View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 189 of 199 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193 ... LastLast
Results 4,701 to 4,725 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Bøgíñjå View Post
    Daj mi ZVANIČNI DOKUMENT gdje se to traži pri ispunjavanju uslova za prijem u EU (nema ga) , ne kvazi tekstove koje plasiraju mediji ili neko izjavljuje zato što mu je tako naređeno.
    Daj ti par brojki ili argumenata ne emocionalnih za neulazak u NATO.

I dodaj zvanicni dokument gdje se kaze da ne mora biti clanica nt da bi usla i eu
    One Ring to Rule them all...

temp Guest

Daj mi ZVANIČNI DOKUMENT gdje se to traži pri ispunjavanju uslova za prijem u EU (nema ga) , ne kvazi tekstove koje plasiru mediji ili neko izjavljuje.
    Daj ti meni tekst đe piše koliko poglavlja treba da se otvori i zatvori, kakva poglavlja treba da budu i slične stvari. Ako je neko ko izjavljuje visoki predstavnik organizacije kojoj težimo, onda to ima neku težinu.

Zamisli, ako ti neđe nešto ne piše formalno, onda se gleda primijenjena praksa. I izjave relevantnih zvaničnika.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by temp View Post
    Nešto vam ne smeta demokratija koju su četnici širili da želite da se utopite u Srbiju. Niti vam smeta što je rehabilitovan taj zločinački pokret. Niti vam smeta Rusija koja je najkomunističkija od svih komunistih zemalja bila pa samim tim i ideološki suprotna četničkoj ideologiji. Pošto su saradnici Amerike i Ngleske bili i Osama, Sadam i slična bratija, ne vidim kako to Dražu preporučuje za bilo kakav status osim statusa zločinca. A mi nećemo sa zločincima koji su nas klali, pardon, bombardovali.

Necete sa zlocincima,ali zato propagirate njihovu politiku.Samo vi pljujte po cetnicima i Drazi,to nikoga ne zanima.Vazno je da sprovodite njegovu politiku.A ta politika ukratko jeste: privatna svojina,nato,eu,demokratija,parlamentarizam,slobod a govora.

Rusija nam niti smeta,niti ne smeta.Trenutno nam je simpaticna jer je svrgla komunisticku vlast,uspostavila kapitalizam i raste joj standard i bdp.Ok je danasnja Rusija.A znam da vama bivsim komunistima smeta danasnja Rusija,jer je kapitalisticka i demokratska zemlja koja napreduje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Mislim da je Matija Beckovic jednom prilikom rekao da ce `poslednji Staljinov brk biti obrijan u Crnoj Gori`...
    On je naravno mislio na nesto drugo, ali ja podrzavam ovu misao u drugom kontekstu, mislim da ce ulazak Crne Gore u EU biti upravo brijanje tog brka...

temp Guest

Quote Originally Posted by prijatelj.cg View Post
    Necete sa zlocincima,ali zato propagirate njihovu politiku.Samo vi pljujte po cetnicima i Drazi,to nikoga ne zanima.Vazno je da sprovodite njegovu politiku.A ta politika ukratko jeste: privatna svojina,nato,eu,demokratija,parlamentarizam,slobod a govora.

Rusija nam niti smeta,niti ne smeta.Trenutno nam je simpaticna jer je svrgla komunisticku vlast,uspostavila kapitalizam i raste joj standard i bdp.Ok je danasnja Rusija.A znam da vama bivsim komunistima smeta danasnja Rusija,jer je kapitalisticka i demokratska zemlja koja napreduje.
    Znači ipak se može sa nekim ko te nekad bombardovao? Tako reci.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Daj ti par brojki ili argumenata ne emocionalnih za neulazak u NATO.

