Да су јели шварцвалд торту и слушали Вагнера обавезно би сви били одушевљени а Брано Мандић би нас почастио једним изливом скрибоманије на чувеном подгоричком либералном гласилу хвалоспијевајући тај узлет ка оном што је Ниче описао као над-ја.
Није проблем што су јели.Могли су печења свако вече (односно нису јер је то ипак "сиромашан народ" у nike маскирним тренеркама).
Фино га понесу у неку фуруну и испеку га, исјечу и донесу народу да вечера.
Ово ритуално печење прасета праћено свом том иконографијом нас подсјећа на нека времена која не би вољели да се понове.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Brano Mandic likes this. http://www.vijesti.me/forum/premium-...policka-838151
PS Nidje Cetnika kao barskog da j.be oca. Jel tako Lucke?
Last edited by Moracikus; 16-10-15 at 00:44.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Имамо једну овакву слику и поруку са политичког протеста чији је наводни циљ боља будућност за народ Црне Горе.
Стога би посматрач могао закључити на основу приложеног, да ово нису протести за бољу будућност народа, већ протести цији је циљ враћање народа тековинама из ружне прошлости.
Наравно не мислим да си толико незнавен да не можеш да схватиш поенту мог поста, али ето, да не останем недоречен...
Мислим да народ поједине ствари везане за ружну прошлост неправедно ставља у један кош, између осталог и окретање прасета на ражањ. Мислим није да су изнијели бидоне горива и инфлаторни Динар...
Поготово ако се узме у обзир да се људи згрожавају над печењем прасета у моменту док начињу другу дволитру.
Ahhhahah a ne sprdajte se ljudi, ovo je organizovana ekipa, ubacena sa propagandnim zadatkom. Nije da nema ovakvih dosta al razmislite bi li oni ikad dosli u situaicju da ovo naprave ovdje dje su napravili, sami od sebe. Nikad, a ni tad. Poslati da zaokruze sliku. Protesti se blize kraju, Natovci su posli, rekli su im, evo vidjite ko je protiv vas, saka jada bolesna, svi normalni ljudi su za nato. I to je to.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Па није само ритуално прасе, ево ту су и униформе...додуше nike тренерке од минимум 50е, видимо и четничке капе (и кокарде), ту нема мјеста државној застави...само још фали да им се подијели неколико М70 и М84 (може и М53 али са реденицима) и типична сцена из неке прчваре у позадини ратишта, или можда сцена са краја прошлог вијека када је јединица "Седми батаљон" побиједила НАТО пакт и сачувала Косово.Но штета што нас Дукљане нису стигли да одраде.
Last edited by BAR; 16-10-15 at 01:05.
Dok je god protest miran i bez incidenata, gradjanski je, pa makar pekli i prasad u satorima...
Pravi radnik krene ranije na posao zbog neradnika !!!
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Sad se nesto razmisljam kako li podijelise ovo prase :
ako se kaze glava glavi, onda je Vojvodu Mandica praseca glava dopanula no neznam ko zakuci rep Medo ili Banjo a koga papci dopadose ?
Jeli ovako pravo ili kako drugacije?
Ti se lično sjećaš Turaka iz Otomanskog carstva i Štetni je lično učestvovao u zulumima na ovim prostorima? Valjda ti je jasna razlika između nečega što se desilo nedavno i nečega što je davna prošlost? Razlika između činjenice da počinioci raznoraznih zločina i danas žive među nama, a sasvim je moguće da su neki od njih i na protestima.
![]()
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Na skupu je snažno prisutna svijest koja je vladala za vrijeme Vizantije. Ovima je Bog davno rekao laku noć.
Ova će zemlja zauvijek biti prokleta.
Zauvijek će biti zabrinjavajući procenat stanovništva koji ne samo neće voljeti, nego prezirati svaki pedalj na koji je ikad nagazio idući do vrtića, kasnije škole, prve priredbe, prve žurke, prvog sastanka sa simpatijom, fakulteta, prvog posla, prvog izlaska vani sa djetetom, unukom... I dalje će prezirati tlo na kojem su načinili sve prve životne korake, a vjerovatno dosta kasnije i poslednje. Preziraće komšiju koji se identifikuje sa tim parčetom zemlje po kojem hoda. Poslije tom komšiji dosadi sav taj prezir oko sebe, pa i on počne da gaji animozitet ka drugoj strani. Kako i neće, kad su tim drugima preci u amanet ostavili želju za mržnjom, ratovanjem i diskvalifikovanjem svega što se ne identifikuje sa njima, narodom nebeskog porijekla, jer smo mi ostali samo njihove frakcije.
Samo vi pecite prasad sa maskirnim trenerkama i kokardama koje su sijale iznad mrtvih tijela po našoj zemlji. Dok sam živ neću stati uz vas, Jer pravi četnik zna zašto.
edit: neće da ovako otvori link zbog nekog razloga, u pitanju je tekst Brana Mandića - Jer pravi četnik zna...
Last edited by Goran69; 16-10-15 at 14:29.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Ova zemlja nikad neće biti građanska država u pravom smislu te riječi, jednostavno je nemoguće, jer će pojedinima uvijek smetati nešto i osjetiće se bitnima da nešto ne priznavaju.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks