View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 185 of 199 FirstFirst ... 85135175181182183184185186187188189195 ... LastLast
Results 4,601 to 4,625 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

A onda pročitaš prvi dio rečenice, pogledaš kroz prozor i ostaviš čašicu za neku drugu priliku. #waitingfor2060
    ★

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sto vise posmatram CG iz CG i regiona, sve je drugacije nego kad se "izmaknem" i pogledam na taj prostor iz daljine... Osnovno sto shvatih, masa se ionako nista ne pita, pa je glupo talambasat i detaljisati o situaciji koja je u vazduhu a ipak nevidljiva.. Utisak je da se CG ne nalazi u idealnim uslovima, ni u okruzenju ni u maticnom stanju.. Djeluje neozbiljno, a kad je neozbiljno onda zraci nesigurnoscu.. To se ne primjecuje sa daljine, ali se osjeti na licu mjesta..
    Ne bih voljela da se ova rabota Beograda oko izbjeglica prosiri ka CG, ili bilo sta drugo za sta CG nema ni ljudske ni bilo kakve resurse za ocuvanje reda i mira... Nema ih ni u ovakvom stanju a kamoli u jos nekoj srpskoj, ili bilo cijoj slicnoj intervenciji i biserima iz okoline i sire.. Nit' se za koga imate uhvatit', niti se kome pozalit..
    Saka jada na izvolte.. Vjetrometina...
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 14-09-15 at 21:32.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    A onda pročitaš prvi dio rečenice, pogledaš kroz prozor i ostaviš čašicu za neku drugu priliku. #waitingfor2060
    Ne otvara on sampanjac zbog ulaska u NATO jer ce drzava biti bezbjedna,vec misli da ce mu NATO garantovati vladavinu jer je zaslugom DPSa ostvaren ulazak,a to dalje znaci monopolistcke pozicije,privilegovana radna mjesta,upravni odborima,dalja zaduzivanja zemlje itd.

Taj Miso Stanisic kojeg sam danas gledao na TV kaze javno da je Crkva donijela rat na ove prostore.Kao da je Patrijarh Pavle bio nacelnik generalstaba,a ne njegovi tadasnji lideri.Eto dokle ide ljudsko nesojstvo i guba.Eto dokle se iskrivljuje istorija.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by prijatelj.cg View Post
    Ne otvara on sampanjac zbog ulaska u NATO jer ce drzava biti beznjedna,vec misli da ce mu NATO garantovati vladavinu jer je zaslugom DPSa ostvaren ulazak,a to dalje znaci monopolistcke pozicije,privilegovana radna mjesta,upravni odborima,dalja zaduzivanja zemlje itd.

Taj Miso Stanisic kojeg sam danas gledao na TV kaze javno da je Crkva donijela rat na ove prostore.Kao da je Patriharh Pavle bio nacelnik generalstaba,a ne njegovi tadasnji lideri.Eto dokle ide ljudsko nesojstvo i guba.
    Ne mlati.

Dje je sad Lucas da nesto u stihu izbaci :-D

Kako bilo, srecan nam izvjestan prijem u društvo bezbjednih naroda, a vama kojima ovo sahranjuje neke velikodrzavne projekte ne znam sto da kazem bez
    A SAD ADIO
    Last edited by kimmi; 14-09-15 at 21:33.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakava utakmica, čitat ovo je X puta bolje !!!

RTCG1 ... u decembru biti postignut konsenzus o članstvu Crne Gore ...
    Last edited by SpongeBob; 14-09-15 at 21:36.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Al najaci je Ego lupi nešto pa ga kolege forumasi ugase ko ćik i o da nestane ko magla u podne
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ma ovaj mu je Biden rekao ka najveci crnogorski domoljub. Zasluzuje Crnogorsko Drzavljanstvo po meni vise no dostina odje. Dodje mi da mu posaljem pismo i da mu se zahvalim!
    Prevod:
    Podpresjednik je rekao premijeru Crne Gore da SAD podrzavaju clanstvo Crne Gore u NATO pod uslovom da Crna Gora nastavi da tezi reformama i uveca podrsku naroda ulasku Crne Gore u NATO alijansu.
    U Zavisnosti od buduceg progresa u ovim oblastima, SAD su spremne da podrze PRODUZETAK POZIVA ZA CLANSTVO Crnoj Gori u Decembru na samitu NATO Inostranih Ministara.
    The Vice President told the Prime Minister the United States supports Montenegro’s membership in NATO provided that Montenegro continues pursuing reforms and boosts popular support for NATO accession. Contingent upon further progress in these areas, the United States is prepared to support extending a membership invitation to Montenegro at the December meeting of NATO foreign ministers.

