View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 191 of 199 FirstFirst ... 91141181187188189190191192193194195 ... LastLast
Results 4,751 to 4,775 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Evo sa druge teme sto sam imao obzervaciju kako rijesiti podjele i iracionalne probleme koje ljudi misle da imaju.

ono su gore sjedinjene americke drzave a ono dolje razjedinjene slovenske drzave

Nemoze nazalost ovakav narod imat vodje sa kapacitetom da stvore bescarinsku zonu izmedju sebe.

Ja bi na sjever crne gore otvorio bescarinsku zonu za sve kompanije iz srbije. Albanske regije za albanske kompanije , hrvate isto i bosance.

Nek samo zaposle ljude i lokalni porez plate i to bi sve buknulo od posla.

Ali okle vecina sebicna i kratkovida. Vlast oce da iscijedi dje je iscijedjeno a ne da pusti nesto da poraste.

Kako su to oni odje u AMeriku razradili i ogroman uspjeh napravili. Razvili mjesta za koja niko nikad nebi mislio da ce zive duse bit tu.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Sto se osjecam prozvanim? Pa direktno si odgovorio na moju poruku....

Moj komentar i prije onoga na koji si mi odgovorio je bio da se iz diskusije moze zakljuciti kako treba da udjemo u NATO da bi nas Albanci branili od Srbije.... Naravno da to nije tacno... ironicno sam napisao.... ali jednostavno se takvi argumenti koriste da bi neko ko nije upucen u desavanja mogao to da pomisli. Komentar nije ni imao namjeru da bude ozbiljan... kakvi argumenti sa druge strane takav i moj komentar.

I dalje mi nisi odgovorio ko su "vi". Ne eskiviraj vise no fino odgovori ili batali sa pisanjem. Prosto.
    Trudim se, koliko je to moguće, da uvažim sagovornike i da se potrudim da obrazložim moje stavove.

Na ovo

si ti prokomterisao o Albaniji i Srbiji.

Po meni je ova mapa dovoljan prikaz o čemu se radi.
    Ovdje se radi o sudaru istoka i zapada.

Ajde da se zadržimo na ovoj mapi. Smatram da se generalno može reći da su najrazvijenije i najbezbjednije drzave koje su clanice dva elitna kluba a to su EU i NATO. Koje su to drzave koje nisu clanice EU i/ili Nato (ili kandidati za Nato), izuzev Srbije a da su nam iole blizu. Svajcarska koja je prica za sebe i za koju se sve moze reci sem da ne dijele vrijednosti zapadne civilizacije, pa onda Ukrajina i oni razni ...stani.

Dakle, il si istok ili zapad. Hebi ga, ako krenemo da mudroseramo o neutralnosti pomesce nas ili jedni ili drugi. SFRJ je mogla biti neutralna samo iz razloga sto je bila a)mocna vojna i kontraobavjestajna sila b)zato sto je zapadu odgovaralo da jedna komunisticka drzava bude kontra SSSR-a
    Zanositi se da u ovakvom okruzenju, pogledati mapu gore, mi mozemo da budemo neutralni je stvarno smijesno.

Ne svidja se mozda ni meni sve sto danas predstavlja Nato i medjunarodna politika, ali biti stava da treba da budemo djeca cvijeca i da nas niko nece dirati jer je medjunarodna politika sva od cvjetica i leptirica je stvarno prica za malu djecu.

Ono sto me posebno iritira sto se iza price o neutralnosti u znacajnom procentu slucajeva kriju oni koji u sustini nisu za neutralnost, vec zele bliske odnose sa Rusijom i imaju orgazmicke napade na Putinovo vodjenje te drzave.

