View Poll Results: Da li u NATO

Voters
186. You may not vote on this poll
  • Da

87 46.77%
  • Ne

86 46.24%
  • jos ne znam

13 6.99%
Page 3 of 55 FirstFirst 12345671353 ... LastLast
Results 51 to 75 of 1359

Thread: NATO - da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Kad ćete jednom nas koji smo protiv NATO-a da prestane da svrstave i upoređujete sa drugima koji su protiv.
    NATO nije političko opredjelje, da li neko podržava NATO ili ne je lični stav koji nije zasnovan na nacionalnoj, vjerskoj ili drugoj podjeli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Biti ili ne za NATO kažeš nije nacionalno,vjersko i drugo,kakva politička izjava i solomonsko riješenje kojim će svi biti zadovoljni. Ne bih se složio da je to baš tako u svim linijama. Jer kao što se da zaključiti iz bliske istorije da pogrešno opredijeljenje itekako može da promijeni "manjim državama" i nacionalnost i vjeroispovijest i mnogo drugoga. Tako da se možemo složiti površno da je to onako kako ste napisali ali ako oćemo da mislimo na budućnost onda za sve nepogode koje nas mogu zadesiti i za koje postoji osnovana sumnja da se mogu desiti u skorijoj budućnosti (u istoriji je i pedeset godina kratak period) sva krivica biće upravo Vaša i Vas koji ste na ovakav način doprinjeli tome,osim ako Vam je to krajnji cilj.

Zanima me na osnovu kojeg stava Vi nijeste za NATO
    Last edited by Montenegrino-CT; 18-09-15 at 19:52.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Biti ili ne za NATO kažeš nije nacionalno,vjersko i drugo,kakva politička izjava i solomonsko riješenje kojim će svi biti zadovoljni. Ne bih se složio da je to baš tako u svim linijama. Jer kao što se da zaključiti iz bliske istorije da pogrešno opredijeljenje itekako može da promijeni "manjim državama" i nacionalnost i vjeroispovijest i mnogo drugoga. Tako da se možemo složiti površno da je to onako kako ste napisali ali ako oćemo da mislimo na budućnost onda za sve nepogode koje nas mogu zadesiti i za koje postoji osnovana sumnja da se mogu desiti u skorijoj budućnosti (u istoriji je i pedeset godina kratak period) sva krivica biće upravo Vaša i Vas koji ste na ovakav način doprinjeli tome,osim ako Vam je to krajnji cilj.
    Vidite, ako uporedimo način razmišljanja prosječnog čovjeka prije 50 godina, sa onim prije 20 godina i današnjeg prosječnog čovjeka, lako je osjetiti razliku. (bilo bi veoma zabrinjavajuće da te razlike nismo svjesni)
    Ipak, čovjek ne treba živjeti u strahu.
    Niko nam neće oduzeti državu , CG će sa ili bez NATO-a ostati nezavisna, mi smo izgradili zemlju kao jednu multinacionalnu zemlju i vjerujte mi da je poražavajuće da nas Crnogorce (i mene među njima) pokušavate da 'uplašite' da će nam neko uzeti državu. Dosta je što DPS i dan danas ima vlast zahvaljujući nacionalnoj podjeli zbog straha ljudi, malo je previše da taj strah bude efektivan i presudan za ulazak u NATO.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    NE!
    1999!

Primijetio sam da su za nato samo ovi sto su za dps zagrizeni (moze li mi neko objasniti jer sam ja glup) sto ce cg nato?

Necu se smijati taj odgovor cu ozbiljno procitati.
    Ja se slažem sa tobom.Jedino ove što su kupili i ovima što tate i mame su igrale košarku i lastike sa Milom i drugovima su za to.Jer su šklapili po 2 3 satna u PG i još toliko na primorje i neku vikendicu na sjever.Znači mi što pošteno zivimo smo većinom protiv jer ima i dalje ljudi što nemaju mozga i slabo pamte.
    Treće ja kao nacionalno CRNOGORAC a etnički kao SRBIN kažem da CRNOGORCI(to jest mi) trebamo da kažemo ne!Da mi daju milion ne bih bio za njih.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Zanima me na osnovu kojeg stava Vi nijeste za NATO
    Ja sam ih bezbroj puta navela.
    Zato što mi je nemoralno da pružim ruku "dobročiniteljima" čiji je jedini cilj uništavanje zemalja gdje imaju interes (ekonomski, resusursi - nafta...)
    Nikada neću zaboraviti šta su uradili jednoj zemlji kao što je bila Libija, šta su sve imali a šta je sada ostalo od te zemlje. Previše nedužnih žrtvi, i strah me je da jedna sila kao NATO dobije monopol u svijetu.
    Nekad je biti bolje neutralan, ili protiv njih, nego 'ruku pod ruku' sa najvećim zlom.
    Smatram da ćemo (ako ikad uđemo u NATO) mi izgubiti a ne dobiti.
    Slomiće nas duh onog momenta kada iz straha, kažemo da je NATO NUŽNO ZLO. (koliko ste samo puta čili tu frazu? Ja lično previše puta.)

