Page 142 of 433 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146152192242 ... LastLast
Results 3,526 to 3,550 of 10810

Thread: VW Club

Thanks Thanks Given 
    203
    Thanks Thanks Received 
    572
    Thanked in
    393 Posts

Bilo koji VW je odlična kupovina!

Poslato sa Garret turbine.
    James Tiberius Kirk

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by Novica View Post
    Prvo, ja nisam komentarisao cijenu nijednog golfa, drugo, za cijenu golfa od 15500 ima se opseg auta koji su polovni, ali sa opremom boljom, i podrazumijevam auta vise klase. I naravno to je moje licno misljenje a i vodim se mojim licnim potrebama (komfor, prostor, postrosnja, itd). To sam vec 2 puta uradio i nisam zazalio. Prvi put sam mogao kupiti novu Octaviu 1.9 tdi sa klot opremom ali sam se odlucio za iste pare uzeti A4 sa 1.9 tdi i jacim motorom a star 4 godine, a oprema koju je taj A4 imao mogao sam samo sanjati u Octavii (uopste je nema na spisku dodatne opreme).
    To ima smisla (do odredjene mjere), ali to je, kao sto znas, rizik. Ti si eto imao srece (i da imas i dalje), super je dobit vise za iste pare, treba li rec, ali ta pricha nema uvijek happy end.
    -Nema se garancije, ne znas sto je i kako chinjeno od auta (posebno od jachih), auto takav da ni odrzavanje, a kamoli popravke nijesu jeftine, itd, itd -machak u vreci. Zatim, u tvom sluchaju, svi servisi, popravke i sl. su prilichno skuplji na A4 nego na Octaviji. O, ako ga cukanesh dje, da ne pricham. Te se obichno za polovan auto ne daje previse para. Ono, ni za novi ako mene pitas, (probao), no to je vec lichna preferencija.

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Drug oce da trguje 6 gti, i veli mu momak bolje za manje pare uzmi novi golf 7 e pa...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    I dobro mu veli.
    ><

Thanks Thanks Given 
    1,814
    Thanks Thanks Received 
    2,371
    Thanked in
    1,307 Posts

To jes, 10-11 sekundi do 100... Upalis ljeti klimu, krenes put bd, 3-4 u auto, kamioni te preticu....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Jaoj!
    Jes jes....15tak godina staro auto. Lol lol

Ma najbolje kupit golfa 2 30 godina starog. Ona prva serija sa 8 ventila

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Pa ee, ali zato kad imas gti-a uzivas, posebno ostalih 350 dana (kad ne idesh u BD) galish ga kroz grad, guzve nema, ne trosi, nema cukanja, jeftin za odrzavanje, pichke te gledaju.. A on polovan, ljepota, prethodni gazda ga djao popio nateza nije, nego sve 1.5k obrtaja vozio, te taman posla da ce mu otic nesto..
    Last edited by NexusVI; 15-10-15 at 21:39.
    ><

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Drug oce da trguje 6 gti, i veli mu momak bolje za manje pare uzmi novi golf 7 e pa...

Pa znas li da dijelimo isto misljenje...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,814
    Thanks Thanks Received 
    2,371
    Thanked in
    1,307 Posts

Default VW Club

Nemam zivaca, u pravu ste

Golf 7 pistolj oprema bih vozio jedino da mi je sluzbeni....

Razumijem ljude po 40-50.godina, kojima nije bitna oprema, izgled, performanse pa da tako pricaju...

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,761
    Thanked in
    1,585 Posts

Dobro imas momaka kojih bas auto ne zanima, nisu iz tog svijeta, sluzi za prevoz od tacke a do tacke b, nece da se bave opremom i servisima itd itd. Podrzavam ih u kupovini novog auta ili konkretno ovog golfa.
    Ali isto tako molim njih da ne ubjedjuju nas kako je 1.6 dovoljan i da se cude sto ce npr komande na volan ili naslon za ruku( a tek alu felge, bolja oprema itd)

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Ne znam za tebe, ja sam probao ovo o chemu ti prichash i bez da ***** pare, ne bih to ponovio, a i da pare nijesu u pitanju, opet ne bih, jer veca dara no mjera. Chuvanje, pazenje, o jadu radjenje, uh, pi. Sjecam se, vise sam brinuo o autu no o sebi, ugh.