Dalje, po svim anketama u Crnoj Gori su od svih nacija u CG najvise protiv Natoa Srbi.
    Ovaj stav Srba u Crnoj Gori je potpuno legitiman, sa njihove strane gledista i sa aspekta srpskih nacionalnih interesa u CG, jedini problem je sto su dijametralno suprotni, generalno govoreci, crnogorskim nacionalnim interesima. Najgore je od svega, sto se sva prica pakuje u neku kosmopolitsku o medjunardnoj pravdi i o tome kako CG treba da ispravlja neke kosmicke nepravde koje ucinje zla Amerika, a kada malo zagrebes ispod povrsine, i kada obratis paznju sta ti isti likovi pisu na temu rehabilitacije cetnickog pokreta, na temu genocida u Srebrenici, na temu stavova Amfilohija o crnogorskoj naciji iz kojih vidis da oni jednostavno ne hebu zivu silu i najsrecniji bi bili da CG kao drzava ne postoji ili da postoji ali kao druga srpska drzava (po mogucnosti pravoslavna teokratija) shvatis sustinu a to je da se J E B E njima i za kosmicku pravdu i za sve i da je ta njihova prica o neutralnosti veliko prodavanje m u d a za bubrege. E to su oni "VI" iz tvog pitanja.

U pocetku sam zaista imao strpljenja za sve ovo, a nekako mi vremenom dozlogrdilo. Ako nisi medju ovima gore, a tvrdis da nisi vec da si pravi kosmopolita koji eto iz nekih eticikih razloga ne zelis u Nato, uprkos svim drugim argumentima, imas moje izvinjenje jer sam te eto onako usput potkacio.

Hebi ga, ovih dana su se malo podigle tenzije u CG, prvo oko novog zakona o vjerskim organizacijama, pa oko Natoa, a vidis da smo usanceni u tim podjelama i nikako da mrdnemo. Opet, najbolji lijek za podjele je dobar i siguran zivot, a za to je po meni pravi put Zapad (Nato i EU)

Da zaključim. Niko ne moze da spori da u okolini imamo velikodrzavne projekte (sprski, albanski) koji trenutno nisu mozda toliko aktuelni ali ne zelim da razmisljam ko moze doci na vlast i kakvu ce politiku voditi prema komsijama u narednom periodu. Dalje imamo neke teritorijalne nejasnoce tipa Sandzaka a imali smo i oko Sutorine koja je eto rijesena. (Mala digresja, Sutorina je rijesena tako, ne znam da li ste pratili, jer su neki USA kongresmeni se direktno obratili BiH vodjstvu, i ne znam sta su pisali ali se prica oko Sutorine zavrsila).
    Jedini savez cije clanice nisu imale rat na svojoj teritoriji je Nato a ta cinjenica dovoljno govori sama za sebe.

Nadam se da si zadovoljan odgovorom.
    Last edited by kimmi; 15-09-15 at 20:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    A vidji, a najmilije mi je sto ulaskom u Nato rusimo te vlazne slove o srpskoj sparti. A vi ako cete, sa Rusijom i Bjelorusijom pod ruku, kako god ocete, svako bira sebi put. A CG da neko dira, no no, po prsticima pec pec. Dosta su gorjeli Zviceri za sva vremena.
    Kimmi, svaka cast.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja sam ubijedjen da svi ti koji kao profesionalno srbuju su uski saradnici rezima io profitiraju na kreiranju te vjestacke podjele, direktno ili indirektno imajuci licni interes. jer da nijesu bili bi oni mnogo ljuci prema vlasti no sto su. Malo iz fonda za manjine malo iz fonda za umjerene politicare i sklone zatvaranju ociju i usta kad treba il obratno.

Oni idu unakolo i pale, neuki i opljacklani srpski narod, koji je vec dugo zaveden tim svojim "vele srbima" koji na racun njih su postiligli velike licne koristi a ne tragaju ni zere jedne za stvarne zivotne probleme koje Srbi imaju (sto od samih sebe sto od animoziteta sto su takvi njihovi "predstavnici" proizveli prema svakome na balkanu pa i sire).

Ovi novokomponovani milovi crnogorci su isti oni srbi (kojih je bilo 90% nekad sa pocetka milo momo ringespila) samo su se presvukli zbog licnog interesa.

Jer da nema ovih te pale narod i kreiraju te frikcije, oni bi na biro zavrshili jer ne znaju nista drugo da rade.

A samo im treba djela pogledat i ispitat i vidjet koliko je tu iskrenosti u njihovom nacionalizmu (ili bolje reci nacizmu).
    Last edited by Ego_and_his_own; 15-09-15 at 20:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Kimmi, svaka cast.
    Na cemu mu svaka cast,na dezinformacijama i sirenju mrznje? Vi zaista mislite da je NATO organizacija koja ce stititi iskompleksirane bolesnike sirom svijeta?

Jadna je politika koju predstavljate ti i kimmi.A svakome se na forumu vidi ko je kakav covjek.Nista nedemokratskije ne postoji od vas nekoliko koji predstavlajte NATO,a zapravo lijecite komplekse preko ledja NATO pakta.Zato i nismo dobili pozivnicu.
    Albanija je usla prije 5 godna,iako ima vecu stopu kriminala od nas.Dakle,pravna drzava nije razlog nepozivanja Crne Gore.

Pa koji normalan cinovnik NATO pakta ce podrzati tvoje i kimmijeve stavove? Nijedan.Vi neprestano sirite podjele,mrznju,netrpeljivost i svo zlo koje mozete dokuciti.I onda kazete,mi smo za NATO.Mislite da cinovnici nato to ne vide? Pa to vidi svaki normalan covjek a kamoli takva super organizacija.

A najgore od svega jeste cinjenica da vi uopste ne kapiate sta je zapravo NATO.On ne sluzi da lijeci bolesne frustracije poremecenih nacionalista.Vidjet ces kad udjemo,plasim da se ne razocarate.Kao sto se vecina vas razocarala u nezavisnu CG,jer ste ocekivali da cete biti gradjani prvog reda,a ostali protjerani.Ali kome ja ovo pricam,pa vi bolujete od mrznje kojom ste zatrovani.Ja tebe iskreno zalim.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Svaka cast za bebece grguljanje o vlaznijem slovima srpske sparte i puckanju po prstima. Svaka cast zaisto. I kako su dosta gorljeli kad je za sva vremena?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Břgíńjĺ View Post
    Poštujem ja vaš stav, i shvatam da vidite da je bolje biti ruku pod ruku sa velikom silom, nego biti neutralan.
    Ali nakon svih vaših argumenata, mene je jedino strah šta će se desiti ako jedna takva sila zauzme apsolutnu nadmoć nad svijetom.
    Zato sam bila i ostaću do daljnjeg za neutralnost CG.
    Znam da postoje članice EU koje nisu članice NATO-a, i nebitno je kako su one došle do toga, i CG može zvanično proglasiti neutralnost a kao neutralna zemlja mi nikome nismo prijetnja, i zatvaramo jedno poglavlje.

To samo može da prolongira koju godinu za ulazak u EU, ali nikako ne može biti razlog da ne uđemo u EU, jer ipak mi smo NEUTRALNA zemlja.
    Poštujem da neko ima svoj stav i drago mi je kad vidim da ljudi zastupaju svoj stav i svoje mišljenje, pa i ovo.
    Ipak, nadam se da g.Bojović ne dijeli to isto mišljenje.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kad je bio referendum bila je prica kako nema sanse da CG bude nezavisna. Kad je bio popis bilo je kako Srba ima najvise, kad se usvajao ustav, isto je bilo kako nema sanse da ce proci. Kad se pominjao Crnogorski jezik i tu su se aveti povampirile i bilo je da nema sanse.. protesti, cuda, sve moguce kletve i psovke na racun CG od vjerujucih pravoslavnih "hriscana". Zanimljivo je sto je uglavnom Srpska politika koja se vodi u CG protiv svega Crnogorskog, protiv samog postojanja Crne Gore i Crnogoraca. Mislim oni mogu postojati ali samo kao teritorijalna odrednica i kao Srpski narod koji zivi na toj teritoriji, nesto kao sumadinci. Posto su osnove njihovih razmisljanja u krivu, nije ni cudo sto su protiv ulaska u NATO. Ali, kakva ce im argumentacija biti kad iduce godine Srbija objavi da ce da ide ka uclanjenju u NATO. Kupicu smoki i citati argumentaciju ko najjacu komediju.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Bilo je istraživanje CEDEM-a čini mi se, đe je kod Crnogoraca stanje pola/pola(oko 40% za i oko 40% protiv ulaska u NATO), kačio sam ga par puta ođe.

Mislim, te priče da je protivnik ulaska u NATO automatski Srbin, ********, četnik su svakako gluposti, ali eto i istraživanje je dokazalo da su gluposti.

Sad da ja mijenjam mišljenje zbog toga što su protiv ulaska Mandić i ostali botovi, ne pada mi na pamet. To bi bilo isto ka da ja sada tvrdim da je svaki podržavalac ulaska u NATO Milov obožavatelj i član dps-a jer su dps i Lomi za ulazak.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I meni je čudno što banovaše čovjeka, baš pratih šta pisaše. Ovako banovan čini mi se da osta nedorečen.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    To bi bilo isto ka da ja sada tvrdim da je svaki podržavalac ulaska u NATO Milov obožavatelj i član dps-a jer su dps i Lomi za ulazak.

Neznam bash jeli isto... Jer ocigledno ljudima koji su za NATO nije preca da reformisu drustvo i poprave sto je poruseno i posade dje je iscupano, no da ulaskom u NATO ocuvaju postojece stanje.

Ja razumijem sto ti hocesh da kazesh, neki ljudi su od straha od ISISA i Putinovog Tigra da ih ne izjede za NATO.(drogiraju se propagandom po vas dan nije ni cudo sto su istraumirani).

Ali niko pametan nece dozivjeti nista generalizovano vec kao isticanje dominantne pojave.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja mislim da svako treba da se zamisli o posledicama odbijanja sanse za, prije nego o koristi od obijanja.. Volim CG i zelim joj dobro, ali ne mogu vise voljeti nego ostali koji su odlucivali i u vrijeme SFRJ/SRJ itd sta ce i kako ce.. Normalno, mi koji imamo mogucnost zivljenja na zapadu i uopste van CG imamo licno racionalnije okolnosti, ali vi koji ste duzni i u obavezi da odgovorno mislite na vas buduci zivotni ambijent, buducnost djece u CG, njihovu sigurnost, stabilnost i perspektivu.. Razmislite svojom glavom..
    Tu vam mi koji mozemo biti u CG, ali i ne moramo, ne mozemo soliti pamet.. E sad sto neko vidi drugacije.. Sta se moze.. I da se mora glasati na referendumu, ja bih izasla iz CG kao i onda kad su glasali za ostanak sa Milosevicem. Jer to mi lici na isto, ni prmac referendumu o nezavisnosti.. Isti haos i nepoznanice kod ljudi. Niko vama ne moze zeljeti dobro ako vi sami to dobro dozivljavate na negativan nacin.
    Bice sve kako treba da bude..
    p.s. Svi koji imaju sansu za izbor, ili samo da pomisle gdje bi zivjeli i odgajali svoju djecu, pomislice na sigurne drzave.. U CG i za CG se misli deseto..
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 15-09-15 at 21:34.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Данас онај клемпо из ДФ вели да је ово у скупштини антицрногорска резолуција.А он је са пајташима на посљедња два пописа убјеђивао по партији и гласачком тијелу да се не изјашњавају као Црногорци.Која љигавост.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Dzaba ti to kacis i objasnjavas. Jesam li ja ranije citira coeka koji veli da su protivnici ulaska iskljucivo "obozavatelji" SPC a samo ovdje ima forumasa antiteista koji su protiv ulaska. Glasacka masinerija, vrece brasna i oprost dugova koriste se kao argument, cush bila je prica ne moze bit CG nezavisna, ne moze cg jezik...a poslije sve moglo...znaci sto DPS zacrta sve se moze ostvarit. Cak mozemo shutra, poslije sve price o zlim Srbljima, s njima bit u jednu familiju, nato familiju. A bas ko mrzi Crnu Goru prije ce bit za ulazak u nato koji ce zacementirat taj ropski polozaj, obezmudit narod za sva vremena i Mila instalirat ka malog druga Titu. I ovo slijepo povjerenje u americku ljubav i dobre namjere...a sprdat se sa rusofilima...Izjednacavat Srbe u CG sa Sumadijcima u Srbiji...ne znam, probaj taj vic da primijenis na, recimo...Albance.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko potrošenog vremena i riječi u ovoj diskusiji, a istina je samo jedna:

Niko vas ne pita ama baš ništa i nemate/mo pravo glasa. Bićemo dio NATOa i to je završena stvar. Da se išta pitate i da vas iko išta sluša, džepovi bi vam mnogo puniji bili.

Neće biti referenduma. Ni jedna NATO zemlja to nije prije učlanjenja odlučila na referendumu. DPSDP odlučio da to bude u skupštini.

Tačka.

Što se toliko natežete i trošite energiju kad je to završena stvar? Bolje nešto konstruktivno da radite.
    Last edited by BonBon; 15-09-15 at 21:48.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja sam pisala o tome... Doduse ko prati ekonomsku svjetsku scenu shvatio je sto spominjem cetvrtak i neke drzave... Vama je NATO ekonomija.. Okretanje ledja NATO-u ima svoje posledice... No, nije moje da o tome pricam, jer to je ipak vas problem u CG.. Moja pozicija je da samo zelim dobro i razum CG-i da ne propati promasenim odlukama jer greota je... Ali sto bih ja otvarala okice onima koji ne znaju ili ne zele da shvate neke konekcije ...Nema potrebe, svi ste ljudska bica kao i ja i svako ima mogucnost da vidi, da nauci, shvati i procijeni.. Fokus je mnogo siri od tog "vojnog" kojem svi lako prilazite..
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Niko ne pita Narod?

Vidjecemo kad narod ustane, oce li se pitat.

Sa takvim ponasanjem mnogi su nagrabusili od vlastodrzaca.

Ima tacka prekida. A takvi kao ti upravo radite da narod bude protiv NATO-a.

Ministri NATO-a ukljucujuci Sjedinjene AMericke Drzave su jasne:

Ucicete u NATO jedino i samo jedino ako Narod to bude htio.

A vi zaludne pjesme pjevajte...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U pravu si da to može tako da se uradi.
    Ali oni znaju da nemaju podršku naroda za taj potez a pošto su izbori jako blizu taj potez nosi određenu, po mojoj procjeni ne malu, dozu rizika sa sobom.
    Ako bi to isto uradili preko referenduma uz podršku većine naroda onda bi se zacementirali na vlasti jako dugo.
    Bila je teorija da Milo ne želi da uđemo u NATO jer će se vlast smijeniti (priča opozicije). Pa ne sprovodi reforme nego zamajava zapad. A pazi sad, mi na vrata NATOa, a DPS i SDP se ubiše od lobiranja.

Takođe da zamajavaju EU a da ne žele da se otvore pregovori i da napredujemo jer će Mila uhapsiti i pašće DPS. A stvarnost drugačija, uskoro sva poglavlja otvorena i počinje intenzivnije zatvaranje poglavlja.

Bili DPS lopovi ili ne, jbg samo njihove prognoze se ostvaruju. Opozicija opasno brlja i promašuje. Svakakvih teorija i prognoza sam se naslušao, al DPS opstaje, nikad jači, a opozicija nikad razbijenija ni razuđenija. Sve isti ljudi se pretaču iz jedne partije u drugu i mijenjaju imena partija a sve ostalo ostaje isto.

Takve priče ne piju vodu. Bez referenduma ili sa, oni su se jaaaako dugo zacementirali odavno. A od 2006 su i temelje udarili.
    Last edited by BonBon; 15-09-15 at 21:57.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Vidite li vi ljudi koliko se dezinformacija plasira tamo o ovom pitanju?

otvoreno se laze i obmanjuje javnosti, strahnom, neodlucnoscu i sumnjom (FUD), pokusavaju da podignu podrsku NATO-u.

Kakav je to fiasko od pristupa. Jer oni nisu vjesti uopste u tim stvarima to samo po skandalima se moze vidjet kako su vjesti.

FUD je taktika u propagandi:

Fear, uncertainty and doubt (FUD) is a tactic used in sales, marketing, public relations,[1][2] politics and propaganda.
    FUD is generally a strategic attempt to influence perception by disseminating negative and dubious or false information

https://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_...inty_and_doubt

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Niko ne pita Narod?

Vidjecemo kad narod ustane, oce li se pitat.

Sa takvim ponasanjem mnogi su nagrabusili od vlastodrzaca.

Ima tacka prekida. A takvi kao ti upravo radite da narod bude protiv NATO-a.

Ministri NATO-a ukljucujuci Sjedinjene AMericke Drzave su jasne:

Ucicete u NATO jedino i samo jedino ako Narod to bude htio.

A vi zaludne pjesme pjevajte...
    Narod da ustane zbog NATOa? Hahahahahahhhahah blam me lol.

1. Priznali smo Kosovo, malo koškanja, i ništa.

2. CG uzima sve vjerske objekte sagrađene do 1918 pod svoje, malo komešanja, nikom ništa.

3. Standard nam malo iznad nule, niko ni da bekne.

4. Zdravstvo, paaaaa ono umire se po hodnicima bolnica jer je čistije nego u sobama i niko ništa.

5. Proglasili nezavisnost, ihaaa bilo je najave da će Srbi u CG ratovati, neće oni to dozvoliti, pa opet ništa.

Nato je pi*kin dim naspram svega ovoga. NE DA SE NEĆE NI USTATI, NEGO NEĆE NI MALIM PRSTOM MRDNUTI. Narod je letargičan, ništa ih više ne dotiče, veće probleme ne rješavaju a ne ulazak u Nato.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo mogu da zamislim ove azilante kad se vrate iz Njemačke ovamo. Kad se posle obezbijeđenog smještaja đe ne plaćaju komunalije i đe četvoročlana familija prima preko 1000 eura socijalne pomoći vrate u Crnu Goru đe treba da žive od 150 eura mjesečnih primanja. Ako oni kakavu sprdnju ne naprave neće niko. Samo naravno njih ZABOLE za NATO i Rusiju i Srbiju i za sve ih ZABOLE. Mada ako im je prva opcija vazda bila da pobjegnu bez borbe onda se ni od njih ne može mnogo očekivati.
    Kako mogu azilanti da bilo šta naprave? To su mahom žene i djeca sa suprugom, mladi bračni parovi, sve i da ih je par hiljada, nema tu par stotina odraslih muskaraca.

Sirotinja se boji, neće ništa uraditi. Više je gladnih Roma u PG nego tih azilanata što su sad pošli, pa svi glasaju za DPS i ne bune se.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Kako ste samo intezivirali kampanju zadnjih par dana blago blago.
    Srećom, ovi spam partijski botovi se brzo isčiste i tu ostanu stari/novi "znalci" ove tematike.

US dala amin za ulazak u NATO, te je ta stvar gotovo završena, samo tehnikalije su u pitanju.

DPS ne gotivim, gotivio sam ga do momenta kad je izglasana nezavisnost i tu se svo moje interesovanje za politiku i aktivnosti oko iste završilo. Rado bih vidio neka nova lica na sceni minus vlast i opozicija (u paketu) ali to je domen SF-a i otom potom.
    DPS je jednu jedinu stvar uradio kako treba i kako valja za ovaj narod tim što je forsirao ulazak u NATO, donekle jalovo ali rezultati su opipljivi. Ostalo, šta radi dotična partija, je za neke druge rasprave.
    Da NATO-u i postali smo dio svjetske globalne baštine, koja je više uradila i zadužila čovječanstvo u globalu nego pojedine nacije, koliko god to bilo pojedincima teško da prihvate. Naravno, sve ima svoje negativne stvari, kao što se plasira priča o navlačenju neprijatelja ulaskom u taj savez. To je donekle tačno, ali isto tako smatram da smo mi odavno na buretu baruta, koje nam nisu nametnuli tamo neki Luciferi, Sotone, Iluminati, Masoni, Pape itd. nego sopstvena bratija sa svojim bolesnim viđenjem granica i politike u okviru istih, godinama, uporno.

Naravno, volio bih da se probudim jednog dana, u svijetu bez ratova u kome teče med i mlijeko i sve je pod konac. Da li vam zvučim kao blago retardiran sa ovakvom izjavom? Pa onda povucite paralelu sa "neutralnošću". Pa se onda zapitajte o sebi.

US je dominion u svijetu, i to nije zadnjih par godina, nego već stoljećima. Svijet je takav kakav je, čak bi bio i gori da US ne izigrava globalnog policajca, i to je fakat. Možete zabiti glavu u pijesak, što je već kolega rekao, ali se ipak okreće. Zašto mislite da se ne bi ta ista Rusija ili Kina ponašale gore u globalnom gabaritu da nije Amerike? Gledam mnogo likova koji veličaju lik Če-a ili Fidela kao slobodara. A više su nevinog naroda pobili (pjesnika, umjetnika, raznih disidenata, protivnika komunizma, gej osoba itd) u procentu nego velika i zla Amerika. Nije meni problem da priznam da Amerika nije idealna ali je problem vaš što ste mnogo selektivni kad se nabrajaju mane, a ovu bratiju gore pomenutu rado zaobilazite.

Na kraju krajeva, Amerika je zemlja slobode, evo i sami vidite kakve puštaju da žive tamo.

Uglavnom, anti nato i pro nato kampanje su mogle mnogo konstruktivnije biti, što reče NSX malo se ove nvo dokopale parica a onda po novoj godini opet priča kako je država represivna prema njima.

Srećan taj ulazak, pošto računam da je već gotova stvar, svima vama koji znate prije svega ko ste i gdje ste.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by BonBon View Post
    Koliko potrošenog vremena i riječi u ovoj diskusiji, a istina je samo jedna:

Niko vas ne pita ama baš ništa i nemate/mo pravo glasa. Bićemo dio NATOa i to je završena stvar. Da se išta pitate i da vas iko išta sluša, džepovi bi vam mnogo puniji bili.

Neće biti referenduma. Ni jedna NATO zemlja to nije prije učlanjenja odlučila na referendumu. DPSDP odlučio da to bude u skupštini.

Tačka.

Što se toliko natežete i trošite energiju kad je to završena stvar? Bolje nešto konstruktivno da radite.
    Vidjecemo oce li narod ustat ako Vlast krene djonom tako na njega.

A ima narod za mnogo sto sta bolnije bit kivan na Vlast od NATO-a.

Jer oni, ako polude dotle ovi na vlast, pa pocnu tako da pricaju tim tonom, da se vise ni ne foliraju, no da gaze narod i njihovo pravo na samoizabranu sudbinu, oni ce zavrshit kao mnogi slicni vlastodrsci iz istorije. Ih koliko je takvih Tirana u istoriji bilo te je gnijev naroda na sebe navukao i iz ruka im nije moga utec.

Taj ton zaista je duboko uvredljiv i ton bezakonja za bilo koga ko postuje Ustav i Drzavu Crnu Goru.
    Last edited by Ego_and_his_own; 15-09-15 at 22:20.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Dje u NATO pa da naprave piletinu od nas :P
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Vice President Joseph R. Biden told Prime Minister Milo Djukanovic in a phone call Monday that the U.S. supports the country’s membership inNATO “provided that Montenegro continues pursuing reforms and boosts popular support” for the move, the White House said.

http://www.washingtontimes.com/news/2015/sep/14/joe-biden-offers-support-nato-expansion-balkans-mo/

Evo ti zasto se intezivirala rasprava o ovome. Ocekuj jaku kampanju do decembra.

Tako da je ovo sto je rekao BonBon neistina. Vi se i te kako pitate. Pa sto god mislite da je bolje za vas ukljucite se ka gradjani i propagirajte te argumente koji su vas ubijedili.

Jer ako vi to ne ucinite, znate druge opcije osim za NATO nemaju finansijera.
    Last edited by Ego_and_his_own; 15-09-15 at 22:43.

Page 191 of 199 FirstFirst ... 91141181187188189190191192193194195 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)