I dodaj zvanicni dokument gdje se kaze da ne mora biti clanica nt da bi usla i eu
    Ovo govoriš jer i ti a svi ostali ste itekako svjesni da takav ZVANIČAN uslov ne postoji za ulazak u EU. Nemam šta da dodajem jer ni u jednom zvaničnom dokumentu ne stoji ni jedna stavka da se mora pristupiti u NATO.
    To je vaša bujna mašta, a dok mi ispunjavamo uslove za EU, nek vidimo da li će nas odbiti što nismo članica NATO-a.

temp Guest

Nije ni Srbiji zvaničan uslov za bilo kakvo napredovanje priznanje Kosova, niti postoji bilo kakav dokument u kojem to piše. zar tebi nije jasno da za sve slabašne države postoje individualni uslovi? Neće ih zapisivati u zvanična dokumenta.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ovo govoriš jer i ti a svi ostali ste itekako svjesni da takav ZVANIČAN uslov ne postoji za ulazak u EU. Nemam šta da dodajem jer ni u jednom zvaničnom dokumentu ne stoji ni jedna stavka da se mora pristupiti u NATO.
    To je vaša bujna mašta, a dok mi ispunjavamo uslove za EU, nek vidimo da li će nas odbiti što nismo članica NATO-a.

Ok znaci i dalje ignorises zdravu i argumentovanu raspravu i sad slobodno mogu reci da mlatis.

Ako imas kakve argumente iznesi, opet koji nijesu emocionalni vec realni i potrkijepljeni odredjenim brojkama, clancima itd.

Ili nastavljas sa oni su nas bombardovali oni su smecari ?

Marko Milacicu jesi to ti ?
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znači ipak se može sa nekim ko te nekad bombardovao? Tako reci.
    Svako je svakoga nekad bombardovao ili ugnjetavao.Sve drzave medjusobno su bile u ratu.

Svidja mi se kod NATO-a sto je kampanju oko ulaska povjerio bivsim komunistima.Tako treba,njima treba povjeriti prljave stvari da se dokazu.I isprave svoju komunisticku proslost.

temp Guest

Tačno tako. Zašto se onda oduševljavate performansom Milačića i družine i "argumentom" kojim tvrde da nećemo u nato jer su nas bombardovali?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

U zivotu i politici bez saveznistva nema nista..
    Kad neko nudi ruku za saveznistvo za odbranu itd... i neko odbija.. Isto je kao u zivotu.. To ima svoje znacenje. Ko moze sam u svom utopija balonu, ok.. ali drzava sama, e to u ovakvoj raspodjeli interesa u svijetu je neozbiljno.. Poznajuci Amere, i koliko su pruzali ruku i Milosevicu i YU, i cika Milosevic sikanirao, silio se pravdom i cime sve.. Eto.. Mislim da i Njemacka placa poziranje g. Merkel i ples sa g. Putinom.. Kina .. Brazil.. he.. Cekamo cetvrtak da vidimo rezultate.. Cini mi se..ne znam...
    A vi se igrajte... dok je to dozvoljeno..
    Svijet je malo drugaciji "iza ugla" svog vidokruga..
    Posebno Ameri ne prastaju nicim osnovanu aroganciju.. Precute, da, ali masina ide po "folderu""..
    Nek vam je sa srecom izbor ..Koji god..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 15-09-15 at 14:04.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Nije ni Srbiji zvaničan uslov za bilo kakvo napredovanje priznanje Kosova, niti postoji bilo kakav dokument u kojem to piše. zar tebi nije jasno da za sve slabašne države postoje individualni uslovi? Neće ih zapisivati u zvanična dokumenta.
    Izvini, ali meni je tek sada apsolutno jasno da ja ovdje vodim komunikaciju sa osobama koje su slomljenog duha (čitaj - roboti kojima da kažu da skoče sa mosta oni bi skočili jer to neko traži a što je najveći paradoks za njihov napradak).

Gospodo moja, nama neće ni cvjetati ruže i kad uđemo u EU.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Niti možete da nađete zvanični dokument u kome se ulazak u NATO navodi kao uslov za ulazak u EU, niti da objasnite kako je to ulazak Albanije u NATO ubrzao put Albanije u EU.

Samo širite jeftinu demagogiju, i pokušavate da svedete pitanje ulaska u NATO na Srbi/Crnogorci, četnici/partizani priču.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post

U zivotu i politici bez saveznistva nema nista..
    Kad neko nudi ruku za saveznistvo za odbranu itd... i neko odbija.. Isto je kao u zivotu.. To ima svoje znacenje. Ko moze sam u svom utopija balonu, ok.. ali drzava sama, e to u ovakvoj raspodjeli interesa u svijetu je neozbiljno.. Poznajuci Amere, i koliko su pruzali ruku i Milosevicu i YU, i cika Milosevic sikanirao, silio se pravdom i cime sve.. Eto.. Mislim da i Njemacka placa poziranje g. Merkel i ples sa g. Putinom.. Kina .. Brazil.. he.. Cekamo cetvrtak da vidimo rezultate.. Cini mi se..ne znam...
    A vi se igrajte... dok je to dozvoljeno..
    Svijet je malo drugaciji "iza ugla" svog vidokruga..
    Posebno Ameri ne prastaju nicim osnovanu aroganciju.. Precute, da, ali masina ide po "folderu""..
    Nek vam je sa srecom izbor ..Koji god..

Hvala Lepo
    Majo, neutralnost je nekada ključ - niti smo saveznici niti nismo.
    Neka njima ta ispružena ruka ostane za zemlje koje su 'mirovnim misijama' uništili do temelja, meni je ruka ispružena neutralnosti gdje nikakome ne predstavljam vojnu prijetnju.

temp Guest

Slomljen duh? Neće cvjetati ruže kad uđemo u EU? Imaš li ti ama baš išta korisno da kažeš? Bilo šta?

Opovrgnuta ti je tvrdnja da nešto mora zvanično da bude upisano da bi bilo validno, a niko nije ni tvrdio da ulazak u EU znači bilo kakvu promjenu samu po sebi. Naravno da smo mi ti koji moramo da radimo na sebi. Ako je to tebi slomljen duh, onda ne pričamo istim jezikom. To što bi se ti inatila, to nema veze sa duhom.

To što ćemo mi da kažemo da smo neutralni nikome ne znači ama baš ništa. Mogu ja da tvrdim da sam najljepši čovjek na svijetu, ali iz nekog razloga žene se ne ponašaju prema meni kao da jesam najljepši.

Mi nikome i ne možemo predstavljati vojnu prijetnju.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zao mi Brazil s jedne strane ali, zao mi Kinu donekle ali, zao mi Njemacku i EU donekle ali.. Sila ne moli.. Ameri vole svoju drzavu i svoje prijatelje, dok prijatelji ne pocnu da umisljaju svoju posebnost.. Tako nekako..
    Samo se nadam da ovi na vlasti u CG kapiraju to sve kako treba.. No.. ja sam samo mali gradjanin CG i ne pitam se..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zašto se onda oduševljavate performansom Milačića i družine i "argumentom" kojim tvrde da nećemo u nato jer su nas bombardovali?
    Da nerviramo nadnicare svake vlasti, kojima je placeni posao propagiranje ulaska u NATO.Ranije propagirali komunizam za pare iz Moskve,sada propagiraju NATO.

Zbog takvih postoji Marko Milacic.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Majo, neutralnost je nekada ključ - niti smo saveznici niti nismo.
    Neka njima ta ispružena ruka ostane za zemlje koje su 'mirovnim misijama' uništili do temelja, meni je ruka ispružena neutralnosti gdje nikakome ne predstavljam vojnu prijetnju.
    Zivim u tim "neutralnim" drzavama, pa znam sta je na papiru sta u realu.. Ali, rekoh vec, zao mi i CG ako krene kud' ne bi trebalo..
    No, vi ste svi i pametni i zreli i odgovorni gradjani CG i bolje znate i CG i sve ostalo, pa kako hocete.. Ja sigurno necu cekati te odluke u CG, kao sto nisam ni one za SFRJ.. Moj pogled na situaciju je uvijek bio mnogo drugaciji od misljenja vecine, pa se lijepo povucem gdje vecina ima misljenje koje mi je blisko.
    Cijene svega toga ce nakaciti kasnije, kao i obicno..
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Zao mi Brazil s jedne strane ali, zao mi Kinu donekle ali, zao mi Njemacku i EU donekle ali.. Sila ne moli.. Ameri vole svoju drzavu i svoje prijatelje, dok prijatelji ne pocnu da umisljaju svoju posebnost.. Tako nekako..
    Samo se nadam da ovi na vlasti u CG kapiraju to sve kako treba.. No.. ja sam samo mali gradjanin CG i ne pitam se..

Hvala Lepo
    Ne žalim ja nikoga ko je odbio ruku zla, a suočio se daleko manjim posledicima od zla u koje bi upao.
    Najbolje još da se cio svijet pokori "dobročiniteljskim" Amerima.
    U tom slučaju molim kartu za drugu planetu.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ruku prijateljstva takve sile.. A osiono odbijanje... hmm "samar" ide nakon reakcije.. Ekonomski i svakako..
    No, vi sami kreirate prijatelje i neprijatelje.. O rezultatima naknadno...

Hvala Lepo

temp Guest

Quote Originally Posted by prijatelj.cg View Post
    Da nerviramo nadnicare svake vlasti, kojima je placeni posao propagiranje ulaska u NATO.Ranije propagirali komunizam za pare iz Moskve,sada propagiraju NATO.

Zbog takvih postoji Marko Milacic.

Čudo jedno kako su plaćeni svi, samo su iskreni ljubitelji Rusije i svekolikog pravoslavlja.

Marko Milačić ne služi ničemu, nije ni čudo što je antinato kampanja tako jalova kad im je on glavna perjanica. Doduše, ni pronatovci ne znaju kud udaraju. Može to mnogo bolje i kod jednih i drugih.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Ruku prijateljstva takve sile.. A osiono odbijanje... hmm "samar" ide nakon reakcije.. Ekonomski i svakako..
    No, vi sami kreirate prijatelje i neprijatelje.. O rezultatima naknadno...

Hvala Lepo
    Bolje i šamar - ako treba na oba obraza , nego da u svijetu kreiramo monopol i aposolutnu nadmoć jedne sile.
    Zato sam i srećna što postoje zemlje koju su rekla NE, i stvorile balans.

Neutralnost CG je savršeno rješenje za nas.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

mislim da nam ovo (i dalje) zavisi od Srbije, ako Srbija u narednih 10ak god. uđe u NATO (kao što najvjerovatnije i hoće jer jbt imaju lagano jednog Blera za savjetnika u Vladi) ući ćemo i mi u paketu, pa makar bilo i 90% protiv NATO

al eto nek se zanimaju malo ove NVO kad nemaju šta korisnije
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Bolje i šamar - ako treba na oba obraza , nego da u svijetu kreiramo monopol i aposolutnu nadmoć jedne sile.
    Zato sam i srećna što postoje zemlje koju su rekla NE, i stvorile balans.

Neutralnost CG je savršeno rješenje za nas.
    Ne znam ni jednu drzavu koja je rekla NE NATO-u u tom smislu .. Neutralnost CH je bila daleko ranije u ustavu prije osmisljavanja NATO-a, Austrija nije ni mogla po posleratnom ugovoru itd itd.. No, vi cete to savrsenstvo izbalansirati. Ne ubjedjujem ja vas uopste.. Samo znam sta nosi jedno a sta drugo, ali to treba da znaju i oni koji zastupaju pro i contra..
    No.. ionako sama bacim misli s vremena na vrijeme, a i koga briga sta moja malenkost misli o tome.. Nebitno totalno..
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Ne znam ni jednu drzavu koja je rekla NE NATO-u u tom smislu .. Neutralnost CH je bila daleko ranije u ustavu prije osmisljavanja NATO-a, Austrija nije ni mogla po posleratnom ugovoru itd itd.. No, vi cete to savrsenstvo izbalansirati. Ne ubjedjujem ja vas uopste.. Samo znam sta nosi jedno a sta drugo, ali to treba da znaju i oni koji zastupaju pro i contra..
    No.. ionako sama bacim misli s vremena na vrijeme, a i koga briga sta moja malenkost misli o tome.. Nebitno totalno..
    Hvala Lepo
    Poštujem ja vaš stav, i shvatam da vidite da je bolje biti ruku pod ruku sa velikom silom, nego biti neutralan.
    Ali nakon svih vaših argumenata, mene je jedino strah šta će se desiti ako jedna takva sila zauzme apsolutnu nadmoć nad svijetom.
    Zato sam bila i ostaću do daljnjeg za neutralnost CG.
    Znam da postoje članice EU koje nisu članice NATO-a, i nebitno je kako su one došle do toga, i CG može zvanično proglasiti neutralnost a kao neutralna zemlja mi nikome nismo prijetnja, i zatvaramo jedno poglavlje.

To samo može da prolongira koju godinu za ulazak u EU, ali nikako ne može biti razlog da ne uđemo u EU, jer ipak mi smo NEUTRALNA zemlja.
    Last edited by Bøgíñjå; 15-09-15 at 15:09.

Page 189 of 199 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)