Prevod:
    Podpredsjednik je komentarisao Premijeru oko pitanja odbrane, tajne sluzbe, reformama vladavine Prava i posebno ga postakao u razgovoru da nastavi da pokusava da nalazi nacine da ojaca borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Vice President commended the Prime Minister on Montenegro’s defense, intelligence, and rule of law reforms and urged him to continue to look for ways to strengthen efforts to fight corruption and organized crime.

Ja se izvinjavam vama koji neznate engleski dobro o vama ja nista lose ne mislim, ali ima nekih odje e su bash ono talentovani ... domaci izdajnici i strani placenici ujedno i josh rade za DB.

Ima Biden spisak od CIA-e da skoro pola crnogorskog DB-a radi za KGB, a ne sumnjam i Putin ima slicnu listu.

Ko radi za mrcenu crnu goru da mi je znat? Imali li neki zvizdac odje da ni rece imali makar jedan. Da mu recemo da nam sacuva drzavu.
    Last edited by Ego_and_his_own; 14-09-15 at 21:59.

Thanks Thanks Given 
    3,487
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    253 Posts

Ti ne znaš ni naški ni engleski, očigledno. To je sve što smo saznali o tebi iz tvog piskaranja.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Ti ne znaš ni naški ni engleski, očigledno. To je sve što smo saznali o tebi iz tvog piskaranja.
    Sad će te on demantovati video klipom
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Taj Miso Stanisic kojeg sam danas gledao na TV kaze javno da je Crkva donijela rat na ove prostore.Kao da je Patrijarh Pavle bio nacelnik generalstaba,a ne njegovi tadasnji lideri.Eto dokle ide ljudsko nesojstvo i guba.Eto dokle se iskrivljuje istorija.
    Није Патријарх Павле, али је зато Амфилохије уз гусле соколио војску по Дубровнику.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Није Патријарх Павле, али је зато Амфилохије уз гусле соколио војску по Дубровнику.
    Nije ni on bio jedini bila su minimum još dvojica ili trojica.

,,Oslobađanje” Konavala

Donja Ljuta, oktobra, 1991.
    Radio Titograd javlja da je održana vanredna sjednica Predsjedništva i Vlade Crne Gore. Vlast tvrdi da Crna Gora nije u ratu, jer crnogorske jedinice ratuju u sastavu JNA, koja je u nadležnosti Federacije!
    – Pa, zašto smo onda ovdje? Neka Milo i Momir ratuju za JNA. Ovo je sve smišljeno da se osramoti Crna Gora, čuje se sa više strana poslije ovih vijesti.
    Premijer Milo Đukanović, samouvjereno tvrdi, valjda i on u ime vlasti, da ćemo sa Hrvatima dobiti “nametnuti rat”, “samo ovog puta ćemo ih pobijediti i završiti zajednički život sa njima nadam se za sva vremena”!
    – Hrvatska vlast je, po svaku cijenu, htjela rat i – ima ga! – slušamo prijeteći Đukanovićev glas.
    -Tako je, odobravaju pojedini premijeru, i objašnjavaju onima iz drugog tabora:
    -Evo, čuste li i na Skupštini da su ustaše htjele, kako su nam još u Doljanima tvrdili oficiri, da osvoje ne samo Bosnu, nego cijelo Crnogorsko primorje do Ulcinja, gdje bi se, kako je Tuđman zamislio, sastali sa albanskom vojskom! E, neće tog filma gledati dok je nas živih…
    – Nije ovo moj brajko tursko doba. Crna Gora se ne brani na kućnom pragu, nego usred Zagreba, dopunjava ih brko, okićen sa tri-četiri kašikare. Drugi pitaju:
    – Otkud toliko mržnje u ovom mladom čovjeku, koji „nametnuti rat” ratuje tuđim životima? Predsjednik Predsjedništva Momir Bulatović, Miloševićev poslušnik, na sjednici Predsjedništva Crne Gore i Vlade objasnio je i razloge za napad na Konavle i preduzimanje operacija prema Dubrovniku, Neretvi…

http://montenegrina.net/nauka/istorija/crna-gora-u-xx-v/crna-gora-od-1990/operacija-dubrovnik-sve-je-bilo-meta/
    Last edited by SpongeBob; 14-09-15 at 22:05.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ego, sto se ne vratis iz te "natovske" bijede u ovu ljepoticu od drzave ?
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    9,771
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

temp Guest

http://www.learnersdictionary.com/definition/extend

Pogledati značenja pod 5 i pod 6. Može neko da živi u Americi koliko god hoće, ali ako ne razumije šta znači fraza, neće se hljeba najesti od prevoda. Ako kažem I am looking forward to doing something, to ne znači da gledam naprijed da nešto radim, to znači da jedva čekam nešto.

Thanks Thanks Given 
    3,487
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    253 Posts

Pitam se kako bi Ego preveo izraz extend courtesy nego da ne idemo previše u off.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Ego, sto se ne vratis iz te "natovske" bijede u ovu ljepoticu od drzave ?
    Ja sam drzavljanin Crne Gore. Moze bit nekome to znaci nesto nekome nista... bolje da ne nastavljamo o tome. Mnogo je bitnije receno odje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ja sam drzavljanin Crne Gore. Moze bit nekome to znaci nesto nekome nista... bolje da ne nastavljamo o tome. Mnogo je bitnije receno odje.
    Heh ti engleski prevodiš taman kao što tumačiš one tvoje vjerske spise i budalaštine, sve samo kako tebi odgovara, a istina je nebitna.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

haha a ja tek sad vidjeh da si rekao natovske... hahaha

A nema odje nato-a nidje da sam ja ikad vidio. A bio sam svudje.

Mozda imaju neku zgradu i kancelarije, neku bazu nedje u pustinju dje slete te strane vojnike i odlete ih otale ako vjezbaju sto ili studiraju. Ali ljudi odje nato ni ne spominju.

Dje sam ja su sve americke baze. Jedne od najvecih i najpoznatijih korpusa americke vojske.

Samo americke baze brale.
    Last edited by Ego_and_his_own; 14-09-15 at 22:12.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Nije ni on bio jedini bila su minimum još dvojica ili trojica.

,,Oslobađanje” Konavala

Donja Ljuta, oktobra, 1991.
    Radio Titograd javlja da je održana vanredna sjednica Predsjedništva i Vlade Crne Gore. Vlast tvrdi da Crna Gora nije u ratu, jer crnogorske jedinice ratuju u sastavu JNA, koja je u nadležnosti Federacije!
    – Pa, zašto smo onda ovdje? Neka Milo i Momir ratuju za JNA. Ovo je sve smišljeno da se osramoti Crna Gora, čuje se sa više strana poslije ovih vijesti.
    Premijer Milo Đukanović, samouvjereno tvrdi, valjda i on u ime vlasti, da ćemo sa Hrvatima dobiti “nametnuti rat”, “samo ovog puta ćemo ih pobijediti i završiti zajednički život sa njima nadam se za sva vremena”!
    – Hrvatska vlast je, po svaku cijenu, htjela rat i – ima ga! – slušamo prijeteći Đukanovićev glas.
    -Tako je, odobravaju pojedini premijeru, i objašnjavaju onima iz drugog tabora:
    -Evo, čuste li i na Skupštini da su ustaše htjele, kako su nam još u Doljanima tvrdili oficiri, da osvoje ne samo Bosnu, nego cijelo Crnogorsko primorje do Ulcinja, gdje bi se, kako je Tuđman zamislio, sastali sa albanskom vojskom! E, neće tog filma gledati dok je nas živih…
    – Nije ovo moj brajko tursko doba. Crna Gora se ne brani na kućnom pragu, nego usred Zagreba, dopunjava ih brko, okićen sa tri-četiri kašikare. Drugi pitaju:
    – Otkud toliko mržnje u ovom mladom čovjeku, koji „nametnuti rat” ratuje tuđim životima? Predsjednik Predsjedništva Momir Bulatović, Miloševićev poslušnik, na sjednici Predsjedništva Crne Gore i Vlade objasnio je i razloge za napad na Konavle i preduzimanje operacija prema Dubrovniku, Neretvi…

http://montenegrina.net/nauka/istorija/crna-gora-u-xx-v/crna-gora-od-1990/operacija-dubrovnik-sve-je-bilo-meta/

Није ми јасно што покушаваш.Да анулираш факат да је Амфилохије хушкао на рат, тако што ћеш нам рећи да су и Мило и Момо то радили.Као да не знамо.
    Овдје је било приче о СПЦ и њиховом учешћу у хушкању, кроз контекст противљења чланству у НАТО.
    Last edited by BAR; 14-09-15 at 22:15.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by BonBon View Post
    Heh ti engleski prevodiš taman kao što tumačiš one tvoje vjerske spise i budalaštine, sve samo kako tebi odgovara, a istina je nebitna.
    Догма је догма...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Ја разумио, да Extending invitation у овом контексту значи упућивање позива.Ево Сепаратиста је нашао једно објашњење.
    Како то мислиш да се продужи позив за НАТО? Да се хтјело рећи да се продужи рок за позивање Црне Горе, онда би то било потпуно другачије конципирано, на само у фрази већ у читавој реченици.По теби Бајден је ово изјавио, парафразирам:
    Ако ЦГ испуни оно што смо рекли да треба да би добила позив, нећемо је позвати него ћемо продужити период у којем ћемо је позвати.Што нема логике.
    Oni su odlučili da produže rok za pozivnicu, jer se očigledno (na svu sreću) ne odvija po njihovom planu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Mene je zao ljude koji padaju na te fore vase.

Ako ista covjek kod nas nauci u zivotu to je da ako neznash, neko ce te prevariti.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Břgíńjĺ View Post
    Oni su odlučili da produže rok za pozivnicu, jer se očigledno (na svu sreću) ne odvija po njihovom planu.
    Што су они одлучили ми не можемо знати.Али ништа од тога горепоменутог није наглашено у овој изјави.Једино ако и ви вјерујете у Егово савршено познавање енглеског језика.
    У том случају немамо о чему да причамо.
    Last edited by BAR; 14-09-15 at 22:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Miso Stanisic nije pomenuo Amfilohija vec je generalno crkvu optuzio za rat. Dakle,visoki zvanicnik DPS-a javno optuzuje pravoslavnu crkvu da je izazvala rat na ovim prostorima.Bez ikakvih dokaza,argumenata,bilo cega.

A onda se pitamo zasto nemamo pozivnicu za NATO! Dovoljna je samo ta jedna izjava da Amerika shvati sa kakvim poremecenim ludacima ima posla.Prvi bi Miso Stanisic izdao NATO u nekom sukobu sa Rusijom,priklonio se pobjedniku. NATO takve ne zeli u svojim redovima.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Miso Stanisic nije pomenuo Amfilohija vec je generalno crkvu optuzio za rat. Dakle,visoki zvanicnik DPS-a javno optuzuje pravoslavnu crkvu da je izazvala rat na ovim prostorima.Bez ikakvih dokaza,argumenata,bilo cega.

A onda se pitamo zasto nemamo pozivnicu za NATO.Dovoljna je samo ta jedna izjava da Amerika shvatiti sa kakvim poremecenim ludacima ima posla.Prvi bi Miso Stanisic izdao NATO u nekom sukobu sa Rusijom,priklonio se pobjedniku. NATO takve ne zeli u svojim redovima.
    Ја сам колико видим дао јасан доказ како је СПЦ хушкала на рат, наводећи примјер Амфилохија.ОбрадаМиша нисам коментарисао.
    Можемо и о Јеленку и његовом дјечијим лобањама.

Какав духовни пастир...

Page 185 of 199 FirstFirst ... 85135175181182183184185186187188189195 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)