Želim da budem ponosna (koliko je moguće) na svoju CG, tu gdje sam izabrala da živim.

Ne želim ni da pomislim da će ikada iamti prilike, da uzlete sa naše teritorije (jer im je geografski pogodno) za napad neke zemlje.
    Da će (ako budu to željeli) moći da izgrade vojne baze.

Ovaj put će odluku donijeti narod, ali se iskreno nadam da neće biti pospješeno strahom. Dosta nas guše strahom od svega, ja želim da vidim borce za svoja prava, za svoje stavove i uvjerenja, a ne robote koji rade ono što im neko drugi servira.
    Last edited by Břgíńjĺ; 18-09-15 at 20:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Boginja je upravu.jednostavno ne mogu biti sa onima koji ubijaju radi novca.Takvog me niko ne zna.Vas kako god hoće

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Bole62 View Post
    Boginja je upravu.jednostavno ne mogu biti sa onima koji ubijaju radi novca.Takvog me niko ne zna.Vas kako god hoće
    Vise voliš da budeš uz one koji ubijaju iz hira, požude, mržnje itd?
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Sto dalje implicira da bi bio sa nekim ko to radi iz uzitka?
    Iz tvog posta zakljucujem da bi za neku svotu ipak razmislio,jer ti ipak pada na pamet,al mnogo je milion.
    Kako cujem, evo se ovih dana prodao jedan vidjeniji frontovac,za smijesne pare kazu,a ti ces opet da ga glasas,da mu vjerujes,a on ce da prima poslanicku penziju,da kupi neku nekretninu,a ti ces opet da mu se divis,da pricas djeci kakvo je to postenje....sto dalje implicira da ces dovijeka zivjeti u zabludi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

... Jer kao što se da zaključiti iz bliske istorije da pogrešno opredijeljenje itekako može da promijeni "manjim državama" i nacionalnost i vjeroispovijest i mnogo drugoga...
    Dal se Njegoš upravo sad, na ove riječi, zapravo u grobu okrenu? (vezano za vjeroispovjest)

Ja se slažem sa tobom.Jedino ove što su kupili i ovima što tate i mame su igrale košarku i lastike sa Milom i drugovima su za to.Jer su šklapili po 2 3 satna u PG i još toliko na primorje i neku vikendicu na sjever.Znači mi što pošteno zivimo smo većinom protiv jer ima i dalje ljudi što nemaju mozga i slabo pamte.
    Treće ja kao nacionalno CRNOGORAC a etnički kao SRBIN kažem da CRNOGORCI(to jest mi) trebamo da kažemo ne!Da mi daju milion ne bih bio za njih.
    Moram da priznam da sam prijatno iznenađen. Rijetko se ovakvo mišljenje sreće kod crnogoraca. Nešto slično sam i ja ranije pisao. Svaka čast!
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Vidim ja da kod ovih sto su protiv Natoa (ne kod bas svih al u nivou 90%), najbolje prolaze ovi postovi dje, obrni okreni, ispane da su Crnogorci u sustini etnicki Srbi.

Na to se svede palamudjenje o tome kako Crna Gora treba da ponosno stoji i ispravlja svjetske nepravde. Nema ko no mi, najlakse preko nasih ledja. Neka fala.
    Last edited by kimmi; 18-09-15 at 21:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Poštovana Vi ste u Vašem komentaru prvom koje sam ja pročitao napisali da vi nijeste protiv NATO-a zbog političkih razloga izmedju ostalog a već u jednom od narednih komentara navedete politiku kao jedno od razloga. Ako idemo tom logikom da nećete i zbog ostalih navoda koje ste napisali onda mi ne bi trebali sa pola Evrope da saradjujemo. Rimsko carstvo,Otomansko carstvo,Turska,Madjarska,Austrija,Srbija,Njemačka, Bugarska ,Italija i da ne nabrajam ko je dje sa kim bio a protiv nas. Ne možete poštovana ići u istoriju samo do onamo dokle Vama odgovara zar ne. Bitno je da se ne usudi niko da uzleti sa svoje teritorije na našu zemlju ili pošalje tenkove,divizije i ostalo koje je bilo prije nekih dvije i kusur decenije.
    Last edited by Montenegrino-CT; 18-09-15 at 21:06.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Bilo je na ovoj "glavnoj" temi o NATO-u, ali da ponovimo...

Gojko Raičević, predsjednik pokreta "Ne u rat, ne u NATO", i urednik internet portala IN4S (koji je u suštini internet glasilo Nove srpske demokratije), na Dan nezavisnosti Crne Gore, na svom facebook profilu je objavio slijedeći komentar:

-------------------------------------------------------------------------
    Čemu se nada jedan od kolega forumaša:

Šta oćeš da kažeš sa ovim? Da je Gojko Raičević, predsjednik pokreta koji broji dva ipo člana, oličenje prosječnog protivnika ulaska CG u NATO?
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Šta oćeš da kažeš sa ovim? Da je Gojko Raičević, predsjednik pokreta koji broji dva ipo člana, oličenje prosječnog protivnika ulaska CG u NATO?
    Ne.
    Ali hoću da kažem da takvih, koji dijele njegovu ili približnu viziju budućnosti Crne Gore, među protivnicima ulaska u NATO ima dosta, iako nisu toliko glupi i nesmotreni da se na ovakav način eksponiraju.

Pogledati komentare Raičevićevih pristalica:
    http://www.in4s.net/index.php/pobjeda-raicevic-na-dan-nezavisnosti-cg-docekacemo-dan-da-sje*bemo-ovu-dukljansku-dvokolicu/
    (kopirajte link u pretraživač i uklonite zvjezdicu iz linka da bi radio)
    Last edited by ASC; 19-09-15 at 00:02.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Ma on nije imao podrsu iz Crne Gore, ne nikako.
    I to od ljudi koji su sad na vlasti koji su na celu tvog pokreta za uclanjenje u NATO.

Da nije bilo zvanicne politike jedinstvenog DPSa, tj. podrske Slobu u ratovanju a kao posledicu toga i sankcija, danas ne bi bili unazadjeni nekoliko decenija . Istices nesto sto je poznato, tako da ne vidim poentu, a narocito sto sam komentarisao dogadjaje iz vremena bombardovanja, a ponukan nekim postovima koji su u medjuvremenu obrisani.

Prica oko bombardovanja je apsolvirana valjda.....
    Last edited by kimmi; 18-09-15 at 22:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gojko Raičević, predsjednik pokreta "Ne u rat, ne u NATO", i urednik internet portala IN4S (koji je u suštini internet glasilo Nove srpske demokratije), na Dan nezavisnosti Crne Gore, na svom facebook profilu je objavio slijedeći komentar:

-------------------------------------------------------------------------
    Čemu se nada jedan od kolega forumaša:
    Ovaj post je malo zbunjujuć i relativno je iste "težine" kao i ona informacija u kojoj Tači pjeva "ko to kaže..." recimo upravo s ovog linka https://www.cdm.me/svijet/region/pri...srbija-je-mala

Što čovjek možda radi na svojoj facebook stranici, ako je uopšte njegova, je ipak njegova lična stvar. Kažem ako je njegova, jer sjetih se slučaja onog kriminalca (ili tako nekog) koji je tražio zaštitu od države jer je bio zabrinut za svoju ličnu bezbjednost, jer je neko otvorio (ili ukrao) facebook stranicu sa njegovim imenom i na istoj pisao neke "osjetljive" i "nezgodne" informacije, koje su opet bile moguće i laži. Tako je makar ovaj lik tvrdio.

Da se vratim na orignalni post i detalj sa facebook-a. Nek piše ko šta hoće tamo, sve dok neko takve ideje ne počne javno zastupati ili nametati drugima, suprotno važečim zakonima, mislim da nemamo problema po ovom osnovu. Zamislite kada bi pisce sad počeli zatvarati zbog njihovih djela, ne kažem da to nekad nije rađeno, kažem zamislite da se to radi danas.

Dalje, zašto bi ovo bilo od ikakve relevantnosti ovđe? Shvatam ja da ima ostrašćenih i posvećenih ljudi, pomalo i zagriženih ljudi, koji kopaju, traže i uspijevaju ovakve i slične stvari pronaći, vjerovatno imaju neko zadovoljenje u tome. Kontam, neko finansijsko bi bilo kako tako razumljivo, ali ako ljudi ovakve stvari rade dobrovoljno, onda su mi skroz nejasni.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Tebi nije bitno šta čovjek radi na fb profil ako se zalaže za vojnu neutralnost a onda priča o tome kako treba pokoriti Cg i sl.
    Ma ajde

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Čovjek nije iz pokreta za neutralnost

Ali hoću da kažem da takvih, koji dijele njegovu ili približnu viziju budućnosti Crne Gore, među protivnicima ulaska u NATO ima dosta, iako nisu toliko glupi i nesmotreni da se na ovakav način eksponiraju.

Možda ih ima dosta i među fanovima Pink Flojda, ili među simpatizerima Sutjeske. Što apsulutno ne može da utiče na to da li ću ja da slušam Flojd ili navijam za Sutjesku.
    Last edited by chucknorris; 18-09-15 at 23:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Tebi nije bitno šta čovjek radi na fb profil ako se zalaže za vojnu neutralnost a onda priča o tome kako treba pokoriti Cg i sl.
    Ma ajde
    Upravo tako. Sve dok čovjek ne krši zakon, briga me šta radi.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Čovjek nije iz pokreta za neutralnost
    Dobro, pokret ne u rat ne u NATO i on se zalaze za rat na privatni profil i to treba da se zanemari.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Dobro, pokret ne u rat ne u NATO i on se zalaze za rat na privatni profil i to treba da se zanemari.
    Potpuno nebitan pokret koji broji kako rekoh 2 ipo člana.(Koji možda i nije za neutralnost već za približavanje Rusiji, otkud znam)

NE postoji jedinstvena organizacija koja okuplja protivnike ulaska u NATO ili borce za neutralnost i zastupa njihove stavove kao u suprotnom taboru, iza kojeg sa finansijama stoje Vlada i razni fondovi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I Agata Kristi je pisala o ubistvima, pa je niko ne osudi niti uhapsi. Ima li to kakve veze?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    I Agata Kristi je pisala o ubistvima, pa je niko ne osudi niti uhapsi. Ima li to kakve veze?
    Čitaš li ti sebe, jedno je zalagati se protiv rata a u isto vrijeme privatno prizivati rat.
    P.S. Agata je pisala o detektivima i otkrivanju ubica. pročitaj prije nego opet nešto lupis, ako ne nju makar sebe sto napišeš

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Potpuno nebitan pokret koji broji kako rekoh 2 ipo člana.(Koji možda i nije za neutralnost već za približavanje Rusiji, otkud znam)

NE postoji jedinstvena organizacija koja okuplja protivnike ulaska u NATO ili borce za neutralnost i zastupa njihove stavove kao u suprotnom taboru, iza kojeg sa finansijama stoje Vlada i razni fondovi.
    Ne postoji pokret za neutralnost koji okuplja i zastupa članove ???
    Pa čitava pro srpska opozicija je u njemu, govori li ti to sto?
    A ovo oko vlade , pa mora ona stat iza njega ako ga je osnovala zar ne, i šta je tu čudno

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

Postoje dvije nevladine organizacije koje su protiv ulaska u NATO - "Pokret za neutralnost Crne Gore" sa Filipom Kovačevićem, Markom Milačićem i Ognjenom Jovovićem na čelu, te pomenuta organizacija "Ne u rat, ne u NATO".

Protiv ulaska u NATO su se izjasnile i partije Nova srpska demokratija te SNP.
    Last edited by ASC; 19-09-15 at 00:08.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Dakle nevladine organizacije koje su prilično neaktivne, Milačićeva tu i tamo, ovu drugu neću ni da pominjem.

A ta Nova nema podršku ni kod 5% građana, što znači da ona nikako ne može biti predstavnik ili predvodioc opcije "protiv". I njen kapacitet da utiče na povećanje protivnika ulaska u NATO je nikakav, čak i kontraproduktivan ako se ja pitam.

Page 3 of 55 FirstFirst 12345671353 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)