Ene Burazere, nervozan smo mi narod, kad bi rekli: u 1h će bit gotovo, neko bi skočio oči da im vadi "ja bih to sad za minut, sad sam doša na red, ne zanima me".
Ovako se nikome ne žuri jer "to tako mora - procedura"
Zašto su nekog meni bliskog ko ima firmu zvali iz poreske pola godine nakon osnivanja firme: "Dobar dan, niste uplatili doprinose za 30. i 31. JUL (nešto tipa 4€)".
-Ali ja sam tek 8 dana kasnije, u AVGUSTU dobio PDV i PIB i rješenje da firma može da radi od strane Vas.
-Nema to veze, nas to ne zanima, uplatite doprinose.
ZA TO VRIJEME, KONTRAVERZNI BIZNISMENI IMAJU MILIONE PORESKOG DUGA, I NE UPLAĆUJU DOPRINOSE RADNICIMA GODINAMA.
Isto smo mi Jugosloveni... Na jednog koji pošteno prijavi koliko je platio, dođe 10 ovih te manipulišu brojevima radi poreza.
Ipak, poreski katalog za prevod auta je presmiješna farsa. U više navrata su mi jače nego duplo procjenjivali vozila u odnosu na ono što sam ih stvarno platio.
Ispada da me prenos vlasništva ne košta 5%, nego jače od 10% (deseti dio, zaboga, i kad ga prodam, opet neko plaća deseti dio vrijednosti vozila) - GORI SU OD KAMATAŠA :mad:

Reply With Quote

mislim kroz Njemacku (kroz Hrvatsku nema jos kamera, tj ima ali ne radar-kamera). Ovo mi rece njihov presretac koji me ufatio kad sam prolazio prije 20 dana Zagreb-Split

Bookmarks