A i ne zovu se bez razloga odredjene trgovine, best-buy..
    ><

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

I 4 god garancije u Rokšped.
    Daju garanciju ako radiš servise kod njih, a 25€ litar ulja naplaćuju materimlopovsku! Čak zamjenu sijalice naplaćuju 10€. Pokakim se na 4 godine takve garancije.

Thanks Thanks Given 
    1,468
    Thanks Thanks Received 
    1,187
    Thanked in
    584 Posts

Одређена опрема има смисла и стварно се осјећа предност исте.

А ово гти и 1.6 нема што коментарисати, аута која имају потпуно другачије купце на уму.

Sent from my HTC One_M8
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da. Vjerovatno kupac 1.6 ne razmislja o GTi, i obratno.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by .:. View Post
    13000 polovan auto kosta u startu jos nekih 750-1000 € vise (prevod). Procijenice ti ga min 15000 i 5% na to moras platiti (zalba ne odlaze placanje poreza).

Jedino ako planiras da ga ne prevodis nego vozikas i ti prodas kasnije na isti nacin...ili das za dug...
    I na ovaj novi od 15500, moras odma dat 400-500 da ga registrujes, pa 150e za patosnice jer ne dodju serijski sa tom opremom, pa onda za nekih 20 dana ili mjesec kad obrnes 1000km mmoras radit servis i novo ulje 250e. Znaci nije 15500 nego 16500 kad hoces da budemo precizni.

Quote Originally Posted by NexusVI View Post
    Nako je taj novi 1.0/1.2 , opet je ovo novo bolja trgovina mnogo. (Kozmetika me ne interesuje).
    Nije samo kozmetika, recimo tockvi su ti celicni, nisu alu, to ti je odma veca potrosnja sa svakim kilomterom, dalje ne mozes da biras boju, nego samo koje su dostupne na lageru, a uz to nije metalik boja, ona se dodatno placa, a svi znamo koliko traje sjaj te obicne boje kad ga sunce i voda taknu ... Dalje u opremi imas kontur udobna sjedista sa potporom, sa mogucnoscu stelovanja lumbalnog dijela, materijal je od kvalitetnog štofa ili prave ili prevrnute koze, a u ovu obicnu ravna tvrda sjedista, od obicnog materijala, sjedni da se vozis do BD pa bi vidio da li je to samo kozmetika, onda dalje u ovu obicnu nemas naslon za ruku, zadnja stakla se rucno spustaju, nemas tonirana stakla, oces do BG ne znas da se snadjes, treba ti navigacija a nemas je, moras da zoves prijatelje rodbinu da pozajmljujes iznajmljues... itd i jos 10 dr stvari da ne nabrajam...

Quote Originally Posted by mc_esseny View Post
    Nijesam krenuo da kupujem ni jednog ni drugog, opušti se. Nema potrebe da me ubjeđuješ u stilu velikih mahera sa cetinjskih placeva. :wink:

Samo konstatujem pomalo čudnu situaciju da je novčana razlika u novom i polovnom autu (5godina/starija generacija) skoro pa zanemarljiva.

Naučio sam bogufala i bez senzora da se parkiram.

Ne ubjedjujem samo navodim zasto, jer si dosao sa pricom kao da si samo ti otkrio neku zavjeru prodavaca polovnih auta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A sto npr. ako rikne DSG na djitiaj?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,761
    Thanked in
    1,585 Posts

ili npr pane avion na 1.6?
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zavisi koji avion

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,761
    Thanked in
    1,585 Posts

postujem ja to razmisljanje.bolje uzet 1.6 nego gti ili 2.0 sa dsg i citav zivot gatas sto ce bit sa menjacem. npr bolje zivjet u baraku ili neku stalu citav zivot nego u stan i gatat oce li ti se zapalit ili poplavit.
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

VW ne bih u zivotu kupio, ali kad bih morao onda bi
    to bio novi sa garancijom a ne neki polovni sa maaaaasu nekvalitetne i nepouzdane elektronike.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Ada bolje je polovno, pa vise fancy, ne znam ko kupuje ove nove stvari i zasto uopste. Ovi na zapad su potpuno retardirani sa tim rabotama i osiguravanjam stvari, a i pristupom generalno. Sto ce kome garancija/osiguranje bilo koje vrste, na stvar od 15-20k?! Ili kucu recimo, autentichni glupani. A tek moz mislit glupana japanskih, gdje niko ne kupuje kvadrata stana preko razumnog okvira, jer ljulja svako malo.
    Uostalom, od toga im to, i zapadu i niponu, zive sve po shtala i u shtale od drzava, a mi u vile i vilu nagorkinju od drzave.. Nema, evidentno je nas way bolji komat.
    (Ima odlichan termin za to, za ovaj nas "way of life", nego je malo politichki nekorektan, zato cu upotrijebit stihove velikog Dzonija Stulica, -"Mi smo ljudi cigani sudbinom prokleti..")
    ><

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    I na ovaj novi od 15500, moras odma dat 400-500 da ga registrujes, pa 150e za patosnice jer ne dodju serijski sa tom opremom, pa onda za nekih 20 dana ili mjesec kad obrnes 1000km mmoras radit servis i novo ulje 250e. Znaci nije 15500 nego 16500 kad hoces da budemo precizni.
    ?????

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Registracija ti svakako dodje kupio polovno ili novo auto.
    Ovo za patosnice ne znam za Roksped da li dodju ili ne.

Ako novi Golf 7 treba na prvi servis nakon 1000 km.....a onda ga j****j kume. Tako se radilo nekad u doba Juga i Zastava prije 30 godina. Valjda je VW u stanju napraviti motor koji radi mijenjanje ulja na 10-15 hiljada ili jednom godisnje?

Pise li u garanciji od novog auta da MORAS koristiti njihovo ulje koje ti oni prodaju? Ako pise onda nek ide u k****. Po Evropi i SAD ne smije zvanicni servis da te uslovljava njihovim uljem.
    Last edited by .:.; 16-10-15 at 11:07.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by novakb14 View Post
    ?????
    Posto je novi auto, prvi servis se radi na 1000km, da bi izasli moguci opiljci metala u motoru nastali u procesu proizvodnje i kasnije tokom voznje tj razrade motora, i radi se detaljna provjera, da se vidi jeli sve stegnuto i montirano kako treba...

Quote Originally Posted by .:. View Post
    Registracija ti svakako dodje kupio polovno ili novo auto.
    Ovo za patosnice ne znam za Roksped da li dodju ili ne.

Ako novi Golf 7 treba na prvi servis nakon 1000 km.....a onda ga j****j kume. Tako se radilo nekad u doba Juga i Zastava prije 30 godina. Valjda je VW u stanju napraviti motor koji radi mijenjanje ulja na 10-15 hiljada ili jednom godisnje?

Pise li u garanciji od novog auta da MORAS koristiti njihovo ulje koje ti oni prodaju? Ako pise onda nek ide u k****. Po Evropi i SAD ne smije zvanicni servis da te uslovljava njihovim uljem.
    Dodje ti, ali na polovno kad uzimas ne moras odma, sigurno bude jos registrovan makar 5-6 mjeseci a ako je pred istekom onda ti prodavac sigurno umanji cijenu , a na novo moras odma punu registraciju , ja znam da ne dodju patosnije , posto je prica bila 15500 novi a 13000 polovni, e pa zato je ta cijena. A imas obavezu da radis servis u Roksped dok god mislis da ti vazi garancija, i ti se tu nista ne pitas, oni ti mijenjaju sve kako je propisao proizvodjac.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam. Znam makar jednu marku auta u PG kod koje se ne radi servis na 1000 km. Taj "najprvi" servis na 1000 km znam da se radio na Juga (i u njegovoj servisnoj pise tako).

Pitanje - koje onda ulje dodje fabricki tih prvih 1000 km? Sintetika? Polusintetika? Mineralno?

Za patosnice - isto kao gore - znam za jednu marku u PG dodju (kao te caste).

A za servis u Roksped - mislim da nemaju pravo da te uslovljavaju sa njihovim uljem (donesi svoje). A mislim da servis mozes raditi u bilo koji ovlasceni servis. Ali opet - to je Roksped. Mozda i treba da deru vw fahrere...

Thanks Thanks Given 
    203
    Thanks Thanks Received 
    572
    Thanked in
    393 Posts

Fabricki se sipa specijalno ulje koje pomaze "breaking in" motora(razradu).

Poslato sa Garret turbine.
    James Tiberius Kirk

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    6 Posts

Prvi servis na vw i svaki sledeci ide na 15.000km ili god dana. Patosnice originalne gumene za golf 6 sam prosle god uzeo u roksped oko 30e na akciju a za golf 7 su oko 50-60e s tim sto mislim da dodju patosnice uz auto

Page 142 of 433 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146152192242 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)