Pa da, čista idila, da ne pričamo sad kako se cvjetići i leptirići to više množe što više milijardi imaš godišnje u vojnom budžetu, ko ono Švedska.
Nemojte tako teska pitanja da joj postavljate. Nije u redu.
Medjunarodna politika je jedan hipi pokret dje niko nikoga ne dira i dovoljno je dici ruke, reci ja sam neutralan i pustiti goluba (mira).
Sve cvjetici i leptirici.
Pa da, čista idila, da ne pričamo sad kako se cvjetići i leptirići to više množe što više milijardi imaš godišnje u vojnom budžetu, ko ono Švedska.
Kazu Svica je vojno neutralna. Da, place to 4 milijarde i 850 miliona godisnje. Zaokruzimo na 5. Milijardi. Svake. Godine.
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
Zašto je vrhovni komandant uvijek Amerikanac?
Pa naravno, da bi bili neutralni trebaju nam pare. A para ćemo imati kada ojačamo GDP
A ako je nekome nebitno to što ćemo za vazda da ostanemo rupa iz koje svako kome se ukaže prilika da ode preko - ode, a bitno mu je da uđemo NATO, onda taj ima žestoke probleme u glavi.
Prvo treba da se stvori nešto što će se braniti. Dakle kad od ove države napravimo nešto pare za vojsku neće biti problem, a prosječnog građanina Crne Gore će zanimati NATO, crkva i jezik koliko i stanje na putevima u Merilendu.
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Znaci prvo da dostignemo standard Svedske pa da onda od budzeta odvojimo grdilo para da osavremenimo vojsku, jer ne valja da se udje u Nato sa neuporedivo manje izdvajanja.
Sad mi je potpuno shvatljiv plan pristalica neutralnosti.
Sto ne rekoste prije, ne bi se raspravljali ovoliko.
Samo jedna sitnica, ostali ste nedoreceni. Po vasim projekcijama koliko vremena je potrebno da dostignemo standard Svedske?
U smislu da smo krš i drača, i da nikome ne pada na pamet da udari po nama jer nema po čemu udariti(mislim na terorističke napade, tipa 11/9, charle hebdo, moskovski metro i sl).
A prijetnje od velikih Albanija i Srbija su mi već smiješne, ne znam ko je to sposoban od njih da bilo koga napadne, i ko se uopšte smije usuditi da to učini u 21. vijeku
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Po drugi put pišem post, a ne smatram da Vam je razgovor konstruktivan da ste zaslužili ovo.
Austrija npr.
Prvo sasvim je smiješno da ispred mnogo bitnijih stvari (ko je NATO, kakve zločin su radili i kakve sad rade) postavljate pitanje koliko to košta? To meni daje čisto jasnu sliku sa kakvom osobom komuniciram.
Drugo, Crna Gora je izgradila čvrst temelj multinacionalne države, i nakon došenog zvaničnog dokumenta o vojnoj neutralnosti (što je u ovom slučaju lakše) nema razloga da po pom pitanju ijedna zemlja pravi problem. Neutralnost ne znači da mi ostajemo bez vojske - bez odbrane, već da nismo ni u jednom vojnom savezu/paktu ili protiv bilo koga, što za mene ponovaljam predstavlja veoma mudar potez. Naši troškove koje smo imali do sada za vojsku se ne bi promijenili.
NATO, nikad nije bio nužno zlo, niti su nam potrebni, po bilo kom osnovu. Ja razumijem Vas NATO-voce da kroz sad već agresivniji markting pokušavate da opravdate i prestavite jednu bajku o NATO-u, ali to je daleko od istine. Neki su toliko zaglupljeni da misle da će nam NATO-vci i puteve čistiti od snijega, pa im već rekoh da ću im ja i dati metlu.
Na sreću postoje svjesni građani koji imaju jasnu sliku ko je NATO? Kakve su njihove "mirovne misije", kakva zlodjela su radili i kakva sada rade, koji im je primarni cilj?
Takođe, u nekim postovima (ne znam koji forumaš) me je u prenesenom značanju nazvao neprijateljem Crne Gore. One iste Crne Gore za koju sam glasala gdje sam odlučila da ostanem da živim, i one iste Crne Gore za koju ne želim da bude dio terorističke grupe određenih ljudi koji vuču poteze u ime NATO-a , hajde i da ih mi jednom pravim imenom nazovemo ko je zapravo NATO. Čovjek treba biti apsolutno bez savjesti, da pruži ruku terorističkom NATO-u.
