Sipaj stotku na Petrol ili 98 na EKO i nemas frke.
manje ili vise svi benzinci sa turbo i direktnim ubrizgavanjem se cuju kao dizeli,kad sam servisirao tfsi audi pa to je bruka i kuga sto su napravili....
pazi te injectore sa benzinom i filterom redovnim jer isto kostaju kao kod dizela novije generacije....
Sipaj stotku na Petrol ili 98 na EKO i nemas frke.
TAKUMI
Sa obzirom da ga povremeno vozi i otac koji je benzin meraklija, odlucili smo se za benzinca... I ja i on prelazimo bas malo kilometara tako da gorivo nije za sada problem...Ako znamo da je dizel skuplji za odrzavanje i da je u startu skuplji, dodjemo skoro na isto... Mada ja nemam protiv dizela nista, obradova bi se isto jednom 530d![]()
Vidjeh ga i ja juce na Zabjelo.
Lijep ti je BMNJ nema sto. Da te dobro sluzi i bolji i vecim zamijenis
Cim stignu tablice pravac ispred Trgovinske i Ekonomske krugovi da se hvatajuobavezno Who See i Cecu da pojacas do daske.
Srecno mufljuz.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Iz moga auta mozes cut jedino neki deep house, eventualno neki strani stari rapHvala fucmute
![]()
Aooo. Prosra se momak kao grlica i osta ziv.
Mercedes e class 220 cdi 170hp 2008g
kombinovane voznje prikazuje konstatno po bordu izmedju 6,7 i 7l na 100 km.
tu pricu rekao mi drug ili njegova majka ili mu sestra dok mi je sinoc ostrila cunu malenu ostavi za nedje drugo.
Ovo je prica iz prve ruke, i ta je potrosnja vec konstatno 4 mjeseca od kad se posjeduje taj auto.
Drug je vozio tu C klasu od 2007, novu je uzeo...Bas taj motor, vazda je bila u DS(sport) bas se izivljava na auto, vazda full gas...Nije trika bilo preko 11 da potrosi i to brutalne voznje...Prosjecno, u rijetke momente normalne voznje je trosila 7 ka sto kaze amfi...Zaljubljen sam bio u to auto, bas bombona od kola, isla je ubijala za taj agregat... Ali sjecam se da je ima problema sa bravom, crkavala je komplet 2 puta, a posle i sa letvom te je proda...
Meni samo nije jasno kako stariji modeli sa starom tehnikom sa masu km trose manje od istih modela, novih, sa istim motorom ali drugom novijom tehnikom?
TAKUMI
Jer ovi moderni lazu potrosnju i co2 do bola.
Ja iskreno ne sjecam se od kad se forsirala potrosnja a tek emisija co2. Co2 je poceo u zadnje par godina statistika neka dza bu
f6
primer tipa ovog 2008g tu je tehnika motora CR ubrizgavanje iznad 1600bar,i sad se to koristi iako je 2015g.....
nista vise novog se nemoze izmisliti,vec mu samo dodaj da ima umesto EGR stavi mu 2 kom i plus mu nakaci cooler izmedju i sensor egt,pa mu stavi flapsove za vrtlozenje kompresovanog vazduha jedan na usisnoj jedan na cijevi inetcoolera i sl. samo daj trpaj da je komplikovanjije za nase dzepove...
7,4l/100km mi je na E320CDI potrošnja KOMBINOVANE vožnje.
Redni je motor, stariji tip, 2004. god.
Mog nisam prebacio u sport 3 put u životu, jer ide i šalta prilično brzo. Stvarno nevjerovatno malo troši za toliki motor.
M5 E39 najekonomičnije vožnje kroz PG nisam mogao spustit ispod 18l /100km, u prosjeku 23l mi je trebalo za 100km, opet jeVtinije nego taxi :mrgreen:
Onda ga vratis jer su ti dali ili 63amg ili nesto u kvaru.
Jer ti kazem koliko taj auto trosi.
Klima, voznja 2km otvoreno 3 grada svaki dan x2. Nikad nije oresko ovo sto sam ti napisao.
A evo ti potrosnja NK-PG kroz pg oko 25km i onda nazad PG-NK. Sve izmedju 90 i 100km/h
Potrosnja od 5,5 do 5,8l plus klima full. Eto tako. Ili se ti izdrkavas mada sam i to probao ne mogah fici oreko 9 i po trika nema.
Manuelni mjenjac da ne zab da napomenem.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
E ovo je automatic... On po bordu pokazuje 9-10, a trosi 12-13
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6040X using Tapatalk 2
Renault
Neko je kazao,ako se dobro sjecam,da bc ne racuna potrosnju u mirovanju(na ler).
Послато са GT-I9192 уз помоћ Тапатока
i ja mogu da potvrdim iz prve ruke, ne prica rekla kazala i sl., da e250cdi 200ks iz 2012god. auto ne prelazi 7-8l normalne voznje, ne penzija ali ne ni vala manitovanja.
moguce da treba tome malo da se razradi da bi bilo to bolje, znam da na nova kola potrosnja biva veca u pocetku dok malo se ne razradi motor i pocne vremenom da opada.
ps. evo i fabrika kaze da trosi dosta manje, svi znamo da ta mjerenja su u idealnim uslovim i na vrhunskim gorivima ali ne smiju i ne mogu lagat za 3x manju poitrosnju
Kada je reč o potrošnji goriva, Mercedes se pohvalio da će verzija E220 CDI sa sedmostepenim automatskom menjačem biti u stanju da 100 km pređe sa 4,7 l goriva, uz CO2 emisiju od 125 g/km.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Eto,ali to ocigledno ne racunaju.Nema mjerenja bez na stari provjereni nacin full/100k?/full
Послато са GT-I9192 уз помоћ Тапатока
Ne znam za ostala auta ali na Audi A4 koji sam vozio (bivsi) BC je bio poprilicno tacan i racunao je potrosnju i u leru. Nju nije prikazivao na BC ali na dijagnostiku se mogla provjeriti i isla je od 0.6-0.8 L/h a uticala je na ukupnu srednju potrosnju.
Evo na site i njegova potrosnja (uvjek racunata full - full):
http://www.spritmonitor.de/en/detail/416869.html
Na ovom drugom sto sad imam na BC kad stanes odmah prebaca sa L/100km na L/h i sto duze stojis on povecava srednju potrosnju koja je u L/100km tako da racuna i tu potrosnju.
Jes da je priča o potrošnji više postala glupa, ali ako ćemo da pričamo, onda da pričamo kako stvari stoje.
Ovo što kažeš je moguće, meni isto tako troši više nego što piše na kompjuteru. Jesi li sipao cio rezervoar došao do rezerve i na istom automatu napunio do vrha? Ako jesi, onda si vjerovatno izmjerio stvarnu potrošnju. Odstupanja ne moraju da budu uvijek ista, npr. meni kad piše 6 troši nešto preko 7, ali zato ako je 8 onda znam da je stvarna potrošnja 10. Znam da je ovo dusa radit, ali eto ako vam nekad padne na pamet možete provjerit. Naravno, vjerujem da se većini potrošnja sa kompjutera poklapa sa stvarnom.
To ne vjerujem da je moguće, jer bi se odavno pomamile institucije koje izdaju sertifikate, jer ako imaš drugačiji metod mjerenja potrošnje za jednu marku, a drugi za drugu to onda jednostavno nije lojalna konkurencija.
Last edited by Benzin; 28-09-15 at 09:33.
kako podrazumijevas dok se ne isprazni rez? da mi se ugasio auto nedje put nk ali makar sam potrosnju izmjerio?
f6
Ne ne, do cepa, vozis do rezerve i opet do cepa.
TAKUMI
da bi se izmjerila prava i realna prosjecna potrosnja to je mjerenje na vise rezervoara ili iz par puta na 200km. Ne vozimo svaki dan isto , nije svaki dan isto vrijeme (nekad je kisa pa su guzve vece , nekad je lijepo pa manje guzve) i povrh svega toga neko ima laksu neko tezu nogu. neko ni ne dozvoljava da se turbina upali no salta na 1500rpm a neko salta svaku na 3krpm itd... Ovo sto je @Novak postavio e ovo je prava realna potrosnja.
sve u svemu glupa je prica smanjivanja ili povecavanja potrosnje, taman kao ona prica o velicini k*rca. Surova realnost je da ko vozi kroz PG mora mu bit veca potrosnja, jer su guzve ogromne, vozaci vecinom smotani koji spavaju i guze se na semafore , a da ne pominjemo npr kao ovih dana kad su ovi protesti pa pola ulica zatvoreno.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks