View Poll Results: U Brazil 2014

Voters
477. You may not vote on this poll
  • idemo kao I u grupi

141 29.56%
  • idemo kao najbolji II direktno

112 23.48%
  • idemo u baraz najboljih II

102 21.38%
  • nema Crne Gore

122 25.58%

Thread: Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by jokaš View Post
    Pa to je to.
    Nijesu mi jasni ovi što brane Brnovića.
    No eto, sljedeći meč će pokazat istinu.
    Igraćemo neriješeno i onda će se srna ovaj Brna branit tako što će reć da smo bod uzeli protiv moćne Austrije...
    To ti je naš mentalitet.
    Dobili utakmicu (makar protiv ŠNJ reprezentacije) i odmah čovjek koji je uprapastio CG fudbal nije tako loš, a njegov predhodnik koji je uzdigao CG fudbal na respektabilni nivo pukne 2 utakmice i odmah je prevara.

Živimo u trenutku bez ikakvog osvrta na blisku prošlost i bez gledanja na nekakvu budućnost
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    da Jovetic konstantno staje u odbranu Brnovicu, to mi ne ide u glavu.
    Možda zato što mu Brna ne smije pisnut, a usput ga zabolje za reprezentaciju

Thanks Thanks Given 
    6,211
    Thanks Thanks Received 
    13,840
    Thanked in
    5,244 Posts

Ne vjerujem da ga zabolje za reprezentaciju, ionako rovit i staklen prije, odaziva se vazda prvi. Mislim da je glavni problem (sto neko to pomenu vec prije) sto je narodski receno njunja, nece da se mijesa, niti da kvari nesto. Prihvata ulogu lidera samo na terenu, okolo ga ne zanima nista. (da je srece pa da je sve normalno, tako bi i trebalo bit)

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Momku igranje za reprezentaciju vise uopste ne koristi, uglavnom mu je odmagalo (nerijetko se povrjedjivao na okupljanjima).
    Zavrsio je sve sto se igracke karijere tice.
    Da ga boli ona stvar za reprezentaciju slijedio bi primjer Nikolin iz kosarkaske sekcije, koji je doktorirao kurcobolju za nacionalni tim.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    115
    Thanked in
    65 Posts

@thelucas

To što pričaš su opšta mjesta. Prežvakana ovdje po sto puta, poslije svake utakmice.
    Misliš da Ozil ili Kedira igraju sa posebnim nacionalnim, patriotskim nabojem za Njemačku? Ali opet njihov tim i kolektiv sasvim lijepo predstavlja Njemačku.
    Ono što je besmisleno je kritikovat ljude jer posjećuju familiju, i što momci od 20tak godina imaju volju izać u grad. Čudna mi čuda.

A naivno je mislit da bi reprezentacija koja bi brojala dvadesetak fudbalera koji su čisti autohtoni crnogorci, imala drugačije motive i drugačiji ili bolji naboj od ovog koji je prisutan. Pošto motivacija i naboj s kojim neko igra je individualna stvar. Svako ima svoj razlog. I najčistijem crnogorcu će interesi biti izmiješani, jer i oni imaju karijere, i oni se moraju prodat itd itd. I to je uostalom normalno i ljudski za očekivat, i tako je u svim reprezentacijama.

Nacionalni naboj kakav priželjkuješ je u današnjem fudbalu moguć samo kod Sjeverne Koreje.

Takođe živimo (ili bi trebali da živimo) u građanskoj državi, gdje je stanovništvo svakojako. I oni imaju pravo da predstavljaju ovu državu. Činjenica je da Dejo krpi ovu ekipu igračima sa strane, i to radi na loš način. Ako već to radi bilo bi dobro da to zaista budu pojačanja. Ali ne dovodi kineze ili brazilce, sam koncept da unutar ekipe pored Crnogoraca imaš i Srbina i Albanca, normalnom čovjeku ne bi trebalo da bude problem, ako je svjestan u kakvoj državi živi. Ali mi idemo toliko daleko da se pravi problem čak i kad je fudbaler rođen u Crnoj Gori.

No ono što je više nego ružno je nipodaštavati trud koji oni ulažu, koji je na terenu evidentan. Vrlo se vidi šta je do njih, a šta je do taktičke pripreme utakmice.

Naš stručni tim je samo prepreka njima da ostvare svoj potencijal, u koji bi svi trebalo da vjerujemo i zbog kojeg ima smisla pratiti reprezentaciju.

Ko smisao ne vidi, ima svako pravo da prati neki drugi sport, gdje će biti srećan selekcijom igrača čiste rase, nabijene patriotizmom, koji ne gledaju familiju, nemaju menadžere, i koji ne izlaze vikendom u grad.
    I've never seen so many electric jellyfish in my life!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Meni upucujes a nista se na mene ne odnosi.
    Prijatno.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by rebel View Post
    naivno je mislit da bi reprezentacija koja bi brojala dvadesetak fudbalera koji su čisti autohtoni crnogorci, imala drugačije motive i drugačiji ili bolji naboj od ovog koji je prisutan. Pošto motivacija i naboj s kojim neko igra je individualna stvar. Svako ima svoj razlog. I najčistijem crnogorcu će interesi biti izmiješani, jer i oni imaju karijere, i oni se moraju prodat itd itd. I to je uostalom normalno i ljudski za očekivat, i tako je u svim reprezentacijama.
    Niko nije pričao o nacijama već o državljanstvu

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

@lucas, ja se za dosta toga sto si rekao slazem. I ja sam protiv toga da se regrutuju budale poput Volkova, Marušića i ostalih. U tome se čak prećeralo i postalo mi je gadno da ih vidim. Neke momke koji su zalaganjem pokazali da im je stalo da grade reprezentativnu karijeru (u državi iz koje realno nijesu) sam nekako i prihvatio (Milan Jovanović, Dejan Damjanović ). Toga ima svuđe po svijetu , u velikom broju reprezentacija. Da ne idem u dublju priču i analiziram patriotizam npr Francuskih Holandskih i ostalih država čiji su često najbolji igrači dolazili iz njihovih kolonija. A opet te reprezentacije su ostvarivale vrhunske rezultate.

Ali pljuvanje Jovetića i baš svih igrača, generalizovanje da su svi sran*e nije u redu. On kao fudbaler je obavezan da bude prije svega sportista, i da daje sve od sebe na terenu. ON TO RADI. " Niđe ne piše" da kao fudbaler mora da bude najpametniji na svijet (fudbaleri to uglavnom i nisu) , ne mora da bude mudonja pa da oplete po selektoru, savezu i svima i da sa 25god ponudi rješenje za CG fudbal.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne pljujem ja Jovetica ako kazem da nije tip koji bi se pobunio, a niti mu zamjeram sto to ne radi, jer nije momenat takav.
    Niti ga pljujem kad kazem da ga nije briga za stanje u fudbalu, decka interesuje samo teren i to je ok. I ako treba da pojasnjavam, za njega se stvarno moze reci da se trudi na terenu.

Ali i dalje tvrdim da kao cjelina, neko manje a neko vise, otaljavaju posao. I da u kompletu ne pokazuju kolko bi trebalo. Naravno nije samo njihova krivica za to. Ali nemojte mi pricat da oni izgaraju za drzavni dres.

Thanks Thanks Given 
    1,440
    Thanks Thanks Received 
    1,115
    Thanked in
    704 Posts

Quote Originally Posted by TheLucas View Post
    Ne pljujem ja Jovetica ako kazem da nije tip koji bi se pobunio, a niti mu zamjeram sto to ne radi, jer nije momenat takav.
    Niti ga pljujem kad kazem da ga nije briga za stanje u fudbalu, decka interesuje samo teren i to je ok. I ako treba da pojasnjavam, za njega se stvarno moze reci da se trudi na terenu.

Ali i dalje tvrdim da kao cjelina, neko manje a neko vise, otaljavaju posao. I da u kompletu ne pokazuju kolko bi trebalo. Naravno nije samo njihova krivica za to. Ali nemojte mi pricat da oni izgaraju za drzavni dres.
    Slažem se.
    Živa istina.
    Mislim da naši pojedini igrači mogu i moraju mnogo bolje za svoju državu igrat.
    E sad što ih boli k... pa neće to je druga priča...

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Joveticu, Basi, Savicu, Vucinicu i Damjanovicu, kao igracima koji su zavrsili sve sto im je trebalo za njihove karijere i obezbijedili se finansijkis sigurno nije glavni motiv to da dodju i vide se sa porodicom i iskoce u grad.
    glavni motiv za njih je to da se nadju sa ovom reprezentacijom na nekom velikom takmicenju sto bi za sve njih bila neka kruna karijere.
    glavni problem je sto ovakvim radom saveza, tu sansu vise nikad nece imati Mirko, Basa i Damjan. jesu li mogli uticat na to da se dogode neke promjene, i da samim tim povecaju sebi sanse da odu na neko od tih takmicenja nikad necemo saznati.
    ocekivat da Jovetic ustane i pobuni se je malo previse, makar u situaciji dok je u nasoj reprezentaciji, sto se igraca tice, Alfa i Omega Mirko koji uvijek daje bezrezervnu podrsku Brnovicu i Savicevicu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    115
    Thanked in
    65 Posts

"pojedini", "neko manje neko više" - mlaćenje prazne slame.
    Ili budite precizniji i konkretniji u svojim kritikama, ili mijenjajte temu.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Ne napisah ni slova o utakmici protiv Moldavije. Razlog je najviše zbog toga što sam za vrijeme utakmice gledao meč US Opena između Čilića i Tsonge. Iako volim tenis, takva stvar se ne bi mogla desiti da su drugačije okolnosti, ali thanks to kumaras, nijesam imao želju ni da prebacim kako bih vidio trenutni rezultat. Da nije bilo tenisa, prošetao bih. Eto koliko me interesovalo. Čujem Marušić opet briljirao? Neka, neka.

Odgledao sam utakmicu mlade reprezentacije. To me itekako interesuje. Nažalost 0:0 protiv onakvog protuvnika što se uz poraz u Moldaviji ne može posmatrati osim kao fijasko. Želja kod momaka u ovom meču se nije dovodila u pitanje, ali moram ponoviti ono što sam pisao tokom meča sa Moldavijom i zaista sam pročitao ovđe mnogo nepravednih nipodaštavajućih ocjena na račun igrača.

Dakle, trenutno je naša U21 reprezentacija u takvom rasulu, a ponoviću svoju ocjenu da je ovo najtalentovanija U21 generacija od osnivanja reprezentacije. Trebalo je uzeti ove bodove na bilo koji način jer teško da će se takvo rasulo ponoviti i mora biti bolje. A trenutno rasulo je izazvano time da igrači koji treba da naprave razliku ne znaju kako je to odigrati utakmicu još od prvog kola protiv Moldavije. Konkretno, igrači u inostranstvu osim Kopitovića. Da krenemo redom.

Đorđević - već sam pisao o njemu i njegovim suludim odlukama, a sad mu je izgleda došlo iz guźiće u (praznu) glavu te je pošao na pozajmicu u Segundu, no to je uradio u zadnjem danu prelaznog roka a u međuvremenu nije ni igrao za drugi tim Zenita. Vjerujem da je van trenažnog procesa a provjerite njegovo izdanje protiv Moldavije u prvom kolu tj. onda kad je nešto malo igrao za Sampdoriu i sada. To je nebo i zemlja.
    Boljević - U meču protiv Moldavije je zajedno sa Đorđevićem jade radio onim nesrećama. Sad ga nema zbog povrede, a umjesto njega umišljena zvijezda Kukuličić koji je igrač manje. Glavna snaga reprezentacije je time potpuno osakaćena.
    Janković - on je čak bio ponajbolji, ali čudo da je i onako odigrao jer je i on u posljednjim satima prelaznog roka našao klub. Posljednji put je igrao za mladu reprezentaciju i to je velika pauza.
    Kosović - sjećate se da je u prošlom ciklusu bio zabetoniran na poziciji centralnog veznog, a bio je 3 godine mlađi od saigrača. Čak 8 punih mjeseci nije odigrao sekundu za klub. Sad je član Partizana ali van trenažnog procesa. Zato nije ni igrao.
    Savićević - Em što je mjesec dana bez fudbala otkako je našao novi klub, em što je nedovoljno oporavljen od povrede.
    Pepić - u prvom kolu takođe nije imao značanih minuta za klub, ali je to bio Bundesligaš i recimo da je igrao protiv Bayerna. Ove godine je Paderborn u drugoj ligi a on nije ni na klupi!

Ako samo ovo pogledate i znate da je jedino Hočko standardan a on ne pravi razliku, lako je zaključiti da su nam napad i sredina terena ne desetkovani već masakrirani! Nije dovoljno? Pa da nastavim:

Jovović - svi ga znate kao i njegovu priču. Tek sad mu je istekla suspenzija Saveza i tek sad može igrati za Zvezdu. Bez fudbala je bio 6 mjeseci, a praktično 8.
    Rudović - nije mnogo igrao u Jong PSV-u prošle godine, a u Mladost je došao kasno i bez priprema jer je tražio klub. On je projektovan za sljedeći ciklus, ali bi mogao upasti i ovđe, no nije zbog nespremnosti još uvijek standardan u klubu. Slična stvar je i sa Grbovićem iz Sutjeske.

Osim te dvojice igrača sredine, treba pomenuti i napad.

Perović - 'bem ti sunce kad igrač koji je '97 godište ne cijeni poziv za u21 selekciju, a igraće za u19 u narednom ciklusu. Momak koji je na početku sezone već dao dva gola za Ujpest udaljen je zbog nediscipline! Koliko je malo potrebno da polete, strašno.
    Vujnović - i on je isto godište, ali je već debitovao za U21. On nema problema sa disciplinom, ali je povrijeđen već neko vrijeme. Zbog toga ga nije bilo ni na u19 memorijalnom turniru "Ćele Vilotić".
    Cmiljanić - on je na klupi Jong PSV-a, ali bi zbog ranijeg reprezentativnog iskustva mogao pomoći. Ali ima još jedan problem. I on ima problema sa disciplinom i umišljenošću zvijezde. Zato ga i nije bilo u elitnoj rundi kvalifikacija za u19, a jedan je od najzaslužnijih što se ona izborila.

Je li i to dovoljno? Ima još. Odbrana.

Raspopović - apsolutno jedini desni bek koji je kvalitetan zasad. Povrijedio koljeno protiv Petrovca a igrao je odlično u prvom kolu kvalifikacija i olakšao ofanzivcima i sredini konstantnim ubacivanjima i kvalitetnim centaršutevima. Sada toga nije bilo. Pa ne može to igrat Vušurović. Ako tome dodamo da ni Tučević nije u formi u često je na klupi Grblja, a Andrija Vukčević je trenutno rezerva Radunoviću u Budućnosti nakon što je bio povrijeđen, to znači da nam i pozicija lijevog beka škripi. Jedino su štoperi OK.

Moram prokomentarisat i ovo. U prvih 11 je bio Kukuličić koji je godište '96, a već ima frizuru kao Balotelli. Već je umislio da je zvijezda iako je za Zetu, kad god sam ga gledao, igrao očajno i samo su se čule psovke sa tribina. E nikad igrača od tebe, moj Filipe. O Đuranoviću tek ne treba trošiti riječi, ali moram. Istovjetna frizura, a od njega tek nikad ništa. Nit je mlad ('94), a kako se nadavao golova u drugoj crnogorskoj ligi trebalo je prije pola godine da pređe u Rudar koji nije imao napadača. Kako je bio na pripremama, vrlo brzo je Rudar shvatio da mu ne treba napadač ako će to bit on, tačnije - viđeli o kakvom cegeru se radi i on je deportovan nazad u Iskru. Sad je trebalo da pređe u neki srpski klub ( zaboravih koji) ali su i oni viđeli taj silni kvalitet. Navodno se nijesu dogovorili oko uslova. Važi.

Da rezimiram. Meni nije cilj da branim Mojaša Radonjića, ali je teško donijeti ikakav realan zaključak nakon svega jer ovoliko problema koje sam naveo njje imao niko od selektora bilo koje naše selekcije, a pogotovo ne u21. Što mislite da bi Dulence napravilo? Sprdate li se da ste toliko zaboravni? Biće vremena za kritike, ali mi je žao što je ovoliko pehova onemogućilo da u meč sa Češkom uđemo opušteniji, a sad se treba vadit protiv njih i to nikako nije dobro. Makar ćemo biti jači tada jer će neki momci makar trenirati. Viđećemo hoće li idući put biti Jovovića, eventualno Batrovića, viđećemo je li Mandić samo predviđen za A ili je i za njega bolje da kao igrač sa sjajnim CV-em bude uz igrače svoje generacije, itd.

Nešto slušam Brana nakon meča sa Lihtenštajnom đe priča kako sad nemamo nikoga u mladoj reprezentaciji i kako nema mladog igrača u crnogorskoj ligi. Pa čovjek je potpuno išćurio i da ne bi Deja Vukićevića koji je pominjao konkretna imena, te gluposti prođoše glat. Samo da kažem da nikad nije bilo mladih igrača u našoj ligi koliko ih sad ima. Ima ne samo U21, nego ima dovoljno i za naredni ciklus.

I nemojte paušalno govoriti kako nema talenata jer sam drugu priču pročitao nakon prvog kola, a i kad su omladinci dobro gurali u prošlom ciklusu. Ne, talenata je bilo i biće. Imamo dobru u19 reprezentaciju, ova u21 će se tek pokazati. Glavni problem je na vrhu piramide, tj. Saveza, tj. jednog čovjeka.

Thanks Thanks Given 
    6,211
    Thanks Thanks Received 
    13,840
    Thanked in
    5,244 Posts

Quote Originally Posted by funky^junkie View Post
    On kao fudbaler je obavezan da bude prije svega sportista, i da daje sve od sebe na terenu. ON TO RADI. " Niđe ne piše" da kao fudbaler mora da bude najpametniji na svijet (fudbaleri to uglavnom i nisu) , ne mora da bude mudonja pa da oplete po selektoru, savezu i svima i da sa 25god ponudi rješenje za CG fudbal.
    Slazem se, ali isto tako ne mora i da trci pred novinare prije svih i da samoinicijativno brani Brnovica. Njegove rijeci jednostavno imaju tezinu u kojem god pravcu isle. Nije isto ka npr da Volkov dodje i rece nesto za Brnu, bi ga špicali $utra do St. Petesburga, ovaj Beograda.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by rebel View Post
    "pojedini", "neko manje neko više" - mlaćenje prazne slame.
    Ili budite precizniji i konkretniji u svojim kritikama, ili mijenjajte temu.

Ti ako mislis, da ovo ruglo od reprezentacije, zasluzuje neko preciziranje i detaljisanje, onda ili ti ili neko tvoj radite u savez.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    115
    Thanked in
    65 Posts

Quote Originally Posted by TheLucas View Post
    Ti ako mislis, da ovo ruglo od reprezentacije, zasluzuje neko preciziranje i detaljisanje, onda ili ti ili neko tvoj radite u savez.
    Au, kad neko traži argument dobije komičan ad hominem napad iz vedra neba.

Uglavnom, svoje stavove si sad vrlo efektno pojasnio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Drago mi je, ja se svojih stavova uvijek dosledno drzim.
    A o reprezentaciji i njenim vrlinama i manama bih mogao napisati cijelu stranu teme ali dovoljno sam puta to uradio dosad, ne bih se ponavljao jer nije vrijedno.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Dukuli fantasticno debitovao sa grbljem. kako je mojas krenuo, bice da placemo za njim

Послато са Lenovo K50-t5 уз помоћ Тапатока

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    1,825
    Thanked in
    922 Posts

Quote Originally Posted by glup_ka_t0cak View Post
    Dukuli fantasticno debitovao sa grbljem. kako je mojas krenuo, bice da placemo za njim

Послато са Lenovo K50-t5 уз помоћ Тапатока
    Tesko da bih mogao zaplakat za zalosnom sovom ali u pravu si ni ovaj junak nam nece ničega dobrog donijet, žao mi je što Miljenovic koji ima dosta iskustva u radu sa mlađim kategorijama ne dobije priliku da vodi U-21
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Opet cuh deja,sad u avionu,veli da ove dvije sledece dobijamo,ne znam na cemu je sad.Mada isao je u bec sad,sta li je radio
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Sto ga ne pita kad će Brnu smjenjivati
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E moj Bole�� Sto ga nisi pitao koliko dugo ce ova nesreca i neznalica bi ti selektor?

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Ne zajebajte, vi bi ste smijenili rodjenoga kumaru ?
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Default Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Sto ga ne pita kad će Brnu smjenjivati
    Pa da me pojedu djurdjevac i jos neki strucnjak haahhaah
    Ali kakvi seljaci,rijec engleskog ne znaju
    Last edited by .Bole; 14-09-15 at 18:31.
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    109
    Thanks Thanks Received 
    125
    Thanked in
    73 Posts

I Asmir Kajevic presao u Cukaricki.
    http://cg-fudbal.com/index.php/vijes...c-u-cukarickom

Inace njegov sad vec bivsi saigrac u Cirihu Ivan Kecojevic se oporavio od povrede i sada igra standarno, cak je na predzadnjoj utakmici dao i jedini gol.

Page 1800 of 2251 FirstFirst ... 8001300170017501790179617971798179918001801180218031804181018501900 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)