Može nas neutralnost više koštati, ali ispred čistog ekonomskog faktora ja biram da OSTANEM ČOVJEK!
Neka bude ta tvrdnja da smo mirna multietnička država ( mi i Švajcarska tame uz rame) i da poosrbice, Bošnjaci i Albanci svako malo ne počnu da laju o teritoriji Crne Gore
Da li smo imali terorističke napade na puškomet od naše granice ?
Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
Last edited by Rakun; 22-09-15 at 13:00.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Crna Gora da izabere bilo kakvu neutralnost je naučna fantastika.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Govorim isključivo za Crnu Goru.
Navedi mi primjer kako se jezik zove u drugim zemljama, a reci mi kako se naš jezik zove?
Mi smo izgradili čvrstu multinacionalnu zemlju, dali smo svima daleko veća prava nego što ih imaju i u jednu susjednu državu. Da li ste vi svjesni uopšte toga?
Mi smo zemlja koja ima svaki uslov da proglasi vojnu neutralnost, i mudro se izvučemo iz onoga u čega se kao navodno nužno zlo možemo upetljati.
Čak i da situacija ostane ista kao sada je apsolutno prihvatljiva, samo ne da postanemo dio onog zla koji se zove NATO.
Boginjo, mi moramo da se priklonimo zapadu ili istoku, jednostavno. Ne možemo biti neutralni, kao što već nijesmo.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
E moja Boginjo
Ne ide to baš tako ko sto si ti zamislila.
Očigledno veze nemaš o čemu pričaš sto su ti napomenuli već izvise.
Sami troškovi će višestruko porasti, a ovakva vojska kakva je sada sa stanjem kakvo je sada je neodrživo.
Sa druge strane kakva sam to osoba koja pita koliko košta? Molim te pojasni mi, volio bi.
Los domaćin možda sto gledam koliko će mi kuća biti finansijski opterećena, sto gledam kako za najmanje para bude najsigurnija.
Bolje pogledaj sebe kao domacicu kad ti taj aspekat nije bitan.
Kažeš izgradili smo čvrst temelj multinacionalne države dje jedno svešteno lice svako malo prijeti ratom.
Pokazalo je koliko malo treba priglypim ljudima da se okupe i prave gluposti sada u Bijelo Polje i Kotor.
Koliko kapiram ti to ovako razmišljaš:
Proglasiti ćemo neutralnost i svi će reci brao vam ga i niko nas vise neće dirati. Zaobilazit će nas u širokom luku, i živjeli smo sretno i bez trzavica do kraja života
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Skokni do juga Srbije i pitaj nekog Srbina koliko je Velika Albanija bezazlena ideja.
Skokni do Kumanova u Makedoniji i raspitaj se da li je Velika Albanija bezazlena ideja, ako je moguće postavi to pitanje na grobu onih makedonskih policajaca.
Skokni do Makedonije i pitaj one graničare da li ih je boljelo kad su ih 40 Albanaca iz UÇK umlatili kad su zauzeli karaulu u Lipkovu
Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
Samo polako. Tebi je dokaz multionacionalne čvrstine nakaradni naziv predmeta u školama (ne jezika, jezik se ne zove crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski, to je naziv predmeta u školi)?
Od početka je trebalo da kažeš da te ne zanima ama baš ništa, samo da se ne uđe u nato. Niko ne bi pokušavao ništa da ti objasni. Zlo govedo dovijeka june.
Prvo ovo su već uvrede (razumi ti to na koji god hoćeš svoj način) , ali svakako da ne želim da uđem u TERORISTIČKI NATO KOJI KONTROŠILU POJEDINCI NA VRHU, i ako treba pronaći ću hiljadu i jendo rješenje da se navodno nužno zlo izbjegne, i sačuvamo se koliko je moguće.
Ja na svoju savjest neću da nosim za ogroman broj žrtvi sa svakom "mirovnom misijom" NATO-a koji pljačkaju državu zbog značajnih resusrsa i sve svode na ekonomski faktor.
Unište zemlju do temelja, pa idi i reci tom narodu kako je NATO dobročinitelj i kako ih je spasio.
Da imaš trunčice savjesti stidio bi se a ova poslednja rečenica oslikava tebe a ne mene.
Istina i za mene, a ti si sebe već oslikala toliko jasno da ne umijem da pronađem riječi da opišem nivo gluposti koje izlaze iz tvojih usta. Da se razumijemo, nije glupost to što ne podržavaš ulazak u nato, glupa je skoro svaka tvrdnja koju si izgovorila obrazlažući svoj stav.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks