Studentskog radija KRŠ
- Nela Smolović, Mr studija međunarodnog razvoja/ PhD researcher
- Slobodan Radović, istoričar
- Svetlana Dukić, slikarka
- Biljana Radović, sociološkinja
- Vanja Radulović, novinarka
- Miodrag Rašović, mr ekonomskih nauka
- Mišo Savović, student
- Ognjen Gvozdenović, B. Sc. Medjunarodna ekonomija, finansije i biznis.
- Vladan Šarac, matematičar i programer
- Blažo Crvenica – inženjer i građanin
- Miloš Pešikan - Kulturolog, zamjenik direktora LGBT foruma progres.
- Vladan Đurišić, student.
- Ognjen Jovović, profesor filozofije
- Mirko Đuković, pravnik, saradnik u nastavi na Fakultetu pravnih nauka
- Milena Raković, doktor medicine
- Dušan Đurović, pisac i muzičar
- Tamara Milošević, profesor književnosti
- Nevena Kićović, građanka i Student pravnog fakulteta
- Batrić Premović, student Fakulteta za sport
- Gezim Čobaj, student
- Filip Vučković, student
- Luka Radonjić, društveno-politički i ekološki aktivista
- Vladimir M. Vukićević, pravnik i društveni aktivista
- Bojan Lalović, pravnik
- Petar Drašković, pravnik
- Filip Adžić, turizmolog
- Marko Lasica, programer
- Anton Markoč Doktorand filozofije, Centralnoevropski univerzitet u Budimpesti
- Aljoša Turović, građanin, student i član Pokreta za neutralnost
- Vukašin Račić, menadžer
- Nikola Zečević, politikolog
- Rade Vukčević, arhitekta, muzičar i pisac
- Nemanja Laban, student
- Dimitrije Rovčanin, ljekar
- Mirela Hodžić, novinarka
- Sreten Sošić, dip. grafički dizajner
- Sonja Dragović, urbanista
- Milica Rajković, specijalista računarskih nauka
- Miloš Popović, student
http://www.vijesti.me/vijesti/ako-ov...-strani-856326
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
btw, za one te se razmecu izjavama tipa 'ko je protiv vlasti a ne dosao na protest DF dabogda mu meso otpadalo...' Ja sam protiv DPS koliko i protiv DF koja je jedna retrogradna kvazi demokratska organizacija. Njihov naruceni protest podrzan i logisticki i kako god od SPC, klero nacionalistickog establismenta iz Beograda i Ruske federacije nema za cilj uvodjenje demokratije i stvaranje tolerantnog i prosperitetnog drustva vec zaustavljanje CG da dobije pozivnicu za NATO po svaku cijenu. Ko vjeruje u demokratski kapacitet Mandica siroko mu polje. Ustolicenje Nove u vlasti imalo bi za ishod vracanje u 90-te. Sto se mene tice i sa jednim i sa drugima za gradjane ce dobitak biti isti - duplo golo.
Jedina sansa da DPS ode je da sam sebe urusi iznutra sto je moguce ako im Milas jednoga dana obrne ledja i ode obzirom da im je on jedina karika koja ih drzi na okupu, od ovakve opozicije se ne mora plasiti ljdi koji se brukaju po ulica organizuju proteste sa raznim neralnim ciljevima posle toga opet protestvuju zato sto im je policija prekinula igranje u parku ja stvarno ne znam sta oni u stvari zele.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
"Trula prica" nije adekvatan odgovor. Daj napisi sto ti se ne svidja u mom vidjenju trenutne situacije u CG. Furest sam. Ne pozivam nikoga na barikade niti na rusenje barikada, nego samo promatram sa strane. Uvijek sam spreman za primiti ozbiljnu krituku, ali ono vase "budalo" iliti "nisi gori od dosta botova" je po meni primitivizam.
Mozes i privatno.
Last edited by A+A; 18-10-15 at 14:44.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks